2017
hai assalammualaikum

Penjagaan Bawah Lengan Supaya Sentiasa Segar, Lembut Dan Licin.

Deodoran Nivea Protect & Care - Setiap hari, memang nad mesti pakai deodoran. Uishh, kalau tak pakai, tak selesa, dengan baunya lagi. Boleh pengsan..hahaha. Sekarang ni, semuadan tempat dekat tumbuh badan kita sama ada, sembunyi atau, tidak kena jaga tau. Barulah kita, dijauhi daripada sebarang penyakit. Setiap aspek dari tubuh memiliki peranan penting. Penjagaan bawah lengan atau istilah mudahnya ketiak juga perlu penjagaan yang baik, walaupun ia tempat yang tersembunyi, tapi bahagian ini juga perlu diambil berat agar selalu tampak lembut dan cerah.

Bahagian tersembunyi ni memang tempat yang sensitif. Masalah ketiak yang sering kita hadapi ialah apabila berpeluh, mesti berbau. Selain itu, bila kita bercukur dengan cara yang salah, hitam pulak jadinnya. Pernah korang rasa kulit bahagian ketiak kasar, gatal, atau teriritasi selepas proses pencukuran? Walaupun tidak dilihat oleh orang lain, tentunya perasaan tidak selesa itu dapat mengganggu diri sendiri kan. Lagi teruk, bila ia mengakibatkan luka kecil. Pernah juga terjadi dekat nad, adoi sakit..mungkin tersalah cukur. Ok ni info nad baru tau, semasa bercukur, serpihan yang disingkirkan mengandungi sebanyak 36 % kulit. Ish, ish..macam tu sekali erk.. Sebab tu pentingnya pakai deodoran ni. Perlu ada dan dibawa kemana sahaja. Apa yang penting , perlu memilih deodoran yang betul.
Penjagaan Bawah lengan dengan Nivea Protect & Care


Deodoran Nivea Protect & Care

Hah!!, korang mesti pernah dengar jenama Nivea kan. Nad pernah guna deodoran Nivea ni. Nad pakai yang whitening, lepas tu Nivea pearl..hahaa. Deodoran Nivea ni memang dah menjadi deodoran kesukaan nad dulu. Sebab bila pakai, wangi dan best. Lagi best deodoran Nivea ni tak melekit. Kali ni nad cuba pulak Deodoran Nivea Protect & Care.

Nivea memperkenalkan Nivea Protect & Care, deodoran yang diperkaya dengan esen Nivea Creme, warisan krim kecantikam yang berkualiti dengan haruman yang lembut. Deodoran Nivea Protect & Care berikan perlindungan berpanjangan sehingga 48 jam dan kita akan rasa segar sepanjang hari. Formula inovatifnya yang lembut dapat menyuburkan dan memberikan bawah lengan menjadi lembut dan licin.

" Di NIVEA, kami percaya bahawa penjagaan kulit dapat melindungi dan menjaga kulit pada seluruh badan anda termasuk bahagian bawah lengan. Dalam kehidupan seharian yang sibuk, kita sering mengabaikan perkara yang kecil seperti kerosakan kulit yang disebabkan oleh mencukur dan mencabut bulu bawah lengan. Bahagian bawah lengan kita memerlukan penjagaan yang lebih teliti, oleh itu deodoran Protect & Care NIVEA menawarkan perlindungan dan penjagaan yang terdapat dalam semua produk NIVEA, bagi memenuhi keperluan kita pada kulit bawah lengan,” kata Ng Hock Guan Pengurus Negara Beiersdorf Malaysia & Singapura. 


Perlindungan Berpajangan Dengan Penjagaan Kulit Yang Lembut Dengan Nivea Protect & Care


Deodoran Nivea Protect & Care ni ada dua jenis, satu jenis roll, satu lagi jenis spray. Nad suka kedua-keduanya. Pakai pun tak melekit, selesa dan segar je. Bila bubuh je, terus dia meresap dekat kulit. Takdala tinggalkan kesan saki baki sikit dekat ketiak ni. Kalau ketiak korang jenis yang kasar danpedih bila bercukur, nad syorkan, korang pakai Nivea Protect & Care ni, sebab bukan sahaja hilangkan bau badan, malah menjaga kulit korang menjadi lembut dan licin. Kulit bawah lengan pun sentiasa cantik je kan..

Harga
Deodoran Protect & Care Nivea roll: RM 17.50 ( 50 ml )
Deodoran Protect & Care Spray: RM 11.30 ( 150 ml )

Product Nivea deodoran ni boleh didapati di semua kedai, farmasi dan pasaraya berdekatan.

Nivea Care Run

Hah!!, nad ni kalau tak pregnant, mungkin akan join larian yang diadakan oleh Nivea Protect & Care ni. Nivea Care Run akan diadakan pada 29 Oktober 2017 pada hari. Ahad. Korang yang suka berlari, suka dengan aktiviti ni, joinla larian nI. Ala, 5 kilometer je. Larian ni berlangsung di Presint Putrajaya. Aktiviti ni bukan suka-suka je taula, tapi aktiviti berbentuk pendidikan untuk meningkatkan kesedaran tentang penjagaan kulit bawah lengan.

Nivea Care Run

Best tu...Yuran penyertaan RM65 sahaja. Siapa yang join larian ni, akan dapat hadiah eksklusif Nivea Protect & Care bernilaI lebi RM100 dan pelbagai hadiah menarik yang lain semasa aktiviti larian ni.

Nivea Care Run Kit

Yuran penyertaan yang diperolehi akan didermakan kepada Yayasan Budi Penyanyang Malaysia (Penyanyang). Sambil berlari, sambil beramal jariah..ada artis akan turut serta, antaranya Siti Saleha, Nadia Hend dan Fiqrie.

Cepat-cepat daftar di www.niveacarerun.com.my

Untuk tau lebih lanjut lagi berkenaan Nivea boleh layari: www.facebook.com/mynivea






hai assalammualaikum

Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan - Pertama kali dengar pasal teh jenama 888 ni. Memang nad tak pernah nampak pun, sebab keluarga, sampaila dah berkahwin ni, tak pernah minum teh jenama 888 ni.
Sebetul-betulnya, memang ni kali pertama nad nampak dan rasa teh 888 ni masa di majlis Dazzle Five Sense 888 tea & coffee, walaupun kawan cakap, teh 888 ni dah lama dan memang sudah ada di pasaran.

888 Tea & coffee

Nad pasti, ada juga yang tak pernah dengar dan nampak berkenaan teh 888 ni. Korang mesti teringin nak beli dan rasai sendiri teh jenama 888 ni bila nad nak kongsikan betapa sedap dan harumnya teh jenama 888 ni. Tak sangka ada teh lagi sedap dari teh yang biasa kita minum tu..hehe..

Pengurus Besar Dato Ang Poon Chuan

MC yang memeriahkan majlis

Teh 888 ni dikeluarkan oleh Syarikat Thong Guan Trading Sdn Bhd ( STGT ) yang merupakan pembuat dan pengedar terbesar teh, kopi dan pelbagai lagi produk lain di bawah jenama 888. Terletak di Sungai Petani, Kedah, mereka telah menghasilkan dari 2000 tan teh, kopi dan minuman bijirin dalam setahun. Hebat tak hebat la kan. Masa di majlis Dazzles Five Sense High Tea ni, diaorang ada tunjuk video, apa yang nad kagum, company ni takdela besar mana, lepas tu, semua proses dibuat kebanyakan menggunakan tangan pekerja berbanding mesin.

Syarikat ni mengutamakan ISO standard pengurusan keselamatan makanan. Jadi tak perlu risau nak menikmati teh jenama 888 ni. Syarikat ni memperolehi:
- ISO 22000 dari Standard Antarabangsa mengenai pengurusan keselamatan makanan
- Memperolehi GMP
- Sijil HACCP dari Kementerian Kesihatan Malaysia
- Sijil Halal dari JAKIM

Cara memproses teh

Dazzle Five Sense: Teh 888 Yang Harum Dan Menyegarkan

Bila nad tengok teh jenama 888 ni semuanya berbeza rupa dan warna dia. Apa yang nad fikir mungkin banyak pokok dia guna, tapi sebenarnya tak..Teh diproses dengan pelbagai cara dengan hanya menggunakan satu daun. Perkara yang membuat teh berbeza dan unik adalah cara setiap teh ditanam dan disediakan.

Teh yang telah diproses menjadi white tea, oolong tea, green tea and black tea

Sebab tu setiap rasa, bau dan kepekatan mempunyai keunikan sendiri.

Kelebihan teh

Kelebihan Teh:
- melegakan sistem pencernaan
- mengandungi antioksidan
- membantu mengurangkan uric acid
- jangka hidup yang panjang
- menghalang penuaan
- membantu membakar kalori

Pu-er tea

Piao xiang tea

Organic green tea

Black tea

Teh wangi ros

Produk dibawah jenama 888 ni dah banyak dikeluarkan antaranya Teh Ceylon, 888 3 dalam 1 Susu Instan, 888 Kopi 'O', dan 888 D'Co Chocolate Malt Drink, dan banyak lagi. Semua dijamin selamat dan halal. Dan Teh popular mereka iaitu Teh Wangi Ros 888.

Haritu, kami dapat merasai minuman komersil 888 yang paling popular, iaitu 888 Teh Wangi Rose. Teh lembut dengan bauan yang wangi daripada bunga kelopak mawar yang segar digunakan untuk membuatnya. Serius, memang wangi. Rasa minum pagi memang segar sangat kepala, dengan bau aroma mawar tu.

Minum dulu

Harum dan Segar minum teh wangi ros 888 ni

Kalau korang nak tau, ada cara nak dapat nikmat minum air teh atau kopi dengan merasai semua lima deria. Barulah kita dapat ketenangan dan kesegaran pada minuman tu. Pertama, lihat secawan teh dan bau aromanya. Rasakan kehangatan cawan. Dengarkan persekitaran anda, dan akhirnya rasa teh.

Mencuba Pelbagai Jenis Teh 

Pengalaman yang tidak dilupakan, kitaorang disediakan pelbagai jenis teh yang datang dari pelbagai negara iaitu China, Indonesia, India, Kenya dan Sri Lanka . Pertama kali dapat rasa macam mi, memang teruja giler..hee..Setiap satu teh mempunyai ciri-ciri uniknya sendiri. Mempunyai rupa, rasa dan warna yang berbeza.

Teh dari 5 Negara

Slurpppp

Bila nad rasa, antara kelima-lima teh ni, teh ad paling suka.ialah China, lebih ringan dan lembut. Manakal yang paling kuat ailah ri Lanka dan Kenya. Tapi kalau nak buat teh tarik, sesuai guna teh dari Kenya dan Sri Lanka ni.

Go Green Nutritional Wrap

Homemade Black Tea Loaf With Salted Butter

Roasted Smoke Chicken

Black Tea Cookie And Rose Cake

Makanan Dicampur Teh

Bukan itu sahaja, kami disediakan makanan yang berasaskan teh. Wah macam tak caya, teh boleh dibuat dalam makanan. Tak sangka sedap juga makanan yang dicampur teh ni. Kreaftif sangat. Terliur tak tengok..hehehe..

Minum koktail 

Minuman Teh Cocktail

Lepas tu, kami dibawa ke rooftop level untuk minum minuman teh ala cocktail gitu sambil menikmati pemandangan atas bangunan. Minuman yang disediakan
tea-tails/mocktails ialah Romance Tutti Rose, Rapture Milk Rose, Awakening Icy Mango Rose and Choco Vanilla Rose..Segar dan sedap.

Sarapan pagi, malam dengan teh 888

Bila nad dengar sejarah jenama 888 ni sangat menarik. Ianya bermula sebagai sebuah perniagaan keluarga, Encik Ang Thong Guan berbasikal selama dua hari untuk meminjam sejumlah RM50 dari bapa mertuanya dan memulakanand perniagaan pengedaran teh 888 di pasar tempatan di Sungai Lalang Kedah sehinggalah ia berkembang maju, sehingga hari ini.

Teh dan Kopi 888 telah di edarkan secara meluas di Semenaryung Malaysia, Malaysia Timur dan juga di eksport ke negara-negara seperti Thailand, Brunei, China, Singapura, New Zealand, Hong Kong dan Taiwan.

Produk 888 boleh di dapati di pasaraya utama di Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur seperti Tesco, Giant, Econsave, Mydin, Aeon Big, TFValue, NSK, Hero, Pasamya Hwa Tai, KP Mart, Pasaraya Maslee, Sabasun, Servay Supermarket dan Pasaraya CKS.


Korang kalau tau lebih lanjut berkenaan Teh & Kopi Jenama 888 ni boleh ke:
Website : www.888teacoffee.com.my
Facebook : www.facebook.com/888teacoffee
Instagram: www.instagram.com/888teacoffee






hai assalammualaikum

Jom berus gigi

Darlie Jolly Junior Dengan Rilakkuma, Ubat Gigi Dan Berus Gigi Kanak-kanak - Ingat tak, nad pernah cerita semenjak dia nak jadi kakak susah sangat dia nak masuk bilik air suruh mandi. Apa yang nad perasan, sesudah masuk bilik mandi, Fariza akan mintak berus gigi orang dewasa. Sejak tu, nad memang bagi dia berus gigi jela bila masa nak mandi. Mula-mula tu dia pegang jela berus gigi tu sambil buat main. Lepas tu, dia perhati nad gosok gigi, dia pun nak tiru. Bila nad dah nampak dia nak berus gigi, terus nad ajar dia cara memberus gigi.

Lama-lama dia sendiri berus gigi, bila kita cakap " Fariza berus gigi tu "..hehehe. Cepat belajar Fariza ni. Yela, nak kena ajar gosok gigi dari sekarang. Kena jaga gigi, kalau tak habis rosak sana sini. Sepatutnya, jaga gigi anak ni dari dia baby lagi, jaga gusi, lepas tu tumbuh gigi pun kena jaga, sampaila ke besar bila dah banyak tumbuh gigi. Biar gigi cantik dan sihat.

Bila dia dah nak gosok gigi, kena selalu galakkan dia memberus, supaya tak susah nanti bila dia dah besar.

Jadikan Aktiviti Memberus Gigi Sesuatu Yang Menarik

Mengajar serta menggalakkan anak-anak memberus gigi bukan lah suatu perkara yang mudah untuk dilakukan.  Salah satu penyebabnya adalah kerana mereka masih belum faham tentang kepentingan memberus gigi.  Ada ibu bapa yang menggunakan kaedah memujuk, dan tidak kurang juga ada yang menggunakan ugutan dalam menangani masalah ini. Tapi sepatutnya, aktiviti memberus gigi mestilah aktiviti yang menyeronokkan.

Ni berus gigi saya dan ubat gigi saya

Aktiviti yang boleh menarik minat kanak-kanak memberus gigi ialah melalukan aktiviti memberus bersama. Macam nad buat dekat Fariza. Anak-anak suka meniru segala perbuatan ibubapa atau adik-beradiknya. Jadi, duduk di depannya dan berus gigi bersama-sama. Semasa memberus gigi, tunjukkan yang kita seronok memberus gigi, sambil tersenyum dan menari. Anak tengok pun teruja. Pastikan anak-anak memegang berus gigi sendiri dan melihat sendiri apa yang kita lakukan. Itu yang nad buat.

Aktiviti memberus menjadi lebih menarik apabila memilih ubat gigi yang sesuai.dengan mereka. Umur Fariza sekarang setahun sebelas bulan..bulan depan dah 2 tahun. Jadi, nad carikan berus gigi dan ubat gigi yang sesuai dengan dia. Memilih berus lembut dengan kepala kecil dan pemegang besar, dan ubat gigi yang berperisa, mungkin dengan adanya warna yang menarik dan packaging watak kartun. Fariza tengok pun seronok.

Ubat gigi Dolly jolly junior Dan Rilakkuma

Nad memilih ubat gigi Darlie Jolly Junior & Rilakkuma sebagai ubat gigi Fariza.

Darlie Jolly junior perisa Strawberi

Wangi dan sedap

Ubat gigi Darlie Jolly Junior memang best, ada dua perisa iaitu Vanila Milk dan Strawberi. Ubat gigi ni ade ikut peringkat umur, jadi tengok anak korang sesuai yang mana. Macam nad pilih perisa Vanila untuk umur 2 tahun sehingga 6 tahun. Perisa Strawberi untuk umur 6 tahun sehingga 10 tahun. Kalau ada perisa ni memang sedapla budak ni naktau menggosok gigi. Dahla wangi. Bila dia gosok gigi, cantik je gigi Fariza ni dan berbau harum. Mommy cium dia habis.

Darlie jolly Junior & Rilakkuma perisa Vanila

Selamat untuk kanak-kanak

Lagi best ubat gigi Darlie Jolly Junior Dan Rilakkuma ni selamat untuk kanak-kanak
sebab kandungannya dibuat daripada gred makanan, tanpa gula tambahan dan bebas dari ramuan berasaskan haiwan. Ubat gigi Darlie Jolly Junior dengan Rilakkuma diformulasikan dengan florida dan kalsium yang membantu gigi anak-anak daripada kaviti dan menguatkan gigi. Ditambah dengan vitamin E  dan Xylitol membantu membersihkan gigi dengan sempurna.

Berus Gigi Darlie lembut 

Untuk berus gigi pulak, mestilah sama jenama dari Darlie Jolly Junior juga..hehee. Berus gigi Darlie ni sangat cantik dengan warna yang menarik. Paling penting untuk Fariza mestilah bulu berus yang lembut. Jadi, gigi Fariza tak rasa sakit bila memberus. Berusnya pun tirus dan menjaga kebersihan keseluruhan gigi dengan sempurna apabila memberus. Bahagian pemegang ada gambar kartun, dan selesa dipegang.

Darlie Brush-Up Apps

Darlie Brush-Up Apps di Playstore

Seronok! Seronok! Sangat seronok waktu nak berus gigi. Masa memberus mainkan lagu atau muzik kegemaran anak-anak semasa mereka memberus gigi. Ni yang nad nak bagitau, Darlie ada buatevent apps untuk anak-anak kita seronok memberus gigi. Hanya cari apps Darlie Brush-Up di playstore dan download dengan percuma.

Step 1

Step 2: Muatnaik gambar dan nama

Step 3

Selesai..dah boleh guna

Kenapa comel sangat ni, mak pun teruja nak gosok gigi. Ada template yang menarik. Anak-anak mesti seronok memberus gigi, siap ada muzik. Video ni bertahan sehingga 2 minit. Jadi anak-anak boleh menggosok gigi selama dua minitfor. Kalau tak mesti diaorang gosok sekejap sahaja. Dekat apps ni pun ada bagi tips..serius menarik. Nad dah download. Nad sarankan anak yang susah nak gosok gigi tu, mak ayah boleh download apps ni.

Video 2 minit

Ada tips, lagu, dan template menarik

Fariza, tengok diri sendiri..happy je..hahaha..senyum sorang-sorang tengok muka dia macam tu..hahhaa.

Last sekali, mestila puji mereka. Yang ni sangat penting. Dah gosok gigi bolehlah cakap " cantiknya gigi", " wanginya gigi ", " pandai dia berus gigi ", macam-macam lagi, la..mesti dia..suka..

Join contest

Pertandingan Jolly brushing with Rilakkuma

Ok ni berita gembira untuk ibu bapa , jom sertai pertandingan Jolly Brushing With Rilakkuma.Sila klik di sini untuk muat turun Terma & Syarat lengkap. Tempoh pertandingan adalah dari 7 September 2017 hingga 4 Oktober 2017.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari
Website: www.darlie.com.my
Facebook: Darlie Malaysia






hai assalammualaikum



Shinju Pearls Blogger's Day

Haritu nad dijemput ke Shinju Pearl Blogger's Day bersama dengan 30 blogger dan, penulis lain di Paradigm Mall, Petaling Jaya. Majlis memang meriah habis dengan adanya beberapa orang artis dan pengacara yang memang havoc meriuhkan suasana di kedai Shinju Pearls di Lot GF-28.


Acara dirasmikan oleh artis terkenal yang tidak asing lagi iaitu Dato Zainalabidin. Siapa tidak kenal dengan lagu "Hijau" yang dinyanyikan beliau. Sekali dia buka suara, fuh, terpegun tetamu yang hadir. Diajaknya kitaorang nyanyi bersama. Sangat ramah dan friendly. Kalau korang nak tau, Zainalabidin, artis muzik dunia terkenal di Malaysia yang terkenal dengan lagu-lagunya mengenai isu-isu kemanusiaan, alam sekitar dan sosial juga merupakan penggemar Shinju Pearls. Nampak, bukan wanita sahaja suka dengan Shinju Pearls ni, lelaki pun ada yang suka.

Shinju Pearls Mutiara Idaman Wanita

Sebut pasal mutiara, mestilah kebanyakan wanita menyukainya. Nad sendiri melihat mutiara dari Shinju Pearls memang tak berkelip. Mutiara Shinju Pearls memang tidak jemu dipandang dengan membariskan rekaan kontemporari, dan menitikberatkan kualiti. Setiap inci rekaan memang menakjubkan. Mutiara Shinju Pearls sangat menawan apabila dipakai dan menjadi pilihan wanita yang mementingkan keanggunan.





Mutiara menjadi pilihan ramai wanita sekarang ini kerana, menampilkan rekaan menarik dan sesuai digayakan pada bila-bila masa. Ia juga diminati wanita muda atau remaja. Memang terpikat bila tengok mutiara Shinju Pearls ni. Memang nampak menyerlah keanggunan bila dipakai.



Masa nad tengok mutiara Shinju Pearls ni, macam biasalah, kita akan fikir, harganya mestilah mahal, tapi jangan tak caya, harganya sangat, berpatutan dan murah. Kiranya, semua orang boleh memiliki Shinju Pearls ni. Memang tak terjangka harga dengan rekabentuk dia yang nampak eksklusif.



Memperbaiki Barang Lama, Putus Menjadi Baharu

Mesti korang fikir, kedai mutiara Shinju Pearls hanya jual barang sedia ada, nad pun fikir macam tu, tapi masa hadir ke event tu, menurut pengasas Shinju Pearls Christina Toh, Shinju Pearls ada membuat custome made atau buatan tangan mutiara yang korang inginkan. Ada macam-macam jenis bentuk, korang boleh tengok di setiap kedai Shinju Pearls atau bentuk yang korang inginkan.

Paling best,, barang kemas atau mutiara korang seperti gelang, rantai boleh hantar ke Shinju Pearls untuk dibaiki dan, dicustome semula. Macam rantai lama yang dah putus tali, boleh hantar ke Shinju Pearls untuk diperbaharui supaya nampak baru. Hah!!, selalu kan kita buang kan, bila dah putus, biji bersepai, tak pun kita simpan je., sampai tak tau nak buat bila. Bawak je ke Shinju Pearls, tambah mutiara sikit, fuh mesti nampak cantik. Jimat dekat situ kan.

Nad nak bawakla gelang tangan nad yang dah putus tu..tali tak kuat. Nad perasan tali yang digunakan kukuh, lupa nak tanya tali jenis apa. Cara ikatan dia pun kuat, taknak bagi tanggal.


"Kami menawarkan perkhidmatan yang sangat peribadi kepada para pelanggan dan dapat menyediakan perkhidmatan perhiasan profesional dengan lukisan 3D menawarkan perhiasan halus custommade dengan 925 perak, 9k atau 18k emas bahkan berlian berlian GIA", kata Christina Toh, pengasas dan CEO.


Nama Shinju berasal dari terjemahan langsung perkataan" pearl "dalam bahasa Jepun, Korea dan Mandarin, dan dipilih untuk mencerminkan perdagangan profesional syarikat. Pengasas Shinju berharap Shinju akan terus membawa idea dan reka bentuk baru untuk pelanggan mereka.


Pada hari itu, majlis diserikan dengan artis penyanyi Salma Mentor, Reyhana Yunus, Ayu Damit, Thalia Mentor, SaraMentor. Suara masing-masing memang sedap ooo..Dalam tv macam tu, dekat luar macam tu jugakla..bergema shopping mall dengan suara mereka..hehehe. Sporting habis diaorang ni. Siap ajak joget bersama.


Akhir sekali, aksi mereka runway show barangan mutiara Shinju Pearls. Tengok diaorang pakai, memang cantik kan. Nad ni tak berkelip, sebab mutiara ni besar-besar..hehehe. Nampak eksklusif sangat. Dapat satu ni, huishh..best ni

Serba Sedikit Tentang Shinju Pearls

Kisah kejayaan perusahaan kecil dan sederhana (SME) yang mantap, Shinju Pearl pertama kali dimulai pada tahun 2004 ketika bekas eksekutif properti, Christina Toh, menceburkan diri dalam reka bentuk perhiasan. Beliau yang pakar perhiasan, membantu kakaknya menjual di pasaran mingguan Mont Kiara, dia mula bereksperimen dengan mencipta kepingan perhiasan andelegant unik, mencampurkan batu dan mutiara separa berharga. Reka bentuknya diterima dengan baik oleh para fesyen, suri rumah, wanita kerja dan peminat barang kemas dari semua peringkat umur. Beliau mula mencipta reka bentuk yang lebih banyak dan menerus meningkatkan krafnya, dan membuat pembaharuan baru setiap hari.

Pada tahun 2006, Shinju Pearl mencatatkan kejayaan pertama pada tahun itu dengan melancarkan outlet pertama di Segi Tiga Emas Kuala Lumpur di Pusat Beli Belah Lot 10. Pada tahun yang sama, Christina dan adik perempuannya, Diana, bekerjasama untuk memulakan pelan organisasi untuk perniagaan dan jenama. Mereka bersama-sama menguruskan runcit dan operasi syarikat itu, sambil mengetuai usaha reka dengan mengonsepkan koleksi baru, Memberikan input dan perhatian berharga kepada setiap item yang dihasilkan. Reka bentuk baru dilancarkan setiap dua bulan.

Pada tahun 2009, Shinju Pearl membuka butik kedua di Great Eastern Mall di Jalan Ampang. Hari ini, Shinju Pearl mempunyai 10 cawangan termasuk kaunter-kaunter yang terletak di pelbagai pusat membeli-belah yang popular di sekitar Lembah Klang. Setiap kedai mempunyai konsepnya yang tersendiri dan dilengkapi dengan pelbagai jenis penyesuaian yang disahkan, yang disahkan dengan sijil keaslian.

Untuk maklumat lanjut boleh layari:
Online Store : www.shinjupearls.net

HQ 
Lot 1, Level 6, Bangunan Bangsaria 45E,Jalan Maarof, Bangsar59000 Kuala Lumpur,Malaysia
+603 2202 2482

Pavilion 
Lot 4.15.01 4th Floor, Pavilion Kuala Lumpur No 168, Jalan Bukit Bintang,55100, Kuala Lumpur
+603 21459986

Bangsar Village
Lot 1F-33 First Floor, Bangsar Village II,No 2, Jalan Telawi Satu, Bangsar Baru,59100,Kuala Lumpur
+603 22023180

Great Eastern Mall
Lot 1.10 First Floor, Great Eastern Mall, No. 3030, Jalan Ampang50450 Kuala Lumpur
+603 42578986

Bangsar Shopping Centre
F123, First Floor, Bangsar Shopping Centre, Jalan Maarof, Bukit Bandaraya 59000 Kuala Lumpur
+603 20118308285,

Paradigm Mall
G-28, Level G, Paradigm Mall, No. 1, SS7/26A, Kelana Jaya47301 Petaling Jaya, Selangor
+603 78878308

Sunway Pyramid
G1.25A, Ground Floor , Sunway Pyramid Shopping MallNo.   3,   Jalan   PJS   11/15,   Bandar   Sunway   47500 Selangor 
+603 56121716

Mid Valley
F-084, 1st Floor, Mid Valley Megamall , Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
+603 22018896

Isetan KLCC 
Jewellery Department

Isetan Midvalley City 
Jewellery Department