hai assalammualaikum

Tahniah dan Syabas nad ucapkan kepada Les' Copaque Production kerana menerima Gold & Silver Play Button dari YouTube untuk pencapaian jumlah subscriber seramai 1 Juta (Gold) dan 100, 000 (Silver) di YouTube Channel Les' Copaque !

Les' Copaque Production baru saja menerima Gold & Silver Play Button dari YouTube


Syarikat Les' Copaque Production dikejutkan dengan kiriman "Gold Play Button" dari YouTube bagi meraikan kejayaan Channel Les' Copaque di platform itu mencecah 1 juta pengikut. Ini merupakan kejutan berganda kerana pada pagi hari yang sama "Silver Play Button" sebagai penghargaan mencecah 100, 000 pengikut baru sahaja tiba. Hadiah ini dianggap satu penanda aras baru bagi Les' Copaque Production yang baru sahaja meraikan ulang tahun ke-10 penubuhannya.

Dengan 1, 000, 000 pengikut itu sekaligus menjadikannya "Most Subscribed YouTube Channel" di Malaysia. Antara lain, video yang dimuat naik di saluran ini yang bertajuk "New Toys" telah memenangi anugerah video paling popular kategori Malaysia di Anugerah Web TV Asia yang diadakan di Seoul, Korea baru-baru ini. Video itu telah dimuat naik di saluran YouTube Les' Copaque Production dan mendapat lebih 27 juta tontonan. Penyampaian anugerah tersebut boleh disaksikan dalam video "Top 16: Les' Copaque Highlight Moments of 2016" yang dimuatnaik pada 13 Januari 2017.

YouTube Channel Les' Copaque diwujudkan pada 2009 bertujuan berkongsi perkembangan terbaru syarikat tersebut dengan peminat. Les' Copaque telah menjadi rakan kerjasama YouTube sejak 2012. Ia mula bergiat aktif dalam penghasilan karya baru termasuklah siri animasi pendek DaDuDiDo yang hanya ditayangkan di platform Youtube.
hai assalammualaikum

Macam baru haritu sambut 2017,baru je masuk tahun baru, tup-tup dah nak masuk bulan 2. Bulan dua, bulan mereka yang berbangsa cina nak sambut Tahun Baru Cina. Benda paling best bila sambut ni ialah dapat angpow..hehee..Harapla tahun ni, tahun bertuah nad. Nak join giveaway yang dianjurkan Lyssa Faizureen ni bersama Nile.com.my. Murah hati betul Nile nak bagi angpow. Sekarang tengah ada Chinese New Year Megasales. Cepat-cepatla tengok website Nile.com.my.

Chinese New year Megasales

Nile.com.my yang merupakan website online shopping untuk baju muslimah, pakaian, kasut, beg, buku, barang-barang gym, barang dapur dan banyak lagi, akan mengadakan giveaway semasa Tahun Baru Cina

 Ni la 5 items yang nad ank sangat daripada "Chinese New Year Megasales Items" yang daripada nile.com.my



 Product: Handbag
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 350 units only


 Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only


 Product: Cardigan
CNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only


Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 169 units only


Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only

Harap-harap bertuahla nad..hehe
hai assalammualaikum

Bukan mudah menjadi ibu yang bekerja, pada waktu yang sama perlu mengepam susu untuk anak mereka. Selalu nad baca status kawan, benda paling strunggle diaorang nak buat ialah pam susu. Nad walaupun tak pernah pam susu, sebab tak bekerja, tapi bila baca kawan punya, nampak kesusahan di situ. Kena pam waktu bekerja, dekat tempat yang kurang sesuai untuk mengepam. Disebabkan nak bagi yang terbaik untuk anak, kadang tetap kena pam walaupun di tempat kerja. Oleh itu, pihak Anmum memahami keperluan ibu bekerja yang masih menyusukan anak. Jadi mereka telah melancarkan bilik pertama penyusuan di pejabat. Bagus kan. Kalau ada di setiap pejabat,memang mudah para ibu bekerja nak mengepam susu mereka tanpa segan. Pam dengan aman je.

Anmun Lacta Melancarkan Bili Penyusuan Pertama Di Pejabat

ANMUN LACTA MELANCAR BILIK PENYUSUAN PERTAMA DI PEJABAT
The Anmum™ Lacta Lactation Room (A safe, private and relaxing environment that provide the needs for lactating mothers at work) 

Anmum Lacta ™ melancarkan bilik penyusuan pertama yang serba lengkap di Talent Corporation Malaysia (TalentCorp) - sebagai sebahagian daripada kempen MummyTime seluruh negara bertujuan meringankan peralihan untuk ibu-ibu akan kembali bekerja selepas bersalin. TalentCorp adalah yang pertama daripada enam syarikat di Klang yang akan dilengkapi dengan bilik penyusuan Anmum Lacta ™, dengan lima syarikat lain untuk mengikut jejak dalam tahun ini.




Inisiatif ini datang setelah  Anmum Lacta ™  membuat survey kepada para ibu yang telah dijalankan ke atas lebih 360 ibu Malaysia bagi mendapatkan maklumat terperinci mengenai cara untuk membantu mereka peralihan lebih baik kembali bekerja selepas berpantang. Menurut penemuan, hanya 1 dalam 4 ibu kini mempunyai kemudahan bilik penyusuan disediakan di tempat kerja mereka. Terlalu sedikit kan..ermm..nampaknya kena juga buat survey ke atas bos untuk bagitau betapa pentingnya bilik khas untuk ibu mngepan susu.



Objektif kempen MummyTime adalah untuk memberi sokongan fizikal dan pemakanan yang diperlukan tiap-tiap ibu menyusu perlu melalui tempat perlindungan supaya mereka dapat melaksanakan tugas mereka sebagai seorang ibu dalam ruang yang menyenangkan, selesa dan santai.

Pengurus Pemasaran Fonterra Brands Malaysia, Irene Cheah berkata kempen Anmum Lacta ™ MummyTime membantu ibu dalam menyokong sepanjang perjalanan ibu dengan memastikan mereka lebih bersedia untuk berunding tuntutan bercanggah antara kerja dan rumah.

Ms Irene Cheah, Marketing Manager of Fonterra Brands Malaysia explains details of the Anmum™ Lacta MummyTime Campaign

"Sebagai seorang ibu bekerja diri saya sendiri, bukan mudah bagi saya untuk datang kembali bekerja selepas cuti bersalin. Walaupun saya adalah salah seorang yang bertuah mempunyai kemudahan dan sokongan yang diberikan kepada saya,  saya mendapati dalam kajian kami ,keputusan menunjukkan banyak ibu-ibu yang tidak mempunyai kemudahan ini di pejabat. Melalui usaha perintis ini, kami berharap untuk menggalakkan lebih banyak syarikat di Malaysia untuk melanjutkan faedah yang sama kepada kakitangan wanita mereka dalam usaha untuk mengekalkan mereka dalam tenaga kerja, "kata Ms Cheah.

"Terima kasih kepada sokongan yang besar dan kepakaran TalentCorp, kita dapat mengenal pasti lima syarikat dalam industri yang berbeza di mana pengekalan dan peningkatan penyertaan tenaga kerja wanita adalah yang paling penting. Kami akan menyokong syarikat-syarikat ini untuk membina bilik penyusuan yang lengkap sebagai fasa seterusnya dalam kempen kami, supaya ibu-ibu lebih bekerja boleh mendapat manfaat daripada kemudahan itu, "katanya.

Puan Shareen Shariza Dato’ Abdul Ghani, CEO of TalentCorp shares the roles of TalentCorp in the Anmum™ Lacta MummyTime Campaign. 

"Kami gembira untuk menyokong usaha Anmum Lacta ™ untuk membantu peralihan ibu kembali ke tempat kerja selepas bersalin. Ia sejajar dengan usaha kami untuk menarik dan mengekalkan wanita dalam tenaga kerja dengan menggalakkan majikan untuk mewujudkan persekitaran yang mesra ibu bapa dan  supaya wanita boleh mempunyai keseimbangan yang lebih baik antara tanggungjawab kerja dan keluarga mereka. Kami gembira bahawa Anmum Lacta ™ telah menyertai kami dalam mengambil langkah ini penting ke arah memacu usaha-usaha ini, "kata Shareen Shariza Dato 'Abdul Ghani, Ketua Pegawai Eksekutif TalentCorp.

Bilik-bilik The Anmum Lacta ™ Laktasi direka dengan teliti untuk memberikan ibu-ibu dengan persekitaran yang selamat, selesa dan santai yang kondusif untuk pengeluaran susu ibu yang optimum. Setiap kemudahan juga dilengkapi dengan panduan pemakanan dan membaca bahan-bahan untuk menyokong ibu-ibu melalui banyak perubahan dan cabaran keibuan itu.

Puan Shareen Shariza Dato’ Abdul Ghani, CEO of TalentCorp unveils the first fully-equipped Anmum™ Lacta Lactation Room at TalentCorp Malaysia office. Witnessed by Mr Jose Miguel Porraz, MD of Fonterra Brands Malaysia and Ms. Irene Cheah, Marketing Manager of Fonterra Brands Malaysia.

Sepanjang tempoh menyusu mereka, seorang ibu menyusu memerlukan lebih banyak tenaga dan nutrien untuk memulihkan kedai selepas bersalin dia. Untuk memenuhi tuntutan-tuntutan pemakanan, semua ibu-ibu menyusu di syarikat-syarikat ini lima, masing-masing akan menerima 'Welcome Back' Tool Kit termasuk pek Anmum Lacta ™ untuk kegunaan peribadi mereka. Selain itu, setiap ibu juga akan dapat membeli Anmum Lacta ™ pada kadar diskaun dari www.angelland.my. Dengan ini berkata penjagaan dan sokongan, ibu-ibu boleh lebih bersedia untuk menguruskan tanggungjawab mereka di rumah dan di tempat kerja.

Berbekalkan pengetahuan bahawa terdapat banyak ibu-ibu yang menghadapi masalah tidak mempunyai bilik penyusuan yang betul di tempat kerja mereka, Anmum Lacta ™ kini menjemput lebih banyak syarikat dan ibu yang bekerja untuk bekerjasama dan perhimpunan untuk kemudahan kepada diwujudkan di pejabat mereka.

Ms Irene Cheah, Marketing Manager of Fonterra Brands Malaysia and (R) Mr Jose Miguel Porraz, Managing Director of Fonterra Brands Malaysia officially handing over the first fully-equipped Anmum™ Lacta Lactation Room to Puan Shareen Shariza Dato’ Abdul Ghani, CEO of TalentCorp. 

Sebagai fasa seterusnya dalam Kempen MummyTime itu, Anmum Lacta ™ menyediakan bekalan 12 bulan Anmum Lacta ™ kepada 50 syarikat pertama yang memenuhi kriteria yang telah ditetapkan yang menulis ke dalam consumerservice@fonterra.com atau hubungi 1800-88-3122 dengan mereka permintaan.

Di samping itu, syarikat-syarikat juga akan menyediakan panduan untuk menubuhkan bilik penyusuan mereka sendiri dengan Anmum Lacta ™, berdasarkan pengalaman mereka sepanjang kempen ini.

"Melalui Kempen MummyTime, kami sangat berharap bahawa dengan usaha kita digabungkan bersama-sama dengan sokongan semua ibu-ibu bekerja, kita dapat melihat perubahan positif dalam sokongan yang diberikan oleh majikan kepada ibu yang bekerja dalam pekerjaan mereka. Oleh syarikat-syarikat membantu menubuhkan kemudahan yang sesuai serta menyediakan lain-lain bentuk sokongan, ibu-ibu boleh mempunyai peralihan yang lebih mudah kembali ke dalam tenaga kerja, "kata Ms Cheah.

Harapnya lepas ni semua company ada buat bilik khas untuk penyususan ibu yang bekerja.
hai assalammualaikum

Bila anak buah semakin membesar, bolehla mintak tolong itu ini. Lagi-lagi anak buah perempuan, dapatla tolong kita buat banyak perkara. Macam anak buah nad ni, perempuan tingkatan dua, memang kalau nad balik rumah mak, dia jela nad cari mintak tolong..hahaa. Biasalah, anak buah serba boleh. Bukan je pandai masak, malah pandai menggunting rambut..hahaaa. Memang anak buah serba boleh sangat.

Anak Buah Serba Boleh


Ni la dia anak buah serba boleh yang nad cakap kan tu. Nad panggil dia dengan nama Hiera. Ni anak sulung kakak. sekarang dia tingkatan dua. Dia la yang bawak motor, lepas tu kemalangan. Hah cerita ada dekat SINI. Kalau apa-apa nak mintak tolong, panggil je dia, tapi bila masanya jangan lupa bagi upah..hahaa..tapi jangan cakap depan dia, nanti dia buat kerja tak ikhlas..hehee. Macam nad, akan bagi upah, bila nad dah nak balik bandar.

Ikutla nak bagi berapa. Ala mintak tolong bukan banyak, cuma kadang suruh masak meggi, suruh jaga Fariza, suruh kemas rumah nenek, suruh ambil gambar, ajak teman pergi kedai dan satu lagi kebolehan dia, pandai gunting rambut...hahaha. Jimat duit, tak perlu pergi kedai rambut. Kadang-kadang mintak suruh urut..hahaa..tangan besar, sedapla bila ngurut orang..hehee.


Pembersih budak ni. Asal budak-budak main, mesti nak kene kemas..tapi kalau datang rajin dia. Kalau datang malas dia, dia biorkan je. Nad la tukang kemas pulak. Tu kalau nad ada dekat kampung, kalau dah balik bandar, tak tau siapa yang kemas..kihkihkih



Tengok je gaya dia, lagi lawa dari makciknya oiii..Memang betul orang cakap, budak sekarang pandai melawa. Kalau dulu nad, pakai bedak je. Korang tengok dia, siap kening tu dah pandai lukis..hampeh betul. Bila nad suruh lukis, dia cakap tak reti..huh..Gaya pun nak melawa je..Baju tu, baju mak dia punya. Ada juga rupanya pesen baju macam nad pakai ni..hahaa. Nad pakai mak nad punya, dia pakai mak dia punya. Memang ngam betul dekat badan dia ni.

Tak sabar nak tunggu anak buah lelaki pulak membesar, Pandai bawak kereta. Boleh pusing-pusing..hahahaa.
hai assalammualaikum

Memory Card telefon penuh, laptop pulak lambat loading. Mana taknya, penuh dengan gambar dan video. Sebagai seorang blogger, seorang yang suka selfie, nad memang suka ambil gambar, ambil video sebagai kenangan. Lagi sekarang dah ada anak, lagi suka ambil gambar dia je. Yela kenangan dari dia kecik sampaila dia besar. Memang penuhla gambar dia je. Jadi, sebelum terjadi apa-apa tidak diingini seperti telefon hang, atau ada kena virus, kita pindahkan semua gambar dan video ke Hard Disk. Jalan selamat untuk backup semua benda. Sebelum tu, mestilah nak tau ciri-ciri Hard Disk yang macam mana kan??

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik??


Hard Disk satu benda penting yang semua orang perlu ada. Setiap hari, pasti akan ada je gamabr, atau video atau dokumen yang kita akan buat dan perlu disimpan.Hard Disk sangat berguna sekali untuk tujuan menyimpan fail-fail atau data-data, sama ada dalam bentuk dokumen, gambar ataupun video yang ada dalam simpanan kita.Lagi bagus untuk mereka yang suka tengok cerita, bolehlah download dah masukkan dalam hard disk ni. Kalau nak beli, bukan beli sesuka hati je kena tengok ciri-ciri dia dahulu..ni antara ciri Hard Disk terbaik..

1) Harga Yang Berpatutan
Pertama sekali mestilah nad tengok harga. Yela kadang bajet lari kalau kita beli yang mahal dengan kelebihan yang ada pada hard disk tu tak berbaloi dengan harga. Inilah sebabnya kita perlu lakukan perbandingan harga. Pastikan harga yang dibayar itu adalah setanding dan setimpal dengan kualiti barangan yang kita beli. Nad dah tengok satu Hard Disk ni dekat Lazada, memang menarik..harag pun ok.

2) Mempunyai kapasiti storan yang besar
Pertama kali nak beli Hard Disk mestilah tengok kapasiti storan dia kan. Macam nad walaupun guna phone sahaja, tapi kalau dah ambil beribu gambar, mestilah memerlukan ruang yang besar. Kadangkala ada juga menggunakan kamera DSLR. Kadang gambar yang tak berapa cantik pun nampak cantik sebab kenangan..hehee..sayang nak pandai oii..Sebagai contoh, 500GB mampu menyimpan 100 ribu gambar 6MP, 125 MP3 128kbps.Inikan pulak 1TB. 1TB adalah bersamaan dengan 1,000 GB. Kalau 2TB korang kiralah sendiri. Fuh..ni semua benda korang boleh transfer dalam hard disk..

3) Proses Pemindahan Data Laju
Benda ni la kita kene tengok juga. Proses pemindahan file sangat laju dan tidak lambat. Sangat menjimatkan masa dan tenaga kita. Ni kang kalau tunggu berjam, habis masa je. Kalau nak tengok kelajuan, boleh cek dekat USB kabel. kalau ada 3.0, hah tu bermakna sangat laju semasa proses pemindahan data.

4) Hard Disk Yang Tahan Lasak,


Nak beli sesuatu barangg, mesti nak yang tahan lasak dan selamat. Kalau boleh barang tu nak dipakai lama. Taknakla baru beberapa bulan pakai, dah rosak sana sini. Lagi bagus Hard disk yang mempunyai perlindungan daripada air dan habuk. Yela, kadang tempat kita berhabuk, atau banjir ke, mana kita tau, mestilah nak barang kita selamat. sama juga la kita pilih telefon, kalau boleh yang mampu masuk ke dalam air. Benda paling gerun bila terjatuh menghempap lantai..fuh..Pernah nad punya terjatuh, hard disk jadi macam krek sikit, jadinya kena la pilih yang selamat walaupun terjatuh atau terkena kejutan yang teruk, dan kemalangan.


Teknologi terkini iaitu Teknologi sensor G-Shock bagi membantu melindungi data. Terknologi G-shock ni ia akan berhenti secara automatik sekiranya berlaku satu kejutan untuk data corruption, dan menyambungkan semula kerja sekali kejutan telah reda. Ia menggunakan cahaya petunjuk warna berkod negeri bagi setiap operasi yang berbeza untuk penghantaran maklumat yang mesra pengguna supaya anda sentiasa tahu apa yang sedang berlaku.

5) Mudah Di bawa Kemana sahaja
Kalau yang suka travel, atau selalu jalan sana sini, mestilah nak bawak benda yang ringan dan kecil, serta mudah dibawa ke mana sahaja. Hard disk ni pun salah satu benda penting untuk dibawa ke mana sahaja. Yela kot-kot tengah ambil gambar, penuh pulak, gamabr sebelum ni lupa nak transfer atau padam, hah masa ni lah hard Disk jadi penyelamat..kann..tadelah kelam kabut apa nak buat.

6) Rupa bentuk Yang Menawan


Kadang rupa bentuk pun nad tengok..hehe..biasalah perempuan suka yang comel-comel, yang unik. Konon nak lain dari yang lain..huhuhu..Bila tengok rupa, tengok juga pada kekemasan. Yela, selalu kita dapat wayar kabel lain dan selalunya nad akan belit-belit la USB cabel dia. Kalau ada USB yang memang terletak elok dekat Har Disk kan kemas supaya kabel tak rosak atau berserabut.

7) Warranty
Ini sangat penting. Kalau boleh nak membeli sesuatu barang tu lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan gadget, sebolehnya pastikan mempunyai waranty atau jaminan sekurang-kurangnya 2 tahun.


Semua ciri-ciri ni ada dekat Hard Disk ADATA HD720 2TB USB 3.0 Water/Dust/Shockproof IP68 Ruggedized External Hard Disk Drive Portable HDD (Green) - AHD720-2TU3-CGR yang nad suka ni. Ada macam-macam hard disk Adata. Kalau nak, korang boleh klik link nama produk tu. Beli jela sekali


Boleh dapatkannya di Lazada ok..
hai assalammualaikum

Pusat Karaoke Terbaik Di Ksong Family KTV Klang Parade

Dah bertahun rasanya tak pergi pusat karaoke. Bila ada kawan ajak pergi karaoke, pergh bukan main laju kita cakap " nak "..hahaha..Gian nak pegang mikrofon, gian nak menyumbangkan suara ni, walaupun tak sedap, ada nad kisah..hahaa. Pulak tu, pusat karaoke yang dicadangkan berdekatan dengan rumah dekat kampung. Mana lagi, kalau bukan Pusat Karaoke Terbaik Di K Song Family KTV Klang Parade. Alang-alang waktu tu dekat Klang, kita join la sekali nak berkaraoke kan. Pusat Karaoke ni berada di tingkat 5, tingkat paling atas berdekatan dengan wayang GSC Cinema.





Harga dekat K Song Family KTV Klang Parade berbeza mengikut bilik, ada standard, medium dan large. Lagi besar ada bilik VIP sehingga VVIP. Harga juga berbeza mengikut hari biasa dan hari minggu dan waktu. Korang boleh tengok gamabr di atas. Untuk membership memang banyak kelebihannya...ada macam-macam promosi ada, korang baca sampai habis ye..

Enjoy Karaoke Di Ksong Family KTV Klang Parade


Nak berkaraoke, mana best sorang atau dua orang je kan, lagi best bawak ramai-ramai. Baru happening, enjoy beb..Malam tu geng blogger menghavockan pusat karaoke K Song Family KTV ni..Nak bawak budak, tak salah pun, sebab pusat karaoke untuk keluarga kan..Diaorang pun turut enjoy tengok kitaorang nyanyi ni ha..


Bila dah ramai ni, mestilah nak cari bilik yang selesa dan luas kan. Ni dia bilik kitaorang. Besar weii bilik dia..luas seluas-luasnya. .Macam ni punya bilik, memang nak melompat, nak menari, nak menyanyi dengan jalan sana sini boleh jee..hahaha..Bilik macam ni pun boleh muat lebih dari 20 orang. Memang sesuai korang bawak keluarga atau rakan-rakan berkaraoke dekat bilik macam ni. Nak buat party pun boleh. 

Bilik ni siap ada toilet, jadi takyahlah nak keluar masuk bilik semata nak ke toilet..huhuhu. Lagi bestnya skrin tv ada tiga biji. Mikrofon pun ada tiga, meroyan jap nampak mikrofon..hahaha.. dan monitor nak pilih lagu ada dua..hah!!.tak payah nak berebut-berebut bagai. Nadla paling teruja..hahahhaa..



Air lemonade


Kalau korang lapar atau haus, jangan risau, dekat sini ada jual snack, makanan dan minuman ringan, Ada nuggets, kentang goreng, hot dogs, snacks dan air lemonade. Air Lemonade ni akan dapat free kalau korang ambil 3 jam untuk large room and above. Jadi, masa nyanyi takdelah rasa lapar dan haus. Makin aktif adela..hehhee..Fariza mana dia layan orang nyanyi bila nampak makanan depan mata..hahaa..




Nak lagu apa, lagu lama, lagu terbaru, lagu english, chinese , semua ada. Malam tu, nad nyanyi lagu Faradhiya dan Perawan atau Janda..hahhaa..weii..seronok betull..siap menari semua bagai..hahhaa..Fariza tak, pernah tengok mommynya nyanyi..terpegun dia ade tu lain macam..hahaha




Bila nyanyi Perawan atau janda, sekali kawan chinese kita you allss..nyanyi sekali kau..hebat tak hebat si wendy ni ha..hahaha..kau jangan pandang sebelah mata je ok..Sound sistemnya bagi nad tersangat ok. Sedap je dengar. sebab tu nyanyi tanpa sedar dah lewat malam..hahaa..gila la..

Promosi K Song Family KTV Klang Parade


Kat sini bestnya sebab tak ramai orang. Hah korang boleh la ajak kawan-kawan lepaskan tension dekat sini. Lagi satu banyak pulak promosi yang dia buat. sana sini promosi..hehee..Promosi Ladies Night setiap hari selasa dan Khamis kecuali public holiday dari pukul 7 malam sehingga 3 pagi. 



Khas untuk mereka yang ada membership card.  Birthday party 50% off untuk bilik vvip. Midnight Promotion! Setiap Isnin hingga Khamis, jam 12 pagi hinga 3 pagi korang boleh dapat 20% OFF. Lagievery 3rd week of the month pun ada Member Day 20% OFF! Fuh berbaloi kalau korang ada membership card..

Apa lagi, karaoke la dekat sini

K Song Family KTV Klang Parade!
Lot 5F.20-23, Level 5, 
Klang Parade,
Jalan Meru, Klang.
Waktu Operasi: 
10 pagi hingga 3 pagi setiap hari.
Tel: 03 3359 6303
Instagram: @KSongKlangParade

hai assalammualaikum

Masa lahir, memang Fariza ni rambut nipis je, tak berapa nak lebat. Dalam keluarga belah nad, nad tengok pun, semua anak buah nad pun jenis rambut nipis, tak lebat. Belah mr mafia pun sama, nipis je. Kita pun fikirla, mungkin sebab keturunan. Punya puas masa ngandungkan dia, tengok.baby rambut lebat..hahaha..yang kenannya pipi pulak, tembam..haahha..


Selepas usia dia Lima bulan baru nad cukurkan rambut dia sampai botak. Kenapa lambat???..sebab masa tu baru ada duit nak buat kenduri akikah semua. Lagi satu, dalam keluarga, takda siapa berani nak cukur rambut Fariza. Jadinya hantarla ke kedai untuk cukur. Entry dia cukur rambut dekat kedai ada dekat SINI.


Lepas je, cukur botak,tumbuh juga la rambut dia, tapi kembali macam baru lahir, halus dan nipis je. Dari usia dia 5 bulan, botak, sekarang dah masuk 2017, usia dia dah setahun tiga bulan, tak tumbuh panjang rambut Fariza..hahhaha. Malu-malu pulak nak tumbuh kan. Kita ni, punya tak sabar nak tengok rambut dia tumbuh, nak ikat rambut dia, barulah nampak perempuan..Ni rambut macam ni, semua cakap anak nad lelaki..hahhaa..kesian anak mommy. Kenala pakaikan dia headband, atau aksesori, bior nampak perempuan.

Tips Bagi Rambut Anak Cepat Tumbuh


Ramai bagi tips anak nak bagi anak tumbuh rambut panjang. Ada juga nad baca dekat blog orang. Ada kawan nad cakap, kena cukur kali kedua, baru rambut baby akan tumbuh panjang. Nak cukurkan Fariza unruk kali kedua, tak sampai hati ooo..hahaha..dah besar kan, takkan nak botak..adeh..jadi biarkan jela.

Ada tu, suruh letak minyak. Macam minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak baby johnson. Tapi nad tak pernah letak pun sebarang minyak dekat rambut Fariza..hahaha. Sebab takut nanti berminyak kepala dia. Dengan cuaca panas, takut Fariza lagi tak selesa. Tapi nak taknak, kena letak juga minyak rambut, biar tumbuh sikit. Ada terbaca minyak nutrococo dari shaklee..macam menarik..ada lagi ke produk ni..huhu..kene usha la..ke ade yang nak sponsor..eh..Ada juga kawan syorkan minyak rambut Dherbs..nanti kita tengok macam mana.

Ada tu cara tradisional, dengan guna madu, lidah buaya dan buah keras. Paham-paham jela, berapa kali rajinnya la nad nak buat sendiri tu semua..huhuhu..Untuk sekali sekala mungkin akan cuba.


Ni la rambut Fariza sekarang..Rambut nipis , tak tebal, bila nak panjang nak oii..Orang cakap takyah risau sebab nanti dah besar ,rambut dia tumbuh juga walaupun lambat. Yela kan, sebab orang cakap macam tu, nad relaks je, padahal dalam hati tak menyabar nak ikat rambut dia..hahha. Nak ikat dua, nak buat tocang..huhu.
hai assalammualaikum

Beli Kereta Secara Online Hanya Di Tookar

Korang ada bercadang nak beli kereta?? Atau nak tukar kereta baru?? Hah!! apa kata korang beli kereta secara online. Korang duduk dengan relaks, pastu pilih kereta idaman korang hanya di hujung jari sahaja. Jimat masa, jimat tenaga dan jimat duit. Tengah ada Promosi Beli kereta Secara Online di Tookar Sempena Tahun Baru Cina nanti.

Meh nad kongsikan kepada korang semua, bahawasanya korang boleh beli kereta melalui laman web Tookar tanpa perlu pergi ke showroom ataupun pusat jualan.


Apa Tookar tu??.  Tookar adalah laman web terbaru di mana ianya direka khas untuk mereka yang ingin membeli kereta idaman secara online. Boleh rujuk online mereka di www.tookar.my

Menariknya dekat Tookar ni, korang boleh dapat penjimatan pembelian dan rebate. Lagi satu ada dapat angpow Sempena Tahun Baru Cina nanti. Hah! Macam best je kan..nad pun usha la lebih mendalam website dia.

Kenapa perlu pilih Tookar??



Kereta yang ditawarkan di laman web Tookar dari semua jenis dan pelbagai jenama. Korang boleh tau harga promosi atau diskaun ditawarkan hanya di Tookar. Di Tookar korang sebagai pembeli diberikan peluang meletakkan anggaran harga mengikut kemampuan masing-masing. Rundingan harga dibuat diantara pengedar dan pembeli sebelum bersetuju untuk membeli. Jangan risau, dealer di Tookar semua sah.



Cara booking

Mudah je nak booking kereta idaman korang tu. Pertama sekali kenala login dulu, sama ada dengan facebook tau handphone. Lepas tu bolehlah membuat pemilihan kereta yang menarik perhatian korang. Fikir dengan betul ye. Semua pertanyaan akan dijawab oleh dealer dengan mudah. Tengok je step dekat gambar ni..

Lagi menarik, setiap kereta yang korang dah beli, diaorang hantar kepada pembeli secara percuma..woo..betul-betul bagus ni.


Mesti korang rasa ragu-ragu kan, jangan risau, dah ada testimoni daripada pembeli yang pernah menggunakan khidmat Tookar ni.

Promosi Sempena Tahun Baru Cina Hanya Di Tookar


Hah!! Sempena Tahun Baru Cina yang akan tiba tak lama lagi, tookar menawarkan promosi terhad di mana pembeli kereta boleh menikmati penjimatan bermula dari RM1000. Promosi angpow Tahun baru cina ini sehingga pertengahan Februari 2017.

Satu lagi berita baik, korang boleh guna code SL1E8PC2 untuk digunakan di website Tookar sewaktu pembelian untuk dapatkan diskaun yang menarik. Hah apa tunggu lagi, pergi website www.tookar.my untuk beli kereta idaman korang.