Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum

Malaysia Sosial Media Week 2017 ( MSMW 2017 ) - Kalau sebelum ni, nad memang dah pernah dengar berkenaan MSMW ni. Sebab ada diantara kalangan blogger yang menerima award MSMW sebelum-sebelum ni. MAsing-masing blogger mintak kita undi..hehe. MSMW ni banyak kategori award dia, jadi pandai-pandaila undi. Haritu, nad pertama kali join Malaysia Sosial Media Week ( MSMW 2017 ) di Berjaya Times Square Hotel. Nad ingat kita akan tengok orang terima anugerah, tapi rupanya seminar. Tapi bagusnya seminar tu banyak manfaat yang boleh diambil. Bayangkan daripada pagi sampai ke petang event tu. Fuh!!.. Fariza kena tinggal dengan daddy dia la. Majlis formal tak boleh bawak..ehhee. Takpe dah besar, dia behave.














Majlis bermula pukul 10 pagi, dengan banyak sesi yang diadakan. Bukan dua , tiga sesi, tapi enam sesi. Tau tak berapa lama kitaorang duduk..hahaa. Tapi nasib baik seminar ni menyeronokkan dan ada info dan ilmu yang berguna yang diberi. Seminar ni bukan jemput orang yang biasa-biasa, tapi speaker yang dijemput semua hebat-hebat belaka. Bukan setakat dari dalam negara malah di luar negara juga. Dapat juag bersua muka dengan kawan-kawan alam maya.

6 Sesi Yang Bermanfaat Dengan Ilmu di MSMW 2017

Info menarik iaitu cyber buli. Selalunya dengar buli dekat sekolah je, sekarang cyber pun ada buli. Inilah zaman teknologi. Ilmu yang diberikan memang sangat berguna dengan teknologi sekarang yang menggunakan media sosial sebagai sumber pendapatan. Buat duit dengan online salah satu cara mudah nak dapat income. Tapi kena dengan cara yang betul. Inilah cara nad untuk dapatkan sumber pendapatan dengan menggunakan blog. PR atau client lebih suka menggunakan blogger untuk mengiklankan produk dan servis mereka, jadi dengan cara ni nad tingkatkan ilmu belajar lebih lagi. Sekarang pun, nad masih belajar lagi.

Nak terangkan lebih ilmu apa nad dapat pun banyak. Orang tengok je #MSMW2017 dengan twitter. Banyak dekat situ orang tweet. Bawah ni gamabr secara ringkas tentang ilmu yang disampaikan.



































Seminar ni bukan setakat mereka yang bekerja di media sosial sahaja, malah orang perseorangan dan syarikat besar.


Gambar sekitar MSMW 2017



















































Hebat memang hebat semuanya..Haritu juga ada artis yang datang tau..hahaha. Duduk depan nad je dia. Siapakah??

Masa tu dalam pukul 5.30 petang kehadiran Datuk Seri Najib Razak dalam majlis tersebut.




Abang Long Fadil a.k.a Zizan Razak Menang Malaysia Anugerah Ikon Media Sosial 2017


Tahniah buat pelawak Zizan Razak memenangi anugerah Ikon Malaysia 2017. Penyampian hadiah dibuat oleh Datuk Seri Najib Razak. Masa upacara tu , aksi Zizan yang bermanaj dengan PM kita kau..hahaa.. Tau-tau jela Zizan..hahaa..Siap lentok-lentok dekat PM..hahaa..



Nad pun tak lepaskan peluang untuk bergambar dengan Zizan ni.







Seharian kitaorang disini..dari pagi sampai ke petang. Banyak input dan ilmu. Mana taknya 6 sesi yang semuanya sangat bermanfaat. Speaker pun hebat-hebat. Tak sia-sia datang. Dari cerita buli cyber, cara buat duit dan macam-macam lagi. Terima kasih @msmw2017 ..moga dapat jumpa tahun depan lagi..wihuu..
.
Malaysia Social Media Week 2017 (MSMW2017)
.
Official Social Media Channel:
Twitter @msmw_2017
Instagram @msmw2017
Facebook Malaysia Social Media Week (MSMW)

#MSMW2017 @msmw2017 #kbba9 #miszrockersblogspot #lifestyleblogger #ceriterasigadisbiru #kbba9 #bloggermalaysia #blogger #vsco #vscomalaysia #media #mediainfluencer #beautyblogger #fashionblogger #igerskolumpo #igers #ootd #quotes #Msmw2017

hai assalammualaikum

Nivea Protect  & Care Run Di Putrajaya - Haritu 29 Oktober, telah diadakan Nivea Protect & Care di Presint 6 Putrajaya. Pergh semua biru wehh..suka tengoknya..hehee. Sekarang aktiviti larian memang selalu diadakan di amna-mana kan!. Memang bagus, sebab galakann orang ramai untuk sihat dengan berlari. Bagus ramai yang support. Larian Nivea Protect & Care ni bagi menggalakkan rakyat Malysia mengutamakan penjagaan disamping menderma.


Seawal 7 pagi ramai dah ada dekat Putrajaya. Terbaikla semua. Ada yang bawak anak kecil juga bangun pagi untuk aktiviti larian ni..Bagus tersangat la bagus. Waktu tu artis juga ada di sana iaitu Siti Saleha.



Nivea Protect & Care Galakkan Rakyat Malaysia Utamakan Penjagaan Diri Dan Mereka Yang Mememerlukan

Hampir 2,500 rakyat Malaysia berkumpul di Putrajaya untuk menyertai NIVEA Care Run yang dianjurkan oleh NIVEA Protect & Care, deodoran yang direka khusus untuk memberi perlindungan berpanjangan pada kulit bawah lengan. Bertemakan ‘Protects What You Care’ yang juga merangkumi kasih sayang terhadap komuniti, sumbangan sebanyak RM20,000 daripada larian tersebut telah didermakan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG), sebuah badan amal yang memberi bantuan kepada  rakyat Malaysia yang memerlukannya.


Dengan formula yang bebas alkohol, deodoran NIVEA Protect & Care diperkayakan dengan esen NIVEA Crème dan haruman yang lembut. Ia memberikan kulit anda perlindungan yang berpanjangan sehingga 48 jam, serta menyuburkan dan memberikan anda bawah lengan yang lembut dan licin.

“Kami di NIVEA bertuah kerana dapat bekerjasama dengan PENYAYANG dalam usaha mereka untuk membantu rakyat Malaysia yang memerlukannya,” kata Ng Hock Guan, Pengurus Negara Beiersdorf Malaysia & Singapura. “Tema NIVEA Care Run ini adalah selari dengan nilai penjagaan teras NIVEA Protect & Care yang menggabungkan perlindungan dan penjagaan rapi. Kami bersyukur mendapat sokongan daripada rakan niaga kami untuk memastikan larian ini berjalan dengan lancar. Kami juga berbangga dengan kehadiran ramai rakyat Malaysia yang memberikan sokongan kepada NIVEA Care Run. Setiap hadiran pada hari ini memainkan peranan penting dalam  kejayaan acara ini.”

Bagi meningkatkan kesedaran umum tentang penjagaan kulit bawah lengan, pihak NIVEA Care Run berkongsi tentang fakta-fakta kulit menarik seperti 36% kulit disingkirkan apabila seseorang mencukur dan juga kesan pencukuran dan pencabutan bulu yang boleh menyebabkan kerosakan kulit.*


Aktiviti lain yang turut diadakan termasuklah dinding “NIVEA Protect & Care” yang membolehkan peserta menulis mesej kepada orang tersayang, khemah PENYAYANG, cabutan bertuah dan kios foto. Selebriti tempatan iaitu Siti Saleha, Nadia Heng dan Fiqrie turut memeriahkan NIVEA Care Run ini.

Secara keseluruhannya, NIVEA Care Run telah mencatat kejayaan cemerlang dari segi mendidik rakyat Malaysia tentang kepentingan penjagaan kulit bawah lengan di samping membantu mereka yang kurang berkemampuan.

Deodoran NIVEA Protect & Care roll-on 50ml dan NIVEA Protect & Care spray 150ml masing-masing dijual pada harga RM11.30 dan RM17.50 di semua pasar raya dan farmasi seluruh negara.

Layari www.facebook.com/mynivea untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk NIVEA.

hai assalammulaikum

Perjanjian Pengurusan Hotel Avillion Dengan Tanglir Hospitaliti - Bukit Tinggi di Bentong Pahang merupakan salah satu destinasi tempat peranginan yang menarik dan popular di Malaysia. Bukit Tinggi menjadi destinasi percutian yang tenang kerana udaranya yang nyaman dan segar. Disebabkan tempat ini semakin popular, bagi mereka yang suka melancong ke sini dan inginkan penginapan yang mewah dan menarik, menjelang tahun 2020, sebuah resort iaitu Avillion Resort akan dibuka di Bukit Tinggi. Resort yang sangat selesa untuk dinginapi.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Model Avillion Resort Bukit Tinggi
Credit Pic Kerex Studio


Signing Ceremenony Avillion Hotel Management Dengan Tanglir Hospitaliti 

Avillion Hotel Group Sdn Bhd, sebuah rantaian hotel terkemuka di Malaysia, mencapai persefahaman dengan Tanglir Hospitality Sdn. Bhd. untuk membuka dan menguruskan resort baharu di Bukit Tinggi di Bentong, Pahang, yang merupakan destinasi popular pelancong di negara ini. Majlis menandatangani Avillion Bukit Tinggi di Lavo @ Menara Lien Hoe, Persiaran Tropicana PJ.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Mr Choo Yoke Cheong (MD Projek Pembangunan Unik)
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Tan Sri Dato Sri Samsudin Hitam (Pengerusi Kumpulan Hotel Avillion)
Credit Pic Kerex Studio

Perjanjian itu akan menyaksikan Avillion Hotel Group menguruskan pra-pembukaan dan operasi resort bukit mewah bermula tahun 2020. Avillion Bukit Tinggi Resort bersedia untuk melengkapkan senarai pertumbuhan hartanah Kumpulan di Malaysia dan rantau ini.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Dato Ang Hock Chai, Choo Yoke Cheong (MD Projek Pembangunan Unik), Tan Sri Dato Sri Samsudin Hitam (Pengerusi Kumpulan Hotel Avillion), Encik See Ah Sing (MD dari Avillion Hotel Group)
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Signing Ceremony Avillion Hotel Management Dan Tanglir Hospitaliti
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Signing Ceremony Avillion Hotel Management Dan Tanglir Hospitaliti
Credit Pic Kerex Studio

Avillion Bukit Tinggi Resort akan dibangunkan oleh Unique Project Development Sdn Bhd dan dikendalikan oleh Tanglir Hospitality Sdn. Bhd., Sebagai satu resort yang mampan yang akan dibina di atas 9.875 ekar hutan sekunder di sepanjang Sungai Tanglir. Hanya satu jam perjalanan dari ibu kota Kuala Lumpur, Bukit Tinggi menjadi semakin popular dengan pencari pengembara dan pencinta alam.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Model Avillion resort Bukit Tinggi
Credit Pic Kerex Studio

Nad tengok dia punya video pun, nampak resort ni menarik dan akan menjadi tumpuan para pelancong. Dengan kawasan yang strategik, memang Avillion Resort akan menjadi resort pilihan pengunjung. Tengok modelnya pun memukau. Lagi-lagi kolam renang dia..hehee.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
2 rooms suite
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Bilik yang ada private swimming pool
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
menarik swimming pool dia
Credit Pic Kerex Studio

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Avillion resort bakal menjadi tumpuan pelancong
Credit Pic Kerex Studio

Resort bukit mewah akan memiliki 207 bilik terdiri daripada 120 bilik Studio dan 87 villa. The Studios datang dalam pakej 40 meter persegi yang luas untuk unit standard, manakala vila adalah antara 1 hingga 4 unit bilik tidur. Setiap unit dilengkapi dengan dek kesihatan yang lengkap dengan kolam renang peribadi 14.8 meter persegi untuk para tetamu menikmati ruang peribadi mereka sendiri.

Kemudahan tetamu lain termasuk kolam renang yang besar, spa mewah dengan panel kaca yang menghadap ke kolam renang dan Sungai Tanglir, gimnasium, restoran 2-tingkat, bilik mesyuarat dan geladak untuk semua majlis-majlis khas ini.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Ucapan Mr Choo Yoke Cheong
Credit Pic Kerex Studio

Pengarah Urusan Tanglir Hospitality Sdn Bhd, Encik Choo Yoke Cheong berkata syarikatnya menyaksikan Avillion Hotel Group sebagai rakan kongsi yang sempurna untuk mengembangkan hartanahnya.

"Sebagai jenama Malaysia yang mempunyai pencapaian memenangi anugerah dalam industri ini, Avillion adalah rakan kongsi yang dipilih untuk intipati Malaysia dan rangkaian pemasaran dan pengedaran antarabangsa.

"Kami yakin keupayaan Avillion untuk menyampaikan prestasi yang baik dalam menguruskan penghunian dan pendapatan harta benda," kata Encik Choo.

Dengan pengalaman luas dalam industri perhotelan, Avillion Hotel Group sekali lagi akan membawa sentuhan uniknya ke Avillion Bukit Tinggi - sentuhan berdasarkan layanan mesra Asia. Avillion yakin tambahan aset hartanah ini berpotensi menarik pengunjung dalam dan luar negara. Lokasi Bukit Tinggi juga terletak berdekatan dengan taman tema baharu yang akan dibuka dua tahun lagi.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Ucapan Pengerusi Kumpulan Avillion Hotel, Tan Sri Dato 'Sri Samsudin Hitam.
Credit pic Kerex Studio

"Avillion sangat percaya bahawa tambahan terbaru ini kepada hartanahnya yang stabil mempunyai potensi untuk menarik pelancong domestik dan asing," kata Pengerusi Kumpulan Avillion Hotel, Tan Sri Dato 'Sri Samsudin Hitam.

"Bukit Tinggi terletak berhampiran tapak taman tema baru yang akan memulakan operasi dalam tempoh dua tahun akan datang dan kawasan itu dijangka menjadi destinasi pelancongan utama. Kumpulan Avillion of Hotels sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada pertumbuhan pelancongan Bukit Tinggi, "kata Tan Sri Dato 'Sri Samsudin.

"Kami bercita-cita menjadi pemain serantau terkemuka dalam industri perhotelan, membawa kami pengalaman Avillion dari Port Dickson, Melaka, Cameron Highlands dan Bali ke banyak lagi destinasi tempatan dan dalam rantau ini. Dengan ini, kami teruja untuk menambah Bukit Tinggi ke senarai hartanah kami, "tambah Tan Sri Dato 'Sri Samsudin.

AVILLION RESORT BUKIT TINGGI
Avillion Resot Bukit Tinggi
Credit pic Kerex Studio

Bukit Tinggi di Pahang ni memang salah satu tempat wishlist nad nak pergi jalan-jalan. Nad belum sampai lagi Bukit Tinggi ni. Makin menarik Bukit Tinggi ni nanti.

Link penuh gambar boleh tengok di http://kerex.zenfolio.com/avillion


hai assalammualaikum

Hari Bayi Tollyjoy 2017 - Ni kali pertama nad sambut Hari Bayi Bersama Tollyjoy 2017 yang telah diadakan di Kafe Yellow Apron Petaling Jaya. Pertama kali dapat jemputan, memang nad terus setuju nak sertai, sebab bukan sahaja datang-datang majlis, ambil gambar, tapi ada info dan ilmu tentang nutrisi pemakanan yang diberikan khas untuk ibu mengandung dan menyusu dan juga anak. Hah!, sekarang nad tengah pregnant, menyusukan anak pun juga,  jadi nad perlu ambil berat dan ambil tahu mengenai ni. Kadang kita tak tau, makanan yang kita makan tu sihat dari segi macam mana kan. Anak pun makin membesar, makanan macam mana kita perlu bagi dia untuk dapat zat secukupnya. Hah!!, semua dikongsi di Hari Bayi Tollyjoy 2017.

Siapa tak kenal dengan barangan bayi Tollyjoy. Tollyjoy merupakan produk penjagaan bayi dan ibu sejak 1971 lagi. Lama kan..Nad terharu sebab Tollyjoy menghargai peranan ibu bapa dalam memanjakan anak dengan meraikan Hari Bayi ni. Masa lahirkan Fariza, ada sebahagian barangan Tollyjoy seperti bedak, syampu dan lotion menjadi pilihan nad.


Hari Bayi Tollyjoy 2017

Diberi peluang untuk turut serta pada Hari Bayi Tollyjoy 2017 (Tollyjoy Baby Day 2017) anjuran Tollyjoy Corporation dan Yayasan OrphanCARE, mendengar tentang info pemakanan yang sempurna ketika mengandung bukan sahaja penting bagi perkembangan fetus, malah pemakanan yang seimbang mampu membantu perkembangan bayi pada masa hadapan memberikan nad kesedaran betapa pentingnya cara pemakanan kita.









Seperti yang dikatakan oleh Cik Grace Ng, Pengurus Tollyjoy Corporation, Hari Bayi Tollyjoy 2017 kali ni memfokuskan tentang pemakanan. Selain daripada kasih sayang, aspek pemakanan juga perlu diambil berat bukan sahaja untuk bayi malah bagi ibu yang mengandung dan menyusu.

Pengambilan Anak Angkat Dianjurkan OrphanCARE.

Dilancarkan di Malaysia pada 2015, Tollyjoy dengan kerjasama OrphanCARE, Hari Bayi Tollyjoy merupakan hari yang paling istimewa dikhususkan bagi meraikan bayi serta bagi menyambut pengalaman penting ibu bapa dalam memberikan yang terbaik buat anak kita. Ia menitikbertakan aspek kekeluargaan, kasih sayang serta penjagaan sempurna kepada setiap kanak-kanak, termasukalah mereka yang kurang bernasib baik.


Datin Rashidah Hashim merupakan COO OrphanCARE mengambil tanggungjawab dalam memberikan anak yatim, anak terbuang kepada keluarga baru  yang sudi menerima anak-anak ini supaya anak-anak ini mendapat kasih sayang seperti anak-anak lain. Sebagai sebuah organisasi bukan kerajaan, OrphanCARE memberikan setiap anak yatim dan anak terbuang ni melalui program anak angkat serta program baby hatch. Tersentuh mendengar ceita Datin Rashidah,  tentang banyak bayi yang dibuang tanpa belas kasihan. Jadi korang yang inginkan anak, atau nak ambil anak angkat , boleh je hubungi terus OrphanCare ni. Mereka mengalukan keluarga yang sudi menerima anak-anak kecil ni. Usaha murni OrphanCare ni menag tidak ternilai buat anak-anak tersebut.

Bagusnya OrphanCare ni, sebelum ibu bapa mengambil anak-anak yatim dan terbuang ni, mereka akan ditemuduga terlebih dahulu bagi memastikan latar belakang keluarga tersebut baik dan mempunyai ekonomi yang baik untuk membesarkan anak-anak. Korang boleh layari www.orphancare.com.my

Nutrisi Pemakanan Bagi Anak, Ibu Mengandung Dan Menyusu

Seterusnya, tajuk yang ditunggu iaitu berkenaan kepentingan pemakanan bagi bakal ibu, ibu yang menyusu serta bayi yang disampaikan oleh Cik Rozanna M. Rosly, Ketua Bahagian Dietetik, Pusat Perubatan Pakar Universiti Malaysia. Masa mengandung, kadang-kadang macam-macm kita nak..hahaa. Tapi jangan ikutkan sangat apa yang diidamkan tu, takut makanan yang kita nak tu tak bernutrisi. Sebab tabiat makan si ibu akan mendatangkan kesan langsung kepada bayi yang dikandung, bak kata Cik Rozanna. Pemakanan yang baik seperti sayuran, bijirin, protein dan makanan yang sihat membantu meningkatkan tahap kesuburuan, sentiasa sihat dan memudahkan proses kelahiran serta bagus bagi perkembangan bayi.




Bagi ibu menyusu, Cik Rozanna menasihatkan supaya diberi bayi susu ibu pada 6 bulan pertama kelahiran bagi membolehkan perkembangan, pertumbuhan serta kesihtan optimum. Ibu yang menyusu pun kena ambil makanan yang sihat dan bernutrisi, sebab makanan yang di makan ibu, akan terhasil menjadi susu. Jadi ibu makan, makanan sihat, anak pun dapat susu sihat..hehe.




Pada hari itu juga, Cik Rozanna menunjukkan demonstrasi penyediaan makanan yang sihat. Antara hidangan yang ditunjukkan ialah Lapisan Buahan Rangup yang merangkumi tembikai susu yang dilapisi oats, yougurt rendah lemak, jem strawberi dan jus tembikai. Selain itu ada juga, bubur oat plum dan pisang dan smoothie susu soya yang dibuat dengan buah-buahan segar. Kena rajin makan buah ye..



Part paling best bila ada aktiviti dan permainan yang dijalankan..hehee. Mainan Baby Bingo dan Cabutan Bertuah. Lama dah tak main bingo, tapi permainan bingo kali ni unik sikit, guna nama barang-barang bayi..hehe. Comel je. Tapi nad tak bertuah untuk haritu. Tapi takpe, nad enjoy sangat pada Hari Bayi Tollyjoy 2017 ni, sebab banyak info nad dapat. Bukan balik tangan kosong.

Ok korang kalau nak tau maklumat lanjut mengenai Tollyjoy boleh layari
Website: www.tollyjoy.com.sg
Facbeook: https://www.facebook.com/tollyjoymalaysia/