February 2014
hai assalammualaikum

BRIM Tambah Perbelanjaan - Orang ramai dah sibuk dengan BRIM yang Pak Najib bagi, penuh setiap wall sebut pasal BRIM. Semua orang sibuk cek bank dah masuk ke belum. Yela sekarang kan nak memudahkan pengguna masukkan dalam bank terus. Mudah ke idok, tepuklah dada tanya hati..hehe..Tapi bagi orang yang bernama nadia ni sempoi je, tak gelabah nak cek BRIM tu dekat bank. Pagi tadi nad nak pergi kerja baru cek, hahaha..nampak tak..nampak tak..lepas cek je..alhamdulillah duit BRIM dah masuk. Walaupun dapat RM300 bagi orang bujang dan bakal nak kawin ni, duit tu dapatla tampung perbelanjaan kawin nad..hehe..walaupun sikit tapi bolehla..dapatla beli barang-barang yang patut. Gunakanlah duit bRIM ini dengan sebaiknya..huhuhu..ringan sikit la beban nak beli barang-barang kawin ni..hhhahaha..

Cara menyemak keputusan permohonan BRIM
Semua pemohon boleh menyemak permohonan anda sama ada berjaya atau tidak


Caranya ialah :

1) Boleh menyemak dengan menghubungi talian 1- 800- 88- 2716 dari pukul 9 pagi hingga 5 petang (waktu bekerja sahaja..malam orang dah balik..tido..hehe )

2) Melalui emel br1m3@treasury.gov.my atau br1m2@treasury.gov.my. Berikan nama penuh anda dan nombor kad pengenalan bagi pihak berkenaan menyemak status permohonan anda.

3) Kalau berjaya alhamdulillah..kalau tak boleh cuba lagi...(macam realiti tv nak undi2)..

p/s: jangan risau yang pernah dapat sebelum ni pasti dapat.
hai assalammualaikum

Sidang media Secretaries Week - Event ni nad pergi disebabkan teman jejaka mafia pergi buat kerja. Pada mulanya nad pun tak tau event ni untuk apa..siap ada artis lagi, nad ingat dia nak buat konsert ke ape..then nad tengok banner baru nad tau event ape..hehe.. Event yang nad pergi ni merupakan Sidang Media Secretaries Week Launcheon yang dianjurkan oleh Qaseh Eimpien Team. Event ini akan dijalankan pada bulan April. Event ini melibatkan artis-artis seperti Jamal Abdillah, Ramli Sarip, Watie, Erry Putra, Amy Mastura, penyanyi baru Nas Adila, Aliff AF 6 dan ramai lagi.

                                
Event ini akan dijalankan pada di Bendahara Ballroom Bayou Lagoon park Resort Melaka. Event akan diadakan pada bulan April setiap hari Sabtu iaitu dari 5 April - 26 April 2014. Masa ni nad tengah dalam mood honeymoon..hehe.. Bayaran untuk masuk ke dalam adalah dari RM 180 per person sehingga ke RM 500 per person. Untuk pertanyaan lanjut bolehla layari Qaseh Eimpien Team di
Facebook : Qaseheimpienteam
Instagram : qaseheimpienteam

Antara artis yang terlibat

Ramli Sarip
                  

Jamal Abdillah 
( nad segan nak amik gambar dengan Jamal Abdillah..jadi takdela gambar tu.
                    

Watie dan Zoey 
( suami isteri ni romantik sangat..Watie tinggi, Zoey rendah mayb sebab dia pakai kasut tinggi kot.. Zoey memang kelakar )



Azza Ellite



Amy Mastura

Dialah pelakon dan penyanyi yang paling sporting. Amy MAstura memang kepala gila-gila sikit. Nampak je pakaian macam ladies api ganas ni macam nad la..hehehe..Pertama kali nad jumpa die dekat butik Azhar Sulaiman. Azhar kawan jejaka mafia, masa tu nak pilih beg untuk hantaran tunang. Then datang la Amy MAstura dekat butik dia..hehe..Tengok gaya dia jalan pergh..dasyat..haha..nad pernah cerita dekat SINI



Erry Putra
Penyanyi macam cantik dengan macam comel je. oopss dengan klon syasya solero ke..haha



Aliff AF 6 dan Nas Adila
Mula-mula nad kurang pasti sape laki ni, lepas google baru tau die penyanyi AF 6..hehee..handsome tak..



tolong promote..hehhee...siapa-siapa nak pergi, pergila ye,,
hai assalammualaikum

Cara Hilangkan Kurap Kucing - Kurap ni sejenis penyakit yang berbintik-bintik yang sering ada di muka kucing. Kurap merupakan masalah utama bila kita ingin dekati seekor kucing tu sehingga kita terllau geli nak pegang dan belai disebabkan takut berjangkit. Perkara ini jugak kadang-kadang menyebabkan manusia tawar hati nak bantu kucing yang berkurap ni terutama yang jenis kurap kronik. Bagi mereka yang tak tahu nak buat apa bila kucing sakit, mereka lebih suka bawak pergi klinik haiwan  yang memerlukan kos yang tinggi sedangkan ada cara yang lebih murah dan percuma untuk membuat rawatan kucing kurap ni. 


 Petua ni pun nad dapat daripada arwah mak mertua nad. Sebab masa first time molly duduk rumah nad, die dah kene kurap sebab dikurung dalam sangkar. Masa tu nad dah cuak nak buat apa sebab molly ni kucing cantik. Lepas tu bawak Molly masuk dalam kereta balik rumah jejaka mafia sekejap cadang nak bawak pergi klinik haiwan sebab kalau dibiarkan kurap akan merebak. Masa tu singgah rumah jejaka mafia dan mak mertua nad ada kat situ. Masa tu a dia cakap "tak payah bawak pergi klinik takkan baik punyer ". Lepas tu dia ajar cara-cara yang terbaik . Meh sini nad nak bagitau macam mana cara nak hilangkan kurap kucing secara percuma tanpa melibatkan apa-apa kos.

Pertama sekali perlulah memakai sarung tangan dan ambil kucing yang berkurap tersebut. Seterusnya, dengan menggunakan kapas telinga ambil minyak gorengan ikan dan lumurkan minyak gorengan ikan di seluruh badan kucing yang berkurap. Ulangi proses itu selalu sehingga kurap hilang. Biasanya, ia akan mengambil masa selama 1 atau 2 minggu untuk kurap itu hilang.

Sekarang alhamdulillah..Molly dah sihat dan bertambah cantik tanpa kurap. Petua ni nad guna untuk kucing nad yang lain. Memang menjadi. Thank mummy for this petua. Kalau tak sampai ke sudah tak tau. 

sukati die je landing situ kann..
hai assalammualaikum


Dah beberapa hari tak update blog, mood dah nak kelaut..tapi ade gak blogger tolong tarikkan ke darat..hehhee..asal nak menaip dan blogwalking pasti ade yang mengacau, yang membuatkan jiwa tak tenteram. Apa nak buat inilah hidup. Dah lama nampak iklan Fear Factor Malaysia ni dekat tv, memang tak sabar nak tengok, sebab dulu nad rajin update pasal Fear Factor Selebriti Malaysia sebelum ni.  Rancangan realiti Astro Fear Factor Malaysia bermula 15 Februari 2014 bermula pada 9.00 malam setiap sabtu dan ahad. Fear Factor Malaysia 2014 turut menjadikan Aaron Aziz selaku pengacara atau hos rancangan ini. Siaran turut disiarkan menerusi saluran Astro Ria dan Astro Maya HD

Fear Factor Selebriti Malaysia menguji ketahanan mental dan fizikal para peserta. Format antarabangsa ini telah diubahsuai dan diberi nafas baru mengikut kesesuaian budaya dan kehidupan masyarakat di Malaysia.Kalau sebelum ini peserta adalah dikalangan selebriti, kelainan pada musim ini, 16 orang peserta di kalangan selebriti akan bergandingan dengan orang biasa yang mana setiap kumpulan pasangan bakal berdepan dengan pelbagai ujian yang pastinya menguji tahap ketahanan serta keberanian masing-masing. Bukan itu sahaja, mereka juga harus bersedia untuk melakukan pelbagai aksi-aksi lasak dan mencabar untuk memastikan mereka terus kekal dalam program ini.

Senarai rasmi biodata peserta Fear Factor Malaysia musim kedua tahun 2014. Pada kali ini kumpulan terbahagi kepada dua kumpulan iaitu Group A dan Group B. 




Rancangan realiti Astro Fear Factor Malaysia 15 Februari 2014. Siaran turut disiarkan menerusi saluran Astro Ria dan Astro Maya HD bermula pada 9.00 malam setiap sabtu dan ahad. Fear Factor Malaysia 2014 turut menjadikan Aaron Aziz selaku pengacara atau hos rancangan ini.( ooh Aaron ku ). Kejayaan Fear Factor Selebriti Malaysia tahun lepas yang menyaksikan juara Dazrin Kamarudin dan Hairul Azrin membawa pulang RM200,000. Fear Factor Malaysia kali ini dibuat di Amerika lagi kerana segala cabaran yang peserta lalui perlulah ada pakar yang terlatih. Musim terbaru ni terdapat 36 cabaran di  26 lokasi dan hadiah lumayan yang dimenangi sebanyak RM 200,000. 

Cabaran pertama yang dilalui oleh para peserta ialah Jongkat Jongket langit. Dua peserta setiap kumpulan diletakkan di atas itu. Setiap kumpulan perlu mengalihkan bendera satu persatu diberi kepada pasangan. Masa diberi 3 minit. Setiap peserta yang jatuh masa dikira tamat. Cabaran kedua ialah perangkap tikus. Seorang peserta dalam setiap kumpulan akan dimasukkan dalam bakul besar dan di dalamnyer di letak tikus. Seorang lagi peserta perlu mengambil kunci di dalam bakul yang digantung dengan memasukkan buah ke dalam bakul yang disediakan. Cabaran ini telah dimenangi oleh pasangan norman, pasangan sari yanti dan pasangan dira. Pasangan norman dan pasangan sari yanti mendapat imuniti. Pasangan Sari yanti juga telah mendapat RM 10,000. Pasangan yang mendapat imuniti tidak perlu membuat cabaran ketiga. Cabaran ketiga pula ialah jatuh tergelincir. Sebuah kereta yang digantung di ketinggian 30 meter. Setiap ahli pasukan akan bersaing dengan pasukan lain. Peserta itu perlu keluar daripada kereta dan mengambil bendera di luar kereta depan dan belakang kemudian masuk semula dalam kereta dan membunyikan hon supaya masa ditamatkan dan ini merupakan pusingan penyingkiran.



 Episod pertama kumpulan Ungku Ismail dan Fify telah tersingkir.








hai assalammualaikum

Sedang anaknya on9 melayan facebook dan blog di bilik, tiba-tiba satu suara menjerit memanggil. "Diah..oohh Diah"..anaknya tak dengar sebab  khusyuk on9 sambil mendengar lagu di laptop..tiba-tiba terdengar lagi suara menjerit memanggil nama "Diah"..."Diah"..Diah yang berada di dalam bilik, terdengar sayup-sayup suara memanggil namanya..Selepas itu dia keluar daripada bilik dan berkata " Mak ade panggil akak ke liza "..Liza pun berkata " ye mak panggil lah"..

Tiba-tiba mak menyahut.." Eh Diah, mak lupala, ko dah beli belum langsir bilik tidur nanti, cadar macam mana?. Nak guna sapa punya..( dengan nada terkejut)..Diah buat muka selamba, cadar guna abang punya, langsir tu nanti kita cari la. Tengah nak pikir nak buat design apa?. Yela dinding kat bilik tu kan ade lelbih ke depan..Mak pun kata lagi.."Ko taknak guna macam kak ita tu ke, gune kelambu. Diah seraya berkata " eeee tak maula..semak guna kelambu tu..nak pasangnya bukan senang..Nanti nak buka lagi..Diah nak biasa je" Mak kata lagi, tu tikar dalam bilik guna apa? Diah kata lagi..pinjam tikar bulu tu la..semua jimat..hahahhaa.. "..Mak tetap risau..nanti cakap ngan kak ita nak buat macam mana..Diah relaks dan selamba berkata "ok mak"..(padahal dalam hati sebenarnya diah pun lupa..aiyarrkk..)..Tiba-tiba ayah menyampuk "kad ko dah buat...buat dekat mana ?Diah pun membalas " dah..hisham buat kat kaan die ".. Mak pulak " berapa ko buat..Diah 800 macam mak suruh..

Begitulah kisah mak yang terlalu risaukan persiapan anaknyer..Diah tu adalah panggilanku di rumah..hahaha..Aku nampak je relaks..tapi sebenarnya gelabah..tapi still under control lagi..asyik teringat tarikh tu sampai lupe tarikh birthday orang lain..hohoho..apa nak buat..Alhamdulillah..satu-satu persiapan dah siap..pastikan semua yang kita nak ada dalam list..hehee..so taula apa yang perlu ditambah dan terkurang. Selain itu perlulah survey terlebih awal..senang kan kalau dah survey awal tau apa kita nak pilih..hehhe..ok


love you mum..muahh22..
hai assalammualaikum

Kelainan Fesyen Wak Doyok - Siapakah Wak Doyok?..Adakah pakcik nadia johari..atau adakah Wak jiran sebelah rumah nad..ermm..siapa-siapa..?..Nama pun macam orang jawa..hehee..Orang kampung nad ke..jawa pun jawa janji rock..hahhaa..Sebenarnya Wak Doyok ni nad nampak die masa promot Anugerah Meletop Era. Lepas tu ada iklan dia cerita Ke Korean ke kite..tak silap la cerita tu..Tengok gaya memang lain daripada yang lain. Nak tau tak siapa dia..baca sampai habis ok.

Penampilan jejaka ini sedikit berbeza dengan kebanyakan gaya lelaki pada hari ini. Memakai baju berkotak dan seluar jean ketat, aura maskulin era Inggeris tahun 60-an. Bukan itu sahaja, dia turut melengkapkan pesona diri dengan gaya janggut yang dilihat eksentrik pada pandangan mata orang Malaysia.


Nama jejaka ni Muhammad. Azwan Mohd. Nor atau lebih dikenali sebagai Wak Doyok,  berusia 33 tahun. Anak kelahiran Klang, Selangor..eheh orang kampung nad ler..lor..duk mana ni agaknyer ye..kuikuikui..anak orang jawa ni..ohoiii..Disebabkan penampilannya yang berbeza dengan menyimpan jambang dan kumis eksentriknya itu,  Wak Doyok diterima bekerja secara sambilan di sebuah butik dari Britain iaitu Ben Sherman.


Wak Doyok merupakan pemilik The Garment..iaitu pengamal fesyen mods."The Garment was established in the early 2013 in Malaysia. It is an independent brand driven by passion for street style infused with a strong British influence. The brand tends to create a clean, heritage and classy look while maintaining the local feel. To sum things up, The Garment expresses itself by presenting its own name and identity through the apparels produced." (kome translatela sendiri erk..hehe)

Selain itu, dia juga menawarkan khidmat sebagai penasihat fesyen buat selebriti dan orang ramai. Antara selebriti yang sering bekerjasama dengannya ialah Ameer Forteen, Pretty Ugly, Karl Shafek dan beberapa nama lagi.

Tengoklah kehenseman Wak Doyok..Nad lebih tertarik dengan dia dahulu..hehhee
hai assalammualaikum

Yeo's Pilihanku Sejak Kecil - Yeo's merupakan produk makanan dan minuman yang sudah dikenali ramai. Bukan sahaja di dalam Malaysia, malah Yeo's telah dikenali di serata dunia seperti Australia, Amerika dan banyak lagi. Kita tidak pernah tau pun asal usul bermulanya Yeo's ni. Apa yang kita tau minum dan makan..hehe. Sebenarnya Yeo's telah dutubuhkan pada 1900 oleh Mr Yeo Keng Lian di Zhangzhou , Fujian China dikenali sebagai Yeop Hiap Seng. Semasa penubuhannya, Yeo Hiap Seng bermula dengan membuat sos soya. Pada 1968, Yeo Hiap Seng telah disenaraikan dan menukar nama kepada Yeo's seperti sekarang.


Apa yang kita tahu, jenama Yeo's hanya dikenali dalam bentuk minuman sahaja, namun sejak mendapat sambutan hangat daripada pengguna, Yeo's telah membuat pelbagai produk seperti makanan dalam tin demi memuaskan hati pengguna. Buat pertama kalinya, pada tahun 1950, Yeo's telah membuat ayam kari yang dimasukkan di dalam tin demi meudahkan pengguna untuk masak dalam beberapa minit sahaja. Kepelbagaian yang dibuat telah menjadikan jenama Yeo's ni menjadi satu benda wajib yang perlu ada di dalam rumah.

Untuk maklumat lanjut berkenaan Yeo's, anda boleh lawati
    yeos-minicontest-300x250
Kelebihan Yeo's
Kenapa nad pilih Yeo's, kenapa tak jenama lain? Nad suka Yeo's sebab nad sukala, nad yang minum..haha..takdala. Bagi nad minuman Yeo's merupakan minuman yang paling sedap, menyegarkan dan yang paling penting halal. Selain itu nad pilih Yeo's sebab minuman ini banyak kebaikannya iaitu bebas daripada bahan pengawet, pewarna dan kurang kolesterol. Bukan ke bagus untuk kesihatan kita dan mengekalkan bentuk badan yang ideal dengan minum minuman yang berkhasiat..hehe. Jenama Yeo's juga mudah di dapati dimana-mana sahaja tidak kira di pasaraya, stesen minyak, shopping complex mahupun kedai runcit pasti akan ada jenama Yeo's di kedai tersebut.


Lebih BerInovasi
Dalam sesuatu perniagaan, seseorang bukan sahaja berfikiran kreatif dalam membuat sesuatu produk, malah perlu lebih berinovasi untuk memperkembangkan lagi produk hingga ke serata dunia. Yeo's merupakan syarikat pertama yang mengeluarkan minuman Asia dalam bekas Tetra Brik aseptik menggunakan proses UHT. Proses itu merupakan kaedah pembotolan produk yang telah dinyahkuman dalam suhu bilik terkawal. Ia dilakukan untuk mengekalkan nutrien minuman yang menggunakan bahan-bahan semula jadi. Antara perisa minuman yang dikeluarkan Yeo’s menggunakan teknologi itu adalah teh kundur, susu soya hitam, susu soya, laici dan teh bunga kekwa yang juga merupakan antara minuman kegemaran rakyat di negara ini sejak 100 tahun lalu.

Yeo's Pilihanku Sejak Kecile

 
Nad ingat lagi sewaktu iklan berbuka puasa di televisyen minuman soya campur cincau. Pasti kita nak cuba buat jugak kan. Abang nad pun pergilah beli air soya dengan cincau jenama Yeo's dan sebelum berbuka puasa kitaorang pun buat. Bila azan berkumandang je, baca doa buka puasa terus minum air dulu.., pergh memang sedap, tekak yang kering menjadi basah setelah minum air Yeo's soya dan cincau. Memang marbelous. Yang bestnyer, minuman Yeo's ni boleh dibuat pelbagai cara, kalau nak tengok resipi nak buat air ape, bolehla tengok dekat SINI.

Teh Chrysanthemum atau teh bunga jenama Yeo's adalah minuman yang Nad suka sejak Kecil. Kenapa nad pilih teh  Chrysanthemum ni sebab teh bunga ni menghilangkan dahaga dan menyejukkan tekak di waktu cuaca panas.Diselitkan dengan aroma wangi Chrysanthemum berbunga dan mempunyai kemanisan halus bunga itu.

Perkara yang tidak boleh dilupakan masa nad temankan kawan nad ni pergi beli air minuman Yeo's di Giant. Kejadian berlaku semasa sebelum hari raya cina. Tau-taula kan kalau musim raya cina pasti ada promosi. Masa ni giant ada buat promosi minuman Yeo's iaitu beli 3 kotak dapat harga murah. Kawan nad ni pulak nak kawin bulan 2 ni, jadi dia pun borong 6 kotak minuman Yeo's. Sebab ada tulis 3 kotak per person. Jadi dia ambil 3 kotak nad ambil 3 kotak. Lepas tu masa dekat kaunter tengok orang lain boleh ambil lebih daripada 3 kotak. Kitaorang apa lagi, patah balik ambil lebih daripada 3 kotak..hahaa..borong habis sebab masa tu murah..ehehe..Yeo's juga jadi pilihan sebab harganyer murah.
............................................................................................................
Seperti yang kita tahu,Tuan Denaihati telah membuat event Sepetang Bersama Blogger 2014 dengan kerjasama Yeo's pada 8 Mac 2014 bertempat di Saloma Bistro pada pukul 10 pagi hingga 5.30 petang. Jangan lepaskan peluang kerana masa inilah korang dapat bertemu dengan para blogger. Masa ni la peluang untuk korang menambahkan ilmu pengetahuan berkenaan blog dengan bertemu otai-otai blogger.

Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang.

Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

kalau boleh share dekat facebook atau google +..hehee
hai assalammualaikum

Zizan Razak Paling Banyak Dapat Anugerah - Semalam berlangsungnya Anugerah Meletop Era di Stadium Putra Bulit Jalil. Semalam nad tak sempat tengok sebab temankan mak pergi ke pasaraya bershoping barang dapur. Tapi nad dapat tengok siaran ulangan Anugerah Meletop Era hari ini yang ditayangkan pada pukul 1.30 petang hingga 4 petang. Pembukaan yang menarik dan tarian yang menakjubkan. Penagcara pada malam itu ialah Nabil, Nealofa dan Datuk Ac Mizal.

 Pelawak, Zizan Razak telah dinobatkan Anugerah Top Top Meletop kategori lelaki manakala kategori perempuan dimenangi oleh Zara Zya..Pemenang anugerah Top Top MeleTOP telah berjaya membawa hadiah wang tunai sebanyak RM10 000 beserta trofi. Selain memenangi kategori utama, Zizan turut memenangi anugerah Fesyen MeleTOP, Bintang Siber MeleTOP dan WeChat MeleTOP. KAu tengok banyak die rangkul. Rezeki dia. Semua undian ditangan orang awam. Ramai peminat Zizan rupenyer..Tahniah zizan.

Senarai penuh para pemenang di Anugerah Meletop Era 

Anugerah Top Top Meletop (Lelaki) – Zizan Razak
Anugerah Top Top Meletop (Wanita) – Zara Zya
Anugerah Fesyen Meletop – Zizan Razak
Anugerah Couple Meletop – Nabil Ahmad & Nazira
Anugerah Bintang Siber Meletop – Zizan Razak
Anugerah Artis Baru Meletop – Zara Zya
Anugerah Program Radio Meletop – Johara Pagi Era
Anugerah Penyampai Baru Radio Meletop – Nabil Ahmad
Anugerah Group / Duo Meletop – Hafiz dan Dato Siti Nurhaliza
Anugerah Penyanyi Meletop – Hafiz
Anugerah Lagu Meletop – Bahagiamu Deritaku (Hafiz)
Anugerah Program TV Meletop – Maharaja Lawak Mega 2012
Anugerah Bintang TV Meletop – Jep Sepahtu (Super Spontan)
Anugerah Bintang Filem Meletop – Aaron Aziz (KL Gangster)
Anugerah Filem Meletop – KL Gangster 2
Anugerah Artis Serantau Meletop – Sleeq
Anugerah WeChat Meletop – Zizan Razak
hai assalammualaikum

Pada hari Jumaat, telah berlangsungnya Maharaja Lawak Mega 2013 Akhir di Stadium Malawati Shah Alam. Persaingan sengit lima peserta yang masuk ke peringkat akhir iaitu Bocey, Shiro, Jambu, Sepahtu dan Nabil telah berentap untuk merebut gelaran Juara. Empat juri tetap yang mengadili peserta pada peringkat akhir MLM 2013 itu terdiri daripada Datuk Yusof Haslam, Luna Maya, Sheikh Haikal & Nora Danish. Pembukaan MaharajaLawak Mega 2013 telah dipersembahkan dengan tarian zombi dan robot serta artis Altimet, Sanaone dan Joe Flizzow menyanyikan lagu havoc.

5 peserta keluar daripada pintu yang dikhaskan. Part lawak time bocey, si Abam tak boleh turun sebab tinggi sangat. SRahim Sepahtu pulak dah jatuh terduduk..adoii..hehehe. Persembahan malam ni bertemakan bebas dan muzikal. Malam ni semua peserta telah buat yang terbaik, namu yang nampak terbaik bagi nad ialah Bocey dan Jambu. Namun undian semua di tangan orang awam. Apa-apa pun semua peserta bukan pulang tangan kosong. Semua dapat duit dan trofi. Pada malam itu Sepahtu telah dinobatkan sebagai juara. Memang sudah jangka bahawa Sepahtu akan menang. Walaupun dalam hati Bocey yang terbaik..huhu

Senarai pemenang


Sepahtu yang dianggotai Mohd Nadzri Zainal Abidin, Shahmira Muhamad dan Rahim Mat Ali dinobatkan sebagai juara program realiti Maharaja Lawak Mega (MLM) 2013 menewaskan empat peserta lain. Mereka membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM500,000 dan trofi.


 Manakala, tempat kedua dimenangi kumpulan Shiro yang dianggotai Shahrol Azizie Azmi dan Mohamad Hanffi Razak yang memenangi hadiah RM250,000 beserta trofi.


Tempat ketiga dimenangi Bocey (Muhamad Fadzlie Mohd Nizam, Mohd Nasir Hamzah dan Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan) yang menerima hadiah RM150,000 serta trofi.


Tempat keempat dan kelima dimenangi kumpulan Jambu (Zamatul Amri Zakaria dan Yussry Edoo) dan membawa pulang RM50,000 


Ahmad Nabil Ahmad meraih  RM15,000 berserta trofi.
Hai assalammualaikum..


Maharaja Lawak Mega 2013 - Setiap hari Jumaat pada pukul 10 malam nad akan duduk depan televisyen sebab nak menonton MLM 2013 di siaran astro warna 132. Pada mulanyer nad teruja nak tengok sepahtu, shiro dan jambu. Selepas beberapa minggu, nad lebih suka tengok bocey dan jambu...hehhee..Lawak yang dibuat jambu memang merapu bak kata Yusof Haslam tapi membuatkan kita gelak. Bocey pula nad suka disebabkan diaorang memang kelakar la..lagi-lagi salah seorang kumpulan mereka pandai cakap jawa.hahhaa.. Pada malam ini Maharaja Lawak Mega 2013 bakal menyaksikan persaingan yang amat sengit di kalangan pelawak-pelawak di mana setiap peserta mempunyai kelebihan tersendiri. 

Gelanggang akhir Maharaja Lawak Mega 2013 (MLM2013) yang akan berlangsung pada malam ini bakal menyaksikan pertandingan lima kumpulan apabila kesemua peserta yang beraksi di peringkat separuh akhir MLM2013 yang berlangsung dari Stadium Bandaraya Johor Bahru, layak ke final. Nasib baik kumpulan kesayangan nad tak terkeluar.huhuhu. Pengumuman menggembirakan itu telah dibuat oleh hos MLM2013, Dato` AC Mizal di penghujung rancangan. Ini bermakna Jambu, Sepahtu, Bocey, Shiro dan satu-satunya peserta solo, Nabil, layak beraksi di pentas akhir MLM2013 yang akan berlangsung malam ini



Juara Maharaja Lawak Mega 2013 bakal membawa pulang hadiah lumayan berupa wang tunai sebanyak RM500,000 manakal tempat kedua dan ketiga masing-masing membawa pulang wang tunai RM250,000 dan RM150,000.
Hai assalammualaikum

Harini entry bukan nak ajar masak tapi nak memperdajalkan orang..hahaha
                          Sebelum..bahan-bahan adalah tepung, kicap dan tempoyak
                            

Selepas dicampur..ini hasilnyer

Orang yang nk dikenakan..hahaha..mengamuk die..



hai assalammualaikum


Sejak aktif berblog, inilah kali pertama nad dengar berkenaan Malaysia Social Media Week ni. Kalau tak sampai ke sudah tak tau apakah benda ni..haha..tu bagusnyer berblog kan. Malaysia Social Media Week atau singkatannya MSMW mencerminkan peranan media sosial sebagai pemangkin dalam pembangunan budaya politik, ekonomi dan sosial negara. MSMW menggalakkan beribu-ribu individu dan organisasi untuk membuat projek, mengatur dan melaksanakan idea-idea asal -melalui media sosial. MSMW merupakan sebuah program yang memberi penganugerahan kepada blogger yang bertukus lumus dalam mengeluarkan idea di dalam blognya.

Bila tengok facebook, ramai blogger yang masuk bertanding mempromote blog mereka untuk diundi. Tahniah nad ucapkan kepada kesemua peserta. Nad tak masuk pun tapi nad ingin menyokong peserta dan mengundi mereka yang nad rasa benar-benar layak untuk menerima anugerah ini. Banyak kategori blogger yang dipertandingkan. Kategori-kategorinya ialah :



Yang sedihnya Kategori blogger best lifestyle dan best micro banyak sangat pilihannya dan semua blog yang terpilih tu semuanyer nad kenal. Jadi memang susah nak membuat pilihan. Apa-apa pun korang semua yang terpilih ni memang terbaik dah..hehhee..

Macam mana nak vote atau undi dalam MSMW 2014?
  1. Pertama sekali kena daftar dulu kat sini.
  2. Tak daftar, tak boleh vote atau buang undi.
  3. Dah daftar, kena aktifkan..Dia akan bagi dekat email.
  4. Selepas itu pergi ke login semua, isi apa-apa yang patut. 
  5. Boleh pilih kategori yang korang berkenan. Pergilah satu-satu kategori.vote jangan tak vote.
  6. Tanda vote hijau itu akan bertukar menjadi warna merah apabila korang dah vote.
  7. Ingat, setiap kategori CUMA boleh vote untuk 1 blog sahaja. (nasib tanya zaza kalau tak semua aku vote..hahaha)
good luck kepada semua..

hai Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah

Kategori Blogger :

Kategori Onlineshop :
hai assalammualaikum

Sambutan Tahun Baru Cina Satu Malaysia - Masa nilah nak merasa macam mana meriahnya sambutan tahun baru cina. Masa ni lah nak pakai cantik-cantik..melawo , bermekap..kalau tak pergi kerja hanya pakai t-shirt company, seluar jeans dengan bedak compact je..haha..sebab nad jenis malas bermekap masa keje sebabnya nanti nak solat, mekap buang jugak..hahaa..Hari Jumaat lepas, syarikat nad mengadakan Sambutan Raya Cina di kawasan kerja. Syarikat nad bukanlah besar, namun sifat kekeluargaan antara pekerja sangat erat dan sikap tolong menolong serta kerjasama antara pekerja dan pihak atasan sangat rapat, dengan tagline ONE KAIFAH AND PROLUBE ONE FAMILY. Setiap aktiviti yang dijalankan semuanya berjaya. Kenapa satu Malaysia?..sebab dekat tempat keje nad semua bangsa ada, Chinese, Malay and Indian..oopss tertinggal Bangladesh..hehe. Majlis yang sederhana tapi sangat meriah. Sebelum majlis memang semua pekerja sibuk dengan mendekorasi pejabat, dekorasi luar pejabat. Nad sibuk dalam office, jawab call..sobsob.. Excited dengan semua merah dan lebih excited dengan adanya kepala singa dalam ofis..hahhaa..

Tema pada hari itu ialah merah. Merah menggambarkan keadaan yang terang dan ceria yang menjadi lambang kegembiraan dan menjanjikan sinar kecerahan dalam kehidupan.Warna merah disebut hong dalam bahasa Cina dan bunyinya kedengaran seperti ong atau bertuah. Maka, masyarakat Cina percaya warna ini akan membawa tuah jika dipakai  pada hari pertama Tahun Baru Cina dan perayaan yang lain. Mereka percaya dengan pemakaian warna ini akan dilimpahi tuah sepanjang tahun.Warna merah sebenarnya memiliki makna keteguhan, keberanaian, keceriaan dan kemegahan. Warna ini  dikatakan memberi dorongan kepada keadaan yang lebih positif dalam kehidupan masyarakat Cina. 



Pelbagai hidangan disediakan semasa Sambutan Raya cina di pajabat nad. Ada mee goreng, mihun, nasi goreng, buah-buahan dan macam-macam lagi. Tak lupa juga satay dan kambing bakar. Pergh terbaikla. Memang makan habisla.


Setiap orang yang hadir boleh menulis kaligrafi Mandarin. Perkataan telah disediakan di satu papan dan kita menulis perkataan mengikut no yang tertera dekat kain tu. Masa dekat universiti dulu nad ada amik kelas Mandarin untuk bahasa asing. Memang best belajar bahasa mandarin ni, tapi dah lama tinggalkan so lupa dah cara menulis mandarin.hahha. Comel je tulisan nad tu kan. Dapat hadiah tau siapa yang tulis cantik.hehe..Tapi nad tak menang..haaa

Majlis dimulakan dengan pengacara tak diiktiraf, hahaa, Shukri dan Julia. Seorang cakap dalam bahasa melayu dan seoran lagi cakap dalam bahasa cina. Menarik bukan. Persembahan video dan penyampaian hadiah untuk pekerja Chinese yang banyak berjasa kepada Kaifah dan Prolube. Dan yang paling penting ialah cabutan bertuah. Oh my lucky day masa tu, dua-dua nombor terkena.hahha..kenapa dua nombor sebab satu lagi nombor jejaka mafia punyer. Dia hadir sebagai photographer..hheee

video

Selain itu ade pertunjukan tarian singa daripada pekerja Kaifah dan Prolube..hahhaa..ade tiga persembahan tarian singa tapi satu video je nad nak tunjuk..wakakka..best-best..lagu pun gune lagu chicken dance..wakaka..Tarian singa sering diadakan pada Tahun Baru Cina. adalah dipercayai bahawa pukulan gendang yang kuat dan bunyi simbal yang memekakkan serta wajah singa yang menari dengan agresif sekali boleh mengusir puaka jahat.

 Dan last sekali ialah mercun dan masa untuk Paper Lantern. Apa itu Paper lantern?..Nanti nad buat satu entry untuk ini ok..hehee..



p/s;..happy together with them..this is my second family..Love u all.


hai assalammualaikum

Giveaway ni nad nampak masa nad blogwalking dekat blog zaza. Menarik pula tengok hadiahnya. Perempuan kalau nampak baju dan shawl, mesti nak punya. Hadiah yang diberi dalam giveaway ni sangat menarik. Jom sama-sama join. Klik banner kalau nak join ok.

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2014/02/intanberlian-mega-giveaway-2014.html


   Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-


1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
hai assalammualaikum

CUSTOM MADE STICKER KERETA - Setelah pulang daripada bercuti, arini nad bersemangat untuk membuat entry di dalam blog. Banyak cerita nad ingin berkongsi bersama pembaca di dalam blog. Sebelum nad bercerita tentang percutian nad dan lain-lain cerita, buat pertama kalinya nad melibatkan diri dalam contest yang melibatkan SEO kerana blog nad bukan sehebat blogger lain, dan bukan dalam bidang nad, tapi tak salah mencuba kan . Tuan empunya anjuran contest ni iaitu FARISYA ANASTASYIA ada menjemput nad tapi masa tu rasa was-was plak nak join CUSTOM MADE STICKER KERETA ni, tapi arini keyakinan untuk mencuba itu datang. Adakah aku yang terlast join..hohohoo..

CONTEST SEO CAR STICKERS MALAYSIA

Stickers dalam bahasa melayunya ialah pelekat. Stickers atau pelekat adalah sekeping kertas atau plastik yang dibelakangnya terdapat satu gam yang membolehkan dilekat di satu objek dan biasanya direka dengan pelbagai bentuk. Sesetengah orang suka mengumpul sticker sebagai peribadi.  Sticker boleh dilampirkan untuk melabelkan produk-produk , ciri-ciri produk dan lain-lain.
 
Sticker boleh digunakan untuk hiasan sama ada di dinding, di kenderaan atau di mana-mana sahaja bergantung kepada keadaan. Mereka boleh datang dalam pelbagai bentuk, saiz dan warna. Dah namanyer Car Stickers mestilah kita nak cerita tentang pelekat di kereta. Pengenalan pendaftaran kenderaan dan butir-butir perkhidmatan adalah dua contoh pelekat di bahagian dalam cermin depan kereta. Tapi gambar yang nad pilih bukanlah di hadapan kereta tetapi di tepi cermin tingkap. 


REVIEW DESIGN CAR STICKER KERETA.


Kalau korang rasa nak sticker kereta yang memenuhi citarasa korang bolehla berhubung dengan mereka seperti yang tertera di bawah ni :
No Telefon:010-2255485 / 012-6953385
Fanpage:Car Stickers Malaysia
Instagram Car Stickers Malaysia:car_stickers_malaysia.
Servis: Printing car Sticker dan sticker biasa

Gambar sticker ni nad amik daripada Instagram CAR STICKERS MALAYSIA. Sticker ini telah memikat hati nad disebabkan bentuknya yang panjang dan kemas untuk bahagian cermin tingkap. Istilah " tetingkap pelekat " biasanya digunakan untuk melekat pada bahagian tetingkap kenderaan. Dengan pelekat kalis air tetingkap pelekat ini juga boleh melekat pada bahagian luar kenderaan. Sekarang nad belum ade kereta lagi, tapi bila ada kereta nanti, nad akan pastikan nad nak letak sticker macam ni dan tulis website blog nad iaitu www.miszrockers.blogspot.com. Terasa gempak kan bila sebelah kereta tengok perkataan ni di kereta kita.

Bagi nad untuk memilih sticker kereta perlulah memilih sesuatu yang ringkas dan padan dengan kereta dengan saiz yang sesuai supaya kereta nampak cantik. Jangan membuat sesuatu yang mencacatkan kereta kita dengan menampal pelbagai sticker yang tidak diperlukan. Sticker yang nad pilih ni memenuhi citarasa nad kerana walaupun ringkas namun terdapat impak yang besar. Kenapa nad cakap macam tu?. Dengan hanya meletak website di tepi kereta beserta simbol "F" ditukar kepada simbol "B" iaitu bermaksud blogger disitu orang akan melihat dan terus masuk ke website kita, lagi-lagi kalau kita blogger. Warna penting dalam pemilihan sticker kereta, cukuplah hanya satu atau dua warna sahaja kerana benda yang paling penting untuk sticker kereta ialah perkataan dan mesej yang hendak disampaikan. .


Contest SEO Car Stickers Malaysia ini
di anjurkan oleh
Farisya Anastasyia

dan ditaja oleh