Articles by "Giveaway"
Showing posts with label Giveaway. Show all posts
hai assalammualaikum

Macam baru haritu sambut 2017,baru je masuk tahun baru, tup-tup dah nak masuk bulan 2. Bulan dua, bulan mereka yang berbangsa cina nak sambut Tahun Baru Cina. Benda paling best bila sambut ni ialah dapat angpow..hehee..Harapla tahun ni, tahun bertuah nad. Nak join giveaway yang dianjurkan Lyssa Faizureen ni bersama Nile.com.my. Murah hati betul Nile nak bagi angpow. Sekarang tengah ada Chinese New Year Megasales. Cepat-cepatla tengok website Nile.com.my.

Chinese New year Megasales

Nile.com.my yang merupakan website online shopping untuk baju muslimah, pakaian, kasut, beg, buku, barang-barang gym, barang dapur dan banyak lagi, akan mengadakan giveaway semasa Tahun Baru Cina

 Ni la 5 items yang nad ank sangat daripada "Chinese New Year Megasales Items" yang daripada nile.com.my



 Product: Handbag
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 350 units only


 Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only


 Product: Cardigan
CNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only


Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 169 units only


Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only

Harap-harap bertuahla nad..hehe
hai assalammualaikum

#MytravelokaEscapade : Hong Kong Destinasi Percutian Yang Diidamkan

Nad memang suka travel. Nad tak pernah merasa travel ni dengan keluarga, sebab keluarga nad jenis tak suka berjalan. jadi pendamkan jela. Waktu mohon Universiti, nad doa, dapat univeristi jauh. Akhirnya dimakbulkan, dapat dekat UUM Kedah..hahaa. Okla kan, dapat mengembara ke Kedah, sebab tak pernah pergi Kedah pun. sambil belajar, sambil berjalan, sambil tengok tempat orang. Masa belajar, memang dengan kawan-kawan bila ada masa lapang je berjalan. Jalan-jalan Kedah, Perlis dan Penang. Tu jela..Masa kerja pun, dapat la travel pergi Penang dan Genting Highland. Semuanya dalam negara.

Bila kawin ni, tak dapat nak travel, sebab takda bajet. Suami kerja sendiri, nad pulak tak kerja. Biasalah banyak nak guna duit kan. Kita pun pendam jela. honeymoon pun tak pernah pergi..huhuhu. Selalu tengok kawan-kawan pergi melancong, terasa jeles pun ada. Tapi apakan daya, nad tak mampu lagi nak pergi melancong macam diaorang. Lagi best bila dapat melancong ke Luar Negara. Sebab nad tak pernah travel luar negara pun.


Salah satu tempat yang nad nak pergi bersama suami dan anak ialah Hong Kong. Kalau dapat pergi dengan Traveloka, makanya #MytravelokaEscapade memang menjadi impian ni. Memang menangis ooo..sebab tercapai impian..huhuhu..Kenapa nad pilih Hong Kong?? Sebab masa nad tengok rancangan artis pergi melancong iaitu Elfira Loy, dia pergi bercuti ke Hong Kong dengan adik beradik dia..bestt oo tempat tu.

Hong Kong dikenali sebagai pusat kewangan dan bandar pilihan untuk shopping barang-barang mewah. Selain itu negara ini juga telah menjadi bahagian penting dalam budaya dan sejarah dunia, sehingga menjadikan Hong Kong sebagai salah satu destinasi pelancongan kegemaran para pelancong dari pelbagai negara. Di setiap sudut Hong Kong selalu terdapat sesuatu yang baru dan unik. Hong Kong mempunyai pemandangan yang cantik serta seni bina bangunan menakjubkan, dan juga pemandangan pantai yang indah. banyak tempat yang menarik nad untuk lawati di Hong Kong, antaranya



Ni lah salah satu sebabnya..ehhee. Taman permainan Disneyland. Bila ada anak ni, ni la tempat yang menarik sekali. Tengok dalam tv, tempat ni besar dan ada macam-macam permaianan. Disneyland adalah tempat pelancongan di Hong Kong yang paling menggembirakan untuk pelancong dari pagi hingga malam. Disneyland mempunyai tujuh tema permainan, antara lain Main Street, U.S.A., Fantasyland, Grizzly Gulch, Mystic Mata, Adventureland, Tomorrowland, dan Toy Story Land. Hong Kong Disneyland mempunyai persembahan perarakan pada siang hari dengan tema "Flights of Fantasy", sedangkan pada malam hari anda boleh menikmati parade bertema "Paint the Night" dan juga pertunjukan bunga api ini bernama "Disney in the Stars". Ni bukan anak je suka, mak pun suka.

Bila dekat sini mestilah best bila ada anak. dapat main permainan bersama anak. Mesti ketawa je anak nad nanti sebab enjoy sangat. Main puas-puas.




Satu lagi taman hiburan yang boleh nad nak kunjungi di Hong Kong, ialah Ocean Park. Ocean Park Hong Kong, tempat akuarium, yang ada pelbagai binatang yang boleh dilihat. Bukan sekadar akuarium malah ada taman hiburan. Nampak tak roller Coster tu..hah!!..dasyat kann..dapat naik bestt oo..hahaa. Grand Aquarium, melihat hidupan yang jarang kita tengok, yang eksotik. Aquarium di Ocean Park merupakan aquarium yang mempunyai kubah yang paling besar di dunia dengan diameter 5.5 meter dan terdiri daripada 400 spesies ikan. Di taman ini pula anda berkesempatan untuk melihat panda gergasi, panda merah, dan juga Chinese Giant Salamander.

Kat sini boleh nad tengok macam-macam haiwan yang tak pernah jumpa kan. Fariza memang suka tengok binatang-binatang ni.



Yang ni pun best. Nad tengok Elfira pergi sini juga. Avenue of Stars yang terletak di Tsim Sha Tsui adalah sebuah tempat untuk penghargaan bagi para bintang besar Hong Kong, seperti Bruce Lee. Jika dilihat, Avenue of Stars sama dengan Walk of Fame di Hollywood. Tempat yang luas ni, bukan sahaja untuk melihat tapak tangan artis atau patung artis malah tempat pelancongan di Hong Kong ini juga popular untuk pelbagai aktiviti seperti jalan-jalan santai, jogging, dan juga melepak. Balkoni Avenue of Stars juga merupakan spot yang sempurna untuk menonton Symphony of Light, sebuah pertunjukan lampu dan muzik khas Hong Kong yang telah dinobatkan sebagai the world 's largest permanent light oleh Guinness World Records. Ya allah..bestnya lahaii..Dah bayangkan tengok lampu bersama keluarga.

Dekat sini nad boleh luangkan masa berjalan, ambil angin dengan keluarga. Sambil melihat gelagat orang Hong Kong, aktiviti diaorang buat.


Salah satu tempat yang menarik untuk nad kunjung iaitu Victoria Park. Kat sini boleh tengok keindahan bangunan pencakar langit dan pulau-pulau di tempat yang tinggi dengan menaiki trem. Pada masa siang hari, anda boleh menikmati pemandangan bangunan pencakar langit yang berkilau dan Victoria Harbour. Bila waktu senja bole melihat sunset.Bila waktu malam, boleh tengok lampu-lampu dan bintang. Kalau dekat Luar Negara lihat pemandangan memang cantik sangat. 

Kalau nak diikutkan, banyak lagila tempat dekat Hong Kong ni yang and nak pergi. Tempat shoping dia, makan dia, dan banyak lagi..haishh kalau nak disenaraikan memang banyak tempat menarik dekat Hong Kong tu yang nad tengok dalam tv..teruja sangat..Kalau dapat pergi nad akan manfaatkan percutian tu seeloknya. Selalu gembira..huhu..


Dah lama impian nak jejakan kaki ke Luar Negara. Kalau bertuah dan dapat pergi, memang saat yang takkan dilupakan. Moga moga Traveloka pilih kami sebagai pemenang. Korang pun kalau teringin nak pergi bercuti secara percuma bolehlah join contest Traveloka ni. Jangan tangguh tangguh, janganla lepaskan peluang. Jom kita reramai memeriahkan contest YOU NEED A HOLIDAY LAH Traveloka Online Contest.  Klik dan ikut setiap step yang diberikan. Mana tau ada rezeki dapat percutian idaman.
    
Traveloka merupakan satu laman web yang menyediakan kemudahan menempah hotel dan tiket penerbangan ke destinasi pilihan anda dalam satu masa. Tak perlu bersusah payah mencari hotel dan tiket penerbangan secara berasingan.Di samping itu Traveloka sentiasa menawarkan harga promosi yang menarik untuk kita nikmati. Cuma pilih mana-mana destinasi dan Traveloka akan sediakan dengan mudah dan cepat. Jom bercuti!!!...
hai assalammualaikum


{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com

Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016

Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu

3. Follow instagram :

4. Copy code di bawah dan paste ke ruangan html di blog kamu



hai assalammualaikum

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016 - Dah lama rasanya tak join giveaway ni. Kalau dulu rajin sangat. Tapi sejak ada anak ni, nak lawat blog orang lain amtla terhad. Tapi giveaway ni nad nak join sangat, sebab contestnya amat mudah dan mana tau rezeki terpilih sebagai pemenang. siapa tak kenal dengan online shoping www.nile.com.my yang menjual pelbagai barangan seperti kasut, pakaian wanita perempuan dan lelaki, beg dan macam-macam lagi. Nad sendiri pernah beli online dekat nile.com.my ni. Harganya murah dengan barang yang berkualiti. Memang masa tu and rambang mata masa beli..hahaha..sebab tu nak join giveaway yang dianjurkan www.nile.com.my ni. Tau pasal giveaway ni pun dari blog Lyssa Faizureen.

Nile.com.my kembali dengan Raya Giveaway, Jualan Raya Meletop 2016.

http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

Nad taknak lepaskan peluang  "JUALAN RAYA MELETOP!!" nile ni. Dah beli lepas tu "FREE DELIVERY" pulak dengan pembelian minimum RM48. Jualan Raya Meletop ini berlangsung dari 30 May sehingga 18 July 2016. Dah nak raya ni, mestilah pilih barang yang best kan. Antara 5 barang yang menjadi idaman ialah:

Product:  European Style 4-in-1 Women Bag
JLM2016 Sales price: RM29.90
Date: 16/06/2016
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


Product: Bow Design Princess Flats
JLM2016 Sales price: RM12.50
Date: 23/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only


 Product: Korean Style Long Blouse
JLM2016 Sales price: RM14.90
Date: 23/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 400 units only

Product: Waterproof Backpack
JLM2016 Sales price: RM22.90
Date: 27/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 units only

Product: Watches
JLM2016 Sales price: RM15.50
Date: 17/06/2016
Time Start: 3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 units only

Mesti tertanya kenapa banyak biru. Sebab nad penggemar biru..hehee..jadi banyaklah barang nad pilih warna biru. Kalau la menang, bolehla dapat barang idaman ni semua warna biru.

Nile.com.my mencari 6 orang pemenang untuk memenangi hadiah berikut:
RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang

Jangan tunggu lagi tau! Rebut peluang yang ada. Manalah tahu ada rezeki masing-masing kan. Tarikh tutup giveaway ini adalah 30/06/2016 sebelum jam 11.59 pm. Selamat mencuba!
hai assalammualaikum

Lama pulak tak join segmen-segmen ni. Ni kali pertama join segmen mommy-mommy ni..hahaha..sejak dah jadi mommy, kenela berkumpul dengan mommy lain dengan lebih rapat. Yela nak dapatkan berkongsi apa-apa. Kota ni serba serbi tak tau lagi kan..hahha..ok jom join segmen kak shehan ni..



Syarat mudah untuk turut serta dalam segmen ini, korang perlu follow syarat yang sangat mudah seperti dibawah ye:

SYARAT-SYARAT SEGMEN TOP MOMMY BLOGGERS

1. Anda seorang Mommy Blogger, terbuka kepada semua jenis niche blog 
    [p/s : bakal Mommy pun boleh tau, asalkan dah kahwin :) ]
2. Anda menetap di Malaysia
3. Hasilkan 1 entri anda bertajuk sama seperti entri ini
4. Letak logo ini di entri anda, dan link entri ini di logo tersebut
 5. Komen entri INI dengan meletakkan link entri anda.
6. Link Blog anda akan disenaraikan di dalam Direktori Top Mommy Bloggers kelak.
Itu sahaja. 
hai assalammualaikum


http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

Giveaway Birthday Mum & Sister  |Tengkubutang - Hah meh nak habaq la siapa yang suka join giveaway tu...hadiah dia pun lumayan..barang ada, cash ada, topup ada..hadiah bernilai RM500 untuk dimenangi tu..Giveaway ni Tengkubutang yang buat sempena Hari Lahir Emak dan Adik Perempuan..bagus kann..so apa lagi..klik banner tu ye nak join..klik jangan tak klikk

hai assalammualaikum

http://letaknamaterlalumainstream.blogspot.com/2015/07/feecamella-raya-2015-giveaway.html
klik banner untuk join


Kawan-kawan hanya perlu jawab 1 soalan mudah and berpeluang untuk menang 
giveaway awesome dari kami :)
Boleh lah dapat duit raya and bergaya dengan FeecaMella dalam bulan Raya ni.
Raya kan Sebulan. Sempat lagi nak bercantik-cantik :) 

Giveaway bermula dari 23 July 2015
and berakhir pada 31 July 2015
Pemenang akan diumumkan di blog ini and FeecaMella Instagram
pada 2 hari berikutnya 2 August 2015 :)

Syarat-Syarat Wajib Penyertaan : 
1. Tulis entry yang bertajuk "FeecaMella Raya 2015 Giveaway"
-----> (Copy & Paste kandungan entry ini)
2. Follow blog ini, Aynal Mansor
3. Follow Instagram @FeecaMella 
4. Like Facebook FeecaMella
Soalan :
1. Pada Tahun Bilakah FeecaMella Ditubuhkan?
----> Nak tahu Jawapan mudah ada di Entry Ini :))

Mudah je kan..jom join .
hai assalammualaikum

Giveaway EFG Mega Raya 2015 RM3100 - Dah lama tak join giveaway ni. Ada kesempatan ni, meh ler kita join..jom awok-awok semuajoin jugak..Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

hai assalammualaikum

Jom Aktifkan Mykad - MyKad adalah dokumen pengenalan wajib bagi rakyat Malaysia yang berumur 12 tahun ke atas. Diperkenalkan oleh Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia pada 5 September 2001. Malaysia menjadi negara pertama di dunia yang menggunakan kad pengenalan yang menggabungkan kedua-dua Pengenalan bergambar dan data biometrik cap jari pada cip komputer yang dibina terbenam dalam sekeping plastik.

Selain tujuan utama kad sebagai alat pengesahan dan bukti kewarganegaraan selain daripada sijil kelahiran, MyKad juga boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N' Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.. 


Dan bestnya, Mykad boleh diaktifkan secara online untuk menjadikannya sebagai Kad Diskaun dan kad ganjaran, anda boleh mula berbelanja di kedai-kedai yang menyertai program ini untuk mendapatkan diskaun. Dalam masa yang sama anda boleh mengumpul mata ganjaran yang boleh ditebus menjadi hadiah mengikut syarat yang ditetapkan oleh pihak syarikat.Program ni merupakan program Mykad Smart shopper
Mykad Smart Shopper merupakan sebuah program yang dapat menawarkan harga diskaun dalam pembelian barang-barang pada kedai-kedai perniagaan yang terpilih dalam program ini . Ianya dimiliki oleh I Synergy Universal Sdn Bhd dan disokong oleh Jabatan Pendaftaran Negara ( JPN ) serta MDec .

Macam mana nak tahu senarai kedai yang telah menyertai Program MyKad Smart Shopper? 
 
Jika korang pengguna smartphone Android atau iPhone, Sila Install Aplikasi MyKad Smart Shopper dalam Smartphone korang.. Dan lihat ratusan premis perniagaan yang telah menyertai program ini terdapat di seluruh Malaysia..
Jangan lupa Muat Turun Aplikasi MyKad Smart Shopper sekarang juga!

Apakah Kelebihan MyKad Smart Shopper?
  • Pendaftaran adalah percuma dan keahlian seumur hidup
  • Tiada tamat tempoh keahlian
  • Dapat menikmati pelbagai diskaun
  • Mendapat mata ganjaran setiap kali berbelanja
  • Tiada kad tambahan

Nak tau lebih lanjut, korang boleh pergi ke SINI. Belum aktifkan MyKad? Jom aktifkan MyKad masing-masing Jom Aktifkan Mykad. Kenapa Nak Aktifkan MyKad?

http://www.coretananuar.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html
“Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com” Jom Aktifkan Mykad. Kenapa Nak Aktifkan MyKad?
hai assalammualaikum

1st Mini Cash Giveaway 2015: www.bubblynotes.com - hai-haii korang semua..nad nak join giveaway kak farah buat ni..wihuuu..nak tau ape yang nad nak cerita tentang kak farah ni..ok..scroll kat bawah ye..hehee..

http://www.bubblynotes.com/2015/01/1st-mini-cash-giveaway-2015.html#uds-search-results

Hahaha..ingat die sorang je leh bebel...kite pun nak bebel pasal die..hehe..Kak farah ni merupakan salah seorang ahli #kelabbloggerbenashaari..Nad jumpa kak Farah ni masa Photoshoot KBBA..rasanya tu la pertama kali jumpa kak farah..yeke..jap-jap..ingat balik..rasanya iyalah..hahahha. Seorang yang cantik, mata bulat dan mempunyai gigi yang putih..hahaha..perasan kan kalau dia amik gambar, nampak gigi...putih je gigi die..cantik kann..heehe.

Kak Farah ni seorang yang periang..kalau dekat group whatssup sekali die dah menaip, dapat isu yang dia tau..dia takkan berhenti menaip..hhaahah..lagi-lagi kalau die voicenote..tengah drive pun nak bervoicenote..walaupun dh pesan masa drive jangan voicenote..fokus pada jalan..kihkihkih...Seoarang yang ceria dan peramah..

Nad kenal die, sebab die rajin blogwalking, jadi nad pun blogwalking la blog die..cantik blog dia..pink putih gitu..memang patut nama blog die Bubblynotes..sebab sekali die up entry..panjang berjela entry die TAPI padat dengan info yang bagus terutama untuk ibu bapa. Kak Farah akan sampaikan sesuatu entry dalam blog dengan information yang ade sumber yang betul..blog die pun tak lambat loading..


Oh lupe nak bagitau kak farah ni perenting blogger.. Jadi segala benda berkenaan parenting tips. Kalau korang nampak, Kak Farah selalu cerita tentang perkembangan Ash kan..sekarang budak tu dah tumbuh gigi..alololo..omey ash...tak dapat jumpa budak ash ni lagi...Bukan setakat pasal parenting, entry dalam blog die berkenaan life dia, dan reveiw produk..pernah masuk dalam suratkhabar untuk produk loreal tak silap..kauu fofular tak..hehe..ade jugak cerita tentang isu-isu semasa..

Kak Farah memang seorang yang kuat..kenapa nad cakap macam tu..yela kak farah ni bekerja,tapi sentiasa update blog dan mampu beri masa kepada Ash..kann..blog die sentiasa terupdate..wahh salute habis dengan kak farah.. Sesibuk mana die pun Ash dengan blog takkan dilupakan..yeahh tu aje kot tentang kak Farah, ash dan blog die..hehee..

Nad doakan kak Farah berjaya dalam hidup dan Ash menjadi anak yang soleh..takmau nakal-nakal ok..adakah Ashn pengganti blog bubblynotes..hehee..
hai assalammualaikum

Ephyra Skin Bar Memberi Kesan Yang Menakjubkan - Ephyra!!..Ephyra!!..Ephyra!!..asyik ephyra je..elok ke..Halooo kalau tak elok takdenya nad nak heboh-heboh pasal Ephyra ni, Sebab die beri kesan yang positive la nad tetap setia dengan Ephyra...hehee...

Masalah nad sekarang ialah Lingkaran bawah mata yang gelap. Dah macam panda dah mata nad ni, sebabnya setiap malam nad tidur lewat. Bukan sengaja, tapi kadang-kadang temankan suami buat kerja, lagi satu sebab rumah nad berdekatan dengan jalan raya, jadi setiap malam akan terlalu bising dengan bunyi kenderaan..tidur pun jadi tak lena. Kadang lepas subuh baru dapat tidur. Macam mana mata tak jadi panda.

Selain itu, masalah kulit berjerawat. Memang masalah ni, nad hadapi sejak dari sem 1 masuk Universiti, lagi.. Cuba bayangkan selama bertahun muka nad terpaksa berdepan dengan orang dengan muka yang problem ni sehinggal meninggalkan bekas. Bekas jerawat yang masih ada membuatkan nad tak yakin nak keluar jumpa orang. Kadang-kadang perlu keluar jugak, yela keje blogger, pergi event sana sini. Jadi jalan penyelesaiannya kene mekap tebal-tebal..Dah kalau mekap tebal, mesti lama-lama muka berminyak..sebab muka berminyakla jerawat tumbuh balik. Dah macam-macam produk pencuci muka nad guna, berkesan pada mulanya tapi tak lama.

 Mukalah tempat yang paling penting dalam hidup kita, sebab orang menatap wajah kita kan. Ephyra macam paham-paham je masalah nad kan. Love it Ephyra...


Ephyra seperti memahami masalah diriku..hehee..kini Ephyra mengeluarkan satu produk baru tau..ape dia..ahak... Seperti yang korang tahu, Ephyra mengeluarkan minuman suplemen kesihatan yang memberikan kebaikan  dalaman dan luaran untuk kecantikan badan kita supaya sentiasa sihat, cantik dan bertenaga, tapi sekarang Ephyra sudah menambah produk terbaru mereka iaitu Ephyra Skin Bar. Ephyra Skin Bar ni produk berbentuk sabun khas untuk muka dan badan.

Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten. Macam mana nad tak teruja kan bila dapat cuba sabun muka keluaran terbaru Oceanlife ni..huhuhuhu..

Maklumat sedikit tentang Ephyra Skin Bar ni..:
- Menggebu dan mencerahkan kulit
- Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
- Menghilangkan parut dan kedutan
- Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
- Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah

EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Nak tau lebih lanjut boleh baca dekat SINI 


Nad guna 3 kali sehari..sebab nak kesan yang berkesan dan cepat..Nad guna waktu pagi, malam dan sebelum tidur. Cara nak guna sabun Ephyra ;
- Basuh muka
- Basahkan sabun Ephyra dengan sedikit air.
- Gosok Sabun Ephyra di telapak tapak tangan sampai keluar buih. Nad suka sabun Ephyra sebab buihnya banyak..lagi banyak lagi bagus untuk muka.
- Gosok dekat muka selama 5 minit, kasi bersih seluruh muka. Sapu lembut je. Takyah ganas-ganas..
- Lepas tu bilas dengan air.
- Kalau waktu malam, sabun ni nad buat mask..biarkan sekejap dalam 30 minit..pastu baru basuh..;)
- Bau sabun ni sangat wangi..

Perubahan Nad alami dengan menggunakan Ephyra Skin Bar


Selepas sebulan nad guna, kesannya sangat menakjubkan. Apa yang nad tengok, perubahan yang ketara bila menggunakan Ephyra Skin Bar ni. Nad dapati kulit bawah mata nad dah semakin kurang gelap, malah ia memutihkan muka nad..hahaa..kita nak hilangkan mata panda tapi dapat lebih dari tu..memang best la...Kalau perasan dekat gambar, lingkaran bawah mata nad dah takde macam sebelum tu..mata nampak lebih cergas je..dah hilang dah mata panda..hehee


Nampak tak bekas jerawat pun dah makin hilang walaupun tak 100%..yang penting bekas hitam-hitam dah tak nampak. Lagi satu sekarang nad keluar tak pakai makeup tebal-tebal. Kadang just tempek bedak compact je..anyonyonyo..Sabun ni sebenarnya bukan sahaja untuk muka, malah untuk badan juga..wahh best kan..Nad ade cuba pakai letak bawah lengan ketiak ni..hehehe..memang best..Kesan boleh dilihat seawal seminggu iaitu 7 hari..dah la wangi..

Kesan ni hilang bukan sekelip mata sahaja, tapi ambil masa sahaja..Jadi penggunaan Ephyra Skin Bar memberi kesan yang menakjubkan kepada wajah anda.

Sabun seberat 50g ni mampu bertahan selama sebulan..Tapi nad terpaksa potong sebab sayang, nanati cepat habis..hehe.. Berapa harga Ephyra Skin Bar ni? Sudah tentu mampu dimiliki oleh semua hanya RM40 sekotak
 
Nak tau lebih lanjut..boleh layari:
Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.
hai assalammualaikum

New Year Giveaway With Eversoft Skinz Youth Recall By Aj - Siapa yang tak nak cantik. Sebut pasal nak cantik, mesti semua wanita akan tersenyum. Lagi-lagi bagi yang dah berkahwin macam nad, sentiasa nak nampak cantik dan muda untuk suami. Penampilan itu penting supaya suami nampak kita je..hahaha..dan nad teruja nak join giveaway Ayujean ni..Terpanggil pulak bila ternampak produk kecantikan daripada Eversoft skinz Youth Recall ni..Tahun baru azam nak kulit sentiasa menawan dan tiada jerawat..

http://www.ayuejean.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

Kelahiran EVERSOFT Skinz telah diilhamkan oleh kecantikan dan keindahan wanita Jepun. Dengan menggabungkan bahan-bahan semulajadi yang terdapat dalam produk penjagaan kulit dan inovasi serta 5 Langkah Amalan Penjagaan Anti- Penuaan wanita jepun telah membuatkan satu dunia terpesona dengan kecntikan kulit mereka yang licin dan halus itu. Rahsia di sebalik penjagaan kulit tradisional   kecantikan ini digunakan dari generasi ke generasi. Dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi Jepun, ia merangkumi 5 langkah amalan penjagaan anti-penuaan kulit wanita Jepun yang memberi kulit yang halus dan sentiasa muda.




Eversoft Skinz Youth Recall menggunakan ramuan tradisional Jepun yang terkenal dalam mengatasi masalah antipenuaan terdiri daripada:

Rumpai Laut Wakame
- Kaya dengan Kolagen-Phyto, Rumpai Laut Wakame membantu meningkatkan tahap kolagen dan secara jelas membantu mengurangkan kedutan serta mengembalikan keanjalan kulit untuk kontur wajah yang lebih menawan.

Ume
 - Dikenali sebagai aprikot Jepun, Ume mengandungi bahan antiglisasi yang melindungi kulit dengan menyekat AGE (Advanced Glycation End) yang mengakibatkan kulit menjadi kusam dan kuning hasil daripada penuaan. Ume diguna secara tradisional dalam ubat-ubatan Jepun untuk mencerah dan menghilangkan kulit kuning serta menyamaratakan tona kulit untuk kompleksyen lebih cerah dan berseri.

Hiaruron San (Asid Hialuronik Luar Biasa )
 - Juga dikenali sebagai “Pancuran Keremajaan”, Asid Hialuronik Luar Biasa mengunci kelembapan untuk hidrasi berpanjangan bagi memelihara kelembutan, kelicinan dan kecerahan kulit.



5 langkah rejim penjagaan kulit anti-penuaan

Langkah 1: Mencuci - Ini merupakan langkah pertama dan terpenting. Diformula bersama minyak botanika yang bertujuan melegakan, DEEP ACTION MICRO CLEANSING OIL membersihkan kulit dengan menyingkirkan solekan, pelindung matahari, krim BB dan produk lain pada wajah secara efektif.

Langkah 2: Membersih dengan mendalam - Langkah kedua ialah pembersih mendalam menggunakan HYDRA CLEAN CLEANSING FOAM (untuk kulit normal) atau DEEP MOIST RICH CLEANSING FOAM (untuk kulit kering). Dua produk ini membantu menyingkirkan noda-noda tersembunyi dan sebum berlebihan sambil melindungi keseimbangan semula jadi pH kulit.

Langkah 3: Menyegar - Langkah ketiga ialah menyegar (toning). HYDRATING TONING LOTION diperkaya dengan Hiaruron San (Asid Hialuronik Luar Biasa) yang memberikan 2x hidrasi segera dan efek pelembutan yang kekal untuk 24 jam. Ia juga membantu mengoptimumkan faedah pelembap anda.

Langkah 4: Rawatan untuk  Pembaikan dan Keserian - Langkah keempat meliputi rawatan kulit menggunakan FIRMING & REFINING ESSENCE (Wajah & Mata) yang diperkaya dengan cecair pekat aktif bagi mengatasi tanda-tanda penuaan dan untuk tujuan pemutihan. Esen penapisan kulit ini juga mengandungi Peptid Pemulihan 3 pekat bagi mempercepatkan pemulihan untuk kulit yang lebih licin, berseri dan anti kulit kuning.

Langkah 5: Melembap - Langkah terakhir adalah dengan mengaplikasikan HYDRA GLOW FIRMING CREAM  SPF 30 PA++ untuk perlindungan di siang hari dan ULTRA RICH RENEWAL FIRMING CREAM sebelum tidur untuk tujuan melawan garis-garis kedut dan memperbaiki tanda-tanda penuaan ketika anda berehat.



Mengapa anda harus memenangi rangkaian produk Eversoft Skinz Youth Recall .....
Nad ingin memenangi rangkaian produk Eversoft Skinz Youth Recall ini kerana Produk ini mengandungi ramuan tradisional yang mampu memberi kebaikan kepada kulit muka, menganjalkan kulit dan membantu nad kelihatan sentiasa muda daripada usia nad disebabkan  usia semakin hari semakin meningkat, jadi kerisauan kedutan atau penuaan pasti akan muncul. Selain itu, masalah kulit seperti jerawat, dan berminyak menyebabkan nad malu nak berdepan dengan orang ramai, jadi Nad ingin memiliki kulit yang licin, cantik, putih dan gebu serta tiada jerawat seperti  wanita jepun di sana. Paling penting nad ingin nampak sentiasa berseri di depan suami kerana bahagian muka la yang ditatap selalu oleh suami..hehe..

Slogan
Eversoft Skinz menjadi pilihan untuk kekal cantik di Tahun Baru 2015 kerana.......
Kecantikan itu adalah hak milik setiap wanita, Umur tiada lagi penghalang untuk kelihatan cantik. Dengan ramuan semulajadi dan 5 langkah amalan penjagaan kulit mampu memberikan wajah saya lebih cantik dan menawan dengan Eversoft Skinz. Selamat tinggal kulit bermasalah.



New Year Giveaway with Eversoft Skinz Youth Recall by AJ akan berlangsung dari 26 Disember 2014 sehingga10 JANUARI 2015 (11.59 malam)
  
Hadiah :

5 (lima) x Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Eversoft Skinz Youth Recall bernilai RM 250 setiap satu.
Pemenang akan dipilih berdasarkan entri dan slogan yang paling menarik dan kreatif.
Pemenang akan diumumkan pada   15 Januari 2015