December 2012
hai assalammualaikum..

sory korang..alma menghilang..sekrng bru leh update..dah dua hari nad demam..x tau nape..mayb berjangkit dengan ank-ank buah nad..x lart nak wat kje..mukus dah bnyak dlm hidung ni..hehehe..asyik sroott sroott je..tekak plak sakit..mcm ade sesuatu yang tergntung kat tekak ni..spela bergyut ni..biasalah klo tekak dah skit demam plak dtg..plus dengan penin..adoii..sengsara..xpela..sbo jele..dah lama x blogwalking..pe cer agknyer..xpe akn ku blogwalking sat lagi..jgn risau bebeh..


oo nak citer ari ahad aritu final rancangan superstar...korang tau x rancangan ape tu..rancangan tarian untuk kana-kanak..dekt astro ceria 611..nad ni tengok sebb ank-ank buah nengok..lagi satu rancangan ni best sebb tgk budak-budak menari..hebat-hebat belaka..nad suka menari tp xde chance nak blajr lagi..ehhee..so yang masuk final superstar ialah GEMERSIK TARI, LELEESM, SECRET DAN A&M...tuk final siap ade battle lagi..terbaiklaa diaorng..tapi ari ahad aritu x dpt tgk smapi ahbis sebb memebr tunang..so dpt tgk sikit2 je..xpela..msti ade ulangn die kan


pemenangnyer GEMERSIK TARI..wah mcm x caya je diaorng leh menang..sebb nad target LELEESM..terbaikla..adik-adik gemersik tari yang terdiri daripada  Ria Ammaruzain (13), Muhammad Farid (13), Mohamat Hilal (13), Muhammad Haziq (12), Mohamad Aqmal Daniel Hashim (11), Mohamad Daniel Iqhwan (10) yang aslnyer penari zapin dari johor telah mnjadi juara..jangan pndg diaorng tau zapin je tau..diaorng tau mcm2 tarian seperti k pop..hiphop..huhuhu...setiap kumpulan akan dapat cikgu kareografi sndiri...gemersik tari telah mendapat ALAM.. sebgai guru kareografi mereka..ala alam yang menang so you think you can dance..pstu si alam ni penh masuk pertndinga tarian gak groun WAKAKAK CREW..kenl kaann...ok nad ucapkan tahniah kepada mereka..jgn bernti menari..bestt oo menari..=)
hai assalammulaikum..



malm ni asyik tukr siaran je..haha..sebb malam ni pun ade idola kecil 5 final..mlam ni gak ade FEAR FACTOR..hahaa..malam ni gak nad kongker tv..betul ke aq eja kongker tu mcm slh je..haha..lantakla..hos pengacara fear factor adlah pujaan hati nad..spe lagi klo bukan AARON AZIZ..hehee..fear factor memberikan cabaran yang sangat getir untuk para peserta di mana cabaran itu menguji sejauh mana peserta melawan ketakutan seperti takut pada tempat tinggi, takut pada haiwan, takut pada tempat yang sempit dan macam-macam lagi dalam merebut takhta hadiah berjumlah RM200 ribu...selain itu peserta yang menang setiap cabarn akn memenagi RM10 ribu..bnyak ko..msti permainnn die bahaya..x kishla die suh peserta pnjat bngunan ka..msukkn tgn dengan dalm tu ada ular ka..nm pun fear factor



Senarai Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia, antaranya termasuklah Dafi, Arja Lee, Elfira Loy, Roslan Shah, Kaka Ashraff, Ezlynn, Johan Ashaari, Jehan Miskin, Celina Khor, Ammar, Atu Raja Lawak, Alam Wakaka Crew, Ajak Shiro, Dazrin, Hairul, Farish Aziz, Akim, Azam Pitt, Nik Michael, Arthur, Zoey, Dr Faiz, Gambit Saifullah, Azri, Zawen, Hafizul, Fairul, Didie Alias, Isham, Iz OIAM dan Yassin.,.30 peserta telah dibahagikan kepada 15 bahagian..


Fear Factor Selebriti Malaysia yang memilih Cape Town, Afrika Selatan sebagai destinasi utama..malam ni cabaran pertama yang perlu dilakukan peserta ialah mengambil 5 bendera di ats tiang besi yang tingginyerr..almk aq lupe daa..60 atau 600 kaki..lupela..seorang tukng amik bndera..dan sorang tukang peg tali untuk seimbangkan kwnnyer..so setiap kumpulan perlu ade strategi dan komitmen..klo fail je alamtnyer jatuhla...so dalam pertandingan ni roslan syah ngn azam tersingkir..sebb roslan x dpt capai satu pun bendera..mknanyer x dpt bndera langsung..tgk roslan pun mcm gayat je..menggigil je..hohoho..nak wat mcm mne..xdok reziki...dan pemennag untuk RM10 ribu ialah zoey dan dafi..huhu..saksikn cabaran seterusnyer di minggu hadapan....



hai assalammualaikum


Pencarian Bintang Idola Kecil (IK) musim kelima tiba pada kemuncaknya, seperti yang korang tau, malam ni merupakan pertandingan akhir rancangan realiti kanak-kanak iaitu IDOLA KECIL 5..menyaksikan lima peserta bersaing untuk merebut gelaran juara.siapakah peserta terakhir tu??...peserta terakhir IDOLA KECIL ialah Muhammad Benladin Munshi (Ben); Wan Adlyn Massyah Mohammad Shah (Darling); Farranisha Shazwany Mohd Faizul (Farra); Nur Adlina Batrisya Zuraimi (Tisyia) dan Muhammad Zulfeka Nasrun (Zul). 

Konsert akhir IDOLA KECIL 5 pada malam ini berlainan di mana ke semua finalis akan mempamerkan kebolehan menyanyi dengan diiringi muzik secara langsung. Selain menyanyikan lagu popular, peserta juga diberi lagu baru yang dicipta khas untuk mereka malam...Malam ni sangat happening sebab mempunyai jemputan khas..korang tau sape..artis meletop ko..hehe..NAJWA LATIF berduet dengan harris dan hairul , ALIFF AZIZ keluar sebgai lelaki semasa darling menyanyi..selain itu lagu yang digemari opo kono eh jang dan banyak lagi..


dan akhirnyer..peserta cilik bertudung, FARRAH  dinobatkan sebagai juara..wah mcm x cy je.sebb nand target si darling atau ben...malam ni FARRAH menyanyikan lagu beyonce dan satu lagu yang dicipta khas iaitu anugerah..

tempat pertama : FARRA
tempat kedua: DARLING
tempat ketiga: ZUL

 Tidak dinafikan peserta cilik bagi musim kelima ini mempunyai kebolehan yang luar biasa daripada segi vokal dan persembahan...mantap la adik-adik kita sekrg..tajniah kepada mereka semua..
hai assalammualaikum


korang msti kenl kan game ni..hahhaa..orang paggil dam ular..padahal ade tangga gak..hhahaha..ni game dulu-dulu mase kite budak2 main kaaann...sekrang pun nad main gak..ceritanyer mse nad praktikal..mse tu ade dpt voucher buku kan..ala yng rm50 tu..pastu and dh x tau nak bli pe..last2 ade member nmnyer hanis cdgkan bli mainan ni sebb kitaorng keboringan..nsb leh gune voucher tu..so dlm tu mainn tu bukn shj ade game dam ular..malah bnyak lagi game..mcm dam, pstu yang kotak2 tu nth ape nm..banyakla..haha..mmg mainan ni dapat merealsekan tension bile pikir kje..hahaa..dan dapat bg tension sebb ASIK JATUH BAWAH BILE KNE KAT ULAR...hahaha..syokla main ni...kdg2 nak smpai hbis lmbt nor disebabkan ular tu..spe yang bertuah menang la die..hehee..


tengokla tu..bukan main khusyuk lagi kitaorng...oo time ni holiday..p tasik shah alam..pstu main dam ni..hahaha...ni bru nmnyer berpicnic..lallala


hai assalammualaikum

macam biasa setiap jumaat..kul 10 malam..bertepik depn tv astro siaran 132...ape lagi tengok MAHARAJALAWAK MEGA...so malam ni setiap peserta perlu melakukan dua sketsa...pertama LOGHAT BAHASA dan yang kedua KEMBALI KE SEKOLAH...para peserta telah melakukan yang terbaik...yang terbaik mestilah JAMBU, JOZAN dan SAYWHO...

firstly yang nad minat mestilah JAMBU..malam ni JAMBU mmg hebat..hehehe...time loghat tu mak aihh..truk bebenor die cakap...lagi2 si yus..hahaa..bhs org aslinyer dh keluar..pastu ditranslatekn oleh tokeh...walaupun x bnyak pergerkn atau prop..JAMBU still ammpu buat yang terbaik..dan yang kedua mse sekolah..hahaha..ntah spe2 disuruh paggil..kelm kabut kelas..last2 ank murid suh cikgu keluar plak..hahahaa...

second JOZAN...pergh malam ni JOZAN not bad..klkar jugk..zizan mcm dah x mmpu nk wat klkar je nengok...die ade time2 die..tgk die mcm dh slow je..tapi still klakr..mase loghat tu..konong si johan nak ckp omputih...tapi ntah ape dibelitnyer..mse sekolah paling kelakr...zizan jadi permpuan..hahahha...TIME KLKR MSE DIE BETULKN TUDUNG...hahaa..taula permpuan klo betulkn tudung mulut nak gerk..hahaha...trademark permpuan nk betulkn tudung..tapi mcm ade scene yang dipotong...sebb tgk2 tudung zizan dah tertanggal...x taula kan ape die wat...

third SAYWHO...SAYWHO selalu wat yang terbaik..mse lohat tu mmg phm la jln crita diaorng..si boncil gune bahse nogori dan permpuan tu bhs kelantan..klkr time nk keluar kete...hahaa..x muat..mse sekolah pun klakr jugk..comel je si dora tu..hahaha...SAYWHO sentiasa menarik penonton sebb mereka menggunakan melayu punyer style..so kite leh phm la..

mse SHIRO, BOBOI, R2 dan SABON. nad x dpt fokus sgt sebbnyer ank-ank buah bising..hehehe...so x dgr sgt ape diaorng ckp..tapi taula ape diaorg wat..dan bila dah habis..mase tuk penyingkiran..mse tu 3 peserta dibawah ialah R2, SABON dan BOBOI...x sangka BOBOI antara 3 terbawah tapi die terselamat...dan nak wat mcm mana..adat eprtndgn ade kalah dan ade menang...keputusannyer SABON terkeluar..SABON tetap klkr dan wat yang terbaik...mase time kembali ke sekolah..sathiya jadi permpuan..hahaha..dgn rmbut ikat dua..tapi ade misai..adoii..hehee..mcm wulan ckp..keep work..SABON anda dah wat yang terbaik..=)...KASI CUCILAH


hai assalammualaikum..

meh la nak jemput tengok tudung bawal yang nad jual sementara masih ade...kot2 ade yang berkenan..boleh order ngan nad..=)...singgah DIAF ANGGUN di facebook untuk pertnyaan lanjut..


TUDUNG BAWAL KOSONG (RM10)

- tudung tidak terlalu lembut dan tidak terlalu kasar..mudah dibentuk..
sesiapa berminat leh berikan
NAMA
ALAMAT
NO TELEFON

atau email nad di nadiajohari88@yahoo.com atau di DIAF ANGGUN




TUDUNG BAWAL 2 TONE (RM15)

sesiapa berminat leh berikan
NAMA
ALAMAT
NO TELEFON

atau email nad di nadiajohari88@yahoo.com atau di DIAF ANGGUN


JANGAN LUPA SINGGAH SINI PLAK.. MAI SINGGAH KEJAP
hai asslammualaikum...

nak join segemn member irwan ni...nak support member...jom la korang join sekali..nak join klik kat banner bawah ni erk..=)


entry pling best..hehehe..
pasl anak kembar..ehhe..spe yang xnk ank kembar kan..semua orang nak..sebb ape..sebb nak tgk diaorng pkai baju wrne sme..if sme jantina la..klo lain jantina ikutla aslkn bju tu pattern sme..hahhaa..pastu tgk die mmbesar same2..makn sme2..pastu klo dapat mesti pikir mcm ne nk bezakn yang ni si polan..yang tu si polan..hahaa..kdg2 x cam kan kalo muka dh seiras..tapi kalo dah nmnyer mak ayh..xkn x cam ank sndri kot kan...hehee..pastu nnt msti semua orang tnyer nak tips mcm ne dpt ank kembar...hahaha...mcm tu la nad selalu pikir..gedikss kan..hehe..nk lebih lanjut p tekan ANAK KEMBAR

mangsa terhormat : DIDIEY
hai assalmmualaikum..

nad bru berjink2 dengan nuffnang ni..aritu nad ade anta tiket..dan nuffnang dah balas pun kat email..so nad nak kongsi dgn korangla..mmg semua blogger dah tau ape itu nuffnang kan..ade yang dah dpt BE pun..tapi x slah nad nak kongsi ape yang nuffnang bagi..=)...firstly mestilah log in NUFFNANG...kalo xde sign up la erk

NUFFNANG - Untuk mendapat ruang "Buffered Earning" pada "Earnings" anda, pertama sekali anda haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPUV bagi pihak mereka.
Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, maka mereka akan memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu, maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi

NAD - oopsss bukan kite yang pilih pengiklanan tau..tapi pihk pengiklanan yang pilih kite erk..so trime jele mn2 pengiklanan..hhehehe

NUFFNANG- Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers. Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers kami.

NAD - rupenyer update survey pun memainkan peranana..so kenela selalu update survey tau..kalo x upate takut pihak pengiklanan jemu asyik bende sme je..ala update seminggu sekali pun xpe...

NUFFNANG - Kebersanan penempatan iklan juga sangat penting dalam industri pengiklanan. Mereka perlu memastikan mesej yang ingin mereka sampaikan kepada pasaran khusus mereka sampai dengan efektifnya.  Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan. Sebagai contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web anda. Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. Jika unit iklan blog anda tidak mengikut garis panduan yang telah dinyatakan seperti di atas, hal ini akan banar-benar mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog anda dan berkemungkinan tinggi menyebabkan mereka memilih blog lain.

NAD - so korangla letak la kat ketiga-tiga tempat ni..kat ats..kat tepi sidebar..dan kat bawah komen..mn tau pas korng letak kat ketiga-tiga tempat ni ade reziki korang kann..

NUFFNANG - Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati.

k sekian...sharing is caring..=)
hai assalammualaikum..



harini nad p interview stu tempat kat kuala lumpur..mule2 smpai kul 1.30ptg..pastu naik bngunn..pastu kne isi form..pastu kul 2.30ptg bru interview..sebbnyer diaorng bru hbis reht..pastu interview rmai2..so sorg2 kne kenlkn diri in english..nad bedal jele..hahhaha..dah kalo soalsiasat sorang2..so mknnayer amik mse yang agk lama..n then hbis interview kul 4.30 petg..bygkn le..punyerla lama..dah la aircond..sjuk yang amat...n then orngnyer suh tggu..dah kne tggu la lagi..smpai kul 5.30..haiishh..x taula...n then the result is happy..i got it..hehee..but i have to training and then ade ujian..so ujian tu yang tentukn nnt dapat stay atau x..so doa2kan la erk nad trus kje kat situ...pnt dah interview bnyk kali..nad nak cr pengalmn..harp2 stay smpai bile2..hhehee..kalo orang lain boleh buat kenapa x nad kan...selalu doakn kebaikan tuk saya..love u all..jap lg blogwalking..tp mte dah nk jatuh ke bawh..hhaaha



hai assalammualaikum..

nad ternampak kat group UUM..ade sorang post..nad sebagai ex student UUM..amat bersimpati dengan apa yang berlaku kepada pelajar berkenaan..sebelum ni ade jugak kemalangan yang berlaku melibatkan pelajar chinese mase nad study kat UUM, kemalangan terjadi kat EDC UUM...maut jugak..dan ini yang kali kedua nad dgr berita pelajar maut..

mari ikuti kisah ini..sumber dari SINAR HARIAN

Pelajar UUM maut kereta dihempap lebih 500 papan

25 Disember 2012
BUKIT KAYU HITAM - Seorang pelajar Universiti Utara Malaysia (UUM) maut setelah kereta yang dinaiki bersama tiga rakannya dihempap lebih 500 keping papan dari sebuah lori treler berhampiran Kompleks Kastam dan Imigresen Bukit Kayu Hitam di sini, kira-kira pukul 8.15 malam tadi.
Tan Chuan Ta, 20, dari Kajang, Selangor maut di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala manakala rakan pelajarnya, Wang Zong Ching, 24, iaitu pemandu kereta; Khoo Kah Wai, 22; dan Yong Hoi Siong, 23, cedera ringan.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Supt Ibrahim Mohd Yusof berkata ketika kejadian sebuah lori treler dipandu warga Thailand membawa muatan ratusan keping papan terlanggar pembahagi jalan menyebabkan ratusan keping papan itu jatuh menghempap kereta dinaiki pelajar-pelajar tersebut.
Katanya Tan Chuan yang duduk di tempat duduk belakang sebelah kanan tersepit dan mengalami kecederaan parah di bahagian kepala. Dia dikeluarkan oleh pasukan Bomba dan Penyelamat.
"Tiga rakan yang lain hanya cedera ringan dan dirawat sebagai pesakit luar di HJ (Hospital Jitra)," kata Ibrahim kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata pemandu lori berkenaan melarikan diri ke negaranya selepas kejadian itu dan polis sedang berusaha mengesannya Ibrahim berkata kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Jabatan Pengangkutan Jalan(JPJ) 1987.Empat sahabat itu dalam perjalanan pulang ke UUM selepas menikmati makan malam di sebuah restoran di Pekan Danok yang bersempadan dengan Bukit Kayu Hitam.- Bernama
haii assalamualaikum..


hahhaa..seram x..seram x..tadi tengok ngn fmly smbil berblogwalking..mula2 dulu tgk seram la..tapi dah lama klkar plk nengoknyerr..hahaha..citer ni dah berabad dah..dulu nad penh tulis citer ni mse mula2 keluar dulu...HANTU KAK LIMAH ..tengok tarik 2011..sekrang 2012..so dah sthun lebih citer ni..x penh jemu nengoknyer..mmg dialog yang selalu mnjadi ikutan bab UCOP "kita bako je..kita bako je"...hahahha...citer ni klakr time diaorng lari lintang pukang nmpk hantu..hahaha..lagi2 ucop siap bawak welchairnyer lagi..hahaa..

sinopsis citer
Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya,Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu. Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang. Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau. 

jom nyanyi smbil poco-pococ: ENJIT ENJIT SEMUT SAPE SAKIT NAIK ATAS.


hai assalammualaikum..


ape yang korang baca??..ape yang korang nampk??..ape yang korang rase..??..nad ternmpk pun kat facebook member..geli je bile baca..tgk muka mcm budk bawah umur lagi..ramai plak yang like dan komen support kwn die tu..tapi ade sorang yang memberi komen yang bgus..tapi x taula betul atau x die wat bende tu kan..ni la budak2 zaman sekarang..lagi dasat..lagi advance dari mereka yang dh berusia...ape yang diaorng pk..diaorng happy..bangga bila semua orang baca status mcm ni..dia pk die dah hebt sebb dpt wat bnde tu..x phm..xphm..bende mcm ni pun nk post kat facebook...pstu nk wat bnde terkutuk lagi tu..kes mcm ni ibu bapa patut amik peranan..tkut kes lain yang jadi....

ni yang nad takutkan kat ank-ank buah nad.. HERO HEROIN, SI BAMBAM, SI TECHIK DAN SI BULAT..diaorng pun semakin membesar..lahir di dunia siber..memg x da maslah kalo kite pndai mendidik ank kite dan menggunakan internet dengan betul..ce bygkan kalo budak2 baca..ermm x taula...mari kite renungkan bersama..
haii assalammualaikum..

ni tuan tanah iaitu NURFARA HANI sendiri yang menjemput nad tuk join contest ni..pe lg join le..
firstly tempek banner


Tamat pada 26 DISEMBER 2012 (12.00p.m)

 * Topup bernilai RM5 akan diberikan kepada dua orang peserta dengan menggunakan random.org

* Tak kisah berapa orang yang join. Anda akan menjadi BLOGLIST saya selama sebulan.
hai assalammulaikum..

Sekali tengok, rasanya ramai yang dapat menjangkakan Zila Bakarin ada membuat sesuatu pada wajahnya. Terbaru, menerusi Sinar Harian, Zila Bakarin mengakui yang dia pernah melakukan suntikan pada mulut dan dagunya empat tahun yang lalu.

 Walaupun begitu, Zila Bakarin mengakui yang dia menyesal kerana melakukan perubahan pada wajahnya. Kalau dapat diundur masa, pasti Zila tidak akan menyuntik wajahnya. 

Kata Zila Bakarin:-
Kalau masa boleh diputar ke belakang, saya memang tak akan lakukan suntikan pada wajah. Walaupun sudah lebih empat tahun saya tidak menyuntik apa-apa pada wajah, tapi bentuk tersebut masih kekal. Bila saya lihat gambar lama, saya rasa wajah saya sudah cukup sempurna. Jadi pada sesiapa yang mahu menyuntik atau mengubah wajah, saya rasa baik lupakan sahaja niat mereka itu.
zila bakarin suntik


botox...ermm korang msti familiar dengan perkataan botox ni..botox femes dikalngan artis..fungsinyer nk mncntikkan body ler.. manusia tidak penah puas dengan apa yang dimiliki..diaorng snggup mengeluarkan duit yang bnyak untuk mencantikkan diri tanpa memikirkan keburukn yang bakal ditrime..



tengokla tu..buruk ya ampun...SENTIASALAH BERSYUKUR DENGAN PEMBERIANNYA...renung2kan dan selamat beramal..

hai assalammualaikum

budak bambam ni sibuk je..ni la payhnyer klo dah leh berdiri..lagi2 kalo nmpk laptop..time tu gak al die nak mengacau..merngkak dengn cept..pstu berdiri dan mengetuk2 laptop..sebbnyer protes nad x lyn die..ish2..ish..leh erk mcm tu..kecik2 dah pndai berpikir nak protes..dah besr mcm ne plak..hahhaa..


nilah die..kalo kite ckp jgan..haipp sikit..die mengamuk..mnjerit..meronta ...dah jatuh bngun blik..kalo leh nk bls dendm..mmg die wat gak..haahhha..nsb ko kecik lg..klo dh besr kite sme2 gusti..hehehe...taula ko bambam sekrg..


tengok tu x berkelip haiih pndg facebook..ko pndg pe bambam..pndg permpuan seksi erk..xkan jumpe.punyer..acik ko ni mn de kwn2 seksi..hahaa..ko jgn memndai nk tekn ape2 erk kat komen tu...budk2 sekrng semua dah de facebook..budk bru msuk tadika pun dah de..express kan budk sekrng..kecik2 dh pndai gune IT...kayalah ko Mark..
hai assalammualaikum..

ape korang semua..arini nad penat sangt..x tau npe..badan rse lesu je..haishh muda2 dah lesu..xleh jadi ni...kne senam selalu tuk badan sihat dan kuat..hehehe..eh sopannyer nad arini..(tangan kat dada mate ke atas)..selalu bhskan nama miszrockers...sekrang nad plak..hahhaha..xpela lagi ayu kot gune nad..wakakaka...ooo ye..aritu nad ade citer yang NUFFNANG X JAWAB tiket yang nad bagi..arini open email..yeaahhh nuffnang dah jawab...


akhirnyer persoalan sudah terjawab tentang nuffnang ...walaupun msih samar2 lagi tentang nuffnang ni..yela baru berjinak2 nak belajar kan..pasni kene tnyer blogger pakar nuffnang plak..hehhee..yela kne ade pnduan..klo x smpai ke sudah terkebil-kebil kite ni kan..orang ckp sumber rujukan..=)... 

jawapn yang nuffnang bagi kat nad..akan nad kongsi dengan korang nanti erk...nanti nad update...=)..okk uolllsss...daaaa
haii assalammualaikum..

alhamdulillah..kekenyangan..disebabkan semua family berkumpul harini..mak bercdg nak buat nasi ayam..nyum2..mknan sape pling sedp kalo bukan mak kita..hehe..dan ank-ank permpuan tolg di dapur..mankala ank dan menantu lelaki..tolg mkn je..hahhaha....arini lauk spesel..nasi ayam..begedel dan air coke..blurrrrrrrrrpppppppp..knyg alhamdulillah....hahhaa (x senonoh)..syukur dengan pemberian mu Ya Allah...weeee....knyg sudh..tdo leh x..haha..jap2 nk blogwalking..

BOLEH LAWAN MY MUM CHICKEN RISE LYNDA ONN X..HEHEE

hai assalammualaikum..

budak ni dah makin membesar dah..pas stu step..satu step lagi die melangkah...mula2 meniarap..pastu merangkak...dan sekrg dah strt nak berdiri dah..hasihh time ni mmg payah nak jaga..dah kemaruk die nak berdiri dah..asl nmpk bnda tinggi akn cube dicapainyer..tu la die..xleh wat pe dah..kje sekrg mengacau je..klo letak depn laptop hncur laptop aq..hahaha...mkin mmbesr dan membulat ini budak

abaikan latar belakang (haishh taula bersepah..)

die dah start mengacau...

hai assalammualaikum..

sebelum nk wat entry dan aq tgh memikirkan ayt tuk entry aq..aq nak join satu segmen ni dulu..malam ni nk join segmen2 dulu sat..tengah malam baru letk entry aq..hhaahha...lagpun bru pas blogwalking..ok u all klo nk join..meh tekan banner kat bwah ni..entry di wat oleh UZU COMEL


berpeluang memenagi topup....topu pun topupla..spe nk bg free kan..hahaa..

mangsa terhormat : BUDAK POYO..hehe
hai assalammualaikum..

seblum tido..kne baca doa tido..bru leh tido..hahahaa...tbe2 teringt kembali saat2 berkenln dengn jejaka mafia...auww malam ni tbe2 jiwang plak...ape la truk nor klo minah rock dah berjiwng..haha..trase nak muntah..dieprsilakn..klo happy..im hppy too..hehee...so bile ingt blik..yup KLCC tempat pertemuan kali kedua degn si dia..mula lah hati dh rs mcm suka..tapi x brani nak luahkan..hahaha...biasalah sorang mafia..sorang gans ala-ala pemalu..(ade ke??)..x sgka akhirnyer jumpe jugk jodoh aq..hahaa..laki yang ku idam2 kan..lallala...seorang yang caring..penyanyang..dan pling penting pk tuk mse depn..huhuhu..but kami berdua ni berbeza..berbeza jantina..haha..tu mmg la ketara nmpk sgt berbeza...berbeza bab teeetttttttttt...(biarlah rahsia..)..


:: ♥ ciNta..sUka..sAyaNg ♥ ::
~ true love story have never endings~
~ you are my one in 6 billion..FH ~




k nite
hai assalammualaikum..

setiap jumaat malam xde bnde lain nak ditunggu..mestilah citer MAHARAJALAWAK MEGA...tepat jam 10 masg2 dah duk depn tv..tukar channel 132..huhuhu..x sbr nak tengok mcm ne persembahn diaorng malam ni..adekah still happening atau hambar..dan keputusannyer...mcm biasala..JAMBU is the best..hahahaa...walaupun semua orng minat JOZAN..tapi JAMBU tetap dihati..hati legend muke kiut..oopss bab wrne pink tu perlu diketpikan..hahahaha....

malam ni kumpulan yang menarik perhatian penonton..kumpulan JAMBU..JOZAN..SHIRO dan SAYWHO..mereka memberikan persembahan yang cukup menghiburkan..dengan tema rancangan televisyen..mereka mampu melakukan dengan jayanyer...JAMBU dengan rancangan maharajalawak..JOZAN dengan citer propaganza..SHIRO rncgan bersamamu..dan SAYWHO rncgan masterchef..femes CIK LA kau..hehehe..

malangnyer kumpulan yang tercorot persmbhnnyer BOBOI..R2..SABON dan BANDUNG JOKERS..dan malam penyingkiran menyebabkan BANDUNG JOKERS  tersingkir..mayb diorng dah xde idea nak buat kot..kadg2 sush nak wat penonton gelak..xpela..sekurg-kurgnyer mereka dah berusaha..lepas ni xdela degar ketawa yang comel tu lagi..hehehhe...tahniah kepada semua kumpulan..keep work (mcm wulan ckp)..


hai assalammualaikum..

seperti yang kita tau..kite leh wat duit dgn nuffnang ni kan..so firstly miszrockers cube anta tiket ke nuffnang..yela nak tau dengan lebih lanjut mcm mana die beroperasi..tapi jwpn mengecewakan..(xde jwpn pun lagi)..miszrockers dah cube anta ticket dua kali kat nuffnang..tapi x terjawab pun..selalu orang cakap kalo anta ticket kat nuffnang die balas cepat..tapi tiap2 hari2 miszrockers buka email..still sme..xde jawapn..ke die bg kat tempat lain..haishh konfius2..still menunggu jawapan dari nuffnang..

kalo anda baik hati..tekan2la iklan tu erk..=)


hai assalammualaikum..

korang tau kan bisul tu ape..kalo dah kne..sakit bukan kepalang..kalo dah kne boleh demam..nak buat kje pun dah x leh..rs x selesa...nak mkn pun dh malas..x boleh tidur dan macm-macam lagi..tu yang orang besr rase..x  sangka plak bisul leh tumbuh dekt budak kecik..kesian my bambam..die kne bisul kat kepalanyer..dulu satu-satu tumbuh..sekrang dh merebak ke kepala..x tau la ape die rase..tpi tengok die hari2..ok je..die ketawa gak..tengok die mcm die x rasa skit..tp x taula kan..nk kate demm x de emm la plk..die jalani hidup mcm bby lain..mak die pun dh bwk die p klinik..alhmdulillah kurg sikit sekrg


dan disebabkan itu miszrockers search google..nak tengok mcm ne leh tmbuh bisul..

Ape itu Bisul

Bisul ialah jangkitan pada folikel rambut/bulu roma yang menyebabkan penghasilan nanah atau abses.Bisul atau abcess adalah akibat sesuatu bahagian ditubuh manusia yang dijangkiti kuman. 

Perebakan

Bisul merebak apabila mana-mana bahagian badan tersentuh bisul yang pecah. Bisul yang terjadi di sekeliling mata dan hidung adalah sangat serius kerana racunnya boleh merebak hingga ke otak.
Setiap kali bisul terhasil, badan akan bertindakbalas dengan membentuk pertahanan bagi melawan kuman tersebut dan hasil dari pertahanan badan tersebut terbentuklah nanah pada bisul tersebut. 
Tetapi jika badan manusia tersebut sentiasa terdedah kepada jangkitan kuman iaitu dari segi kebersihan persekitaran terutama bayi-bayi maka kejadian bisul tersebut akan berulang-ulang terutaman pada bayi atau kanak-kanak yang mengalami masalah alahan kulit. Dan jika setiap kali bisul terjadi - kuman jangkitan kuman tersebut tidak dihapuskan semuanya sekali terdapat kemungkinan ianya akan terjadi ditempat yang lain kerana akibat dari aliran darah yang dikotori kuman tersebut dan ditambah oleh faktor persekitaran yang tidak beberapa bersih

Kemunculan dan lokasinya

Bisul ialah bengkak berwarna merah dan terasa sakit di bahagian bawah lapisan kulit. Ia dipenuhi nanah dan kelihatan seperti jerawat batu. Nanah atau abses boleh membesar lebih dari saiz bola ping-pong dan terasa sangat sakit. Jangkitan ini selalunya disebabkan oleh kuman Staphylococcus Aureus iaitu sejenis kuman yang tidak merbahaya. Ia hidup di permukaan kulit dan di kawasan yang terjangkit seperti luka atau
jerawat. 
Oleh itu bisul lazimnya muncul apabila sistem pertahanan badan kita merosot. Bisul boleh terjadi di mana-mana bahagian badan tetapi selalunya ia terjadi di bahagian yang berbulu dan yang melecet seperti ketiak, kelopak mata, buah dada, punggung, muka, kelangkang dan di belakang tengkuk. Apabila bisul menjadi besar, ia dikenali sebagai karbunkel. Selalunya karbunkel terjadi di belakang tengkuk dan punggung.
Karbunkel adalah bisul yang besar atau kelompok bisul kecil yang bergabung bersama.Biasanya ia mudah terjadi di kalangan pesakit diabetes.

Penjagaan sendiri


  • Mengamalkan kebersihan diri terutama di kawasan yang mudah terjadinya bisul. Mandi sekurang-kurangnya 2 kali sehari untuk memastikan badan sentiasa bersih. Menggunakan sabun antibakteria mungkin dapat menolong individu yang mudah berpeluh dengan banyak atau bekerja di kawasan yang kurang bersih.
  • Elak diri dari memakai pakaian yang ketat.
  • Jangan menggaru kulit kerana kulit yang pecah akan menyebabkan jangkitan.
  • Gunakan losyen antiseptik seperti Cetrimide atau Acriflavine pada kulit yang pecah untuk mencegah dari jangkitan atau perebakan jangkitan.
  • Cuci mana-mana bahagian badan yang tersentuh dengan bisul yang pecah.
  • Jangan memicit, menggaru atau memecahkan bisul kerana bisul yang pecah atau luka yang terbuka boleh menggalakkan jangkitan. Memicit bisul boleh menekan jangkitan jauh ke dalam kulit. Manakala menggaru bisul yang pecah boleh merebakkannya ke tempat-tempat lain.
  • Apabila bisul terjadi, tuamkannya dengan bahan yang suam selama 10 minit sebanyak 3 kali sehari untuk membantu memasakkan bisul yang kemudiannya akan pecah dengan sendiri. Selain itu, ambilkan botol berisi air panas atau pad pemanas yang kalis air dan letakkannya di atas tuala lembap. Kemudian tuamkan ke kawasan bisul. Ini juga boleh membantu meredakan keadaan..
  • Makan ubat penahan sakit jika anda tidak berdaya menahan kesakitan.
  • Apabila bisul telah pecah, cuci bahagian itu secara menyeluruh dengan sabun antibakteria untuk mengelakkan jangkitan dari merebak ke kawasan lain. Teruskan penggunaan penuam yang suam selama 3 hari selepas bisul telah pecah. Balut dengan kapas yang kering dan tukar setiap hari sehingga bahagian tersebut telah betul-betul sembuh.
  • Cuci tangan dengan teliti sebelum menyediakan makanan kerana bakteria yangterkandung di dalam bisul boleh menyebabkan keracunan makanan.
  • Mandi dengan air pancuran (shower) kerana menggunakan air pancuran dapat mengurangkan jangkitan dari merebak.
  •  Sapukan bedak sejuk ditempat yang terkena bisul =. lakukan berulang kali. InsyaAllah berkesan
  •  Ambil kapur sirih, sapukan ditempatkan terkena bisul. Biarkan kering dan lakukan berulang kali
  • 2-3 ulas bawang putih, ditumbuk halus, sapukan di tempat bisul dan tutupkan dengan kain.

Berjumpalah doktor sekiranya..

  • Bisul terjadi di muka.
  • Bisul tidak sembuh selepas dirawat di rumah lebih dari 5-7 hari .
  • Saiz bisul lebih besar dari bola ping-pong.
  • Jika terdapat tanda-tanda ianya semakin teruk, seperti:
  • Teramat sakit, bengkak, terasa panas, kemerahan atau lembut.
  • Terdapat garisan/jaluran merah yang merebak keluar dari kawasan bisul.
  • Nanah keluar berterusan.
  • Jika anda mengalami demam.
  • Jika bisul tumbuh semula di kawasan yang lama atau di kawasan lain.
  • Jika anda menghidapi Diabetes.
  • Jika terdapat gumpalan lain, terutamanya jika ianya menyakitkan yang terjadiberhampiran dengan tempat jangkitan.
hai assalammualaikum..

selalu kalo on laptop mesti buka facebook dulu..yela nak chat dgn jejaka mafia dulu..tnyer khabor..kitaorng jarang msg..hahhaa..hebt x..slelu pkwa mkwa msg 24 jam (kalo boleh)..tapi miszrockers degn jejaka mafia mmg jrg msg..boleh dikirala..kadg2 2. 3 msg je dah..sebb jejaka mafia lebh suke telefon..tapi telefon pun x lama..ntah x tau knpe kitaorng ni..hahaha..lebh suke chat kat facebook..jimat je kaann...(pikir nak jimat je sekrg ni..sebb nak kwin..hahhaa)....n then bile dah kebosanan mcm ni




ape lagi..bukala blog..hahahha..blogwalking time...miszrockers suke blogwalking blog2 mmber blogger..dan rjin komen...hehee...kalo leh dapat jumper blogger2 ni..weeee...semoga iktan sahabt kite smpai bile2 walupun dlm alam maya...jgn bernti berblogging..walaupun dah kwin atau dah de ank..hehee..syg u all..



hai assalammualaikum..

pagi2 lagi dah dikejutkan adik tuk masak..adik dah merayu tolg watkan ayam sambal..sebb die nak bawak bekal p keje..save bagjet katanyer..nak xnk aq sebagai bibik bekerjaya buatla untuknyer...buat ayam sambal bukannyer susah mn..wah berlagak kau..hahaa..just masukkan sambal..goreng2 ayam pastu msukkn ayam dalam sambal..dah siap...hahhahah...nsb baikla sedap walupun mse tu aq yg agk2 mamai...hahaha....blajar mask pun dari mak..mak tercinta..spe lagi nak ajr aq kan klo bukn mak aq...

resepi mak miszrockers
1) masukkan bawang besar, halia dan serai (digoreng dahulu).
2) masukkan sambal (bawang besr, bawang putih, cili kering, belacan dan ikan bilis -diblender)
3) masukkan ayam..
4) garam
5) gula (orang jawa gune gula)..sekian

dah siap..kan senang...mcm tu je..tu yang simple jele..hehehe..


hai assalammualaikum..

selalu dok berangan nak dapat anak kembar..hahhaa..x tau knpe..suka sgt dengan anak kembar ni..klo dpt ank kmbr sme jntina nak pakikn bju sme2..klo lain jntina..nk stu merh stu biru..hhehhee..pastu tgk sme2 membesr..pastu pk org lain nk dpt ank dua kne tggu dua thun..aq 9 bulan ni dpt dua orng trus..hahhaha..dasyat2..tapi perbelanjaan mesti lagi tinggi kan...yela dua orng..so setiap sorg kene ade..lgi2 mainan..kang berbut x tentu pasl..nak jg ank kembar bukn senang..dah kalo satu nangis..sorg mesti nangis..nak bagi susu ibu mcm mana erk..wah semua tu kne selidik..hehehe..miszrockers jg ank buah sorng pun dah nk pengsan..hahaa..inikn pulak ank kembar 2 orang..

tapi leh ke miszrockers dpt..sebb mesti ikut genetik kan..misalnyer ade sdara yang kembr..atau adik berdik..tapi kdg2 x jugk kan..klo nak dapat..alhamdulillah...oooh td blogwalking dan ternmpk kat blog APIT cerita tentang petua mendapatkan ank kembar...kalau korang nak tengok tekan SINI ERK ..kang aq amik dimarhnyer apit..mampus..hehehee...k bye..berangan jap..





kecomelan mereka..=)
hai assalammualaikum..

tahniah kepada Maria Elena dan As Firdaus...korang mesti kenal kan spe diaorng ni...ape x kenl..haiseyy..pemes ni..meletopppp...MARIA ELENA ni seorang videologger dan blooger gak..aq kenl die pun kat youtube..mase tu dok sibuk tengok youtube Mat lufthi..lelaki yang digilai ramai wanita..hahhaha...mtenyer sepet..asl dr Kedah...sume video die wat aq download...oooppss dah lari tjuk..hahaha..pastu aq ternmpakla video Maria Elena ni..yang aq tengok mse tu mengenai makeup..pergh..die selalu buat muka..mula2 aq nympah gak..sebb wat muka herot sne sini..tapi lame2 best..sebb suke tgk die berceloteh..selain tu Maria Elena ni seornag yang simple..die punyer cara pemakaian ikut die la..hahaa..tp still lawa...dan cara die pkai tudung mmg seng..x bnyk gune pin..hahhaa..

Maria Elena mmg untung..sebb walaupun die mcm tu..ade gak orng nak akt die..hensem lagi tau..As Firdaus nmnyer..haishh..hensemm seh..putih..ooo die ni abg kepada Fatin Liyana..seorang blogger yang pemes gak tu..so kiranyer diaorng ni mmg pemes2 la...im happy for both of you..miszrockers ucapkn smoga berbhagia hingga ke ank cucu..bhagia hingga dunia dan akhirat...huhuhu...(berangan kalo miszrockers pemes mcm retis)..

Gambar diambil dari MARIA ELENA IS GREEK HELEN
nak tgk lebih p tekn situ naa

semasa pernikahan mereka..sah menjadi suami isteri




hai assalammualaikumm..

budak bambam ni mmg ppular la kat blog aq..hahhaha..sebb die je yang selalu aq main...yang si techik die duk umh nenek die (mskdnyer belah mertua akk aq)..si bulat plk..ermm die baru msuk 4 bulan..so x bnyk aktiviti yang dilakukan..selain minum susu...hahaa..so sekrg citer si bambam jela dulu..yeahh tu dia..sellu x  snyum..dan wat x tau je bile orng gomol2 die..mungkin nk cover macho kot.yela nak knl degn awek2 blogger..hahahaa..atuknyer gomol2 mcm mn pun..tu haa matanyer dok pndg kmera..hahhaha...ikut mood die la bile nk gelk..time nngis aq tau..time die lapar...hahaha..tu la time die nk kne pgl mummy die..huhuhu..

tengokla tu..atuknya dh gomol2 hbis pun wat dono je..mcm xde perasaan

haii awek2 blogger..nak bernalan ngn saya x..nama saya adam haziq..nm timgn bambam..hahaha..comel kan sy..