hai assalammualaikum

BRIM 2015 ; Kemaskini Maklumat Pemohon Bermula Hari Ini - Dah seminggu nad dapat surat BRIM ni, tu pun mak nad yang bagitau. Berkobar mak nad cakap :diah surat BRIM ko dah sampai"..Nad cakap biasa jela..haha.. Mak cakap "ko boleh tukar status dah kawin"..Nad "hah yela mak"..hahaha..mak yang excited..Sebelum ni nad terima duit BRIM bawah status bujang.




Harini dah start boleh kemaskini maklumat pemohon..ermm macam aku tak terlalu cepat untuk kemaskini..sebab tau sistem akan down..orang berpusu-pusu masuk..jadi relaks dulu laa..sebab kemaskini ni sampai 31 disember 2014..relakss sudahh..hehee..

Macam korang tau BRIM dah dinaikkan jumlahnya..meh tengokk

RM950
- Keluarga pendapatan tak lebih RM3000/bulan. Dibayar 3x , Jan RM300, Mei RM300 dan Sep RM350.



RM750
- Keluarga berpendapatan RM3000-RM4000/bulan. Dibayar Jan RM200, Mei R200 dan Sep RM350



RM350 
- Bujang sahaja. Dibayar bulan Jan 2015.

Perkara yang tertulis dalam surat nad
Dimaklumkan Bahawa pendaftaran BRIM 2015 bermula 1 Disember. Bagi memastikan BRIM tuan/puan dapat diproses dengan sempurna, diminta untuk mengemaskini semula maklumat peribadi seperti berikut:
- maklumat pasangan/tangungan
- alamat terkini pemohon
- maklumat akaun bank. Dinasihatkan mengemukakan maklumat akaun bank yang tepat bagi memastikan bayaran dapat disalurkan terus ke akaun bank.
- Untuk maklumat penerima BRIM 2015 di bawah kategori isi rumah dan warga emas layak dipertimbangkan untuk menerima Skim Khairat Kematian. Oleh itu pemohon di bawah isi rumah dan warga emas diminta untuk mengemukakan maklumat waris bagi tujuan pembayaran khairat kematian.
  




Permohonan Online BR1M 4.0
Bagi yang belum mendaftar online, sila tekan ni Daftar Permohonan BR1M Online . Masuk ke bahagian permohonan baru dan isi nama penuh , ic .(Mulai 1 dis 14)


Update Online Permohonan BR1M 4.0
Bagi yang pernah memohon sebelum ini, sila update permohonan anda dan tekan ni Update Online Permohonan BR1M (Mulai 1dis 14 )


Semak Status BR1M 4.0
  1. Secara online di https://ebr1m.hasil.gov.my/ , dan masuk bahagian semak status permohonan
  2. Call di LHDN hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716(Mulai Jan 2015)
  3. 3. Email br1m3@treasury.gov.my atau br1m2@treasury.gov.my dan jangan lupa bagi nama penuh dan no ic.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. nice info..la ni jgk nk kemaskini:-)

    ReplyDelete
  2. Baru je buat pendaftaran tadi. 1st time nak terima BR1M. Itu pun kalau dapat la..hehe..

    ReplyDelete
  3. Nape bkk web br1m x boleh??nk update pun payah mcm ni..bosannn

    ReplyDelete
  4. knp susah nak kemaskini br1m

    ReplyDelete
  5. Server sistem ni slow,,,nk wt ape pun tak bleh...cmne nk kemaskini kalo gaya ni

    ReplyDelete
  6. Tahun depan lah kot baru boleh apply hihik :p

    ReplyDelete
  7. good luck!moga ada rezeki awak..

    ReplyDelete
  8. sabar ye awak-awak semua..sistem memang akan down sebab ramai yang nak mohon,nak kemaskini..

    ReplyDelete
  9. Wah dah boleh dapat brim ek.. Nak kena update lah ni.. Wow mengasyukkan :-P

    ReplyDelete
  10. System apa punya lembab mcm dok di zaman 80'an lg...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Skim khairat kematian nak isi apa?

    ReplyDelete
  13. Memang lembabpn internet sekarang ni..lg2 MAXIS....hampehhhh.Nk buka brim punyerlh lama nk londing.

    ReplyDelete
  14. http://www.melvister.com/2014/11/kemaskini-br1m-2015-bantuan-rakyat-1malaysia-4-0-online.html
    Boleh view for brim info..

    ReplyDelete
  15. Saye nak masukan no passport istri saya untuk isi borang tp napa tak boleh ehk...? Sesiapa yg tau??

    ReplyDelete
  16. bg yg dude n jande brpe dieowg dapt ek tok brim kali nie..mohon penjelasan..

    ReplyDelete
  17. kenape sampai sekarang sy tak dapat brim untuk.bujang

    ReplyDelete
  18. kenape sampai sekarang sy tak dapat brim untuk.bujang

    ReplyDelete
  19. kenape sampai sekarang sy tak dapat brim untuk.bujang

    ReplyDelete
  20. kenapa sampai sekarang saya tak dpt brim lg...

    ReplyDelete
  21. Jgn berharap sgt, BRIM utk org tertentu aje. sy punya dari tahun lepas smpai la ni asik ckp permohonan dh di terima.

    ReplyDelete
  22. Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: mohanmendcompany01@gmail.com

    ReplyDelete

  23. Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
    in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
    categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
    loan at 3% interest rate, Contact us via email:
    mrwilliam751@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Hello Semua orang
    syarikat IRENE FERNANDEZ Pinjaman kembali di sini dan kini memberi pinjaman untuk semua jenis aktiviti pada tahun 2017 dan pinjaman ini untuk memulakan tahun baru. Anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank dan agensi kewangan yang lain? Anda memerlukan penyatuan atau gadai janji pinjaman?
    Kami berada di sini untuk memberi semua masalah kewangan anda, kami meminjam wang kepada orang yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil-bil, dan untuk melabur dalam perniagaan pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. julat pinjaman kami dari 20,000 Ringgit 50, 000,000.00, Ringgit juga kita meminjam dalam dolar, Rupiah dan mana-mana mata wang lain pilihan anda.

    Hubungi kami hari ini melalui e-mel; (irenegironfernandez@gmail.com) untuk memohon.

    ReplyDelete
  25. Hello, Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana
    tekanan saya membiayai atau memerlukan dana untuk memulakan anda sendiri
    perniagaan? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar
    bil-bil anda? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan mempunyai
    kesukaran mendapatkan pinjaman daripada bank-bank tempatan dan lain-lain
    institusi kewangan? Saya ingin memaklumkan kepada anda bahawa tawaran pinjaman
    pada kadar faedah yang rendah 2%, jika anda berminat untuk mendapatkan
    pinjaman daripada kami, sila hubungi kami melalui e-mel: (AUGSTINEJUNIO@GMAIL.COM)

    ReplyDelete
  26. Hello, Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana
    tekanan saya membiayai atau memerlukan dana untuk memulakan anda sendiri
    perniagaan? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar
    bil-bil anda? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan mempunyai
    kesukaran mendapatkan pinjaman daripada bank-bank tempatan dan lain-lain
    institusi kewangan? Saya ingin memaklumkan kepada anda bahawa tawaran pinjaman
    pada kadar faedah yang rendah 2%, jika anda berminat untuk mendapatkan
    pinjaman daripada kami, sila hubungi kami melalui e-mel: (AUGSTINEJUNIO@GMAIL.COM)

    ReplyDelete