hai assalammualaikum

Aktiviti Percutian Keluarga Di Port Dickson Part 1 - Sebenarnya part 1 aktiviti dekat pantai bersama saudara mara dan sepupu sepapat..tapi gambar tu belum siap..jadi nad cerita dulu aktiviti kami sekeluarga pada hari ahad. Leps sarapan, dah kenyang, mestila buat aktiviti mandi manda..hehhehe..Dah namanya bercuti di pantai kan..mestilah kene mandi di pantai...hehee...

Masing-masing dah tak sabar..almaklumla..macam dah lama tak mandi pantai kan..dah lama tak berpanas, tak berjemur di bawah matahari..hehee... Ni bestnya bercuti dengan keluarga...Layan gambar jele erk...

Photo by : Kerex Sniper
Anything can call himfor Wedding, engagement, event, Graduation and Programme.









Pengalaman pertama naik banana boat

Orang lain dah naik berkali, nad yang naik pertama kali..hehee..mula-mula macam cuak je kan..yela tengok dia bawak jauh..dekat kawasan air dalam..mula terfikir kalau tergolek dekat situ boleh ke berenang..hahahha...Biasalah pertama kali naik, fikir dah macam-macam...kihkihkih..yang naik pulak ade yang budak kecik..orang besar takmau naik..mana tak cuak..padahal best kottt..lepas ni naik lagi..kalau ada la...

Banana bot ni berbentuk seperti pisang..dan berwarna kuning..sebab tu dipanggil banana..Banana bot ni macam pelampung.. banana ni boleh muat dalam 10 orang. Ade tempat letak kaki yang menstabilkan bot banana ni dan mempunyai pemegang tangan..jadi korang boleh relaks dan menikmati keindahan semasa diaorang tarik. Lepas korang duduk, banana bot ni akan ditarik dengan bot lain..ko duduk je dan menjerit..hahahaa..


Langkah keselamatan kene pakai jaket ni..takut jadi apa-apa, jaket ni penyelamat kau tak tenggelam..kasi pasang ketat-ketat erk..hahaa



 Jauh kau dia bawak..nad tengok kecik je orang yang mandi tepi pantai tu..mana tak menjerit..dahla ade budak kecik..


Akhirnya selamat jugak sampai..haahha

Tak habis dengan tu..sambung mandi kolam renang dekat Bayu Beach Resort..




Happy dapat bercuti..lagi-lagi dak bulat ni..suka die bermandi..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. best ooo banana bot tu tapi xpernah naik lagi . huhuu

    ReplyDelete
  2. Maaf ye nk tanye... Pool bayu beach ni mesti pakai swimsuit ke?

    ReplyDelete
  3. Mad parinh..cubala naik..hahaha..memang best..

    Hajar..sebenrnya pakai swimsuit..tapi kitaorg tak ikut arahan pun..hahaha..takkan kitaorg nak pakai swimsuit..lagi satu dah bayar tempat tu..jadi takde hak nk halang kita mandi kan..hehee..

    ReplyDelete
  4. Itula... Takkan dia sampai hati nk halau.. Agen br bgtau tadi... Dia kata atas budi bicara.. Huhu.. Search tgk awak punya blog yg paling latest review pasal bayu beach... Tq ye sharing...

    ReplyDelete
  5. bestnyaaaa... bila ntah dpt pi bercuti...

    ReplyDelete