Articles by "media"
Showing posts with label media. Show all posts
hai assalammualaikum

Bukan Duta Produk - Haritu ada seorang kawan blogger bagitau nampak nad dekat Watson. Siap bagi gambar lagi..hehee. Terkejut kita, bila dia bagi gambar tu..hehe. Sebab nad tau, memang muka nad akan dipaparkan dekat produk tu. Tapi tak tau bila. Bila kawan tag, eh dah keluar erk..hehe. Walaupun ada gambar nad dekat produk tu, tapi nad bukannya duta produk tapi nad pengguna produk tersebut. Nad tersenyum bila kawan nampak gambar kita dekat produk tu, macam duta pulak..eh..berangan takpe..hehehe.

Rakan blogger pertama Mieza S  yang nampak dulu

Hah!!, nak tau gambar apa yang diaorang nampak dekat produk tu. Hah!!, tu la dia, gambar nad sebagai pengguna memberi pendapat tentang Garnier Micellar Cleansing Water. Kawan nad ni nampak dekat Watson. Jadi korang boleh beli Garnier Micellar Cleansing Water ni dekat Watson, dapatkan sekarang ye..hehee. Bukan seorang yang nampak gambar nad dekat produk ni, ada kawan nad lain dah nampak. Cuma nad sendiri je belum nampak muka nad sendiri dekat produk ni..hahaha. Nak juga kan tengok muka kita, terpampang dekat produk ni. Tersengih bila tengoknya. Memang best pakai Garnier Micellar  Cleansing Water ni. Terbaik..Muka nad elok je pakai pencuci makeup Garnier ni.

Rakan blogger kedua yang nampak Auni Afiqah

Adik Farah pun ada nampak

Untuk kebersihan muka, nad memang titiberatkan. Sekarang muka dah elok daripada jerawat dan pulih sedikit demi sedikit. Nak tumbuh pun dah takda sangat. Sebab tu sebelum cuci muka, nad akan bersihkan dulu dengan pencuci muka. Sebab muka ni sentiasa penuh dengan habuk. Kalau pakai makeup, bukan 100% hilang aklau cuci terus. Wajib pakai pencuci makeup dulu, baru basuh dengan pencuci muka. Pastikan muka sentiasa bersih-sebersihnya.

Sebelum dapat sponsor produk Garnier Micellar Cleansing Water ni, nad memang dah beli sendiri dan dah guna penanggal makeup Garnier ni. Sebab terpengaruh dengan kawan-kawan yang dah promote. Ada nad buat entry dekat link nad bagi ni. Korang boleh baca PENANGGAL MAKEUP GARNIER JENIS AIR. Lagipun Garnier ni jenis air, jadi kalau malas nak cuci muka pun boleh je cuci dengan ni sahaja.

Lepas tu rezeki dapat sponsor produk Garnier Micellar Cleansing Water ni. Syukur sangat. Disuruhnya buat video menggunakan Garnier Micellar Cleansing Water ni. Nad pun buatla sebaik mungkin. Ramai yang suka pakai penanggal makeup Garnier ni. Dan dia cakap, muka nad akan dipampang di setiap produk Garnier Micellar Cleansing Water ni. Tu la yang diaorang nampak muka nad..hehee. Sejak jadi blogger ni banyakla pengalaman manis yang nad lalui, yang nad sendiri tak sangka. Tapi bukan senang nak jadi blogger sampai ke tahap yang kita sendiri tak sangka akan capai. Kena usaha ok. Bertahun juga nad usahakan blog bagi orang nampak.

Sebagai blogger, nad akan kongsi apa yang nad guna dengan sebaik mungkin. Nad nak pengguna baca dan rasai apa yang nad rasa. Bagus produk tu, memang bagusla ia. Dari dulu dah suka menulis dan buat diari dekat buku. Sekarang, nad buat cerita dan berkongsi dengan pembaca di luar sana. Bangga bila jadi blogger ni. Banyak benda nad belajar, dari zero ok. Sekarang masih lagi belajar dalam dunia blog.


hai assalammualaikum

Nadia Johari Dalam Rancangan Selamat Pagi Malaysia - Untuk kali kedua masuk siaran dalam televisyen. Syukur alhamdulillah. Sokongan daripada suami, keluarga dan rakan semua. Ni semua rezeki daripada anak. Kali ni nad masuk dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia.


Ada nad bagitau sebelum ni, nad ada shooting untuk rancangan Selamat Pagi Malaysia sebelum ni kan. Hah, siaran dah keluarpost hari Sabtu lepas pada 22.4.2017 jam 8 pagi. Waktu tu nad ada photoshoot pulak, jadi mintak family tolong rekodkan. Terima kasih dekat anak buah yang tolong rekodkan..hehehe..


Korang boleh tengok full video dekat atas tu..hehehe..


Kali ni nad tak ditemuramah, nad jadi model sahaja memperagakan baju Feedmilk. Baju Feedmilk ni baju ibu yang menyusukan anak. Baju Feedmilk #selamberselak memudahkan ibu untuk menyusukan anak, mereka tak kira di mana sahaja.


Macam nad, masih nyusukan Fariza, masalah utama semestinya baju. Kalau sebelum ni pakai baju tshirt, mudahla selak-selak, tapi nampak aurat badan kan. Lepas tu pakai baju nursing jenis zip dan button. Memang susah sebab kadang dia stuck, terkena dekat pipi anak..Lepas tu ada kawan perkenalkan baju Feedmilk ni. Sejak tu nad suka dengan baju Feedmilk ni. Sebab dia selak je, takde zip takde button. Korang boleh baca SINI. Nad pernah buat, entry berkenaan baju Feedmilk ni.

Baju Feedmik ni memang cantik. Untuk mereka yang tak menyusukan anak, pun boleh pakai.. Designnya dari yang lain. Masa nad memperagakan baju ni, nad pun dah jatuh hati..haishh..hehehe..tengah simpan duit nak beli baju Feedmilk ni.

Ada seorang ibu dah ada 40 helai baju Feedmilk. Fuh, hebat betul..siap dia bawak datang butik..hehehe..


Terima kasih staff Feedmilk zakiyyah, sebab percaya dekat nad dan beri peluang untuk memperagakan baju Feedmilk.Terima kasih wartawan dan jurukamera Selamat Pagi Malaysia TV1..
hai assalammualaikum

Shooting Selamat Pagi Malaysia TV1 - Sehari sebelum shooting nad dapat whatsup dari seorang staff ni, cakap sudi . Mau tak terkejut, sebabnya nak shooting esok hari...hahaha..tu pun buka whatsup dalam pukul 2 petang. Swbab telefon satu lagi tengah cas. Balas whastup dia, cakap setuju, nasib baik dia cakap ok..hahhaha..

Masa tu nad tanya la apa kene buat. Kene temuramah ke apa??..live ke??..Dia cakap tak, rakaman je..fuh nasib dah ade pengalaman rakaman ..hehe..Dia cakap nad akan jadi model gayakan baju Feedmilk. Kena tukar-tukar baju..okla macam tu..

Mak-mak dengan suami pun ada

Esoknya pergi dekat tempatnya dekat Shah Alam Alam Avenue 2. Lokasi shooting di Feedmilk. Rupanya bukan nad seorang je, ramai lagi ibu-ibu yang ada untuk shooting ni. Shooting ni berkenaan baju Feedmilk. Takdelah nad gugup sangat bila ramai-ramai ni kan...hahhaa..

Temuramah seorang ibu tentang pakaian feedmilk

Model kami berdua..hahaa..

Nad ingat nad kena temuramah, tapi tak..hah!! Lagi bernasib baik..hahaha..ibu lain yang kena temuramah. Nad jadi model je..kihkihkih..Boleh tahan juga, kena tukar baju tu, baju ni..Baju Feedmilk memang cantik dan selesa. Nad dah terpegun tengok. Baju Feedmilk ni baju untuk ibu menyusukan anak..hehee..

Pengasas Feedmilk

Ni la dia pengasas Feedmilk, Puan Anis Syuhada. Manis je orangnya..lembut, cantik pulak tu.

Alahai anak kita..kacau je

Tengok-tengok juga baju..pandai naa

Adoii suka buat perangai..hahaa

Fariza, suka benar ada ramai kawan, tapi tetap nak interframe jugak...mana-mana ada dia..hahaha..

Ni la ibu-ibu yang menjayakan shooting..hehe..semua breasfeeding..

Rezeki untuk tahun ni dapat masuk TV1 pulak..Korang jangan lupa tengok ye. Rancangan Selamat Pagi Malaysia, TV1 jam 8 pagi...hehehe...