hai assalammualaikum

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

The Parenthood, Permainan Indoor Kanak-kanak 

Fariza Seronok Bermain Di The Parenthood -  Dah lama nad ajak mr mafia pergi ke taman permainan indoor ni, sebab sebelum ni asyik main indoor playground dekat Tesco je, boring la juga. Walaupun Fariza seronok main, tapi bila dah banyak kali pegi, rasa la jugak jemu. Jadi, nad cadang pergi ke playground indoor dekat The Parenthood. Sebenarnya, dah lama survey, asyik tengok mak ayah bawak anak diaorang ke sini je, kita pun tertarik nak bawa anak kita ke tempat permainan ni. Nampak seronok je, mesti Fariza suka. Malam tu, mr mafia cakap, " ok esok siap pukul 2 petang, kita pergi". Dalam hati nad, " hoyeaahhh "..eh ni mommy yang terlebih happy ni..hahaa.

The Parenthood ni ada dua tempat satu dekat Sunway Pyramid, satu lagi dekat Sunway Putra. Haritu kitaorang pergi ke The Parenthood Sunway Pyramid. Saje nak jalan jauh kan..haha. Tempat permainan ni memang tersorok sikit, kalau tak tau memang tak jumpa. Jadi kenala tanya orang. Haritu pernah pergi sekali masa event Beg Nohoo, tapi lepas tu lama tak pergi dah lupa, jadi tanyala orang. The Parenthood Sunway Pyramid dekat tingkat 1.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Family Park The Parenthood 

Hah!!, sampai pun..tadaaa..The Parenthood ni ada dua tempat, satu tempat permainan, satu lagi tempat shopping permainan kanak-kanak. Mula-mula sekali, kita pergila tempat mainan. Fariza pun dah nampak dah playground tu. Beria ajak nak masuk.

Harga Tiket The Parenthood:

RATES (WEEKDAYS)

Budak 2 tahun dan ke atas : RM40 per child
Budak below 2 tahun :  RM20 per child
Budak bawah setahun : FREE OF CHARGE

RATES (WEEKEND)

2-12 tahun ke atas : RM50 per child
Below 2 tahun : RM25 per child
Budak bawah setahun : FREE OF CHARGE

Parents pulak?
1 tiket untuk anak, termasuk sekali dengan penjaga :)
(senang cakap, 1 budak 1 penjaga)

p/s : rate atas ni tidak termasuk GST ya. ada tambahan lagi. Tiket ni dah siap sekali boleh masuk tempat shopping mainan ye.

Nak masuk sini, kenala pakai stokin untuk kebersihan bersama. Jadi kena siap-siap bawak stokin. Kalau beli dekat tempat dia, memang mahal la. Tu biasa..hehee.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Masuk je, Fariza dah aim denagn bola warna warni ni..hahaa..Yang mommy sebenarnya, aim gelongsor warna warni besar tu..hahaa..Tapi sayangnya, mommy tak dapat main, sebab mengandung. Mommy tengok jela Fariza main dengan daddy dia. Dekat kawasan bola warna warni ni pun ada gelongsor, sesuai untuk budak-budak kecik, budak besar nak main pun boleh.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Ntah sejak bila dia takut nak turun gelongsor, selalu ok je. Agkanya gelongsor ni tinggi sangat kot..hahaa. Mula-mula naik dengan daddy dia, tapi last-last, daddy dia pergi tolak dia juga..hahaa. Jatuh bawah je terus senyap, tak tau nak bangun ke terkejut..hahaa..tengok je muka dia. Kejam tak kami berdua, sebab nad yang paksa juga daddy dia tolak dia dekta gelongsor tu...hahaa. Lepas tu dia ok je, main bola warna warni tu.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Tempat ni bersambung-sambung. Adala macam-macam mainan kena panjat. Tak larat mommy nak panjat masuk semua. Parents leh temankan anak main.  Parents memang boleh main sekali tau. Jangan risau, dah tanya dah pun dekat staff boleh ke mak pak join, dorang kata boleh sambil pegang anak-anak. Hah!!, masa bermain gelongsor besar warna warni ni..Dadddy la yang bawak Fariza naik dan turun..hehehe. Comel je..kahkahkah.

Dekat setiap permainan memang ada staff yang jaga tau, bagus la kan jaga takut apa-apa jadi.  Yela, paham-paham jela, budak main lasak giler. Lagi kalau dah crowded sangat dengan budak, yang besar campur dengan yang kecik. Diaorang ape tau, tau enjoy main je.

Tempat ni memang penuh dengan mainan. Macam-macam ada. Kalau nak pergi baik masa takda orang sangat. Ni nad pergi hari minggu, memang penuh la orang bawak anak-anak dekat sini. Takpela, Fariza jumpa ramai kawan ( padahal main sendiri..hahaa )..

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Hah, ni gelongsor apa tak tau..hahaha..bergoyang-goyang badan diaorang masa turun. Mommy jeles tak dapat main.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Ada Ironman datang pulak

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Ada juga la tempat mainan budak-budak kecik. Bagi jela Fariza main puas-puas. Dia takut nak memanjat-manjat sorang -sorang tu. Jadi bawak tempat yang tak penuh ni. Ni pun berebut dengan budak lain..hahaa. Kesian anak kita, pertama kali kena tolak sebab nak main bersama, budak tu taknak main dengan dia. Menangis dia, tapi sekejap je. Tu biasa sayang, awak kena belajar tu semua.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Bila mommy dan daddy penat, dudukla dekat tempat yang disediakan, sambil tengok anak main. Eh anak main,mommy selfie sekali dua, eh tiga empatla..hahaha.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Shopping Mainan Kanak-kanak

Dah selesai main, kitaorang pergi ke tempat shopping. Dekat sebelah je. Ada macam-macam kedai comel. Banyak brand toys dekat sini macam Disney, Marvel, Avengers, Frozen, Star Wars, Hello Kitty, Playdoh,Poney dan lain-lain. Memang banyak.

Dekat dalam ni pun paling menarik sebab suasana dia buat macam London Street Walkways.
Ada baby products,games, stationary,gifts,clothes and costumes, kedai gunting rambut untuk budak-budak pun ada tau. Confirm rambang mataa !

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Ada mainan boleh disentuh budak-bidak. Tengokla Fariza tu, ralat sungguh bila namapk ni semua. Mommy ajak pergi tempat lain tak mau. setiap apa yang dia nampak mesti berhenti dan nak main..hahaa. Daddy pun dah terpengaruh nak beli dah tu, tengok arnab comel.

FARIZA SERONOK BERMAIN DI THE PARENTHOOD

Dalam ni pun ada tempat educational, tapi tak pasti macam mana. Kalau nak lebih tau, korang boleh contact

The Parenthood Sunway Pyramid
First Floor, Unit SPW F003, Sunway Pyramid West, Sunway Pyramid Shopping Mall, No.3 Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Tel: +603 – 5650 5122 ( Family Park )
Tel: +603 – 5650 5121 ( Playland )
Support: enquiry@theparenthood.com.my

The Parenthood Sunway Putra
Second Floor, Sunway Putra Mall, No. 100, Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 – 4050 3808 ( Family Park )
Tel: +603 – 4051 3805 ( Playland )
Support: enquiry@theparenthood.com.my

Website: http://theparenthood.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/sunwaypyramidwest/


Ok jom tengok video Fariza enjoy dekat The Parenthood.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Kejap je dah besar Fariza ni. Dari kecik sampai sekarang, maintain pipi bambam hehe. Dah besar2 pun still nak dukung dengan mommy ye.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya fariza.. Sekali sekala boleh la bawak ank2 main kat situ..msuk tmpt jualan brg kanak2 zaza pun suka hehee

    ReplyDelete
  3. best tengok fariza main, IQ teringin nak bawak Qa'id ke sini, pernah survey dekat sunway putra tu, memang best tengok

    ReplyDelete
  4. wahh, banyaknyaa tempat mainan..")

    ReplyDelete
  5. Seronok kan tengok anak2 main dengan gembiranya.. Owh ye.. dari gambar2 tuh macam Dreamworld Playland jugalah.. Boleh tgk entry LeYa kat sini.. Kisah Percutian Ke Dreamworld Playland IOI City Mall Putrajaya

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya ada tmpt mcmni... Seronok bdk2 kan kalau dah masuk tak nak keluar..hehe

    ReplyDelete
  7. best yer tempat ni, next time g KL, huda nak bawa anak2 main sini la.

    ReplyDelete
  8. Bawa anak Buah dekat sini mesti seronok dia. Makciknya pun nk ikut main juga 😂

    ReplyDelete
  9. seronoklah kanak-kanak kan. penuh warna-warni, game pun best. memang kanak-kanak tertarik

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  10. Bukan main lagi Fariza main ya. Seronok sgt dia

    ReplyDelete
  11. Harga berpatutan dengan permainan yg ada , memang puas la si fariza kat sinikan

    ReplyDelete
  12. Pernah pergi sekali jer. Dapat masuk atas nama blogger. Kalau nak pergi lagi kena fikir banyak kali. Maklumlah.. #makanakempat ☺☺

    ReplyDelete
  13. memang seronok ni. Nampk je pun, menarik sangat.Bnyak pilihan mainan kat sini. Janganlah anak anak takmau balik sudahh..

    ReplyDelete
  14. luas tak dkt sana? nak gathering dgn kawan sambil bawa anak main.. playdate konsep.. hehehheheeh

    ReplyDelete
  15. wah.. Fariza happy giler la asik jalan-jalan je sekarang ni.. mama nya pun sarat2 tapi aktif je ke sana kemari.. yang paling penting.. nak ckp.. awat makin berseri2 ni Nad oiii..

    ReplyDelete
  16. Kalau anak2 anak akak pergi tempat2 macam ni memang nak balik kena heret la jawab nya..ahahha...

    ReplyDelete
  17. Wah... Menarik tempat ni. Kena pergi weekdays la kalau nak murah. Tapi bahagian shopping tu bahaya. Meraung anak2 nak beli nanti :D

    ReplyDelete
  18. Harga mennag standard lah kalau ke playground macam ni. RM40-50 memang tak lari. Btw, bila tengok ada pelbagai permainan, so berbaloilah dengan harga kan. Kalau ada 4 orang pitam jugak nak membayarnya kan. Hehe. Seronoklah Fariza, mommy dah bawak pi sana.

    ReplyDelete
  19. Seronoklah fariza. Dulu pernah gak bawa dan tinggalkan anak-anak main kat tempat macam ni, sementara mommy cari baju anak-anak kat depan tempat tersebut. Best dan selamat sebab anak-anak tak boleh keluar jika tiada org dewasa ambil...

    ReplyDelete
  20. Rs mcm cik en nak main juga.. aci x.. hahahahha..

    ReplyDelete
  21. Hrga die boleh tahan.huhu.. mmg teringin nk pergi tempat mcmni..tp tggula next time.. hehe..

    ReplyDelete
  22. Best juga tempatnya . Blh pergi nanti insya-Allah.

    ReplyDelete
  23. Bestnya nad. Kita nak pergi jauh. Tp klau pergi mesti 2 beradik ni suka. Budak budak kn.

    ReplyDelete
  24. Bahaya sungguh nie kalau bawa anak-anak datang sini - mau diborongnya satu Parenthood tu untuk dapatkan permainan kan. Huhu. Tapi biasanya parents yang terlebih excited kan.

    ReplyDelete
  25. Bestnya parents dapat main dengan kanak2. So many games, not enough time! Bila tempat hot macam ni, memangla kena datang weekday!

    ReplyDelete
  26. It looks like you had a fun and great experience there in Parenthood Preschool especially your cute son. and I really like the idea that even the parent can play with their children.

    ReplyDelete
  27. kids sure love this place very much! parents also happy to let their kids play there. safe and sound!

    ReplyDelete
  28. Wow this place is definitely a huge hit for kids, and also enjoyable for the family (and even nannies!). So much fun and looks safe.

    ReplyDelete