Articles by "Giveaway"
Showing posts with label Giveaway. Show all posts
hai assalammualaikum

Banyak sekarang website shoping online ni. Semestinya nad suka la, sebab nad ni memang kaki shoping online. Lagi-lagi kalau nampak barang dengan harga yang murah. Tak kisahla kalau shipping dia lama pun, yang penting murah kan. Hidup sekarang kena berjimat oii. Tapi dalam masa yang sama kene kontrol supayan tak shoping berlebihan dan boros. Salah satu website shoping online yang nad aim sangat, iaiatu SGshop. Belum lagi nad shoping dekat sini. Katanya semua barang dari China dan dua kali ganda lebih murah dari harga pasaran Malaysia..wow!!, terbeliak mata kita wak!!!..

Apa lagi terus kita buka lama web SGshop ni. Memang betul orang cakap, barangan dekat SGshop ni murah-murah. Barang besar-besar macam perabot, kamera, barangan rumah, eh semuala, murah weii..Mulalah tangan ni gatal klik sana sini..hahaha. Kan, siapa suruh buka kan..dah tergoda..Sebelum apa-apa dulu, mestilah daftar. Kot-kot ada yang berkenan, kita masuk shoping cart..kihkihkih..


Ayue Idris tengah buat contest ni, mencari 10 pemenang untuk menerima RM500 kredit di dalam Akaun SGShop anda. Apa lagi joinlaa..Klik banner ni ye..

Servis Yang Ditawarkan di SGshop

Untuk pengetahuan korang, servis yang ditawarkan di SGshop ni tempat kita shoping secara online yang menawarkan pelbagai barangan keperluan seperti barangan elektronik, kosmetik dan makeup,pakaian, barangan dapur, peralatan rumah, perabot, barangan photography dan banyak lagi yang semuanya datang daripada China. Barang yang datang daripada China memang murah kan, tapi sebelum ni hanya wujud Taoboa.com dan kita tak tau nak beli macam mana sebab tulisan dalam bahasa cina. Sebab tu terhasilnya SGshop memudahkn pengguna untuk membeli barangan dari China ni.


Bila nad tengok laman web SGshop ni memang mesra pengguna. Harga yang ditunjukkan pun dalam Ringgit Malaysia. Kalau tak paham, boleh tanya dekat help center. Ramai nad tengok kawan nad yang pernah shoping dekat SGshop bila feedback positif. Jadi nad pun tak ragu-ragu la nak beli. Lagipun tengok diaorang beli pun macam mudah sebab caranya sama macam shoping online yang lain. Kita pun dah jadi rambang mata tengok barangan dekat SGshop ni..jom tengok apa yang nad berkenan nak dekat SGshop ni dan kenapa??


Item Yang Menjadi Pilihan Di SGshop

1) Stage Casio/ EX-ZR55 CASIO Self Artifact Girls Beauty Household Digital Camera Card


Dah lama cari kamera yang kecik dan sesuai dengan nad. Mr mafia suruh bawak kamera dslr dia, tapi bila difikir balik, nad kadang bawak anak pergi event, memang takdela nak bawak kamera dslr tu.
Kamera memang penting bagi nad, lagi suka selfie. Kamera ni kalau nad dapat memang nad gembira betul. Yela, kamera phone sekarang, kalau ambil gamabr sangat kurang kualitinya. Jadi kalau ada kamera Stage Casio/ EX-ZR55 CASIO Self Artifact Girls Beauty Household Digital Camera Card gambar nad akan jadi lebih menarik dan cantik. Sebagai blogger ni, setiap gambar yang kita ambil mestilah cantik untuk orang tertarik dengan gambar tu. Lagi satu kamera ni connect dengan wifi. Jadi kalau nak update terus ke instagram, boleh pindah ke phone dah update terus..mudah je. Tak perlu nak kabel-kabel semua kan..hehee. Saiz pun sesuai dengan nad dah..Boleh selfie sekali..mudah dibawa kemana sahaja. Bila ada anak ni, nak bawak kamera dslr memang payah, jadi aklau ada kamera macam ni, mudah je, gambar pun cantik.

Korang boleh tengok di link yang nad beri ni : Stage Casio/ EX-ZR55 CASIO Self Artifact Girls Beauty Household Digital Camera Card


2) Teng Cloud 228 Mini Desktop Taobao Live Three Tripod Mobile Phone Self Timer Artifact Camera Tripod Support Equipment


Memang nad tengah mencari tripod ni. Sebabnya, mudah nak ambil gamabr, nak buat tutorial bila ada tripod ni. Yela, handphone atau kamera terletak elok je, tak perlu dipegang. Sekarang nad kalau ambil gambar, kena pegang atau letak handphone dekat tempat tertentu. Kadang handphone tak stabil bila letak, memang susah nak ambil gambar penuh. Suami ada tripod, tapi tak sesuai untuk handphone, tripod tu hanya untuk kamera dslr sahaja. Jadi Teng Cloud 228 Mini Desktop Taobao Live Three Tripod Mobile Phone Self Timer Artifact Camera Tripod Support Equipment nad nak sangat, sebab tripod ni boleh letak semua, tak kisah handphone, kamera dslr atau kamera kecik tu. Boleh tampung semua. Lagipun kecik dan sesuai la bawak pergi mana. Dan paling best, dapat 228+ Bluetooth Remote Control, Extended Self Bar 1288+ Mini Three Tripod 228 Mini Self Bar 1088+ Mini Three Tripod 228. Murah pun murah. Suka giler la.

Korang berkenan juga, boleh tengok link ni : Teng Cloud 228 Mini Desktop Taobao Live Three Tripod Mobile Phone Self Timer Artifact Camera Tripod Support Equipment


3) British Knight G4000 Sports Camera Waterproof Camera Under The Floating Diving 4K HD Digital Camera DV.


Yang ni pulak Sport camera waterproof. kalau pergi mana-mana boleh bawak ni. Masuk dalam air ke, pergi hiking ke, naik kereta ke..hah!!, best betul. Lama dah nak masuk dalam wishlist. Nak ambil pemandangan pun cantik..Memang suka giler la bila dapat ni..



4) Shipping Folding Bed Sofa 1.8 Multifunctional Large-Sized Apartment Combined Simple Sofa Cloth Small Sofa Bed 1.5


Terbekenan pulak dengan sofa ni. Dahla cantik, nampak selesa pulak tu. Boleh dibuat macam tilam pulak..hahaa. Memang tengah cari sofa nak bagi ruang ni luas lagi. Usha sofa yang nampak elegant sikit. Kalau boleh nak sofa yang lain dari yang lain...hehee. Cantik kan sofa ni..Banyak pilihan.


Nad rasa dah cukupla ni wishlist yang nad nak..hehee. Kebanyakan barang kamera, biasa blogger kan. Nak cari benda yang memudahkan mereka. Kalau boleh nak senaraikan banyak lagi barang yang kita nak..hehee..saja nak hasut korang suh shoping dekat sini..hahaa..

Kalau korang nak tengok lagi barang ape korang nak..korang boleh layari
Facebook : SGShop Malaysia
Instagram : @sgshop_malaysia

Jom korang meriahkan contest ni..harap nad bertuahla dapat hadiah ni..boleh choping..hehee..Kontest ini dianjurkan oleh SGSHop dengan kerjasama Blogger #AyueIdrisXSGShopMalaysia..
hai assalammualaikum

Macam baru haritu sambut 2017,baru je masuk tahun baru, tup-tup dah nak masuk bulan 2. Bulan dua, bulan mereka yang berbangsa cina nak sambut Tahun Baru Cina. Benda paling best bila sambut ni ialah dapat angpow..hehee..Harapla tahun ni, tahun bertuah nad. Nak join giveaway yang dianjurkan Lyssa Faizureen ni bersama Nile.com.my. Murah hati betul Nile nak bagi angpow. Sekarang tengah ada Chinese New Year Megasales. Cepat-cepatla tengok website Nile.com.my.

Chinese New year Megasales

Nile.com.my yang merupakan website online shopping untuk baju muslimah, pakaian, kasut, beg, buku, barang-barang gym, barang dapur dan banyak lagi, akan mengadakan giveaway semasa Tahun Baru Cina

 Ni la 5 items yang nad ank sangat daripada "Chinese New Year Megasales Items" yang daripada nile.com.my



 Product: Handbag
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 350 units only


 Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only


 Product: Cardigan
CNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only


Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 169 units only


Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only

Harap-harap bertuahla nad..hehe
hai assalammualaikum

#MytravelokaEscapade : Hong Kong Destinasi Percutian Yang Diidamkan

Nad memang suka travel. Nad tak pernah merasa travel ni dengan keluarga, sebab keluarga nad jenis tak suka berjalan. jadi pendamkan jela. Waktu mohon Universiti, nad doa, dapat univeristi jauh. Akhirnya dimakbulkan, dapat dekat UUM Kedah..hahaa. Okla kan, dapat mengembara ke Kedah, sebab tak pernah pergi Kedah pun. sambil belajar, sambil berjalan, sambil tengok tempat orang. Masa belajar, memang dengan kawan-kawan bila ada masa lapang je berjalan. Jalan-jalan Kedah, Perlis dan Penang. Tu jela..Masa kerja pun, dapat la travel pergi Penang dan Genting Highland. Semuanya dalam negara.

Bila kawin ni, tak dapat nak travel, sebab takda bajet. Suami kerja sendiri, nad pulak tak kerja. Biasalah banyak nak guna duit kan. Kita pun pendam jela. honeymoon pun tak pernah pergi..huhuhu. Selalu tengok kawan-kawan pergi melancong, terasa jeles pun ada. Tapi apakan daya, nad tak mampu lagi nak pergi melancong macam diaorang. Lagi best bila dapat melancong ke Luar Negara. Sebab nad tak pernah travel luar negara pun.


Salah satu tempat yang nad nak pergi bersama suami dan anak ialah Hong Kong. Kalau dapat pergi dengan Traveloka, makanya #MytravelokaEscapade memang menjadi impian ni. Memang menangis ooo..sebab tercapai impian..huhuhu..Kenapa nad pilih Hong Kong?? Sebab masa nad tengok rancangan artis pergi melancong iaitu Elfira Loy, dia pergi bercuti ke Hong Kong dengan adik beradik dia..bestt oo tempat tu.

Hong Kong dikenali sebagai pusat kewangan dan bandar pilihan untuk shopping barang-barang mewah. Selain itu negara ini juga telah menjadi bahagian penting dalam budaya dan sejarah dunia, sehingga menjadikan Hong Kong sebagai salah satu destinasi pelancongan kegemaran para pelancong dari pelbagai negara. Di setiap sudut Hong Kong selalu terdapat sesuatu yang baru dan unik. Hong Kong mempunyai pemandangan yang cantik serta seni bina bangunan menakjubkan, dan juga pemandangan pantai yang indah. banyak tempat yang menarik nad untuk lawati di Hong Kong, antaranya



Ni lah salah satu sebabnya..ehhee. Taman permainan Disneyland. Bila ada anak ni, ni la tempat yang menarik sekali. Tengok dalam tv, tempat ni besar dan ada macam-macam permaianan. Disneyland adalah tempat pelancongan di Hong Kong yang paling menggembirakan untuk pelancong dari pagi hingga malam. Disneyland mempunyai tujuh tema permainan, antara lain Main Street, U.S.A., Fantasyland, Grizzly Gulch, Mystic Mata, Adventureland, Tomorrowland, dan Toy Story Land. Hong Kong Disneyland mempunyai persembahan perarakan pada siang hari dengan tema "Flights of Fantasy", sedangkan pada malam hari anda boleh menikmati parade bertema "Paint the Night" dan juga pertunjukan bunga api ini bernama "Disney in the Stars". Ni bukan anak je suka, mak pun suka.

Bila dekat sini mestilah best bila ada anak. dapat main permainan bersama anak. Mesti ketawa je anak nad nanti sebab enjoy sangat. Main puas-puas.




Satu lagi taman hiburan yang boleh nad nak kunjungi di Hong Kong, ialah Ocean Park. Ocean Park Hong Kong, tempat akuarium, yang ada pelbagai binatang yang boleh dilihat. Bukan sekadar akuarium malah ada taman hiburan. Nampak tak roller Coster tu..hah!!..dasyat kann..dapat naik bestt oo..hahaa. Grand Aquarium, melihat hidupan yang jarang kita tengok, yang eksotik. Aquarium di Ocean Park merupakan aquarium yang mempunyai kubah yang paling besar di dunia dengan diameter 5.5 meter dan terdiri daripada 400 spesies ikan. Di taman ini pula anda berkesempatan untuk melihat panda gergasi, panda merah, dan juga Chinese Giant Salamander.

Kat sini boleh nad tengok macam-macam haiwan yang tak pernah jumpa kan. Fariza memang suka tengok binatang-binatang ni.



Yang ni pun best. Nad tengok Elfira pergi sini juga. Avenue of Stars yang terletak di Tsim Sha Tsui adalah sebuah tempat untuk penghargaan bagi para bintang besar Hong Kong, seperti Bruce Lee. Jika dilihat, Avenue of Stars sama dengan Walk of Fame di Hollywood. Tempat yang luas ni, bukan sahaja untuk melihat tapak tangan artis atau patung artis malah tempat pelancongan di Hong Kong ini juga popular untuk pelbagai aktiviti seperti jalan-jalan santai, jogging, dan juga melepak. Balkoni Avenue of Stars juga merupakan spot yang sempurna untuk menonton Symphony of Light, sebuah pertunjukan lampu dan muzik khas Hong Kong yang telah dinobatkan sebagai the world 's largest permanent light oleh Guinness World Records. Ya allah..bestnya lahaii..Dah bayangkan tengok lampu bersama keluarga.

Dekat sini nad boleh luangkan masa berjalan, ambil angin dengan keluarga. Sambil melihat gelagat orang Hong Kong, aktiviti diaorang buat.


Salah satu tempat yang menarik untuk nad kunjung iaitu Victoria Park. Kat sini boleh tengok keindahan bangunan pencakar langit dan pulau-pulau di tempat yang tinggi dengan menaiki trem. Pada masa siang hari, anda boleh menikmati pemandangan bangunan pencakar langit yang berkilau dan Victoria Harbour. Bila waktu senja bole melihat sunset.Bila waktu malam, boleh tengok lampu-lampu dan bintang. Kalau dekat Luar Negara lihat pemandangan memang cantik sangat. 

Kalau nak diikutkan, banyak lagila tempat dekat Hong Kong ni yang and nak pergi. Tempat shoping dia, makan dia, dan banyak lagi..haishh kalau nak disenaraikan memang banyak tempat menarik dekat Hong Kong tu yang nad tengok dalam tv..teruja sangat..Kalau dapat pergi nad akan manfaatkan percutian tu seeloknya. Selalu gembira..huhu..


Dah lama impian nak jejakan kaki ke Luar Negara. Kalau bertuah dan dapat pergi, memang saat yang takkan dilupakan. Moga moga Traveloka pilih kami sebagai pemenang. Korang pun kalau teringin nak pergi bercuti secara percuma bolehlah join contest Traveloka ni. Jangan tangguh tangguh, janganla lepaskan peluang. Jom kita reramai memeriahkan contest YOU NEED A HOLIDAY LAH Traveloka Online Contest.  Klik dan ikut setiap step yang diberikan. Mana tau ada rezeki dapat percutian idaman.
    
Traveloka merupakan satu laman web yang menyediakan kemudahan menempah hotel dan tiket penerbangan ke destinasi pilihan anda dalam satu masa. Tak perlu bersusah payah mencari hotel dan tiket penerbangan secara berasingan.Di samping itu Traveloka sentiasa menawarkan harga promosi yang menarik untuk kita nikmati. Cuma pilih mana-mana destinasi dan Traveloka akan sediakan dengan mudah dan cepat. Jom bercuti!!!...
hai assalammualaikum


{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com

Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016

Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu

3. Follow instagram :

4. Copy code di bawah dan paste ke ruangan html di blog kamu



hai assalammualaikum

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016 - Dah lama rasanya tak join giveaway ni. Kalau dulu rajin sangat. Tapi sejak ada anak ni, nak lawat blog orang lain amtla terhad. Tapi giveaway ni nad nak join sangat, sebab contestnya amat mudah dan mana tau rezeki terpilih sebagai pemenang. siapa tak kenal dengan online shoping www.nile.com.my yang menjual pelbagai barangan seperti kasut, pakaian wanita perempuan dan lelaki, beg dan macam-macam lagi. Nad sendiri pernah beli online dekat nile.com.my ni. Harganya murah dengan barang yang berkualiti. Memang masa tu and rambang mata masa beli..hahaha..sebab tu nak join giveaway yang dianjurkan www.nile.com.my ni. Tau pasal giveaway ni pun dari blog Lyssa Faizureen.

Nile.com.my kembali dengan Raya Giveaway, Jualan Raya Meletop 2016.

http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

Nad taknak lepaskan peluang  "JUALAN RAYA MELETOP!!" nile ni. Dah beli lepas tu "FREE DELIVERY" pulak dengan pembelian minimum RM48. Jualan Raya Meletop ini berlangsung dari 30 May sehingga 18 July 2016. Dah nak raya ni, mestilah pilih barang yang best kan. Antara 5 barang yang menjadi idaman ialah:

Product:  European Style 4-in-1 Women Bag
JLM2016 Sales price: RM29.90
Date: 16/06/2016
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


Product: Bow Design Princess Flats
JLM2016 Sales price: RM12.50
Date: 23/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only


 Product: Korean Style Long Blouse
JLM2016 Sales price: RM14.90
Date: 23/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 400 units only

Product: Waterproof Backpack
JLM2016 Sales price: RM22.90
Date: 27/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 units only

Product: Watches
JLM2016 Sales price: RM15.50
Date: 17/06/2016
Time Start: 3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 units only

Mesti tertanya kenapa banyak biru. Sebab nad penggemar biru..hehee..jadi banyaklah barang nad pilih warna biru. Kalau la menang, bolehla dapat barang idaman ni semua warna biru.

Nile.com.my mencari 6 orang pemenang untuk memenangi hadiah berikut:
RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang

Jangan tunggu lagi tau! Rebut peluang yang ada. Manalah tahu ada rezeki masing-masing kan. Tarikh tutup giveaway ini adalah 30/06/2016 sebelum jam 11.59 pm. Selamat mencuba!
hai assalammualaikum

Lama pulak tak join segmen-segmen ni. Ni kali pertama join segmen mommy-mommy ni..hahaha..sejak dah jadi mommy, kenela berkumpul dengan mommy lain dengan lebih rapat. Yela nak dapatkan berkongsi apa-apa. Kota ni serba serbi tak tau lagi kan..hahha..ok jom join segmen kak shehan ni..



Syarat mudah untuk turut serta dalam segmen ini, korang perlu follow syarat yang sangat mudah seperti dibawah ye:

SYARAT-SYARAT SEGMEN TOP MOMMY BLOGGERS

1. Anda seorang Mommy Blogger, terbuka kepada semua jenis niche blog 
    [p/s : bakal Mommy pun boleh tau, asalkan dah kahwin :) ]
2. Anda menetap di Malaysia
3. Hasilkan 1 entri anda bertajuk sama seperti entri ini
4. Letak logo ini di entri anda, dan link entri ini di logo tersebut
 5. Komen entri INI dengan meletakkan link entri anda.
6. Link Blog anda akan disenaraikan di dalam Direktori Top Mommy Bloggers kelak.
Itu sahaja. 
hai assalammualaikum


http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

Giveaway Birthday Mum & Sister  |Tengkubutang - Hah meh nak habaq la siapa yang suka join giveaway tu...hadiah dia pun lumayan..barang ada, cash ada, topup ada..hadiah bernilai RM500 untuk dimenangi tu..Giveaway ni Tengkubutang yang buat sempena Hari Lahir Emak dan Adik Perempuan..bagus kann..so apa lagi..klik banner tu ye nak join..klik jangan tak klikk

hai assalammualaikum

http://letaknamaterlalumainstream.blogspot.com/2015/07/feecamella-raya-2015-giveaway.html
klik banner untuk join


Kawan-kawan hanya perlu jawab 1 soalan mudah and berpeluang untuk menang 
giveaway awesome dari kami :)
Boleh lah dapat duit raya and bergaya dengan FeecaMella dalam bulan Raya ni.
Raya kan Sebulan. Sempat lagi nak bercantik-cantik :) 

Giveaway bermula dari 23 July 2015
and berakhir pada 31 July 2015
Pemenang akan diumumkan di blog ini and FeecaMella Instagram
pada 2 hari berikutnya 2 August 2015 :)

Syarat-Syarat Wajib Penyertaan : 
1. Tulis entry yang bertajuk "FeecaMella Raya 2015 Giveaway"
-----> (Copy & Paste kandungan entry ini)
2. Follow blog ini, Aynal Mansor
3. Follow Instagram @FeecaMella 
4. Like Facebook FeecaMella
Soalan :
1. Pada Tahun Bilakah FeecaMella Ditubuhkan?
----> Nak tahu Jawapan mudah ada di Entry Ini :))

Mudah je kan..jom join .
hai assalammualaikum

Giveaway EFG Mega Raya 2015 RM3100 - Dah lama tak join giveaway ni. Ada kesempatan ni, meh ler kita join..jom awok-awok semuajoin jugak..Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

hai assalammualaikum

Jom Aktifkan Mykad - MyKad adalah dokumen pengenalan wajib bagi rakyat Malaysia yang berumur 12 tahun ke atas. Diperkenalkan oleh Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia pada 5 September 2001. Malaysia menjadi negara pertama di dunia yang menggunakan kad pengenalan yang menggabungkan kedua-dua Pengenalan bergambar dan data biometrik cap jari pada cip komputer yang dibina terbenam dalam sekeping plastik.

Selain tujuan utama kad sebagai alat pengesahan dan bukti kewarganegaraan selain daripada sijil kelahiran, MyKad juga boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N' Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.. 


Dan bestnya, Mykad boleh diaktifkan secara online untuk menjadikannya sebagai Kad Diskaun dan kad ganjaran, anda boleh mula berbelanja di kedai-kedai yang menyertai program ini untuk mendapatkan diskaun. Dalam masa yang sama anda boleh mengumpul mata ganjaran yang boleh ditebus menjadi hadiah mengikut syarat yang ditetapkan oleh pihak syarikat.Program ni merupakan program Mykad Smart shopper
Mykad Smart Shopper merupakan sebuah program yang dapat menawarkan harga diskaun dalam pembelian barang-barang pada kedai-kedai perniagaan yang terpilih dalam program ini . Ianya dimiliki oleh I Synergy Universal Sdn Bhd dan disokong oleh Jabatan Pendaftaran Negara ( JPN ) serta MDec .

Macam mana nak tahu senarai kedai yang telah menyertai Program MyKad Smart Shopper? 
 
Jika korang pengguna smartphone Android atau iPhone, Sila Install Aplikasi MyKad Smart Shopper dalam Smartphone korang.. Dan lihat ratusan premis perniagaan yang telah menyertai program ini terdapat di seluruh Malaysia..
Jangan lupa Muat Turun Aplikasi MyKad Smart Shopper sekarang juga!

Apakah Kelebihan MyKad Smart Shopper?
  • Pendaftaran adalah percuma dan keahlian seumur hidup
  • Tiada tamat tempoh keahlian
  • Dapat menikmati pelbagai diskaun
  • Mendapat mata ganjaran setiap kali berbelanja
  • Tiada kad tambahan

Nak tau lebih lanjut, korang boleh pergi ke SINI. Belum aktifkan MyKad? Jom aktifkan MyKad masing-masing Jom Aktifkan Mykad. Kenapa Nak Aktifkan MyKad?

http://www.coretananuar.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html
“Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com” Jom Aktifkan Mykad. Kenapa Nak Aktifkan MyKad?
hai assalammualaikum

1st Mini Cash Giveaway 2015: www.bubblynotes.com - hai-haii korang semua..nad nak join giveaway kak farah buat ni..wihuuu..nak tau ape yang nad nak cerita tentang kak farah ni..ok..scroll kat bawah ye..hehee..

http://www.bubblynotes.com/2015/01/1st-mini-cash-giveaway-2015.html#uds-search-results

Hahaha..ingat die sorang je leh bebel...kite pun nak bebel pasal die..hehe..Kak farah ni merupakan salah seorang ahli #kelabbloggerbenashaari..Nad jumpa kak Farah ni masa Photoshoot KBBA..rasanya tu la pertama kali jumpa kak farah..yeke..jap-jap..ingat balik..rasanya iyalah..hahahha. Seorang yang cantik, mata bulat dan mempunyai gigi yang putih..hahaha..perasan kan kalau dia amik gambar, nampak gigi...putih je gigi die..cantik kann..heehe.

Kak Farah ni seorang yang periang..kalau dekat group whatssup sekali die dah menaip, dapat isu yang dia tau..dia takkan berhenti menaip..hhaahah..lagi-lagi kalau die voicenote..tengah drive pun nak bervoicenote..walaupun dh pesan masa drive jangan voicenote..fokus pada jalan..kihkihkih...Seoarang yang ceria dan peramah..

Nad kenal die, sebab die rajin blogwalking, jadi nad pun blogwalking la blog die..cantik blog dia..pink putih gitu..memang patut nama blog die Bubblynotes..sebab sekali die up entry..panjang berjela entry die TAPI padat dengan info yang bagus terutama untuk ibu bapa. Kak Farah akan sampaikan sesuatu entry dalam blog dengan information yang ade sumber yang betul..blog die pun tak lambat loading..


Oh lupe nak bagitau kak farah ni perenting blogger.. Jadi segala benda berkenaan parenting tips. Kalau korang nampak, Kak Farah selalu cerita tentang perkembangan Ash kan..sekarang budak tu dah tumbuh gigi..alololo..omey ash...tak dapat jumpa budak ash ni lagi...Bukan setakat pasal parenting, entry dalam blog die berkenaan life dia, dan reveiw produk..pernah masuk dalam suratkhabar untuk produk loreal tak silap..kauu fofular tak..hehe..ade jugak cerita tentang isu-isu semasa..

Kak Farah memang seorang yang kuat..kenapa nad cakap macam tu..yela kak farah ni bekerja,tapi sentiasa update blog dan mampu beri masa kepada Ash..kann..blog die sentiasa terupdate..wahh salute habis dengan kak farah.. Sesibuk mana die pun Ash dengan blog takkan dilupakan..yeahh tu aje kot tentang kak Farah, ash dan blog die..hehee..

Nad doakan kak Farah berjaya dalam hidup dan Ash menjadi anak yang soleh..takmau nakal-nakal ok..adakah Ashn pengganti blog bubblynotes..hehee..