hai assalammualaikum

Blogger Day Out : Creating New Memories At Klang Parade - Siapa yang duduk Klang mesti taula Klang Parade tu dekat mana. Klang Parade ni dulu tempat lepak nad dengan kawan-kawan sekolah..dulu la..hahaha..Lama dah tak jejak Klang Parade ni. Seingat nad last pergi Klang Parade masa sekolah menengah..tu pun tingkatan dua atau tiga..lepas tu tak pergi dah..sebab dulu Klang Parade tak sehebat sekarang..kalau dulu Klang Parade hanya tempat shoping je..tu pun nampak suram je...sebab tu jarang pergi Klang Parade..huhuhu..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
Credit pic ; KEREX STUDIO

Klang Parade dulu dengan sekarang dah lain..siyesslyy..memang lain..sekarang lagi best kot. Klang Parade telah membuat pelancaran secara besar-besaran menandakan siapnya beberapa inisiatif dalam meningkatkan beberapa aset asas yang diubah dan menjadikan Klang Parade sebuah pusat membeli belah komuniti yang moden. Kerja-kerja menaiktaraf ini telah digerakkan oleh pemilik pusat membeli belah Klang Parade itu sendiri iaitu ARA Asset Management Limited yang mana kerja-kerja menaiktaraf tersebut telah dimulakan pada bulan Jun 2013 yang lalu. Penambahan termasuk membesarkan kawasan umum (2 atrium), kawasan membeli belah dan kawasan makanan dan minuman supaya menjadi pusat membeli belah yang lebih selesa untuk pengguna.

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 Credit pic ; KEREX STUDIO

Klang Parade ni berdekatan dengan Wisma Meru. Nak masuk pintu masuk pun dah lawa..teruja gilee nak masuk..hahaha..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 Credit pic ; KEREX STUDIO

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO
Setelah bertahun tak jejak dan pada hari hari Sabtu bertarikh 13/12/2014 nad kembali jejak ke Klang Parade..kihkih..lama gilosss..Bukan nad sorang je, tapi nad bersama 30 blogger yang lain creating new memories berjalan bersama dalam Klang Parade tu. Tapi sebelum tu kami semua berkumpul di tingkat bawah untuk sesi pendaftaran.


https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO

Selesai je daftar, kami semua dibawa ke Pusat Karaoke, tapi dihalang oleh sekumpulan penari..hahahha..gila awesome kot diaorang menari..sampai nad pun rasa nak join sekali menari. Dah lama nad suka menari tapi tak berkesempatan nak belajar..kahkahkah..Ni dah kawin tak boleh dah tergolek-tergolek..sensitif....kahkahkah.. Kami disambut dengan kejutan oleh penari daripada Rejuvenate Dance Crew from 8TV showdown and astro Battleground dekat studio mereka iaitu PEANUT BUTTER STUDIO. Studio ni bakal dibuka dan ade masa korang boleh pergi untuk belajar menari. Dengan memek muka diaorang yang buat tersenyum, dengan tarian yang best tu..memang terbaikla diaorang..

Facebook Peanut Butter studio : https://www.facebook.com/PeanutButterStudioMy
Facebook Rejuvenate:  www.fb.com/RejuvenateDanceCrew

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO

Tukang bawak banner kemana saja kami pergi..hehehe..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO

Lepas tu kitaorang teruskan perjalanan yang terhenti tadi ke FIREZONE FAMILY KTV...tempat ape ni..hahaha..tempat apa lagi..tempat korang nak melalak, nak merehatkan minda..nak menjerit dekat sini la..hehee..karaoke timee...

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO

 Cantik pusat karaoke ni berbeza dengan yang dulu..hhaha..sekarang dah lawa..tempat kitaorang masuk untuk family..giler besarr..sesuai untuk bawak satu kampung..hahaha..dengan tempat yang luas boleh menari-nari dekat situ..tv pun ade tiga..nak baring pun boleh..hhaha..best sangatt

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO

Masuk je dalam bilik karaoke tu, semua dah siap pegang mic, tapi mic ade berapa je..masing-masing dah pakat pilih lagu memasing..nah amik aten sorang je conquer..hahahah..aten jangan marah..kihkih..gurau..suara sedap bak siti weiii...Time Abe Que nyanyi dangdut dengan kak farah pun sodappp...rasa nak berjoget pulak..hahha..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  Credit pic ; KEREX STUDIO

semua dalam ni have fun walaupun ade yang tak dapat nyanyi..kahkahkah..kang sorang-sorang nyanyi tak dapek buat aktiviti lain..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
Budak-budak ni terpaksa ikut makciknya bekerja..heeehehe..dah alang-alang nad balik kampung dekat Meru, bawakla mereka sekali.
Tadaaa..tengok sapa nyanyi..Alan thoo nyanyi lagu melayu okk..amazing..suara pun sedapp..auwww..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
   Credit pic ; KEREX STUDIO

Ni bos FIREZONE FAMILY KTV..
website;  http://www.firezonefmktv.com

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
   Credit pic ; KEREX STUDIO

Dah selesai tu, kitaorang dibawa pulak dekat CIRCUS CIRCUS...ko rasa tempat apa..hahhaa..feeling bebudak la kan..untungla budak-budak ni. 



https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 Makciknya pun excited..time ni la nak main macam-macam..kalau sebelum ni dok layan budak-budak je..mana best kann..hahaa..kite pun nak main jugak..lalalla..rest time..main game la...

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
Credit pic ; KEREX STUDIO
 
Muka memasing happy lepas main..hahahha...kau agak tempat macam ni orang besar tak excited ke..haaha...

Selesai main game, kami proceed dengan Amazing Mall Hunt. Kami diberi tiga kumpulan mengikut warna reben yang kami pakai. Nad warna kuning jadi ikutla group kuning, ade group purple dan pink. Tiga-tiga kumpulan ni berbeza task yang diberi. Ok kite cerita group nad la dulu..hehee..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
Credit pic ; KEREX STUDIO
 
Group kuning dibawa ke kedai LITTLE HEARTS. Kedai yang mempunyai pelbagai patung..Alolololo kiutnyaaa...lagi-lagi hello kitty biru tu..pantang nampak biru..anak buah nad "cik diah patung ni boleh bawak balik ke"..nad "mana boleh..kene selfie je pastu letak balik"..hahhaa..kesian dak-dak ni..tunggu acik ade duit acik beli untuk korang ye nanti..hehee..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
Credit pic ; KEREX STUDIO
 
Task kitaorang kene buat ialah selfie then upload dekat instagram..Bebudak tu dok nengok je sambil pegang bear memasing..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
'Credit pic ; KEREX STUDIO

Balik tu kami semua diberi cenderahati..thank you LITTLE HEARTS. sesiapa nak beli bear untuk kesayangan time nak buat surprise ke, birthday ke, konvo ke, nak pujuk ke boleh ke LITTLE HEARTS ni..hehe..macam-macam hadoo..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 'Credit pic ; KEREX STUDIO

Seterunya kami dibawa ke tempat makanan pula. TEPPANYANKI GRILL..nad belum cuba lagi makan dekat sini. Tapi task kami bukan makan, kene tutup mata then teka ni makanan apa..hahaha..adeh..dahla tak nampak..kene godek-godek lagi..ntah mana pinggan..natah mana makanan..haha..nasib baik ade pembantu..kihkih..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 'Credit pic ; KEREX STUDIO

 Ade satu part nad dapat benda panjang, belum makan lagi, nad cakap "apa bendapanjang ni"..ida pun jawab " tu salmon nad, salmon kan panjang-panjang"..sekali nad rasa bukan salmon lorr..tomato hiasan die..hahahha..semangant ida jawab..ahhaa..sebab die baru dapat teka ikan salmon tu...hahaha..lawakk gila..penat gelak..nasib makanan tak berterabur..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 'Credit pic ; KEREX STUDIO

Nak try TEPPANYANKI GRILL boleh datang sini..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
'Credit pic ; KEREX STUDIO

 Last task kami..berhenti di HIP HOP AREA..kat sini macam-macam baju ada..tapi kami bukan tengok baju kami gene bergaya berposing macam hip hop..hahahha..buat jele..nak buat kenangan kan..haahhha..padahal lepas ni boleh pergi lagi..hehehe..ruma dekat meru je..hehee..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
'Credit pic ; KEREX STUDIO

Tengokla gaya diaorang memasing..ehhehe..


https://www.facebook.com/Kerex.Studio

'Credit pic ; KEREX STUDIO

 Group lain punya task
Group Purple
- taste makanan dekat Spices Of Penang
- Pergi ke kedai kasut Red Modani
- butik pakaian Dees

Group Pink
- tune talk, buat pose
- buat satay buah di Fresh Fruit
- Spa nail

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 'Credit pic ; KEREX STUDIO

Dah habis semua task, masa untuk kami mengalas perut. Dekat TEPPANYAKI tadi tak dapat makan banyak, minum air je lebih jadi kami dibawa ke FOOD COURT untuk mengisi perut yang kosong dan lapar ni..hehhee..Haritu kami terima voucher..so makan gune voucher ler...

Dekat FOOD COURT ni macam-macam pilihan makanan boleh pilih..dari makanan melayu sampaila ade ke jepun..hahahha..oh kat sini ade makanan NON HALAL..die dah asingkan..jadi pelanggan boleh pilih mana yang nak pergi makan bagi yang non-muslim..tadi tak dapat makan teppanyaki tapi kat food court ni ade teppanyanki, jadi nad beli la ayam ikan salmon dan air milo..untuk jejaka mafia makan nasi dengan daging dan air milo..bebudak tu kata dah kenyang sebab dekat karaoke tadi makan..leas tu tadi kene tutup makan jugak..hahaha...

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 'Credit pic ; KEREX STUDIO

Dah kenyang abadikan memori dengan bergambar..hehee semestinyaa..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio
 'Credit pic ; KEREX STUDIO

Lepas tu kami semua berkumpul di tempat pendaftaran tadi. Lokasi terakhir ialah di laman utama. Upin Ipin ade lor..suka la budak-budak ni..eheh..kami pun suka tau..hehee..

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  'Credit pic ; KEREX STUDIO

Boleh bawak keluarga, teman-teman lepak dekat sini..dah menarik dah Klang Parade..
 KLANG PARADE
No 2112, Jalan Meru,
41050 Klang, Selangor,
Malaysia

Laman Facebook Rasmi Klang Parade:
Laman Instagram:

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
https://www.facebook.com/Kerex.Studio

https://www.facebook.com/Kerex.Studio
  'Credit pic ; KEREX STUDIO

Terima kasih diucapkan kepada pihak Klang Parade kerana memberi kepercayaan tinggi kepada kususnya Bloggers Malaysia.

Boleh bawak keluarga, teman-teman lepak dekat sini..dah menarik dah Klang Parade..
 KLANG PARADE
No 2112, Jalan Meru,
41050 Klang, Selangor,
Malaysia

Laman Facebook Rasmi Klang Parade:
Laman Instagram:
http://i.instagram.com/klangparadeshopping/



Photo by : Kerex Sniper
Page :  Kerex Sudio
( more picture at kerex studio)
Anything can call himfor Wedding, engagement, event, Graduation and Programme.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. wah...best dan seronoknyer...^_^

    ReplyDelete
  2. as'salam..
    wahh beshnyer..yaya dok klang..knp xtau ni..huuu >,<
    ruginyer

    ReplyDelete
  3. Gambar best...panjang betol jalan2 tu dik..kiki

    ReplyDelete
  4. best nye aktiviti.. cantik upenye dalam tu.. selalu gak lalu tu.. blm singgah lagi.. paling best part game tu.. boleh try tu.. hhihiiii... cantik nad ni ye :)

    ReplyDelete
  5. Macam berbeza sangat je Klang Parade dulu and sekarang. Dulu memang hambar lahh haha. Rilek je kak Nadia bawak anak buah gi event! (Y) Good good

    ReplyDelete
  6. seronoknya join day out cam ni. Leh kenal kawan2 lebih dekat. gambar2 semua cantik

    ReplyDelete
  7. terbaikk . syok la . kalau kat kuantan ada kuantan parade . tapi x sehebat klang parade la :) huhuu

    ReplyDelete
  8. suka dengan gambar dambar Nadia... cantik.. memang awesome you orang dapat makan teppanyaki blindfolded... hehehe....

    ReplyDelete
  9. Pergh masyuk...bila agaknya dpt join benda2 cani..

    ReplyDelete
  10. memang masyuk dan best ... Bloggers Day Out selalu pon ok.

    ReplyDelete
  11. wow..gila best..masa sekolah kat kisas dulu selalu lalu klang parade tapi tak siap lagi..sekarang kemain besaww..

    ReplyDelete
  12. Panggung wayang tu daa opening ke

    ReplyDelete