Articles by "Review"
Showing posts with label Review. Show all posts
hai assalammualaikum

Seronoknyaa nad dapat produk skincare terbaru dari Tony Moly..excited sangat masa dapat. Lagipun, jenama Tony Moly memang dah lama di pasaran dan dipercayai. Tony Moly merupakan produk kecantikan dari korea yang merangkumi penjagaan badan, penjagaan wajah dan makeup.


Untuk pengetahuan korang, Tony Moly telah melancarkan  TONY MOLY New Arrival Products & E-store Opening di www.tonymoly.com.my pada 31.3.2017. Jadi, korang yang menggunakan produk Tony Moly, dah boleh dapatkan produk diaorang di website mereka..cepat-cepat buka website tu, sebab ada produk terbaru dari Tony Moly antaranya yang nad terima ni iaitu Floria Skin Care Set with Argan Oil.


Floria Skin Care Set With Argan Oil

Floria Skin Care Set ni merupakan produk terbaru dari Tony Moly yang datang dari Korea. Ia merangkumi Toner dan Cream muka.  terdapat saiz besar dan saiz kecik trial punya. Yang trial tu sesuai kalau nak pergi travel dan di bawa ke mana sahaja.



i) Tony Moly Floria Nutra Energy Toner 145ml
ii) Tony Moly Floria Nutra Energy Emulsion 145ml
iii) Tony Moly Floria Nutra Energy Toner ( Trial/Travel) 20ml
iv) Tony Moly Floria Nutra Energy Emulsion (Trial/Travel) 20ml

Floris Skin Care Set ni sesuai untuk kulit yang kering dan sensitif, macam kulit nad la. Memang sangat sensitif. Kurang tidur, silap makan, akan datangla masalah dekat muka terutama jerawat. Jadi nad pun sapu toner dan Emulsion cream dekat muka untuk mengekalkan kelembapan kulit muka dan melembutkan kulit. Setakat ni, nad pakai, ia sesuai dengan kulit nad.


Tony Moly Floria Nutra Energy Toner merupakan hydrating toner yang memberi tenaga kepada kulit.Ia juga mengandungi hazel yang merawat kulit sensitif.Ia bertindak sebagai nutrasi kepada kulit wajah yang kelesuan.


Tony Moly Floria Nutra Energy Emulsion pula bertindak sebagai pelembab. Membekalkan nutrisi dan kelembapan dan menggantikan sel kulit mati kepada kulit yang lebih sihat.

Kelebihan produk Floria Skin Care ni dia mengandungi Argan Oil, yang mana kita tau, argan oil ni banyak khasiatnya. Selain tu, bahan yang ada ialah bahan-bahan semulajadi seperti witch hazel,safflower water, resurrection plant, eternal P, phyto oligo dan naturally-derived oil complex. Kesemua bahan ni mempunyai kebaikan masing-masing untuk membantu dan melindungi kulit muka kita.

Jadi korang yang kulit sensitif dan kering tu, cubala pakai Floria Skin Care ni. Mudah je nak pakai, selepas membersihkan wajah sapukan toner pada wajah dan leher.Kemudian, sapukan pula Emulsion rata ke bahagian wajah dan muka. Hanya dua benda ni sahaja mampu membantu masalah kulit.


Percuma Voucher RM20 

Korang nak juga shoping, ni ada berita gembira..untuk 10 orang terawal. Guna code voucher #NadiaVTonyMoly , akan dapat RM20 cash voucher on each purchase item

Cash your redemption T&C
- one email per voucher code
- first come first serve
- with no min purchase condition
- validity until 15 April




Cepat-cepat, dah nak 15 Aprl dah oiii...sebelum terlambat..sekarang website Tony Moly tengah ada diskaun. Penghantaran percuma dengan pembelian RM60 ke-atas serta hadiah-hadiah percuma untuk dimiliki. Boleh layari


Ade set Pokemon yang kiut miut ni..rambang mata nad tengokk...

hai assalammualaikum

Mengimbau kembali saat memliih butik pengantin di pameran pengantin

Teringat dulu, masa nad nak kawin, Masa tu memang dah last minit persiapan, nak pergi kedai butik memang tak sempat. Nak fikir cenderahati memang tak dapat buat sebab sibuk dengan kerja semua. Jadinya pilihan yang ada, pergi ke Pameran Pengantin, iaitu Malaysia Wedding Festival. Seingat nad, masa nad pergi MEFA, dibuat di SACC Mall Shah Alam. Dekat Malaysia Wedding Festival (MEFA) ni la nad dapatkan butik pengantin, dan cenderahati. Sebab masa ni, diaorang akan promote harga murah berbanding biasa. Masa tu memang lega, semua dah setel..hehee.

MEFA di SACC Shah Alam Mei ni

Malaysia Wedding Festival ( MEFA ) Di SACC Shah Alam

Memang setiap tahun Malaysia Wedding Festival ( MEFA ) akan buat pameran pengantin untuk bakal pengantin di luar sana. Kepada bakal pengantin di luar sana, ni nad nak bagitau, Festival pengantin paling popular iaitu Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan kembali  pada 12-14 Mei 2017 di Shah Alam Convention Centre (SACC). Ini adalah kali ke-16 Mefa Events menganjurkan pameran pengantin di sini dan pastinya ia dinantikan oleh semua bakal pengantin di luar sana kan. Sebabnya pelbagai tawaran  sehingga 70% diskaun pakej pengantin. Dikatakan diskaun ni hanya terhad untuk 3 hari pameran sahaja dari 10 pagi hingga 9 malam. Jangan lepaskan peluang ok!!..

Sebab perlu datang Malaysia Wedding Festival ( MEFA) ni, bakal pengantin boleh mencari idea, atau contoh dekorasi untuk mejlis perkahwinan nanti. Mana tau ada yang berkenan yang tempat lain susah nak dapat kan. Festival pengantin ini membantu bakal-bakal pengantin untuk melakukan
persiapan perkahwinan kerana MEFA menganjurkan pameran seperti One Stop Centre
Wedding, dari produk katering, pelamin, butik pengantin, kad kahwin, cenderahati, dewan
perkahwinan dan pelbagai lagi.

Dekorasi Pelamin

Banyak vendor yang akan turut serta

Kesemua vendor atau wedding planner yang menyertai MEFA adalah gabungan dari pelbagai kawasan dari Shah Alam, Ampang, Bangi, Kajang, Damansara, Gombak dan seluruh Lembah Klang. Keseluruhan vendor membuat promosi di MEFA melebihi 100 tapak promosi. Memang banyak pilihan yang korang akan nampak, dan semua akan buat korang rambang mata, macam nad dulu..hahaa..Tapi, korang juga kena bijak memilih mengikut kemampuan korang. Masa ni la korang dapat buat pilihan, nak cari pakej perkahwinan yang murah.

Paling penting setiap vendor yang mempromosikan produk di MEFA adalah yang dipercayai kerana pihak penganjur akan menapis terlebih dahulu senarai vendor yang ingin menyertai pameran kali ini. Jadi takdelah isu mua makeup tak elok ke, photographer lari ke, catering tak datang ke..kann..takank kita jadi macam tu di hari perkahwinan kita. Suatu perkahwinan biarlah yan terindah dan menjadi 1001 kenangan manis dalam diri kita.

Pelbagai hadiah untuk dimenangi

Apa yang menarik lagi tentang festival kali ini, dengan setiap tempahan mana-mana pakej
minima RM500 (terkumpul) di MEFA, bakal-bakal pengantin berpeluang memenangi hadiah
cabutan bertuah seperti pakej bulan madu, gadjet, t-shirt, barangan kecantikan dan sekurangkurangkan
coklat. Yang penting, setiap tempahan wajib dapat hadiah. Woww!!!, tu diaa..dapat hadiah lagi tau..

Pertunjukan fesyen dan pertandingan MUA akan diadakan

Mereka yang gemar melihat busana pengantin, makeup artist jangan ketinggalan untuk melihat pertunjukan fesyen, pertandingan makeup artist yang akan diadakan pada hari sabtu dan ahad. MEFA akan membuat pertunjukan tersebut pada 13 Mei dan 14 Mei. Masa ni, mungkin korang dapat tengok baju pengantin dengan design yang menarik dan lawa. Perkara penting bagi kaum perempuan mestila makeup, hah!!, suka tengok orang dimakeupkan, boleh datang tengok pertandingan makeup tu. Mana tau tergoda dengan MUA tu, dan nak ambil sebagai mekap kawin nanti kan..Memang nad cakap, korang bakal pengantin di luar sana, jangan lepaskan festival perkahwinan MEFA ni.

Untuk memudahkan pengunjung yang akan hadir ke MEFA nanti, penganjur akan menyediakan
maklumat terkini melalui saluran sosial media di Instagram iaitu MEFAPENGANTIN, Facebook:
Malaysia Wedding Festival (MEFA) dan juga laman web iaitu www.mefa.my

Sebarang pertanyaan atau ingin menempah booth jualan boleh hubungi En Azahari di talian
012 – 387 1775.
Website: www.mefa.my
Facebook: www.fb.com/mefaevent
Instagram: www.instagram.com/mefapengantin
hai assalammualaikum

Kalau sebelum ni, nak pakai inai, pakai yang dekat pokok. Sebab inai dekat pokok ni suci, semulajadi, takde bahan kimia. Punya gigih petik inai lepas tu menumbuk sampai lumat. Nak bagi merah petuanya letak nasi, letak air. Hah!! macam-macam la. Kalau sebut inai, mesti fikir kawin, asal kawin mesti nak pakai inai. Yela baru nampak oh, yang ni la pengantinnya...hahaa. Tiba-tiba teringat nad kawin pakai inai daunla. Sekarang, nak pakai inai, bila-bila pun boleh.

Nad suka pakai inai, sebab macam fefeling baru kawin..hahaha..tapi nak menumbuk tu la yang malas. Boleh berpeluh ketiak tau menumbuk inai sampai lumat tu..hahaa. Kadang teringin pakai inai yang orang jual tepi jalan tu dekat kedai kecik, tapi disebabkan teringat gambar tangan gelembung disebabkan inai yang pernah dipostkan dekat facebook, terus lupakn jela..huhu!!..Kita tak tau inai dia datang dari mana, bahan yang digunakan apa..walaupun nampak cantik tapi taknak menyesal dikemudian hari, lupakan jela!!! Sebab tu masa kawin, nad tak ambil orang yang lukis inai-inai tu walaupun dalam hati teringiinn..


Inai Daun Asli Murah : Hennaart By Mila

Sekarang dah tak risau, dah ada inai ready made yang bahannya daripada pokok dan tiada bahan kimia. Murah pulak tu. Sekarang boleh pakai inai, nak lukis ke ape ke. Inai ready made dari Mila ni memang boleh dipercayai, sebab Mila ni kawan nad juga. Inai ni memang 100% daun inai daripada pokok yang dah diadun tanpa menggunakan bahan kimia. Proses dia sama macam kita buat, tapi dia dah dimasukkan siap-siap dalam tiub bentuk kon. Jadi mudah nak digunakan. Tinggal picit je, buatla apa bentuk dekat tangan, biarkan, dah kering lama, basuh tengokla merah ke idokkk...hahaa..Bagusnya inai dari Mila ni sesuai untuk yang ada ekzema..hah!!..jadi takda bahaya pun.

Macam jiran nad, dia selalu pakai inai, sebabnya kuku dia dah tak cantik dan rosak. Jadi pakai inai, nampak cantik je, takde nampak kuku rosak. Inai dari Mila ni juga boleh merawat kuku yang rosak. Inai pokok kan, banyak bagusnya. Nad suka bau inai pokok, segar je, wangi jeee...Kadang lepas pakai inai, masa tidur pun boleh cium jari kita..hahaha.

Sebelum guna, kenalah masukkan ke dalam peti ais dahulu. Kalau nak guna kena tunggu dia cair, pastu baru boleh guna. Lupa nak tanya tujuan kenapa masuk peti ais..mungkin sebab inai dari pokok, nak bagi sentiasa segar la kot.



Ni anak buah yang tolong buatkan. Kalau nad buat sendiri memang tak jadila dengan Farizanya yang suka mengusik. Lukis la apa-apa yang nak lukis. Nasib baik anak buah kita ni kreatif sikit. Selalu dah dia main-main inai ni.

Mila kata, pakai tebal-tebal lepas tu balut. Tujuan balut ni nak bagi inai sentiasa lembab dan lambat kering, jadi inai dapat meresap lebih lama pada jari dan buatkan kuku warna akan jadi lebih pekat..Wrna inai Mila ni bergantung pada darah kita. Lepas pakai, tunggula lama sikit, biar betul-betul kering.


Tadaaa..ni la hasilnyaaa...Merah tak, merah takk..wihuuuu..Macam nak kawin je..hahha..

Inai Mila ni pun boleh digunakan untuk rambut. Hah!! korang yang suka kaler rambut, pakai inai Mila ni, suci, semulajadi. Tak yah risau pasal kimia ke apa, sebab memang takda. Boleh sahaja bawak sembahyang.

Nak tau harga berapa?? Murah je weii!!..RM10 je satu kon ni..huhuhu..Satu tiub boleh pakai untuk 10 jari. Jimat gilerr!!..Lagi jimat beli 5 kon terus sebab free postage bebeh!!...pada semuaaa yang berminat, segala pertanyaan cara guna ke korang boleh contact mila dekat 
Website: Blog Mila Ahmad
Facebook: Mila Ahmad
Instagram: Hennaart_bymila
Sms/whatsapp : 012-2531649.

Berita baik jugak untuk bakal-bakal pengantin diluar sana, Mila ada buat servis lukis inai pengantin terus ke rumah anda tau. suka tak? Untuk area batu pahat dan seangkatan dengannya dialu-alukan. Bukan takat pengantin je mak bapak pengantin adik beradik sepupu sepapat jiran sebelah kiri kanan klu nak berinai pun boleh..

Jangan lupa TAG & SHARE dgn kawan korang yg nak kahwin tu, sesiapa yang suka berinai nak fefeling pengantin baru pun bole pakai. Lagi yang tukang lukis inai di jari pengantin, korang beli inai ready made Mila ni..selamat tau..




hai assalammualaikum

Pump It Milkbooster Hanya Sapu Sahaja - Alhamdulillah, syukur sangat nad masih menyusukan Fariza yang sekarang berusia 1 tahun 5 bulan. Mungkin nad akan berterusan susukan dia sampaila Fariza bersedia nak minum susu tepung. Sangat indah pengalaman susukan anak ni. Bila dia susu kita, rasa kita sebagai ibu memang rapat dengan dia. Masa mula-mula bersalin, nad ingat mudah je susukan anak, rupanya tak. Nad fikir, disebabkan susu dah ada, anak tinggal sedut je, rupanya menyusukan anak ni memang melalui pelbagai cabaran dan rintangan.





Masalah Penyusuan Yang Dihadapi Oleh Ibu Menyusu

Antara masalah yang berlaku ialah:
1) Terasa sakit dan pedih ketika anak menyusu.
Masa mula-mula anak hisap tu, rasa lain macam la kan. Pulak tu asyik nak merap je kejenya. Mana tak sakit puting kita ni. Nak tak nak kena biarkan bagi dia diam.

2) Puting susu sakit dan melecet.
Ok!!, yang ni paling seram..hahaa. Baru nad tau, masa mula-mula, anak hisap je boleh melecet puting kita. Aduh seriau nengoknya, bila dia nak susu lagi puting yang melecet tu. Sakit oo!!

3) Bengkak susu.
Payudara akan jadi bengkak bila susu kita banyak. Nad ni jenis tak pam susu, jadi akan bengkak la susu ni. Sepatutnya tak elok bagi di abengkak, korang kena pam susu tu, tapi cara nad, nad kejutkan Fariza dan susukan dia.

4) Susu Ibu tak banyak
Memang dilema mak-mak bila susu kurang. Lepas tu sedih sebab tak dapat susukan anak. Yela kita, kalau boleh nak susukan anak kita dengan susu badan ibu ni. Susu ibu banyak khasiat.

5) Stress
Ibu yang menyusukan anak ni sebenarnya tak boleh stress, tapi dah masalah keliling kadang hadir, masalah rumah, masalah kerja, sebab tu susu boleh rudum. Ibu menyusu ni kena relaks, tenang.


Pump It Breastfeeding Survival Kit 

Itulah antara masalah-masalah yang dihadapi ibu menyusu. Nad sendiri pernah menghadapi masalah diatas.  Namun, setiap masalah itu ada jalan penyelesaiannya dan ibu perlu tahu bagi memastikan proses penyusuan berjalan lancar dan ibu tidak mudah berputus asa. Salah satu cara untuk menyelesaikan masalah ni ialah dengan Pump It Breastfeeding Survival Kit.


Apa tu Pump It??

Pump It Breastfeeding Survival Kit digubal oleh kaunselor laktasi bertauliah yang juga seorang ibu yang menyusukan bayi untuk membantu ibu untuk mempunyai perjalanan penyusuan indah. Setiap ibu mahu menyediakan khasiat yang paling sihat yang terbaik untuk bayi mereka

Bila ada masalah penyusuan ni, perkara paling penting korang perlulah kenal pasti dulu mengapa dan apa punca susu  merudum dan cara untuk mengatasinya. Paling penting kena tahu apa hormon-hormon yg terlibat dalam penghasilan susu ibu. PUMP IT adalah satu-satunya milk boosters yg tackle kedua2 hormon penghasilan(prolaktin) dan pengeluaran(oxytocin) susu ibu dgn extrak tumbuhan 100% semulajadi, herba dan bunga berasaskan minyak. Tiada sintetik, tiada parabens, tiada sulfat, tiada tiruan, wangian. Takder bahan kimia dan selamat untuk mommy dan baby.

Fungsi dan Cara Penggunaan Pump It Breastfeeding survival Kit

Pump It ni ada tiga jenis botol iaitu Milk Up, Relax Mama dan Sore Away. Ketiga-tiga jenis ni mempunyai fungsi yang berbeza. Selalunya untuk milkbooster atau untuk bagi susu kita bertambah, korang mesti makan, minum atau telan pil ubat milkbosster kan. Hah!!, Pump It ni, bukan makan, dan bukan minum. Ia hanya sapu sahaja.


1. MILK UP 
- Membantu dalam merangsang penghasilan susu ibu melalui herba2 natural
- Merangsang hormon prolaktin yg lebih tinggi untuk menghasilkan lebih bnyk susu
- Boleh digunakan untuk membantu melegakan kesakitan ketika haid

Cara penggunaan:
Hanya Sapukan pada payudara mengelakkan kawasan puting selepas menyusukan atau mengepam atau urutan pada tulang belakang tentang kawasan payudara.

.

2. RELAKS MAMA
- Membantu ibu untuk kekal tenang tanpa stress sekaligus melancarkan pengeluaran susu ibu
- Merangsang hormon oxytocin yg lebih tinggi untuk pengeluaran susu yg lebih lancar

Cara penggunaan:
Mengusap di belakang leher dan tulang di belakang telinga atau gosokkan pada tapak tangan dan sedut.


3. SORE AWAY
- Membantu melegakan masalah puting melecet atau puting luka
- Boleh digunakan untuk menganjalkan payu dara

Cara Penggunaan
Urut pada puting dua kali sehari.


Jangan fikir panjang. Nak bagi yang terbaik untuk anak, kena ada penyelesaiannya. Tak salah mencuba kan. Kalau berminat boleh pergi ke
Website: www.milkwithlove.com.my
Facebook: www.facebook.com/Milkwithlove
Contact: +60127718784







hai assalammualaikum

Hah!!, bengkung ni memang benda wajib untuk ibu-ibu yang lepas bersalin ketika waktu berpantang. Pentingnya Bengkung untuk mengempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan faraj yang telah regang dan longgar. Yela kau ingat senang, lepas bersalin nak dapatkan badan yang kurus, nak jaga dalam semua. Ni la perempuan, banyak nak kena jaga tau.

Bengkung Moden Shapee Untuk Berpantang dan Kurus

Macam nad, walaupun dah habis pantang, anak pun dah besar, tapi nad juga memerlukan bengkung. Ingat, nad kurus, perut pun kurus ke. Oh no!!, sejak ada anak, nyusukan anak, makan jela nad ni..hahaa. Sudahnya perut pun membuncit. Jadi kaedahnya, pakai la bengkung untuk dapatkan perut yang kempis dan badan yang solid gitu.

Bengkung Moden Shapee 

Kalau orang dulu punya bengkung, dia jenis bertali. Susah oo..nad ada guna masa berpantang. Nak pakai satu hal, nak pergi buang air pun satu hal, yela kena buka tali..haha. Bila dah terbuka tali, nak pasang balik, dah tak ketat pulak. Macam mana tu. Sekarang tak perlu susah-susah, mana-mana je ada jual Bengkung Moden. Salah satunya ialah Bengkung Moden Shapee ni. Suka dengan produk Shapee, macam-macam dia jual. Sebelum ni nad dapatkan nursing bra dekat Shapee juga. Ni Bengkung Moden pulak..hehe.

Dua jenis Bengkung dari The shapee

Bengkung Moden dari Shapee  ada dua jenis, iaitu Belly Wrap Plus dan juga Hips Wrap Plus. Bengkung ni memang memudahkan para ibu dan wanita di luar sana yang nak kurus dan jaga penampilan diri. Harga pun murah oii. Menariknya bengkung moden Shapee ni, dia tak bertali, hanya perlu lekat sahaja. Hanya perlu zap, zap je.

Tak perlu risau tentang saiz, sebab bengkung moden ni boleh dilaras mengikut bentuk badan korang. Boleh diketatkan dan boleh dilonggrakan. Mengikut keselesaan korangla kan.

Shapee Belly Wrap Plus+

Belly Wrap ni untuk bahagian perut korang. Macam nad pakai, sangat selesa sekali. Belly Wrap ni diperbuat daripada bahan elastik yang membolehkan anda untuk bergerak bebas. Kadang ada bengkung tu, nak duduk pun serba salah..hahaha. Tapi Belly Wrap ni ok je, tak rasa terbuka bila pakai. Bengkung ni terbaik kerana tidak menyakitkan malah memberi ruang pernafasan. Maknanya, bila pakai, tak rasa panas atau berwap di badan. Yela kadang ada bengkung, kita pakai, panas dan tak selesa, sampai boleh buat badan kita rasa gatal.

Belly Wrap Plus

Sesuai untuk mereka yang bersalin normal dan Czer ( pembedahan )

Belly Wrap Plus+ membantu sokongan, meningkatkan, dan Membantu meningkatkan penyusuan postur. Kalau korang pakai ni, konfirm duduk tegak je, takde bongkok-bongkok dah. Kan cantik bentuk badan kita nanti. Menyokong otot abdomen teras dan membantu kembali rahim kepada saiz asalnya lebih awal.

Juga boleh dijadikan korset. Hah!!..kan, pergi mana-mana tengok badan cantik je. Rupanya pakai Belly Wrap Plus je..hehe.

Shapee Hips Wrap Plus+

Hips Wrap Plus

Nak kuruskan pinggul. Bengkung jenis bergetah, dan hanya lekat sahaja

Masalah perempuan lagi ialah bahagian pinggul. Semestinya pinggul akan membesar apabila lepas bersalin. Shapee Pinggul Wrap Plus + membantu untuk mengecilkan pinggul. Ia direka dengan pelbagai peringkat supaya boleh mengawal jumlah tekanan pada pinggul dan memberi perubahan yang terbaik. Menyokong semua dua belah pelvis, lantai pelvik, bahagian bawah abdomen, pinggul dan belakang yang lebih rendah.

Auch, bolehla lepas ni dapat bentuk yang solid gitu. Korang yang tercari-cari bengkung moden ni bolehlah pergi ke website www.theshapee.com. Bengkung yang mudah, praktikal dan selesa untuk dipakaiuntuk mereka yang berpantang dan ingin menguruskan badan.

Harga:
Belly Wrap Plus+ ; RM 65
Hips Wrap Plus+ : RM 45

Website : http://www.theshapee.com/product-category/compression-wrap/
Facebook : https://www.facebook.com/shapeeMY/
Instagram : https://www.instagram.com/shapeeMY/

hai assalammualaikum

Aloevera Fresh Soothing & Moisturising Gel

Sememangnya kita tau tumbuhan Aloevera banyak kebaikannya. Hampir 100%  pokok Aloevera mengandungi air. Bahagian pelepahnya mengandungi gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat dari segi kecantikan dan kesihatan. Jayaone Cosmetic telah mengeluarkan satu produk terbaru mereka mereka iaitu Aloevera Fresh Soothing & Moisturising Gel.

ALOEVERA FRESH SOOTHING & MOISTURISING GEL

Fungsi Kandungan Aloe Vera Fresh Soothing & Moisturising Gel

- Rosemary Leaf : Anti bakteria, membaiki dan meratakan warna kulit
-Green Tea Leaf : Antioksidan
-German Chamomile Flower / Leaf : Melegakan dan melembutkan kulit
- Aloe baradensis Leaf : Melembutkan dan melembapkan kulit
- Byungpul Extract : Membaiki dan melegakan kulit
- Licorice Root : Antioksidan, melegakan dan mencerahkan kulit
- Mulberry Root : Mencerahkan, melembapkan dan melegakan kulit
- Artemisia Absinthium (wormwood) Extract : Anti bakteria dan melegakan kulit

Sentuhan Kasih Sayang Bersama Aloevera Fresh soothing & Moisturising Gel

Harga RM 19.90

Masa nad dapat, cantik je dibungkus dengan kotak yang berlove-love. Ada maksudnya. maksudnya sentuhan kasih sayang kita dengan orang yang kita sayang tak kira, mak, ayah, suami, anak atau adik beradik. Kawan pun ia juga. Bila adanya Aloevera Fresh soothing & Moisturising Gel, bolehlah buat urutan dan sentuhan kasih sayang dengan mereka. Urutan dan sentuhan ni bukan sahaja mampu meredakan kesakitan, memberikan kelegaan malah dapat melembapkan kulit dengan penggunaan Aloevera Fresh soothing & Moisturising Gel ni.

Urutan kasih sayang dari anak kepada mak

Ni lah tangan yang dari kecil sampai nad besar tak berhenti melakukan sesuatu. Mak!!..ye, ni lah tangan mak. Nampak kasar dan semakin berusia. Untuk hilangkan penat lelah dia, nad buat urutan sedikit dengan menggunakan Aloevera Fresh soothing & Moisturising Gel ni. Terasa lega mak. Mak pun suka, sebab dia kata produk ni sangat bagus. Sampai terlena hah bila dapat urutan lembut dari si anak.

Sentuhan manja

Dekat Fariza pun nad beri sentuhan kasih sayang bersama Aloevera Fresh soothing & Moisturising Gel. Sentuhan ibu kan sentuhan yang memberi ketenangan kepada si manja. Urutan memberikan si manja berasa selesa dan selamat. Disamping mengalakkan deria rangsangan dan perkembangannya. Sentuhan sebegini mampu merapatkan lagi hubungan dengan anak.

Aloevera Fresh soothing & Moisturising Gel mampu berikan kesegaran pada kulit tanpa meninggalkan rasa melekit. Gel ini boleh digunakan untuk pelbagai kegunaan termasuk sebagai pelembap, penyegar, pelindung sinaran matahari dan juga sesuai digunakan untuk tubuh badan dan rambut. Banyak kegunaan satu bol gel Aloevera ni. Bagus, tahan lama mengikut penggunaan kita. Gel ini amat sesuai untuk semua jenis kulit serta kulit sensitif
Bagi kulit kering, sapukan gel pada waktu pagi dan malam untuk mendapat keputusan yang lebih memuaskan.

Sila layari laman sosial Jayeon untuk mendapatkan informasi lanjut tentang produk ini :

Jayeon membawa maksud "nature'" dan "kind" dalam bahasa Korea. Ia merupakan brand peribadi wanita untuk mendapatkan kecantikan ideal. Dengan keunikan kecantikan mereka, Jayeon Cosmestics Sdn Bhd melancarkan Jayeon Aloe Vera Fresh Soothing & Moisturising Gel produk terbaru mereka pada Disember 2016 yang lepas.

Website: www.jayeoncosmetics.com
Facebook: www.facebook.com/jayeoncosmetic
Instagram: @jayeoncosmetic

Sebarang pertanyaan sila hubungi:
Yeong Huey Miin
E-mail: hueymiin@jayeoncosmetics.com
hai assalammualaikum

Selalu bercerita pasal baju nursing je kan, hah!!, ni nak cerita salah satu pakaian khas untuk ibu menyusu yang wajib korang ada, iaitu bra nursing atau nursing bra. Sebelum ni, nad tak tau pun nursing bra ni penting, sampaila nad rasa kan sendiri bila ada anak ni, baru tau payahnya bila pakai bra biasa. Jadi, kesimpulannya, sila masukkan dalam list senarai barang yang wajib dibeli untuk ibu mengandung.

Sassy Nursing Bra dati Theshapee

Lepas kejadian yang menyeksakan tu, nad ada beli nursing bra jenis murah je. Memang mudahkan nad nak menyusukan Fariza, tapi ada benda yang membuatkan nad tak selesa. Punyalah usha nursing bra yang best dan murah, susah nak jumpa. Sampaila nad diperkenalkan dengan brand Shapee ni.

Laman web Theshapee

The Shapee adalah sebuah laman web online shopping yang menjual produk dalam kategori maternity dan shapewear seperti Nursing Bra, Shaping Tights, Waist Shaper, Long Arm Shaper dan macam-macam lagi. Korang boleh tengok sendiri laman web dia www.theshapee.com

Sassy Nursing Bra Beri Keselesaan Ketika Penyusuan

Kalau sebelum ni, nad beli nursing bra memang jenis kain yang tak berapa selesa, yela murah kan, tapi untuk brand Shapee ni, memang best sangat. Dekat Theshapee ni ada dua jenis nursing bra, iaitu Sassy Nursing Bra dan Seamless Nursing Bra. Pilihan nad ialah Sassy Nursing Bra.

Kain selesa, dan bergetah

Ngam-ngam dekat badan kita

Sassy Nursing Bra ni jenis bergetah seakan-akan jenis sport bra. Hah!!, memang betul-betul selesa. Bila pakai tu, dia betul-betul ngam dekat badan kita. Takdela longgar sana sini. Ia diperbuat daripada material nylon dan spendex. Kalau cuaca panas pun selesa je pakai. Sebab dia serap peluh. Tali tu pulak, boleh dibuat silang, ikut keselesaan korang la kan.

Kelebihan Sassy Nursing Bra


Banyak lagi kelebihan Sassy Nursing Bra ni antaranya:
- 3D seamless design (non-wired)
- 360° comfortable support
- Improved non-slip straps for maximum support
- Innovation nursing clip design for convenience + flexibility
- Greater adjustability for versatile
- Removable bra pad for easy replacement
- Full cup design to fit comfortably
- Made by breathable material (nylon and spandex)
- Free extender hook

Sassy Nursing Bra ni banyak saiz, hah korang pilih la mana korang saiz ape.
- S :32B/32C/32D/32E/34B/34C/34D/34E
- M :36B/36C/36D/36E/38B/38C/38D/38E
- L : 40B/40C/40D/40E/42B/42C/42D/42E
- XL:44B/44C/44D/44E/46B/46C/46D/46E

Klip memudahkan penyusuan

Extra cangkuk.

Kalau nak menyusukan baby, mudah je, buka je klip tu, tak perlu tarik bra tu sekali. Cangkuk pulak dia bagi extra kau. Suka giler.

Bra Pad, boleh ditanggal

Menariknya bra Sassy ni, dia ada bra pad. Pad tu boleh dicabut kalau korang tak selesa guna. Tapi bagi nad, takde bra pad, lagi tak selesa..huhuhu..Paham-paham jela, susu bila banyak, kang melimpah keluar habis basah bra. Tak sukanya. Bila ada bra pad ni mudahla, dia serap air tu. Bgaus betul kualiti Sassy Nursing Bra ni dari Theshapee.

Pink Sassy Nursing Bra

Black Sassy Nursing Bra

Sassy Nursing bra ni ada dua jenis warna sahaja setakat ni iaitu warna hitam dan pink. Nad ambil keduanya sebab dah selesa kan..Kita beli untuk memudahkan kita, harga pun mampu milik. Cuma RM55 je oii..Takde la mahal mana. Kualiti pun bagus. Selesa semestinya.

Korang yang dah jadi ibu-ibu, bakal ibu, atau belum pun boleh je pakai bra dari Theshapee ni. 100% nad jamin memang selesa sangat. Nad ni rasa nak tambah lagi bra nursing ni dari Theshapee. Tak menyesal kalau beli. Kalau berminat korang boleh beli secara online. Boleh layari;
Website: http://www.theshapee.com/
Facebook: https://www.facebook.com/shapeemy
Instagram: https://www.instagram.com/ShapeeMY/
Youtube: https://www.youtube.com/c/Theshapee
Email: info@theshapee.com
Contact No.: 07-554 7488
hai assalammualaikum

Wah, syok cuti nampak korang Chinese New Year ni. Ada pergi bercuti, ada pergi balik kampung. Ada juga yang duduk rumah je, macam nad..hehee. Tapi tu tak membosankan nad pun, sebab aktiviti nad dekat rumah, main dengan Fariza dan memasak untuk keluarga. Dengan memasak la kita boleh eratkan hubungan kasih sayang antara keluarga..kann..Macam tu jugak la bagi masyarakat Cina yang menyambut Chinese New Year. Kemeriahan menyambut raya diraikan dengan makan bersama keluarga dengan pelbagai juadah. Makan besar adalah aktiviti  yang paling penting ketika sambutan Perayaan Tahun Baru Cina. Semua ahli keluarga tak kira dekat atau jauh akan datang berkumpul untuk makan besar bersama-sama.

TNB Chinese New Year 2017


Cerita bab perayaan Chinese New Year ni, korang dah tengok belum webfilm daripada TNB sempena Sambutan Chinese New Year 2017 kali ni. Kalau belum, korang boleh klik dekat video yang nad post tu. Tengok tau..hehe..Siap berkungfu lagi..

Memang banyak maksud tersirat yang nak disampaikan dalam webfilm ni. Video mengenai aktiviti dilakukan semasa perjumpaan makan malam. Seperti nad kata tadi, makan malam merupakan aktiviti penting bagi mereka. Masa ni la mereka dapat berkumpul satu keluarga. Tahun baru Cina adalah masa untuk keluarga mengenepikan segala perbezaan dan merapatkan hubungan keluarga. Masa ni la mereka dapat berborak, bercerita, dan bergelak ketawa.

Bila korang lihat video tu, bukan main berusaha mereka membuat makanan yang sedap untuk menggembirakan hati orang yang disayangi. Sebenarnya bukan juadah yang paling penting, tapi ahli keluarga yang hadir untuk makan besar adalah jauh lebih penting. Masa ni la, kita dapat menghabiskan masa yang panjang bersama keluarga, duduk di sebelah meja makan malam perjumpaan, dan makan bersama-sama. Tidak kira juadah apa yang disediakan.

Pertemuan dalam keluarga boleh menjadi sedikit tertekan terutama apabila personaliti atau karakter setiap ahli keluarga amat berbeza. Namun, perbezaan ni perlu diraikan dengan pelbagai cara bukannya diketepikan. Setiap hidangan Tahun Baru Cina datang dalam pelbagai bentuk, warna dan rasa, ia adalah perbezaan  yang memberikan majlis itu rasa yang unik, begitu juga dengan sikap yang berbeza boleh menjadikan suasana lebih meriah.

Dengan pelbagai sikap yang ada pada keluarga ni, apabila kita bekerja bersama, mampu memberikan suasana yang meriah ketika perjumpaan makan malam. Seperti peribahasa " bersatu kita teguh, bercerai kita roboh". Walaupun macam-macam ragam dalam keluarga, kalau selalu saling bantu-membantu, pasti mendapat hasil yang terbaik. Tidak ada yang lebih penting daripada keluarga. Kebahagiaan tercipta apabila kita semau bersatu hati dan mera antara satu sama lain.

Table Of Harmony

Hah!!..banyakkan maksud tersirat yang nak disampaikan dalam webfilm TNB Chinese New Year tu. Hah!!..sekarang masa untuk korang turut serta main Table Of Harmony ni. Table Of Harmony ni nak tau korang punya hidangan perayaan mewakili apa tahun ini? Macam nak tau personaliti korangla.. Jomla sertai.saja nak seronok-seronok..hehee..mudah je..

1. Log masuk ke https://betterbrighter.my/tableofharmony .


2. Klik di " Unveil Mystery Dishes ", kemudian " Discover What Mystery Dish You Are & Join The Table ".


3. Pilih jawapan korang. A, B, C atau D.


4. Klik " Unveil Your Dish".


5. Akhir sekali " Share Result " atau " Post as GIF ". siapp..hehee..ni la nad punya unveil misteri dish tu " Treasure Party Pot" bawa maksud " anda adalah harta untuk rakan-rakan anda terima kasih kepada kemahiran perancangan parti dan acara yang hebat anda"..hahaa.. Hebat sangatla nad ni erk..korang cuba juga yee,.boleh kongsi korang punya misteri hidangan tu.

Untuk keterangan lanjut sila ke :
Website :http://www.tnb.com.my/
Website Mystery Dishhttps://betterbrighter.my/tableofharmony .
Facebookhttps://www.facebook.com/TNBCareline
Instagram : https://www.instagram.com/tenaga_nasional/