hai assalammualaikum


Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

berikan jawapan anda di ruang ini

Nad perlukan Bugslock Gelang Penghalau nyamuk ni kerana ia tiada bahan kimia dan selamat digunakan, mudah dipakai dan tiada bau yang menyakitkan. Selalu nad halau nyamuk dengan menggunakan spray. Bau spray pun dah menusuk hidung dan boleh buat sesak nafas, tapi nak buat macam mana, kalau tak spray nanti nyamuk datang. Musim hujan ni, nyamuk sentiasa ada dan mengganggu hidup nad dan suami. Habis badan kami merah-merah kerana gatal disebabkan kesan gigitan nyamuk. Nak tidur pun tak lena. Mungkin dengan adanya Bugslock Gelang Penghalau nyamuk ni mampu memberikan tidur kami lena dan nyamuk pun takut nak dekat dan kesihatan kami pun terjaga. Gelang Penghalau Nyamuk ini juga boleh dibawa kemana sahaja, jadi amat sesuai untuk suami saya yang selalu mengambil gambar. Kerja sebagai jurugambar akan mengambil gambar tidak kira di mana sahaja dan tidak kira waktu. Contoh adalah waktu senja dan masa tu nyamuk akan keluar menghisap darah manusia. Jadi bila suami saya memakai Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ni, dia dapat mengambil gambar matahari terbenam dengan tenang.


Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html?m=1

    Semoga berjaya.. :)

    ReplyDelete
  2. Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Mialiana.Com

    ***IsmailDotCom***

    ReplyDelete
  3. Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

    Senarai peserta telah dikemaskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

    Good luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  4. Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah dari segmen yang sama ;

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    Semoga berjaya ... (^_^)

    ReplyDelete
  6. Good luck, zumal singgah dari segmen yang sama http://duniazumal.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
    ^_^

    ReplyDelete
  7. tahniah...

    http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-pengumuman-34-blogger.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  8. tahniah kak :) singgah dari senarai pemenang

    ReplyDelete
  9. tahniah.. :3
    jemput join segmen Ira..
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-by-syahirah-valiant-1.html

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum

    singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

    alynnazfiz.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  11. sila check tracking number

    http://www.mialiana.com/2014/11/penghantaran-batch-3-bugslock-gelang.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  12. Salam. Sila buat entri review mengikut syarat-syarat yang dinyatakan dalam entri ini, http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

    dan wajib hantar sebelum 11.59 malam 10 Disember 2014. Terima kasih.

    - Mia Liana -

    ReplyDelete