Articles by "Review"
Showing posts with label Review. Show all posts
hai assalammualaikum

Nivea Protect  & Care Run Di Putrajaya - Haritu 29 Oktober, telah diadakan Nivea Protect & Care di Presint 6 Putrajaya. Pergh semua biru wehh..suka tengoknya..hehee. Sekarang aktiviti larian memang selalu diadakan di amna-mana kan!. Memang bagus, sebab galakann orang ramai untuk sihat dengan berlari. Bagus ramai yang support. Larian Nivea Protect & Care ni bagi menggalakkan rakyat Malysia mengutamakan penjagaan disamping menderma.


Seawal 7 pagi ramai dah ada dekat Putrajaya. Terbaikla semua. Ada yang bawak anak kecil juga bangun pagi untuk aktiviti larian ni..Bagus tersangat la bagus. Waktu tu artis juga ada di sana iaitu Siti Saleha.



Nivea Protect & Care Galakkan Rakyat Malaysia Utamakan Penjagaan Diri Dan Mereka Yang Mememerlukan

Hampir 2,500 rakyat Malaysia berkumpul di Putrajaya untuk menyertai NIVEA Care Run yang dianjurkan oleh NIVEA Protect & Care, deodoran yang direka khusus untuk memberi perlindungan berpanjangan pada kulit bawah lengan. Bertemakan ‘Protects What You Care’ yang juga merangkumi kasih sayang terhadap komuniti, sumbangan sebanyak RM20,000 daripada larian tersebut telah didermakan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG), sebuah badan amal yang memberi bantuan kepada  rakyat Malaysia yang memerlukannya.


Dengan formula yang bebas alkohol, deodoran NIVEA Protect & Care diperkayakan dengan esen NIVEA Crème dan haruman yang lembut. Ia memberikan kulit anda perlindungan yang berpanjangan sehingga 48 jam, serta menyuburkan dan memberikan anda bawah lengan yang lembut dan licin.

“Kami di NIVEA bertuah kerana dapat bekerjasama dengan PENYAYANG dalam usaha mereka untuk membantu rakyat Malaysia yang memerlukannya,” kata Ng Hock Guan, Pengurus Negara Beiersdorf Malaysia & Singapura. “Tema NIVEA Care Run ini adalah selari dengan nilai penjagaan teras NIVEA Protect & Care yang menggabungkan perlindungan dan penjagaan rapi. Kami bersyukur mendapat sokongan daripada rakan niaga kami untuk memastikan larian ini berjalan dengan lancar. Kami juga berbangga dengan kehadiran ramai rakyat Malaysia yang memberikan sokongan kepada NIVEA Care Run. Setiap hadiran pada hari ini memainkan peranan penting dalam  kejayaan acara ini.”

Bagi meningkatkan kesedaran umum tentang penjagaan kulit bawah lengan, pihak NIVEA Care Run berkongsi tentang fakta-fakta kulit menarik seperti 36% kulit disingkirkan apabila seseorang mencukur dan juga kesan pencukuran dan pencabutan bulu yang boleh menyebabkan kerosakan kulit.*


Aktiviti lain yang turut diadakan termasuklah dinding “NIVEA Protect & Care” yang membolehkan peserta menulis mesej kepada orang tersayang, khemah PENYAYANG, cabutan bertuah dan kios foto. Selebriti tempatan iaitu Siti Saleha, Nadia Heng dan Fiqrie turut memeriahkan NIVEA Care Run ini.

Secara keseluruhannya, NIVEA Care Run telah mencatat kejayaan cemerlang dari segi mendidik rakyat Malaysia tentang kepentingan penjagaan kulit bawah lengan di samping membantu mereka yang kurang berkemampuan.

Deodoran NIVEA Protect & Care roll-on 50ml dan NIVEA Protect & Care spray 150ml masing-masing dijual pada harga RM11.30 dan RM17.50 di semua pasar raya dan farmasi seluruh negara.

Layari www.facebook.com/mynivea untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk NIVEA.

hai assalammualaikum

Enchanteur 24h Moist Losyen Haruman Badan - Nad memang suka produk Enchanteur ni, sebab dia wangi sangat. nad memang guna losyen dari Enchanteur, memang wangi, sampai orang sekeliling cakap, " wanginya kau "..hehee. Haritu nad terima barang berkotak pink yang dihiasi dengan cantik dari Enchanteur. Kali ni, nad terima losyen haruman badan yang mampu melembapkan kulit kita selama 24 jam.

Selalunya, cara kita nak lembapkan kulit dengan mengambil 8 hingga 10 gelas air sehari untuk memastikan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Tetapi, tanpa kita sedari bahawa hanya dengan meminum air tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan. Kita kalau boleh, nak kulit kita sentiasa lembap. Jadi kenala pakai losyen badan untuk membantu melembapkan kulit kita. Hah!! ni losyen badan terbaru dari Enchanteur nad nak kenalkan dekat korang.

Tak kira la wanita tu suri rumah yang perlu berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
Enchanteur 24h Moist Losyen Haruman Badan

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Belaian Menawan Sepanjang Hari!

Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari.

Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
Losyen Terbaru Enchanteur

Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan.

Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan  ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
3 variasi Enchanteur 24h Moist losyen

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
ENCHANTEUR Charming

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN
ENCHANTEUR Romantic

ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)
Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban.

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)
Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.

Sekarang, sesibuk mana pun wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol besaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi.

Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY.


hai assalammulaikum

Perjanjian Pengurusan Hotel Avillion Dengan Tanglir Hospitaliti - Bukit Tinggi di Bentong Pahang merupakan salah satu destinasi tempat peranginan yang menarik dan popular di Malaysia. Bukit Tinggi menjadi destinasi percutian yang tenang kerana udaranya yang nyaman dan segar. Disebabkan tempat ini semakin popular, bagi mereka yang suka melancong ke sini dan inginkan penginapan yang mewah dan menarik, menjelang tahun 2020, sebuah resort iaitu Avillion Resort akan dibuka di Bukit Tinggi. Resort yang sangat selesa untuk dinginapi.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Model Avillion Resort Bukit Tinggi
Credit Pic Kerex Studio


Signing Ceremenony Avillion Hotel Management Dengan Tanglir Hospitaliti 

Avillion Hotel Group Sdn Bhd, sebuah rantaian hotel terkemuka di Malaysia, mencapai persefahaman dengan Tanglir Hospitality Sdn. Bhd. untuk membuka dan menguruskan resort baharu di Bukit Tinggi di Bentong, Pahang, yang merupakan destinasi popular pelancong di negara ini. Majlis menandatangani Avillion Bukit Tinggi di Lavo @ Menara Lien Hoe, Persiaran Tropicana PJ.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Mr Choo Yoke Cheong (MD Projek Pembangunan Unik)
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Tan Sri Dato Sri Samsudin Hitam (Pengerusi Kumpulan Hotel Avillion)
Credit Pic Kerex Studio

Perjanjian itu akan menyaksikan Avillion Hotel Group menguruskan pra-pembukaan dan operasi resort bukit mewah bermula tahun 2020. Avillion Bukit Tinggi Resort bersedia untuk melengkapkan senarai pertumbuhan hartanah Kumpulan di Malaysia dan rantau ini.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Dato Ang Hock Chai, Choo Yoke Cheong (MD Projek Pembangunan Unik), Tan Sri Dato Sri Samsudin Hitam (Pengerusi Kumpulan Hotel Avillion), Encik See Ah Sing (MD dari Avillion Hotel Group)
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Signing Ceremony Avillion Hotel Management Dan Tanglir Hospitaliti
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Signing Ceremony Avillion Hotel Management Dan Tanglir Hospitaliti
Credit Pic Kerex Studio

Avillion Bukit Tinggi Resort akan dibangunkan oleh Unique Project Development Sdn Bhd dan dikendalikan oleh Tanglir Hospitality Sdn. Bhd., Sebagai satu resort yang mampan yang akan dibina di atas 9.875 ekar hutan sekunder di sepanjang Sungai Tanglir. Hanya satu jam perjalanan dari ibu kota Kuala Lumpur, Bukit Tinggi menjadi semakin popular dengan pencari pengembara dan pencinta alam.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Model Avillion resort Bukit Tinggi
Credit Pic Kerex Studio

Nad tengok dia punya video pun, nampak resort ni menarik dan akan menjadi tumpuan para pelancong. Dengan kawasan yang strategik, memang Avillion Resort akan menjadi resort pilihan pengunjung. Tengok modelnya pun memukau. Lagi-lagi kolam renang dia..hehee.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
2 rooms suite
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Bilik yang ada private swimming pool
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
menarik swimming pool dia
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Avillion resort bakal menjadi tumpuan pelancong
Credit Pic Kerex Studio

Resort bukit mewah akan memiliki 207 bilik terdiri daripada 120 bilik Studio dan 87 villa. The Studios datang dalam pakej 40 meter persegi yang luas untuk unit standard, manakala vila adalah antara 1 hingga 4 unit bilik tidur. Setiap unit dilengkapi dengan dek kesihatan yang lengkap dengan kolam renang peribadi 14.8 meter persegi untuk para tetamu menikmati ruang peribadi mereka sendiri.

Kemudahan tetamu lain termasuk kolam renang yang besar, spa mewah dengan panel kaca yang menghadap ke kolam renang dan Sungai Tanglir, gimnasium, restoran 2-tingkat, bilik mesyuarat dan geladak untuk semua majlis-majlis khas ini.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Ucapan Mr Choo Yoke Cheong
Credit Pic Kerex Studio

Pengarah Urusan Tanglir Hospitality Sdn Bhd, Encik Choo Yoke Cheong berkata syarikatnya menyaksikan Avillion Hotel Group sebagai rakan kongsi yang sempurna untuk mengembangkan hartanahnya.

"Sebagai jenama Malaysia yang mempunyai pencapaian memenangi anugerah dalam industri ini, Avillion adalah rakan kongsi yang dipilih untuk intipati Malaysia dan rangkaian pemasaran dan pengedaran antarabangsa.

"Kami yakin keupayaan Avillion untuk menyampaikan prestasi yang baik dalam menguruskan penghunian dan pendapatan harta benda," kata Encik Choo.

Dengan pengalaman luas dalam industri perhotelan, Avillion Hotel Group sekali lagi akan membawa sentuhan uniknya ke Avillion Bukit Tinggi - sentuhan berdasarkan layanan mesra Asia. Avillion yakin tambahan aset hartanah ini berpotensi menarik pengunjung dalam dan luar negara. Lokasi Bukit Tinggi juga terletak berdekatan dengan taman tema baharu yang akan dibuka dua tahun lagi.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Ucapan Pengerusi Kumpulan Avillion Hotel, Tan Sri Dato 'Sri Samsudin Hitam.
Credit pic Kerex Studio

"Avillion sangat percaya bahawa tambahan terbaru ini kepada hartanahnya yang stabil mempunyai potensi untuk menarik pelancong domestik dan asing," kata Pengerusi Kumpulan Avillion Hotel, Tan Sri Dato 'Sri Samsudin Hitam.

"Bukit Tinggi terletak berhampiran tapak taman tema baru yang akan memulakan operasi dalam tempoh dua tahun akan datang dan kawasan itu dijangka menjadi destinasi pelancongan utama. Kumpulan Avillion of Hotels sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada pertumbuhan pelancongan Bukit Tinggi, "kata Tan Sri Dato 'Sri Samsudin.

"Kami bercita-cita menjadi pemain serantau terkemuka dalam industri perhotelan, membawa kami pengalaman Avillion dari Port Dickson, Melaka, Cameron Highlands dan Bali ke banyak lagi destinasi tempatan dan dalam rantau ini. Dengan ini, kami teruja untuk menambah Bukit Tinggi ke senarai hartanah kami, "tambah Tan Sri Dato 'Sri Samsudin.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Avillion Resot Bukit Tinggi
Credit pic Kerex Studio

Bukit Tinggi di Pahang ni memang salah satu tempat wishlist nad nak pergi jalan-jalan. Nad belum sampai lagi Bukit Tinggi ni. Makin menarik Bukit Tinggi ni nanti.

Link penuh gambar boleh tengok di http://kerex.zenfolio.com/avillion


hai assalammualaikum

Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan - Pertama kali dengar pasal teh jenama 888 ni. Memang nad tak pernah nampak pun, sebab keluarga, sampaila dah berkahwin ni, tak pernah minum teh jenama 888 ni.
Sebetul-betulnya, memang ni kali pertama nad nampak dan rasa teh 888 ni masa di majlis Dazzle Five Sense 888 tea & coffee, walaupun kawan cakap, teh 888 ni dah lama dan memang sudah ada di pasaran.

TEH 888
888 Tea & coffee

Nad pasti, ada juga yang tak pernah dengar dan nampak berkenaan teh 888 ni. Korang mesti teringin nak beli dan rasai sendiri teh jenama 888 ni bila nad nak kongsikan betapa sedap dan harumnya teh jenama 888 ni. Tak sangka ada teh lagi sedap dari teh yang biasa kita minum tu..hehe..

TEH 888
Pengurus Besar Dato Ang Poon Chuan

TEH 888
MC yang memeriahkan majlis

Teh 888 ni dikeluarkan oleh Syarikat Thong Guan Trading Sdn Bhd ( STGT ) yang merupakan pembuat dan pengedar terbesar teh, kopi dan pelbagai lagi produk lain di bawah jenama 888. Terletak di Sungai Petani, Kedah, mereka telah menghasilkan dari 2000 tan teh, kopi dan minuman bijirin dalam setahun. Hebat tak hebat la kan. Masa di majlis Dazzles Five Sense High Tea ni, diaorang ada tunjuk video, apa yang nad kagum, company ni takdela besar mana, lepas tu, semua proses dibuat kebanyakan menggunakan tangan pekerja berbanding mesin.

Syarikat ni mengutamakan ISO standard pengurusan keselamatan makanan. Jadi tak perlu risau nak menikmati teh jenama 888 ni. Syarikat ni memperolehi:
- ISO 22000 dari Standard Antarabangsa mengenai pengurusan keselamatan makanan
- Memperolehi GMP
- Sijil HACCP dari Kementerian Kesihatan Malaysia
- Sijil Halal dari JAKIM

TEH 888
Cara memproses teh

Dazzle Five Sense: Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan

Bila nad tengok teh jenama 888 ni semuanya berbeza rupa dan warna dia. Apa yang nad fikir mungkin banyak pokok dia guna, tapi sebenarnya tak..Teh diproses dengan pelbagai cara dengan hanya menggunakan satu daun. Perkara yang membuat teh berbeza dan unik adalah cara setiap teh ditanam dan disediakan.

TEH 888
Teh yang telah diproses menjadi white tea, oolong tea, green tea and black tea

Sebab tu setiap rasa, bau dan kepekatan mempunyai keunikan sendiri.

TEH 888
Kelebihan teh

Kelebihan Teh:
- melegakan sistem pencernaan
- mengandungi antioksidan
- membantu mengurangkan uric acid
- jangka hidup yang panjang
- menghalang penuaan
- membantu membakar kalori

TEH 888
Pu-er tea

TEH 888
Piao xiang tea

TEH 888
Organic green tea

TEH 888
Black tea

TEH 888
Teh wangi ros

Produk dibawah jenama 888 ni dah banyak dikeluarkan antaranya Teh Ceylon, 888 3 dalam 1 Susu Instan, 888 Kopi 'O', dan 888 D'Co Chocolate Malt Drink, dan banyak lagi. Semua dijamin selamat dan halal. Dan Teh popular mereka iaitu Teh Wangi Ros 888.

Haritu, kami dapat merasai minuman komersil 888 yang paling popular, iaitu 888 Teh Wangi Rose. Teh lembut dengan bauan yang wangi daripada bunga kelopak mawar yang segar digunakan untuk membuatnya. Serius, memang wangi. Rasa minum pagi memang segar sangat kepala, dengan bau aroma mawar tu.

TEH 888
Minum dulu

TEH 888
Harum dan Segar minum teh wangi ros 888 ni

Kalau korang nak tau, ada cara nak dapat nikmat minum air teh atau kopi dengan merasai semua lima deria. Barulah kita dapat ketenangan dan kesegaran pada minuman tu. Pertama, lihat secawan teh dan bau aromanya. Rasakan kehangatan cawan. Dengarkan persekitaran anda, dan akhirnya rasa teh.

Mencuba Pelbagai Jenis Teh 

Pengalaman yang tidak dilupakan, kitaorang disediakan pelbagai jenis teh yang datang dari pelbagai negara iaitu China, Indonesia, India, Kenya dan Sri Lanka . Pertama kali dapat rasa macam mi, memang teruja giler..hee..Setiap satu teh mempunyai ciri-ciri uniknya sendiri. Mempunyai rupa, rasa dan warna yang berbeza.

TEH 888
Teh dari 5 Negara

TEH 888
Slurpppp

Bila nad rasa, antara kelima-lima teh ni, teh ad paling suka.ialah China, lebih ringan dan lembut. Manakal yang paling kuat ailah ri Lanka dan Kenya. Tapi kalau nak buat teh tarik, sesuai guna teh dari Kenya dan Sri Lanka ni.

TEH 888
Go Green Nutritional Wrap

TEH 888
Homemade Black Tea Loaf With Salted Butter

TEH 888
Roasted Smoke Chicken

TEH 888
Black Tea Cookie And Rose Cake

Makanan Dicampur Teh

Bukan itu sahaja, kami disediakan makanan yang berasaskan teh. Wah macam tak caya, teh boleh dibuat dalam makanan. Tak sangka sedap juga makanan yang dicampur teh ni. Kreaftif sangat. Terliur tak tengok..hehehe..

TEH 888
Minum koktail 

Minuman Teh Cocktail

Lepas tu, kami dibawa ke rooftop level untuk minum minuman teh ala cocktail gitu sambil menikmati pemandangan atas bangunan. Minuman yang disediakan
tea-tails/mocktails ialah Romance Tutti Rose, Rapture Milk Rose, Awakening Icy Mango Rose and Choco Vanilla Rose..Segar dan sedap.

TEH 888
Sarapan pagi, malam dengan teh 888

Bila nad dengar sejarah jenama 888 ni sangat menarik. Ianya bermula sebagai sebuah perniagaan keluarga, Encik Ang Thong Guan berbasikal selama dua hari untuk meminjam sejumlah RM50 dari bapa mertuanya dan memulakanand perniagaan pengedaran teh 888 di pasar tempatan di Sungai Lalang Kedah sehinggalah ia berkembang maju, sehingga hari ini.

Teh dan Kopi 888 telah di edarkan secara meluas di Semenaryung Malaysia, Malaysia Timur dan juga di eksport ke negara-negara seperti Thailand, Brunei, China, Singapura, New Zealand, Hong Kong dan Taiwan.

Produk 888 boleh di dapati di pasaraya utama di Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur seperti Tesco, Giant, Econsave, Mydin, Aeon Big, TFValue, NSK, Hero, Pasamya Hwa Tai, KP Mart, Pasaraya Maslee, Sabasun, Servay Supermarket dan Pasaraya CKS.


Korang kalau tau lebih lanjut berkenaan Teh & Kopi Jenama 888 ni boleh ke:
Website : www.888teacoffee.com.my
Facebook : www.facebook.com/888teacoffee
Instagram: www.instagram.com/888teacoffee






hai assalammualaikum

SHINJU PEARLS

SHINJU PEARLS

Shinju Pearls Blogger's Day

Haritu nad dijemput ke Shinju Pearl Blogger's Day bersama dengan 30 blogger dan, penulis lain di Paradigm Mall, Petaling Jaya. Majlis memang meriah habis dengan adanya beberapa orang artis dan pengacara yang memang havoc meriuhkan suasana di kedai Shinju Pearls di Lot GF-28.


Acara dirasmikan oleh artis terkenal yang tidak asing lagi iaitu Dato Zainalabidin. Siapa tidak kenal dengan lagu "Hijau" yang dinyanyikan beliau. Sekali dia buka suara, fuh, terpegun tetamu yang hadir. Diajaknya kitaorang nyanyi bersama. Sangat ramah dan friendly. Kalau korang nak tau, Zainalabidin, artis muzik dunia terkenal di Malaysia yang terkenal dengan lagu-lagunya mengenai isu-isu kemanusiaan, alam sekitar dan sosial juga merupakan penggemar Shinju Pearls. Nampak, bukan wanita sahaja suka dengan Shinju Pearls ni, lelaki pun ada yang suka.

Shinju Pearls Mutiara Idaman Wanita

Sebut pasal mutiara, mestilah kebanyakan wanita menyukainya. Nad sendiri melihat mutiara dari Shinju Pearls memang tak berkelip. Mutiara Shinju Pearls memang tidak jemu dipandang dengan membariskan rekaan kontemporari, dan menitikberatkan kualiti. Setiap inci rekaan memang menakjubkan. Mutiara Shinju Pearls sangat menawan apabila dipakai dan menjadi pilihan wanita yang mementingkan keanggunan.





Mutiara menjadi pilihan ramai wanita sekarang ini kerana, menampilkan rekaan menarik dan sesuai digayakan pada bila-bila masa. Ia juga diminati wanita muda atau remaja. Memang terpikat bila tengok mutiara Shinju Pearls ni. Memang nampak menyerlah keanggunan bila dipakai.



Masa nad tengok mutiara Shinju Pearls ni, macam biasalah, kita akan fikir, harganya mestilah mahal, tapi jangan tak caya, harganya sangat, berpatutan dan murah. Kiranya, semua orang boleh memiliki Shinju Pearls ni. Memang tak terjangka harga dengan rekabentuk dia yang nampak eksklusif.



Memperbaiki Barang Lama, Putus Menjadi Baharu

Mesti korang fikir, kedai mutiara Shinju Pearls hanya jual barang sedia ada, nad pun fikir macam tu, tapi masa hadir ke event tu, menurut pengasas Shinju Pearls Christina Toh, Shinju Pearls ada membuat custome made atau buatan tangan mutiara yang korang inginkan. Ada macam-macam jenis bentuk, korang boleh tengok di setiap kedai Shinju Pearls atau bentuk yang korang inginkan.

Paling best,, barang kemas atau mutiara korang seperti gelang, rantai boleh hantar ke Shinju Pearls untuk dibaiki dan, dicustome semula. Macam rantai lama yang dah putus tali, boleh hantar ke Shinju Pearls untuk diperbaharui supaya nampak baru. Hah!!, selalu kan kita buang kan, bila dah putus, biji bersepai, tak pun kita simpan je., sampai tak tau nak buat bila. Bawak je ke Shinju Pearls, tambah mutiara sikit, fuh mesti nampak cantik. Jimat dekat situ kan.

Nad nak bawakla gelang tangan nad yang dah putus tu..tali tak kuat. Nad perasan tali yang digunakan kukuh, lupa nak tanya tali jenis apa. Cara ikatan dia pun kuat, taknak bagi tanggal.


"Kami menawarkan perkhidmatan yang sangat peribadi kepada para pelanggan dan dapat menyediakan perkhidmatan perhiasan profesional dengan lukisan 3D menawarkan perhiasan halus custommade dengan 925 perak, 9k atau 18k emas bahkan berlian berlian GIA", kata Christina Toh, pengasas dan CEO.


Nama Shinju berasal dari terjemahan langsung perkataan" pearl "dalam bahasa Jepun, Korea dan Mandarin, dan dipilih untuk mencerminkan perdagangan profesional syarikat. Pengasas Shinju berharap Shinju akan terus membawa idea dan reka bentuk baru untuk pelanggan mereka.


Pada hari itu, majlis diserikan dengan artis penyanyi Salma Mentor, Reyhana Yunus, Ayu Damit, Thalia Mentor, SaraMentor. Suara masing-masing memang sedap ooo..Dalam tv macam tu, dekat luar macam tu jugakla..bergema shopping mall dengan suara mereka..hehehe. Sporting habis diaorang ni. Siap ajak joget bersama.


Akhir sekali, aksi mereka runway show barangan mutiara Shinju Pearls. Tengok diaorang pakai, memang cantik kan. Nad ni tak berkelip, sebab mutiara ni besar-besar..hehehe. Nampak eksklusif sangat. Dapat satu ni, huishh..best ni

Serba Sedikit Tentang Shinju Pearls

Kisah kejayaan perusahaan kecil dan sederhana (SME) yang mantap, Shinju Pearl pertama kali dimulai pada tahun 2004 ketika bekas eksekutif properti, Christina Toh, menceburkan diri dalam reka bentuk perhiasan. Beliau yang pakar perhiasan, membantu kakaknya menjual di pasaran mingguan Mont Kiara, dia mula bereksperimen dengan mencipta kepingan perhiasan andelegant unik, mencampurkan batu dan mutiara separa berharga. Reka bentuknya diterima dengan baik oleh para fesyen, suri rumah, wanita kerja dan peminat barang kemas dari semua peringkat umur. Beliau mula mencipta reka bentuk yang lebih banyak dan menerus meningkatkan krafnya, dan membuat pembaharuan baru setiap hari.

Pada tahun 2006, Shinju Pearl mencatatkan kejayaan pertama pada tahun itu dengan melancarkan outlet pertama di Segi Tiga Emas Kuala Lumpur di Pusat Beli Belah Lot 10. Pada tahun yang sama, Christina dan adik perempuannya, Diana, bekerjasama untuk memulakan pelan organisasi untuk perniagaan dan jenama. Mereka bersama-sama menguruskan runcit dan operasi syarikat itu, sambil mengetuai usaha reka dengan mengonsepkan koleksi baru, Memberikan input dan perhatian berharga kepada setiap item yang dihasilkan. Reka bentuk baru dilancarkan setiap dua bulan.

Pada tahun 2009, Shinju Pearl membuka butik kedua di Great Eastern Mall di Jalan Ampang. Hari ini, Shinju Pearl mempunyai 10 cawangan termasuk kaunter-kaunter yang terletak di pelbagai pusat membeli-belah yang popular di sekitar Lembah Klang. Setiap kedai mempunyai konsepnya yang tersendiri dan dilengkapi dengan pelbagai jenis penyesuaian yang disahkan, yang disahkan dengan sijil keaslian.

Untuk maklumat lanjut boleh layari:
Online Store : www.shinjupearls.net

HQ 
Lot 1, Level 6, Bangunan Bangsaria 45E,Jalan Maarof, Bangsar59000 Kuala Lumpur,Malaysia
+603 2202 2482

Pavilion 
Lot 4.15.01 4th Floor, Pavilion Kuala Lumpur No 168, Jalan Bukit Bintang,55100, Kuala Lumpur
+603 21459986

Bangsar Village
Lot 1F-33 First Floor, Bangsar Village II,No 2, Jalan Telawi Satu, Bangsar Baru,59100,Kuala Lumpur
+603 22023180

Great Eastern Mall
Lot 1.10 First Floor, Great Eastern Mall, No. 3030, Jalan Ampang50450 Kuala Lumpur
+603 42578986

Bangsar Shopping Centre
F123, First Floor, Bangsar Shopping Centre, Jalan Maarof, Bukit Bandaraya 59000 Kuala Lumpur
+603 20118308285,

Paradigm Mall
G-28, Level G, Paradigm Mall, No. 1, SS7/26A, Kelana Jaya47301 Petaling Jaya, Selangor
+603 78878308

Sunway Pyramid
G1.25A, Ground Floor , Sunway Pyramid Shopping MallNo.   3,   Jalan   PJS   11/15,   Bandar   Sunway   47500 Selangor 
+603 56121716

Mid Valley
F-084, 1st Floor, Mid Valley Megamall , Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
+603 22018896

Isetan KLCC 
Jewellery Department

Isetan Midvalley City 
Jewellery Department