Articles by "Advertorial"
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
hai assalammualaikum

Maacara Norafurla Mega Volume


Mascara Norafurla Melentikkan Dan Melebatkan Bulu Mata

Mascara Norafurla Idaman Kalbu - Sejak kebelakangan ni, timeline lalu dengan Mascara Norafurla ni. Memang selalu cari mascara yang boleh melentikkan dan melebatkan bulu mata dengan cepat ni. Maksudnya, nad suka kalau pakai mascara nampak bulu mata kita tu, tak perlu pakai bulu mata palsu yang berat dan menyakitkan tu..hahaa. Yela, dengan bulu mata palsu, kena gam la, lepas tu kena cabut , sakit oii.

Mascara Norafurla melentikkan, melebatkan dan memanjangkan bulu mata

Lagipun, nad bukan bukan selalu nak pakai bulu mata palsu tu. Memang tak pernah beli pun sebab macam membazir je, dah pakai lepas tu buang. Lebih baik cari Mascara yang boleh lentikkan dan lebatkan bulu mata terus, lepas tu mudah dicuci. Sebelum ni asyik tengok kawan yang pakai, ni, nad dah tergoda pulak dengan mascara Norafurla yang ternyata berkesan dalam beberapa saat. Bulu mata melentiks, kalah Che Ta tau..hahaha.

Skinny brush

Jumbo brush

Bestnya Mascara Norafurla ni ada dua brush. Satu jumbo brush dan satu lagiset skinny brush. Skinny brush untuk memanjangkan bulu mata manakala jumbo brush pula untuk melentik dan melebatkan bulu mata. Masa nad apply 3 kali dah nampak start bulu mata nad memang panjang la. Melentik lagi tau. Best giler..Tetapi pastikan cara penggunaan yang betul jika ingin mendapatkan effect yang kebabommmm.

Mascara ni mengandungi castar oil bagi memelihara dan menggalakkan pertumbuhan bulu mata. Jangan terkejut tiba-tiba bulu mata korang bertambah, lagi-lagi yang bulu mata halus tu..hehe.

Perbezaan sebelum dan selepas

Bila pakai Mascara Norafurla ni terus rasa confident di bahagian mata, duk kenyit-kenyit mata je..hahaha. Bila pakai pun tak rasa comot , dan bestnya mascara ni mudah dicuci. Basuh je bulu mata tu dengan air, gentil-gentil dia pelan-pelan. Tanggal la nanti. dan tiada mata panda, maksudnya takda kesan hitam bila nak cuci. Yela kadang ada sesetengah mascara, habis mata hitam masa dibasuh. Tak suka nad mascara macam tu. Tak pun, kalau kena hujan ke, atau yang suka menangis, tiba-tiba hitam mata..hahaha. Tapi mascara Norafurla ni ok je. Sebab dia waterproof.

Best sangat Mascara Norafurla ni..

Ni kelebihan Mascara Norafurla:
- Fiber mascara in 1 stick. Dapat memanjang,melebat dan melentikkan bulu mata denagn sekali sapuan.
- Mempunyai dual brush micrifiber skinny dan jumbo. Skinny brush untuk memanjangkan bulu mata manakala jumbo brush untuk melebat dan melentikkan bulu mata
- Mengandungi castor oil untuk memelihara dan menggalakann pertumbuhan bulu mata.
- Mudah dicuci, hanya menggunakan air tak perlu makeup remover.
- Wudu' friendly
- Waterproof
- Tidak menghitamkan bawah mata ketika cuci
- Tidak menanggalkan bulu mata original ketika cuci




Untuk perempuan yang suka solek simple tu, bolehla pakai Mascara Norafurla ni, sebab bila nampak bulu mata kita lentik tu, macam nampak wow sangat solekan kita. Yela dari mata turun ke hati gituu..hahaa. Bila orang tengok mata kita, mesti diaorang cakap, " wowww bulu mata dia, cantiknya, lentiknya "..hah!!..suka kan. Boleh tengok video nad ni apply Mascara Norafurla.

Dapat Freegift

Hah!!, Mascara Norafurla ni tengah ada sale tau. Harga sebenar RM89, promo RM 59, diskaun RM30 kaww!!..memang murah. Jadi boleh grab secepat mungkin. Lagi satu, setiap pembelian akan dapat freegift. Macam nad, dapat sponge lembut warna hijau tu. Best betul. Promo ni akan tamat bila-bila masa sahaja.

Korang boleh dapatkan Mascara Norafurla ni di
Website: https://seqyleptosnorafurla.blogspot.my
FB - https://m.facebook.com/AnnaSyazza
IG - @beautee.my
WA - http://maskaraNorafurla.wasap.my

Grab cepat, harga murah, ada FREE GIFT lagi. Jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan bulu mata lentik seperti Che Ta tau. Penggunaan pun tahan lama tau..

hai assalammualaikum

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees

Peluang Keemasan Untuk Berniaga Dengan Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees -  Perniagaan merupakan satu peluang dan ruang yang benar-benar boleh memberikan pulangan lumayan. Tidak kiralah berniaga apapun, yang penting prospek perniagaan sememangnya salah satu cabang untuk seseorang itu untuk hidup senang. Meskipun bermula dengan kecil-kecilan, tetapi berkat ketekunan dan kesabaran pastinya akan membuahkan hasil yang membanggakan.

Rebut Peluang Menjadi Usahawan Dalam Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees Dengan Modal Yang Rendah

Hah!!, harini nad nak kongsi benda yang sangat best untuk mereka yang suka berniaga, suka cari duit tidak kira secara sepenuh masa atau secara sampingan. Sedang ekonomi tengah tak menentu ni, bolehlah cari duit sikit dan memerlukan sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalani kehidupan seharian. Korang mesti tertanya-tanya, jenis perniagaan apakah yang patut diceburi, berapa modal diperlukan dan bagaimana untuk mendapatkan latihan dan khidmat nasihat. Hah!!, ni nad bagitau, korang berpeluang menjadi usahawan dengan join Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees ni dengan modal yang sangat murah dan rendah!!!..Yeaa murah ok!!..berbaloi kalau korang join program ni, sebab banyak kelebihan yang korang akan dapat. Meh baca lagi apa kelebihan tu ye...

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Nak berniaga dengan Modal Rendah..join Program stuff Baos salees ni

Program Stuff Baos Ayam Lapis ni dijalankan oleh syarikat Global Tradelink (M) Sdn Bhd dibawah jenama Salees. Berniaga makanan mesti laku kan, yela orang kita kan suka makan, lagi-lagi kalau makanan tu lain dari yang lain dan mempunyai kesedapan yang tersendiri. Lagi best, produk jenama Salees ni tiada orang tau lagi, dan kurang persaingan.

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Borang penyertaan Program stuff Baos Salees

Kelebihan Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees

Meh nad bagitau apa kelebihan join Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees ni. Memang banyak kelebihannya weii..

1) Produk yang tiada saingan, bermutu dan Halal
- Ye produk Salees ni walaupun nampak baru, tapi sebenarnya dah lama di pasaran. Nad sendiri pernah rasa beberapa produk dia, korang boleh baca makanan segera daripada Salees Food. Bila ramai tak tau, mesti orang nak cuba kan. Jangan risau, semua produk mereka sangat bermutu dan halal.

2) Modal yang sangat rendah
- Selalunya, kalau nak berniaga mesti tengok modal kan. Program stuff Baos ni, modal sangatla rendah. Bestnya, daftar adalah percuma, dan segala yang diajar juga adalah percuma. Bila korang dah pandai dan bersedia nak berniaga, baru keluarkan modal untuk memulakan perniagaan. Modal hanya RM5000 sahaja untuk seumur hidup.

3) Kursus dan Latihan Perniagaan percuma
- Bila korang join Program Stuff Baos ni, korang akan dapat latihan cara bagaimana menyediakan BAOS, dapat belajar strategi peningkatan jualan. operasi, cadangan kawasan perniagaan dan latihan simpan kira-kira. Sokongan pengiklanan dan promosi juga dibantu. Kornag akan dapat bimbingan yang berterusan dari pihak syarikat. Dan semua ni adalah percuma. Nampak tak, banyak betul korang dapat belajar dengan percuma. Mana nak dapat kat tempat lain..huishh..berbaloi la korang ambil program ni dan berniaga.

4) Bantuan kewangan
- Pihak mereka akan memberi bantuan pembiayaan kepada mereka yang join Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees ni. Kiranya, korang takkan ada masalah denagn kewangan, dan tak perlu nak pening kepala pasal kewangan. Semuanya diaorang akan tolong.

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Peralaatn disediakan

5) Semua peralatan dibekalkan dan menjadi hak milik sendiri
- Ni yang menariknya Program Stuff Baos ni. Dengan modal RM5000 korang akan gerai yang lengkap dengan dapur, gas, dan bahan mentah. Korang dah tak perlu sediakan apa-apa. Pihak diaorang yang sediakan. Bahan habis, korang boleh tambah stok dengan mereka, mungkin yang tu baru kena tambah wang. Tapi untuk permulaan berniaga, diaorang yang sediakan untuk korang berniaga dengan hanya modal RM5000 tu..oii murah kan..semua dapat. Lengkap pulak tu. Bestnya, semua kelengkapan ni akan menjadii hak milik korang terus..Best tak..nad dengar pun, wah!!, menarik sangat..

- Perkakas yang korang dapat dengan modal RM5000 ialah set griller, gerai mudah alih, penyejuk beku, cooler box, apron, sarung tangan. topi, bekas acrylic, pengepit besar, pengepit kecil, mesin timbang digital, kanopi, tuala tangan, beg kertas, pacakging sticker, buku rekod, bunting dan tong gas.

6) Perniagaan yang senang diusahakan
- Kalau tengok, macam buka gerai burger macam tu. Prosesnya pun sangat mudah. Program ni merupakan Stuff Baos Ayam Lapis menggunakan BBQ Chicken slice yang hanya perlu dipanggang bersama roti BAOS. Nampak senang kan. Gas yang digunakan pun memang sangat moden dan sangat senang digunakan. Mereka nak memperkenalkan BBQ Chicken Slice mereka yang memang sedap dan lembut tu.

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Hanya grill sahaja

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Chicken Slice separuh masak 

Roti Baos

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Roti Baos Ayam Slice yang dah siap dan boleh dimakan..sedapp..

Nad dah rasa, roti dia memang lembut, ayam lapis sedap, dengan cukup rasa, dan ditambah dengan serunding dan sos yang dicipta sendiri oleh pihak mereka. Memang semua produk dari kilang mereka. Pergh terbaikla..sedapp..serius..sedapp..Memang sesuai untuk mereka yang nak berniaga, atau nak cari duit sama ada secara sampingan atau sepenuh masa.


Kriteria Penyertaan Program Stuff Baos Salees

- Syarat yang dikenakan untuk join program ni takdelah ketat sangat pun. Cuma korang mestilah warganegara Malaysia dan berumur 18 tahun keatas. Diaorang taknak buat ketat-ketat sebab nak bantu korang untuk berniaga dan mencari duit. Bagus kan!!..

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Makanan segera Salees

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
BBQ Chicken Slice kegemaran pelanggan

Kalau korang nak tau, produk Salees ni ditubuhkan oleh syarikat Global Tradelink (M) Sdn Bhd untuk menyediakan hanya makanan halal dan minuman yang mengkhususkan diri pada masakan favourites malaysian "Siap Makan" dalam memenuhi keperluan semua pengguna di seluruh dunia. Kiranya makan segera la. Macam-macam dah produk Salees ni ada, seperti Nasi lemak segera, ansi goreng, BBQ chicken slice, Snek,, pes sambal dan macam-macam lagi. Makanan ni memang sangat sesuai untuk mereka yang pergi travel, belajar, pergi bersantai atau mana-mana la.

NAK BERNIAGA DENGAN MODAL RENDAH? JOIN PROGRAM STUFF BAOS SALEES NI..
Bersama bos Salees

Pencapaian Salees

Kalau korang nak tau lebih lanjut berkenaan Program Stuff Baos Ayam Lapis Salees ni korang boleh layari
Global Tradelink (M) sdn Bhd
Address: 3-08, 3rd. Floor, D’Pandan Business Square, Jalan Avenue 2, Kampung Ampang Campuran, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan
Telephone No: +6017-682 7868
Website: www.salees.com.my
Facebook: http://www.facebook.com/saleesproducts



hai assalammualaikum

Lazz Susu Kambing Untuk Ibu Hamil

Lazz Susu Kambing, Untuk Ibu Mengandung

Lazz Susu Kambing, Pilihan Nad Ketika Hamil - Hah!!, bila nad tau nad hamil je, terus terfikir nak minum susu. Yela, minum susu ketika hamil kan bagus, untuk kesihatan ibu dan anak. Tapi nad terfikir, susu apa yang bagus agaknya??. Susu apa yang boleh ngam dengan tekak nad masa mengandung ni. Selalu juga tengok iklan Lazz susu kambing. Terngiang-ngiang lagu dia " Lazz Susu kambinggggggg "...gitu. Pernah nampak kawan-kawan minum. Macam sedap. Apa lagi, nad pun dapatkan Lazz Susu Kambing.

Lazz Susu Kambing Pelbgaai Perisa

Memang sedap Lazz Susu Kambing ni

Lazz Susu Kambing Memang Sedap!!

Bestnya, Lazz Susu Kambing ni ada pelbagai perisa.  Macam nad, ada tiga perisa yang nad cuba iaitu Lazz Susu Kambing Asli, Lazz Kurma ( Susu Kambing Kurma ) dan LazzChoco ( Susu Kambing Kurma Perisa Coklat ). Masa dapat je, terus nad cuba. Weii serius,sedap sangat Lazz Susu Kambing ni. Pernah minum susu kambing satu jenama ni, memang tak boleh masuk tekak, rasa nak muntah dan pening je bila minum tapi Lazz Susu Kambing ni, memang tak hanyir, tak hamis bau kambing langsung walaupun ia 100% susu kambing organik. Tak rasa nak muntah pun. Rasa dia, sedap-sedap lemak manis, creamy macam tu. Korang yang tekak anti susu kambing, mesti boleh minum susu ni. Serius!!, rasa nak lagi dan lagi...hahaa. Tapi kenala ikut yang disarankan.

Banyak khasiat Amalkan Susu Kambing

Lazz Susu Kambing Banyak Khasiat!!

Semua orang tau, banyak khasiat susu kambing untuk mereka yang hamil, antaranya
- Mengelakkan sembelit
- Menaikkan HB dan membantu mencegah anemia
- Menghilangkan loya dan pedih ulu hati,
- Memberikan tenaga dan badan akan rasa ringan,
- Kaya asid folic dan tinggi kalsium, malah membantu perkembangan minda dan tulang bayi dalam kandungan.
- Nutrien sempurna untuk bayi
- PALING popular ialah utk mmbantu mengurangkan risiko bayi terkena kuning berpanjangan.

Kalau barcakap bab anak kuning ni, memang tension kan. Teringat masa Fariza kena kuning, terpaksa ulang alik klinik, ambil darah anak. Orang pesan minum susu kambing dan susukan anak untuk turunkan kuning anak tu. Jadi kita ikhtiar dari kita mengandung. Biar masa lahir, harap-harap anak nad nanti tak kena kuning.

Lepas minum Lazz Susu Kambing ni, badan nad pun segar, sihat dan bertenaga. Nad amalkan minum susu ni sejak kandungan masuk 3 bulan lagi sampai sekarang. Sebab tu boleh buat kerja macam-macam lagi. Masih kuat lagi. Jaga anak lagi..hahaa. Memang kadang letih gak, tapi takdela tak bermaya langsung.

Mudah dan senang nak minum

Cara Pengambilan Lazz Susu Kambing

Bila dah ada banyak perisa ni, nak minum pun mudah. Tak perlu la nak buat sendiri, rendam semalaman, lepastu blend lagi. Aduh!!, leceh..Dengan Lazz Susu Kambing, hanya buka, ambik beberapa scoop susu, bancuh dan minum. Senang!!..Macam nad, tuang 3 scoop susu dan tuang dengan air suam. Elakkan guna air panas yang mendidih, taknak khasiat susu hilang. Jadi bancuh dengan air suam atau boleh diminum sejuk..Hah!!, Lazzchoco tu diminum sejuk memang sedappp..

Semua Orang Boleh Minum Lazz Susu Kambing

Kalau korang nak tau, Lazz Susu Kambing ni, boleh diambil semua peringkat umur bukan setakat ibu mengandung, malah anak-anak dari usia 1 tahun, orang tua, orang muda, lelaki, perempuan yang belajar, yang bekerja, eh semua kategorilah sangat bagus minum dan amalkan susu kambing ni.

Fariza suka minum Lazz Susu Kambig Choco

Jadi, nad pun bagi Fariza rasa. Susu kambing memang bagus untuk anak kita. Macam Fariza, lepas dia putus susu, nad ada bagi dia minum susu tepung coklat, sebab dia suka perisa coklat. Tapi lepas nad survey Lazz Susu Kambing, boleh diminum untuk kanak-kanak, nad pun cuba bagi Lazz Susu Kambing Choco dekat dia. LazzChoco ni gabungan " Goat + Malt " susu kambing pertama di Malaysia menghasilkan minuman Malt Coklat ditambah Ekstrak Kurma. Mula-mula, nad takut juga, takut dia tak suka. Tapi, syukur, dia minum sampai habis..hehehe. Bagi 1 scoop untuk 2 atau 3 oz dah memadai. Rasa dia pun coklat manis creamy gitu. Tapi manis bukan membahayakan.

Lazz Susu kambing ni pun tanpa bahan pewarna, untuk Lazz Susu Kambing Asli pula tiada gula tambahan, yang mana memang bagusla bagi dekat anak kerana mudah dicernakan dan anak cepat kenyang serta mendapat khasiat optimum untuk tumbesaran. Penghasilan Lazz Susu Kambing menggunakn bahan yang tidak diubah secara genetik atau dicampur dengan bahan kimia menjadikannya lebih berkualiti. Sebagai mak, memang nak yang terbaik untuk anak dia la kan, jadi kena la cari susu yang hampir kepada susu ibu dan banyak khasiatnya. Fariza sekarang pun amalkan minum Lazz Susu Kambing..ehhee.

Untuk Ibu berpantang dan menyusu Lazz Susu Kambing sangat tinggi zat besi bagi membantu pulihkan tenaga selepas bersalin dan dapat mencantikkan kulit.  Bagi pelajar pula sesuai amalkan Lazz Susu Kambing kerana ada vitamin A, B1 dan B2 bagi membantu menajamkan ingatan dan fokus semasa proses pembelajaran dan orang dewasa dan warga emas boleh mencegah osteoprosis, rendah kolesterol dan jantung sihat bila minum Lazz Susu Kambing.

Tak lupa juga bagi mereka yang dah berkahwin , dan ingin memiliki anak. Boleh cuba minum susu Lazz Susu Kambing. Kita kena berusaha dan mencuba. Ramai juga testimoni mereka yang dah berjaya, korang boleh cek website Lazz Susu Kambing ni. Lazz Susu Kambing ni, ada set-set dia, seperti Set Set Mak Buyung , Set Sejoli , Set Ibu Gembira, Set Lala A+, Set Caffein, dan Set Diet..Nampak tak semua set ada, ikut korang la mana nak..hehee.

Lazz Cafe

Hah!!!, ni kali pertama nad nampak susu kambing cafe tau. Huishh, siapa yang addict dengan coffee tu, bolehla minum Lazz Cafe ni. Takdelah memudaratkan tubuh badan korang. Aroma dia memang sedap. Macam coffee latin gitu..menyegarkan  bila minum.

Amalkan minum Lazz Susu Kambing..Terbaikk!!

Bagus kan Lazz Susu Kambing ni. Dah la untuk semua peringkat usia boleh ambil, banyak khasiat pula. Memang nad sarankan, korang amalkan minum Lazz Susu Kambing ni. Boleh terjah
Website : www.lazzsusukambing.com
Facebook : LAZZ Susu Kambing
Instagram : LAZZ Susu Kambing HQ
Tel : 013-3083354 | 018-2777290




hai assalammualaikum

Pilihan saya Vitamin Arayyan Kids

Vitamin Arayyan Kids Untuk Kanak-kanak
- Fariza bila dia lakukan sesuatu mesti dia akan fokus, masa tu otak dia akan berjalan dan menangkap apa yang dia lihat. Sejak usia dia setahun, dia dah minat dengan pen dan kertas. Sekarang, memang suka menulis, mewarna dan membaca. Jadi, nad sebagai ibu, kenalah siap sediakan apa yang patut untuk galakkan dan kembangkan lagi minat Fariza . Salah satu cara, berikan dia makanan supplement tambahan atau vitamin untuk membantu merangsang minda dia untuk terus fokus terhadap sesuatu yang dia minat.

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing

Budak-budak sekarang pun memerlukan vitamin atau supplement khas supaya mereka membesar dengan sihat, cergas dan cerdas. Bila sihat, otak pun lebih fokus melakukan sesuatu. Dalam banyak vitamin, memang semua bagus, tapi dalam masa yang sama, nad tengok isi kandungannya. Pilihan nad, vitamin Arayyan Kids dengan Susu Kambing kerana bahannya yang sangat bagus, dihasilkan daripada makanan-makanan sunnah.

Selain susu kambing ada lagi bahan seperti Buah Delima, Susu Kambing, Kurma, Kismis, Berries, Apricot, Gingko Biloba, DHA, Pennywort, Zaitun. Semua bahan ni memang sangat bagus untuk kanak-kanak membesar dan menguatkan tubuh badan kanak-kanak. Ia juga membantu memfokuskan perkembangan minda kanak-kanak, dan ternyata Arayyan Kids memberi kelebihan yang optimum.

Bentuk Tablet mudah dimakan

Sebagai ibu bapa, mestilah nak yang terbaik untuk anak-anak kan. Jadinya, nad memang tak salah pilih vitamin untuk Fariza. Dah sebulan lebih nad bagi Fariza Arayyan Kids ni, memang laju je dia hisap. Sedap sangat ler tu...ehehe. Arayyan Kids berbentuk tablet dan perlu dihisap macam gula-gula. Didatangkan dengan 30 biji tablet @1200mg setiap satu.

Sedapnya dia makan

Cara makan senang je, 1 - 2 tablet sehari, pagi dan malam, boleh isap atau terus kunyah. Lepas tu kena sorokkan..hehee. Memang kena sorokkan, kalau tak Fariza nak je. Dia ingat gula-gula..hehee. Yela, budak-budak ni suka makan yang ada perisa. Arayyan Kids perisa 100% buah delima (pomegranate) dan adunan susu kambing menjadikannya berlemak susu. Mana tak sedapnya kann..

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing bukan sahaja menguatkan otak kanak-kanak, malah dengan kandungan campuran mineral, anti oksida, vitamin dan esktrak herba menjadikan membantu menguatkan gigi dan tulang serta sistem saraf.

Harga Vitamin Arayyan Kids

Arayyan Kids Dengan Susu Kambing makanan yang lengkap untuk kanak-kanak dan boleh didapati dengan harga RM 79.90 untuk Semenanjung Malaysia dan  RM89.90 bagi Sabah dan Sarawak.

Galakkan Anak-anak Minat Membaca, Menulis Dan Melukis Sebagai Langkah Persediaan Ke Sekolah Dengan Kiddy Kid Edu Play Set

Anak Minat Menulis, Membaca Dan Melukis - Apa yang nad perhati dengan Fariza ni, masa usia dia setahun lebih, dia memang dah ada minat menulis dan membaca. Memang akan fokus bila menulis, walaupun dia belum kenal huruf, nombor, tulis pun bukan tulis macam orang besar, cuma conteng-conteng je, tapi dia suka. Bila bawa keluar, sediakan pen dengan kertas je, duduk diam la dia.

Pernah pergi ke Pesta Buku PWTC, ada la satu tempat tu yang jual buku untuk anak-anak. Nad sajala singgah, walaupun tau, orang tu akan cakap lama..ahhaa. Masa tu dia keluarkan la buku khas untuk kanak-kanak belajar dan mudah paham. Masa tu Fariza nampak pen, terus dia ambik dan tulis. Tukang jual tu terus macam terperanjat sebab Fariza sangat fokus bila dia dapat pen dan kertas..hahaa. Jadi, nad tau Fariza ni memang suka sangat dengan membaca, menulis dan melukis. Nad pun tak pernah paksa dia buat semua tu. Fariza sendiri yang buat. Bila dia dah ada minat terhadap menulis, melukis dan mewarna ni, nad sebagai ibu kena terus galakkan dia. Nanti masuk sekolah dah senang kan.

Seronok dapat Alat Tulis dan Buku

Dah dia minat melukis, mewarna semua tu, jadi sebagai ibu, mestilah kena galakkan lagi dengan membeli buku dan segala peralatan alat tulis. Kalau korang nak tau, Arayyan Kids ni turut dilengkapi dengan Kiddy Kit Edu Play Set. Aduh, memang seronok la Fariza dapat buku ni semua, satu set ni.  Ada 16 item dalam tu, siap ada warna, pensel, pemadam, crayon, pelekat, eh macam-macam la kalau korang tengok gambar tu. Gambar dekat alat tulis semua gambar movie Cars.

Warna warni set ni bila tengoknya. Fariza kalau teruja nampak sesuatu dia cakap " wahhh"..terus tak sabar nak buka. Suka nad tengok dia gembira dapat ni semua. Semua untuk kebaikan Fariza juga..

Kiddy Kit Edu Play Set
Arayyan Kids Dan Kiddy Kid Edu Play Set

Dalam set ni juga disediakan cakera padat  ( CD ) untuk anak-anak belajar. Dari mata kasar, set ini dilihat biasa namun jika ibu bapa membuka CD yang disertakan, paparan video dengan konsep kartun dan ceria menarik perhatian anak-anak.

Mana satu nak belajar dulu ye

Buku-buku ni sesuai untuk anak 2 hingga 6 tahun. Ada tujuh buah buku dalam tu. Boleh membaca, mewarna, mengenal huruf dan nombor. Bagusnya, buku-buku dalam set Kiddy Kit ni menggunakan dwibahasa, Bahasa Melayu dan Bahasa English. Memang jimat kan. Memang bagus sangat. Dalam masa sama, galakkan anak speaking. Pastinya, ia memudahkan kanak-kanak memahami huruf dan nombor dalam bilingual dalam aktiviti-aktiviti menarik yang disediakan dalam set pembelajaran ini.

Buku ada 7 series
- Asas Huruf
- Basic Alphabet
- Basic Numbers
- Basic Shapes
- Basic Animals
- Basic Transportation
- Basic Dot, Mazes Activities

Semua buku ni memang sesuai untuk Fariza yang baru nak mengenal huruf, nombor, binatang dan macam-macam lagi. Yela otak mereka tengah berfungsi melihat apa yang dipandang dan disebut.

Mommy ajar kita menulis dan mewarna

Lagi best bila ibu bapa luangkan masa dengan anak-anak semasa mereka buat aktiviti ni. Kanak-kanak lebih cenderung untuk menyiapkan aktiviti-aktiviti menarik dengan buku ni. Inila masanya taknak bagi anak tertarik dengan gadget seperti telefon pintar, tab semua tu. Lagipun ia mudah, ia muda diawa ke mana sahaja selain saiz buku-buku latihan asas lebih kecil sesuai untuk si kecil.

Set produk yang menerima pengiktirafan Malindo International Best Entrepreneur Award 2017 itu bukan set pembelajaran biasa semata-mata.

Khusyuk dia

Tengokla Fariza ni, khusyuk dia buat, tak pandang dah kiri kanan. Dia boleh habiskan masa berjam jugakla dengan mewarna, dan melihat gambar dalam buku ni. Lepas tu tunjuk dekat mommy, mommy pun ajarla dia. Lagipun ada buku tu yang jenis bintik-bintik kita kena sambungkan untuk dibentuk menjadi huruf dan bentuk. Hah!!, mommy kena pegang tangan dia dan ajar dia perlahan-perlahan. Insyallah, lama-lama Fariza akan pandai dan buat sendiri.

Harga Kiddy Kit Edu Play Set

Kiddy Kit Edu Play Set pula boleh didapati dengan harga  RM 169.90, jauh lebih murah daripada produk dalam segmen sama di pasaran.

Arayyan Kids dan Kiddy Kit Edu Play Set

Arayyan Kids Global Holdings Sdn Bhd diasaskan oleh pasangan suami isteri Abdul Ahmadil Razman dan Surita Abdullah pada tahun 2010 lagi. Abdul Ahmadil selaku CEO manakala Surita sebagai Pengarah Urusan syarikat.

Untuk maklumat lanjut mengenai Arayyan kids, sila layari :
Website: http://www.arayyankids.biz
Facebook: @KidsArayyan
Tel : 019-490 8769




hai assalammualaikum

SweetRoyale Stevia Sweetener Pharmaniaga - Sekarang tengah mengandung ni, memang kena kurangkan benda-benda manis, takut dapat penyakit diabetes atau penyakit lain. Nad tau ramai suka ambil makanan dan minuman manis, kalau tak manis rasa tak sedap kan, sama macam nad, tapi nad kalau boleh nak pemanis yang semulajadi dan sihat. Bila nad baca google, ramai pakai stevia. Stevia dijadikan pemanis kepada makanan dan minuman sebagai pengganti gula. Pelbagai jenis stevia ada di pasaran yang kita boleh nampak. Korang kena hati-hati memilih stevia ni, takut ada yang tiruan. Tengah mencari tu, kawan sarankan amik SweetRoyale Stevia Sweetener Pharmaniaga ni. Harga pun murah. Apa lagi nad pun cubalah.

Sweetroyale Stevia Pharmaniaga

SweetRoyale Stevia Sweetener Pemanis Semulajadi

Kalau sebelum ni, nad selalu nampak yang jenis botol dan cecair. Kalau nak guna, titis beberapa titik sahaja. Tapi SweetRoyale Stevia ni, ia berbentuk sachet. Dalam sekotak ada 40 sachet. Bukan jenis cecair, tapi dalam bentuk serbuk. Satu sachet dah  mencukupi untuk memaniskan minuman seperti gula tau. Korang tak perlu risau, sebab SweetRoyale Stevia ni diperbuat daripada daun Stevia Rebaudiana yang original. Stevia mengandungi kalori yang rendah, jadi takde masalah dah kalau nak ambil makanan dan minuman manis-manis ni. Korang mesti guna SweetRoyale Stevia keluaran Pharmaniaga ni.

Satu sachet untuk satu cawan

SweetRoyale Stevia ni adalah pemanis stevia yang telah diadun rapi, menggabungkan bahan-bahan terpilih seperti Eryhritol, Xylitol, Stevia, Agen Anti Pergerakan sebagai kondisioner makanan yang dibenarkan dan Oligofruktosa  untuk memberikan anda rasa yang manis seperti gula tetapi rendah kalori. Memang unik rasanya, sesuai dengan slogan yang digunakan " Rasa Manis Unik Sejati ".

Ramai yang suka minum minuman manis, tak kurang juga makanan manis. Nad pun suka, tapi nad guna pemanis semulajadi iaitu SweetRoyale Stevia Sweetener ni. No gula putih dah. Nak sihat, taknak kena penyakit, kena ambik benda semulajadi. Satu sachet sama dengan 2 sudu teh gula. Produk ni disahkan halal. Kalau korang nak boleh dapatkan di cawangan @royalepharma berdekatan atau online di Lazada, 11street dan Shopee. Review nad http://miszrockers.blogspot.my/2017/11/sweetroyale-stevia-sweetener-pemanis.html?m=1 #SweetRoyaleStevia #SweetRoyale #RoyalePharma #Stevia #SteviaSweetener #SteviaBiarBetul #SteviaHalal #ProdukMuslim #Pharmaniaga #lifestyleblogger #ceriterasigadisbiru #miszrockersblogspot #nadreview #kbba9 #bloggermalaysia #blogger #vsco #vscomalaysia #media #mediainfluencer #beautyblogger #fashionblogger #igerskolumpo #igersmalaysia #quotes
A post shared by Nadia Johari (@nadiasamjohari) on


Jangan risau tentang SweetRoyale ni, sebab ia telah diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terpeinci. Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit. Setiap 2 gram SweetRoyale menawarkan rasa manis sejajar dengan 2 sudu teh gula. Bagusnya, Sweetroyale ni boleh digunakan untuk makanan dan minuman. Minuman pulak bukan untuk yang panas sahaja, malah untuk minuman sejuk pun boleh sebab ia mudah larut dalam air.

Amaran ** Penggunaan berlebihan boleh menyebabkan kesan laksatif

Oleh itu saranan penggunakan hanya perlu gunakan satu sachet pemanis SweetRoyal ke dalam setiap cawan minuman anda.

Rasa Manis Unik Sejati

Dalam banyak-banyak stevia yang nad nampak, SweetRoyale la stevia yang paling murah dan mampu milik. Lagipun dengan saiz sachet macam ni, ia boleh di bawa ke mana sahaja. Tak kisahla pergi berkelah ke, travel ke, hiking ke, pergi kedai makanan bawa stevia ni pun boleh..hehee. Yela orang kedai kan selalu buat minuman manis giler, lagi-lagi kedai mamak kau..hah!!, order dekat kedai tu minuman tanpa gula, dah sampai, korang bubuhla stevia ni. SweetRoyale telah disahkan halal oleh JAKIM, nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017

Harga sekotak SweetRoyale Stevia Sweetener :
RM17.00 - di outlet ( harga bergantung pada promosi atau event )
RM15.90 pembelian online ( tak termasuk kos penghantaran )



Artis-artis Malaysia juga turut  memilih SweetRoyale Stevia sebagai pemanis yang sihat untuk minuman mereka. Antaranya adalah Syarifah Sakinah dan Scha Al-Yahya. Mereka pun nak jaga kesihatan, jadi mereka pilih SweetRoyale.

Pilihla SweetRoyale sebagai pemanis semulajadi

Cawangan Farmasi RoyalePharma

Kalau korang nak, korang boleh pergi ke cawangan Royale Pharma yang berdekatan ye. Ni antara cawangan RoyalePharma:
RoyalePharma : https://goo.gl/Z6qvUb
- Farmasi RoyalePharma Seksyen 7, Shah Alam
- Farmasi RoyalePharma Quill City Mall
- Farmasi RoyalePharma My Town
- Farmasi RoyalePharma Vista Alam
- Farmasi RoyalePharma Laguna Merbok
- Farmasi RoyalePharma Bangi

Ada juga dijual secara online di Lazada, 11street dan Shopee:
Lazada : https://goo.gl/8LgaVv
11street : https://goo.gl/wwNrac
Shopee : https://goo.gl/n9edGM

Nak tau lebih lanjut boleh layari
WEBSITE:: http://www.royalepharma.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/royalepharma
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/royalepharma





hai assalammualaikum

Cara Meluruskan Rambut Dengan Mudah, Senang Dan Jimat - Ingat lagi dulu, nad suka tengok orang rambut panjang dan lurus. Cantik je rambut bila lurus ni. Kena angin pun masih rapi je, tak mengerbang atau berbentuk ikal mayang macam nad ni..haaha. Kalau yang dah panjang lurus semulajadi tu, memang beruntung la. Pernah dulu, sebab nak rambut panjang, nad pernah pergi salun nak buat rebonding. Pergh memang mahal la, sebab banyak step nak kena buat. Disebabkan nak cantik, tolak tepi duit tu. Tapi tahan berapa lama je lurus dia. Kalau nak rambut lurus lagi, kenala bayar. Adoii kopak duit.

Lepas tu, nad beli pelurus rambut elektrik tu, apa ntah namanya. Biasalah nak pakai kena pandai. Kena cucuk dekat elektrik. Kalau ada orang buatkan memang bestla. Ni kalau buat sendiri, memang tak menjadi, sebab tak teratur..hahaa. Lurus memang lurus, tapi sekejap jela. Lepas tu rambut jadi rosak dan kering. Nak cantik, makin hodoh pulak rambut kita ni. Lepas tu, eh lantak rambut kita macam mana. Tapi dalam hati, masih pandang wanita rambut lurus cantik dan teringin nak rambut lurus.


StraightPro, Produk Luruskan Rambut 

Akhirnya impian nak rambut lurus tercapai. Ada kawan kenalkan produk yang boleh luruskan rambut dengan mudah dan senang. Lagi best jimat..hehee. Sukanyaaaa kitaaa..Bila dapat produk tu, apa lagi nad pun cuba. Ya, memang lurus rambut kita wak. Sukanya kita. Mudah sangat nak gunakan. Lagipun jimat sebab boleh pakai berulang kali tanpa mengeluarkan banyak duit. Meh korang, yang teringin nak rambut lurus juga, nad nak kongsikan korang dengan produk luruskan rambut iaitu StraightPro.


StraightPro merupakan produk yang telah diformulasikan di Jerman dan telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Bahan asas StraightPro menggunakan bahan-bahan yang selamat digunakan keatas rambut tanpa kesan sampingan yang merbahaya mengikut standard & teknologi German. StraightPro merupakan pelurus rambut untuk kegunaan di rumah terdiri daripada 3 bahan utama. Straightening Cream, Neutralizer, Sleek & Shine Serum. Dekat rumah pun dah boleh buat salon luruskan rambut bila ada produk StraightPro ni tau..Lengkap 3 produk untuk luruskan rambut tanpa susah-susah pergi ke salon dekat luar tu.


Tiga Langkah Menggunakan StraightPro.

Meh nad tunjukkan cara nak menggunakan Straightpro ni. Cara penggunaan adalah sepantas 30-45minit .


1) Straightening Cream ( 120g )
- Sapukan krim straightening ke rambut sehingga hujung rambut tapi bukan sampai habis rambut,pastikan biarkan 1 cm dari kulit kepala. Selesai letak krim, sisir dengan sikat. Semasa proses ni, biarkan je terbiar, jangan tutup rambut dengan tuala ke apa.Biarkan selama 12 hingga 30 minit bergantung kepada jenis rambut. Selepas tu, bilas rambut. Straightening Cream ni bau dia macam dekat salun tau. Ala paham-paham jela bau salun..hehe..


2) Neutralizer ( 120g )
Selesai step pertama, keringkan rambut dengan teliti Selepas itu, pakai neutralizer secara merata. Biarkan selama 10 minit.  Selesai, boleh bilas rambut dengan teliti. lap dengan tuala kering. Neutralizer ni baunya sedap. Rambut pun wangi je. Iajuga boleh buat rambut korang sinar, lembut dan lurus.


3) Sleek And Shine Serum ( 30mL )
Langkah ketiga, sapukan serum rambut Sleek and Shine untuk melembapkan rambut keriting yang kering dan tidak teratur untuk kelancaran tahan lurus dan bersinar. Sapu secara rata ke rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lurus. serum ni pun wangi. Suka dengan bau dia.

Pakai Sekali Seminggu

Lepas korang dah guna StraightPro ni satu hari, korang kena tunggu lepas seminggu, baru boleh pakai lagi StraightPro. Jangan korang guna, setiap hari. Cukup la buat seminggu sekali, kalau nak dapat rambut lurus yang berpanjangan. Selalunya paling lama rambut lurus pun 3 hingga 6 bulan bergantung kepada penjagaan rambut kita. Yela, bila dah pakai produk lurus, rambut dah lurus, kenalah jaga supaya sentiasa lurus. Elakkan ikat rambut dengan ketat dan topi selalu. Digalakkan iron rambut seminggu sekali jika perlu.

Hah!!, kalau korang yang jenis rambut kerinting, yang memang lahir sejak azali, kerinting yang macam bentuk megi tu, bila korang pakai straightpro ni, tiba-tiba rambut tak nampak lurus sangat atau tak kekal, jangan salahkan produk ni, sebab rambut kerinting disebabkan genetic. Rambut baru akan tumbuh mengikut jenis rambut asal. Boleh guna StraightPro selepas rambut baru mulai panjang.


StraightPro dirumuskan khas untuk meluruskan dan melembutkan rambut untuk mereka yang mempunyai rambut kering. Rambut beruban juga boleh gunakan StraightPro ni. Rambut tidak akan rosak dan tiada kesan sampingan jika gunakan dengan betul dan mengikut arahan. Elakkan meluruskan rambut atau dye rambut dalam masa seminggu dari masa penggunaan. Paling penting, sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lembut, berkilat dan sihat.

Disarankan supaya tidak basahkan rambut selama 3 hari dari penggunakan StraightPro untuk mengekalkan efek rambut lurus.

Straightpro Halal Dan Selamat


BERDAFTAR DENGAN KKM
Senarai nombor pendaftaran KKM kami:
Straightpro Straightening Cream - NOT170904031K
StraightPro Neutralizer - NOT170903465K
StraightPro Sleek & Shine Serum - NOT170903466K


HALAL DAN SELAMAT
Semua kandungan StraightPro adalah Halal dan selamat digunakan. Tiada unsur-unsur yang meragukan di dalam produk ini. Gunakanlah tanpa was-was dan ia juga sah dibawa sembahyang

Hah!, mudah kan cara nak gunakan dia. Kalau korang pergi salon luar pun macam ni la cara dia kot, tapi mungkin tambah sikit servis, sebab tu bayar mahal. Beli je StraightPro ni..mudah, senang, jimat pun ye.

Sama je kalau luruskan rambut dengan salun luar. lagipun produk ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Testimoni nad sendirI
Nad suka, sebab rambut memang lurus. Lepas tu kena la jaga elok-elok. Senang tak payah keluar, pergi salun. Buat sendiri je. Tiga produk ni tahan lama jugakla sebab nad guna dua minggu sekali. Kalau rambut panjang dan kerap guna, mungkin cepat habisla. Rambut nad taktau panjang mana pun.

Nad nak tunjuk tak boleh, aurat. Tapi memang lurus rambut nad. Kalau tak caya, korang boleh tengok hasilnya bila kawan nad Ayuejean pakai. Boleh tengok dekat SINI.

Testimoni StraightPro






Harga StraightPro untuk Semenanjung Malaysia:
 1 Set RM65, 2 Set RM1OO
Harga StraightPro untuk Sabah Sarawak: 
 1 Set RM75, 2 Set RM110

Untuk maklumat lanjut mengenai StraightPro sila layari laman tertera di bawah :

Facebook Page : StraightPro HQ
Instagram : StraightPro HQ
Website : StraightPro