Articles by "Advertorial"
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
hai assalammualaikum

Doctor On Call Platform Konsultasi Secara Online - Sakit ni memang kita tak boleh jangka. Bila-bila masa dia boleh datang. Bila sakit mestilah perlu pergi klinik kan! Klinik pulak jauh. Malas nak bawak kereta pergi klinik dengan sakitnya. Lagi tak suka bila dah sampai klinik, kena tunggu nombor giliran pulak. Kalau orang sikit takpe, kalau ramai, berjam la menghabiskan masa dekat klinik tu. Lepas tu jumpa doktor sekejap je pun. Rutin biasa bila dah sakit dan perlu pergi klinik untuk dapatkan rawatan. Tapi semua tu ada penyelesaiaannya. Lepas ni, kalau korang sakit, tak perlu lagi pergi ke klinik, sebab semuanya akan dibantu oleh Doctor On Call, Platform Konsultasi Secara Online. Hebat kan!!..

Doctor On Call

Apa tu Doctor On Call??

Doctor On Call ni menghubungkan pesakit dan doktor di atas talian. Jadi bila korang sakit, malas nak pergi klinik, tiada kawan nak tolong hantarkan, dan memerlukan rawatan segera, korang boleh call atau chat atau bervideo dengan doktor terus secara talian ( online ) dengan menggunakan telefon, komputer atau laptop. Tak kira korang berada di mana. Di rumah, di pejabat, masa tengah travel atau di mana-mana sahajala. Mudah kan??

Kelebihan Menggunakan Doctor On Call

1) Sangat mudah dan cepat
Caranya mudah sahaja. Korang boleh pergi ke https://www.doctoroncall.com.my/ Mestilah kena register dulu.

Step untuk register

Step satu isi nama, email dan no telefon dan register

terus ke penyakit korang yang mana satu

tulis condition..lepas tu akan terus ke pemilihan sama ada nak chat, video atau call dengan doktor

- Macam nad kata tadi, bila korang sakit, nak dapatkan rawatan segera, boleh sahaja dapatkan di Doctor On Call mengikut keselesaan kita dan di mana kita berada. Lagi best ikut jadual kita. Tak perlu appoinment atau menunggu lama. Tak kiralah di pejabat, rumah atau di bilik hotel. Pastikan line internet cukup kuat untuk mendapatkan khidmat doctor on call ni ye. Tak kisah guna laptop atau telefon. Memang sangat sesuaila untuk surirumah macam nad ni. Sakit je, terus on Doctor On Call. Tak perlu risau siapa yang tolong tengokkan anak semasa nak dapatkan rawatan.

Kalau anak sakir pun, boleh je dapatkan rawatan dengan Doctor On Call ni.

tiga jenis talian yang korang boleh guna untuk dapatkan rawatan dengan doktor samada nak Audio, video atau chat

Chat free, audio dan video rm20

2) Menjimatkan masa dan mengurangkan wang
- Memnag sangat menjimatkan masa dan wang. Dari keluar yang membuang minyak untuk ke klinik, menunggu lagi. Dengan adanya Doctor On Call, segalanya dihujung jari. Yuran konsultasi dan ubat-ubatan dari klinik yang sangat mahal dan korang boleh bayar kurang daripada apa yang dilakukan di klinik. Untuk chat, ianya adalah percuma manakala audio dan video anda diperlukan membayar khidmat konsultasi serendah RM20.00.

Doktor di Doctor On Call sangat beriktiraf dan berpengalaman

3) Doktor yang berpengalaman
Jangan risau, doktor di Doctor On Call semuanya berpengalaman dan sudah menjalani latihan.
Semua doktor adalah MMC yang berdaftar dengan lebih daripada 10 tahun pengalaman.
Rangkaian doktor dipilih dengan teliti dan mendapat latihan yang betul untuk menyediakan perundingan maya yang berkualiti. Setiap doktor juga diselidik sepenuhnya untuk pensijilan, pengalaman dan kepakaran mereka sebelum menyertai DoctorOnCall.com.my.

Korang juga boleh memilih doktor kegemaran korang atau doktor yang sama untuk berinteraksi tentang penyakit korang tu. Hanya klik ke kegemaran doktor dan anda boleh menetapkan temujanji untuk susulan dengan dia atau dia.

Penyakit yang dirawat

Penyakit yang sangat privasi juga ada

4) Hanya menghantar gambar terhadap penyakit yang perlu ditunjuk
- Terdapat beberapa jenis penyakit yang dirawat di Doctor On call seperti di gambar yang nad paparkan. Ada juga penyakit yang sangat privasi boleh diutarakan di Doctor On Call juga. Yela, kadang kita malu nak berjumpa doktor tentang sesetengah penyakit yang privasi, bolehla guna perkhidmatan ni ye.

Hantar gambar sakit seperti gatal, kudis atau sebagainya

Keluar dokumen atau fail yang membolehkan korang menghantar gambar

Kalau rasa nak tunjuk penyakit korang seperti ruam, luka, atau penyakit lain yang tak kena dekat badan korang atau anak kecil, hah boleh je hantar gambar di fail yang disediakan. mudah je kan.

Farmasi

5) Farmasi Di Hujung jari Anda
Bila dah berjumpa dengan doktor mestilah ambil ubat kan. Kalau dengan Doctor On Call, doctor akan bagi senarai ubat melalui email. Korang tengok ubat tu dan buat pembayaran. Yang bestnya, ubat yang diberi itu boleh dihantar terus sampai ke rumah atau di mana sahaja korang berada. Tempat penghantaran ubat atau korang nak ambil ubat itu sendiri semuanya di pilihan korang. Nak mudah, mestilah nak dihantar kan. Farmasi dalam talian juga menawarkan penghantaran untuk pelbagai ubat. Waktu penghantaran purata adalah 4-6 jam untuk kawasan di Kuala Lumpur dan Lembah Klang, dan 1-2 hari untuk seluruh Malaysia.

Pengalaman Menggunakan Doctor On Call

Haritu nad cuba menggunakan service Doctor On Call ni. Nad memilih untuk berchating sahaja dengan doktor. Waktu tu, nad ada demam dengan selsema. Almaklumla, cuaca tak menentu, jaga anak lagi. Anak pun terjangkit demam. Boleh la tengom conversation nad ni. Waktu ni, nad menggunakan handphone sahaja.

Chat aku dengan doktor

Terus je cakap ada sakit apa.Untuk anak kecil juga boleh dirawat di sini.

Doctor akan consult, tanya macam-macam

Dia akan bagi pendapat.

So amacam? Dah faham tak, apa doctor on call ni? Senang cerita , kalau sakit, kita on laptop atau phone dan dapatkan rawatan melalui chat, call atau video. Lepas tu, doctor akan jawab.. Doctor akan tanya itu ini, bagi nasihat, bagi pandangan, then last sekali dia akan bagi ubat... Haaaaaaaaaa sonok tak? Jimat tenaga dan masa.. Tak perlu redah jem. Tak perlu usung anak, kalau dia pun demam. Mudah kan!!!..

Untuk mengetahui info tentang DoctorOnCall.com.my, boleh layari
Contact: +6012 510 3569
Email: contact@doctoroncall.com.my
hai assalammualaikum

Jom berus gigi

Darlie Jolly Junior Dengan Rilakkuma, Ubat Gigi Dan Berus Gigi Kanak-kanak - Ingat tak, nad pernah cerita semenjak dia nak jadi kakak susah sangat dia nak masuk bilik air suruh mandi. Apa yang nad perasan, sesudah masuk bilik mandi, Fariza akan mintak berus gigi orang dewasa. Sejak tu, nad memang bagi dia berus gigi jela bila masa nak mandi. Mula-mula tu dia pegang jela berus gigi tu sambil buat main. Lepas tu, dia perhati nad gosok gigi, dia pun nak tiru. Bila nad dah nampak dia nak berus gigi, terus nad ajar dia cara memberus gigi.

Lama-lama dia sendiri berus gigi, bila kita cakap " Fariza berus gigi tu "..hehehe. Cepat belajar Fariza ni. Yela, nak kena ajar gosok gigi dari sekarang. Kena jaga gigi, kalau tak habis rosak sana sini. Sepatutnya, jaga gigi anak ni dari dia baby lagi, jaga gusi, lepas tu tumbuh gigi pun kena jaga, sampaila ke besar bila dah banyak tumbuh gigi. Biar gigi cantik dan sihat.

Bila dia dah nak gosok gigi, kena selalu galakkan dia memberus, supaya tak susah nanti bila dia dah besar.

Jadikan Aktiviti Memberus Gigi Sesuatu Yang Menarik

Mengajar serta menggalakkan anak-anak memberus gigi bukan lah suatu perkara yang mudah untuk dilakukan.  Salah satu penyebabnya adalah kerana mereka masih belum faham tentang kepentingan memberus gigi.  Ada ibu bapa yang menggunakan kaedah memujuk, dan tidak kurang juga ada yang menggunakan ugutan dalam menangani masalah ini. Tapi sepatutnya, aktiviti memberus gigi mestilah aktiviti yang menyeronokkan.

Ni berus gigi saya dan ubat gigi saya

Aktiviti yang boleh menarik minat kanak-kanak memberus gigi ialah melalukan aktiviti memberus bersama. Macam nad buat dekat Fariza. Anak-anak suka meniru segala perbuatan ibubapa atau adik-beradiknya. Jadi, duduk di depannya dan berus gigi bersama-sama. Semasa memberus gigi, tunjukkan yang kita seronok memberus gigi, sambil tersenyum dan menari. Anak tengok pun teruja. Pastikan anak-anak memegang berus gigi sendiri dan melihat sendiri apa yang kita lakukan. Itu yang nad buat.

Aktiviti memberus menjadi lebih menarik apabila memilih ubat gigi yang sesuai.dengan mereka. Umur Fariza sekarang setahun sebelas bulan..bulan depan dah 2 tahun. Jadi, nad carikan berus gigi dan ubat gigi yang sesuai dengan dia. Memilih berus lembut dengan kepala kecil dan pemegang besar, dan ubat gigi yang berperisa, mungkin dengan adanya warna yang menarik dan packaging watak kartun. Fariza tengok pun seronok.

Ubat gigi Dolly jolly junior Dan Rilakkuma

Nad memilih ubat gigi Darlie Jolly Junior & Rilakkuma sebagai ubat gigi Fariza.

Darlie Jolly junior perisa Strawberi

Wangi dan sedap

Ubat gigi Darlie Jolly Junior memang best, ada dua perisa iaitu Vanila Milk dan Strawberi. Ubat gigi ni ade ikut peringkat umur, jadi tengok anak korang sesuai yang mana. Macam nad pilih perisa Vanila untuk umur 2 tahun sehingga 6 tahun. Perisa Strawberi untuk umur 6 tahun sehingga 10 tahun. Kalau ada perisa ni memang sedapla budak ni naktau menggosok gigi. Dahla wangi. Bila dia gosok gigi, cantik je gigi Fariza ni dan berbau harum. Mommy cium dia habis.

Darlie jolly Junior & Rilakkuma perisa Vanila

Selamat untuk kanak-kanak

Lagi best ubat gigi Darlie Jolly Junior Dan Rilakkuma ni selamat untuk kanak-kanak
sebab kandungannya dibuat daripada gred makanan, tanpa gula tambahan dan bebas dari ramuan berasaskan haiwan. Ubat gigi Darlie Jolly Junior dengan Rilakkuma diformulasikan dengan florida dan kalsium yang membantu gigi anak-anak daripada kaviti dan menguatkan gigi. Ditambah dengan vitamin E  dan Xylitol membantu membersihkan gigi dengan sempurna.

Berus Gigi Darlie lembut 

Untuk berus gigi pulak, mestilah sama jenama dari Darlie Jolly Junior juga..hehee. Berus gigi Darlie ni sangat cantik dengan warna yang menarik. Paling penting untuk Fariza mestilah bulu berus yang lembut. Jadi, gigi Fariza tak rasa sakit bila memberus. Berusnya pun tirus dan menjaga kebersihan keseluruhan gigi dengan sempurna apabila memberus. Bahagian pemegang ada gambar kartun, dan selesa dipegang.

Darlie Brush-Up Apps

Darlie Brush-Up Apps di Playstore

Seronok! Seronok! Sangat seronok waktu nak berus gigi. Masa memberus mainkan lagu atau muzik kegemaran anak-anak semasa mereka memberus gigi. Ni yang nad nak bagitau, Darlie ada buatevent apps untuk anak-anak kita seronok memberus gigi. Hanya cari apps Darlie Brush-Up di playstore dan download dengan percuma.

Step 1

Step 2: Muatnaik gambar dan nama

Step 3

Selesai..dah boleh guna

Kenapa comel sangat ni, mak pun teruja nak gosok gigi. Ada template yang menarik. Anak-anak mesti seronok memberus gigi, siap ada muzik. Video ni bertahan sehingga 2 minit. Jadi anak-anak boleh menggosok gigi selama dua minitfor. Kalau tak mesti diaorang gosok sekejap sahaja. Dekat apps ni pun ada bagi tips..serius menarik. Nad dah download. Nad sarankan anak yang susah nak gosok gigi tu, mak ayah boleh download apps ni.

Video 2 minit

Ada tips, lagu, dan template menarik

Fariza, tengok diri sendiri..happy je..hahaha..senyum sorang-sorang tengok muka dia macam tu..hahhaa.

Last sekali, mestila puji mereka. Yang ni sangat penting. Dah gosok gigi bolehlah cakap " cantiknya gigi", " wanginya gigi ", " pandai dia berus gigi ", macam-macam lagi, la..mesti dia..suka..

Join contest

Pertandingan Jolly brushing with Rilakkuma

Ok ni berita gembira untuk ibu bapa , jom sertai pertandingan Jolly Brushing With Rilakkuma.Sila klik di sini untuk muat turun Terma & Syarat lengkap. Tempoh pertandingan adalah dari 7 September 2017 hingga 4 Oktober 2017.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari
Website: www.darlie.com.my
Facebook: Darlie Malaysia






hai assalammualaikum

Masalah Jerawat di Badan - Kalau dulu, nad ingat jerawat tumbuh dekat muka je, yela normal kan jerawat tumbuh dekat muka. Rupanya ada juga jerawat tumbuh di badan. Nad tau pun bila kawan kolej nad bagitau, badannya ada tumbuh jerawat. Masalah dia, jerawat tumbuh di bahagian belakang badan. Pelik juga, macam mana boleh tumbuh jerawat di badan. Ada juga yang tumbuh di bahagian leher, tangan, dan punggung.

Lepas nad baca, paham la puncanya bahawa, jerawat di badan berlaku kerana pelbagai faktor seperti kurangnya penjagaan kebersihan, genetik, dan sebagainya. Selain muka, seluruh badan kita juga perlu dijaga tahap kebersihannya. Dari segi pakaian dan penggunaanKadang-kadang setelah penat bekerja, kita terus berbaring dengan badan yang berpeluh dan bacteria mula membiak di belakang badan atau bahagian-bahagian tertentu. Perkara ini juga berlaku akibat faktor genetik di mana ianya berkaitan dengan keturunan anda, jika ibu atau bapa anda mempunyai jerawat anda juga berkemungkinan akan mengalami perkara yang sama.

Mesti runsing kan bila dah tumbuh jerawat dekat badan. Nak buat aktiviti pun tak selesa. Ni nad kongsi petua yang boleh korang amalkan untuk menghilangkan jerawat di badan.
- Mandi sebelum tidur
- Tukar baju dengan kerap
- Tukar tuala, sarung bantal, cadar tilam dan selimut
- Amalkan pemakanan yang seimbang
- Kurangkan Stress
- Skrub Gula
Pengelupasan ialah satu cara yang bagus untuk membuang kulit-kulit mati pada badan kita yang selalunya berlaku di belakang, punggung dan belakang lengan. Gunakan gula (lebih lembut daripada skrub garam) ketika mandi setiap minggu atau setiap bulan.
- Skrub Buah-Buahan
Dapatkan skrub buah-buahan dan sapukannya pada bahagian badan yang berjerawat bagi mengeluarkan sisa-sisa kotoran dari kulit anda. Amalkan petua ini beberapa kali seminggu dan teruskan selama 3 bulan. Untuk memudahkan proses ini, anda boleh buat rawatan skrub di pusat kecantikan ataupun spa.



T3 Acne Bodey Spray Mampu Atasi Masalah Jerawat Badan

Tapi nad ada satu cara yang mudah untuk korang menghilangkan jerawat di badan. Orang cakap cara moden la kan. Inilah dia, T3 Acne Body Spray. Korang tau kan, produk T3 sememangnya produk anti jerawat yang dikenali. Nad dulu pernah menggunakan produk T3 untuk jerawat dekat muka. Memang cepat kecut je bila pakai.


Kini, T3 telah mengeluarkan produk anti jerawat di badan dengan formulasi yang baru. T3 Acne Body Spray dapat mengurangkan bintik jerawat dan jerawat di bahagian belakang, dada, leher dan lengan. Ia dirumus khas dengan ekstrak herba Canadian Willow, ekstrak Willow Bark dan minyak Tea Tree semula jadi yang membawa kulit rawan jerawat ke dalam keseimbangan pengawet. Menjadikan T3 ni lebih sedap baunya bila ada Tea Tree. Jangan risau, T3 Acne Body Spray bebad daripada paraben.


T3 Acne Body Spray direka khas dalam bentuk pam yang membolehkan korang menyembur dari mana-mana sudut, malah bagi mereka yang sukar untuk sampai ke tempat.Mudah je kan. Botol pun nampak menarik.


Cara penggunaan;
Mudah sahaja cara nak menggunakan T3 Acne Body Spray ni.  Sembur sahaja di tempat yang ada jerawat dengan 2 hingga 3 kali sehari untuk hasil optimum. Semburan boleh digunakan di seluruh badan, dada, leher dan lengan. Insyallah jerawat pun cepat kecut je.

Korang yang ada masalah jerawat dibadan boleh dapat T3 Acne Spray Body ni di Watsons, Guardian, Aeon Wellness, Caring Pharmacy dan kedai-kedai yang berdaftar ye. Semua kedai ni mesti ada kan di kawasan berdekatan korang. Senang je kan..murah pun murah..
Harga : RM22 ( 75 ml )


Terlalu banyak pendedahan cahaya matahari boleh menyebabkan jerawat pada badan, terutama belakang anda. Jadi gunalah T3 Acne Body Spray untuk membantu menyelesaikan masalah jerawat di badan korang. Mudah je, spray dan selesai.


Peraduan T3 " Snap, Post And Win "

Hah, T3 akan adakan peraduan. Hadiahnya lumayan kau. Caranya pun mudah.
Menangi hadiah jam tangan Daniel Wellington bernilai RM899 atau baucar H&M yang bernilai RM100 hanya dengan menyertai Peraduan Snap, Post & Win kami! Apa yang perlu anda lakukan adalah:
(i) Snap a selfie with the New T3 Acne Body Spray (75ml).
(ii) Post your photo on your Facebook wall with contest hashtags #NewT3AcneBodySpray and #T3Malaysia and set your post as Public (so we can see it!)

Link kepada contest ada di sini, https://www.facebook.com/Malaysia.T3/photos/a.1513141155635554.1073741828.1507896886159981/1939198776363121/?type=3

Pemenang akan dipilih RANDOMLY, jadi setiap orang mempunyai peluang untuk menang! Hadiah untuk dimenangi adalah:
PRIZE GRAND X 1: Watch Daniel Wellington bernilai RM899.
PRIZE CONSOLATION X 20: Baucar Belanjawan H & M bernilai RM100 setiap satu.
Peraduan berakhir pada 4 September 2017. Terma & syarat dikenakan.Korang boleh baca terma dan syarat di SINI.

Peraduan T3 " Snap, Post and Win" ini telah diianjurkan oleh Hoe Pharmaceuticals Sdn. Bhd. (Co No. 45064-A) ("Penganjur"). Peraduan bermula pada 25 Julai 2017, 1800 jam dan berakhir pada 4 September 2017, 2359 jam ("Tempoh Peraduan").

Nak tau lebih lanjut, korang boleh layari:
Facebook: www.facebook.com/Malaysia.T3
Instagarm: http://www.instagram.com/T3Malaysia




hai assalammualaikum

Lihat Hasil Hiruscar Anti Acne Spot Gel Pada Jerawat Dalam 2 Hari - Kebanyakan orang, pernah mengalami masalah jerawat di muka. Masalah jerawat yang serius mampu memberikan tekanan perasaan dan mental kepada mereka yang menghadapinya.

Lagi sedih bila muka yang teruk berbintik-bintik seperti " pizza"..dijadikan bahan tawa dan ejekan

Jerawat memberi kesan kepada rupa paras serta keterampilan seseorang kerana ia dapat dilihat dengan jelas dan boleh meninggalkan kesan parut kekal di kulit muka jika tidak dirawat dengan segera.Individu yang mempunyai masalah ini selalunya akan merasa diri mereka tidak cantik untuk dipandang.



Masalah jerawat terjadi bukan sahaja kepada kaum wanita, malah kaum lelaki juga ada. Dari satu jerawat, akan timbul jerawat lain dekat muka. Bagaimana boleh terjadi?? Macam mana nak atasi masalah jerawat ni dalam masa yang singkat. Hah!! Semua jawapan ni ada masa nad hadiri Media Launch Hiruscar Anti Acne oleh Unit Perniagaan Penjagaan Kesihatan DKSH yang merupakan rakan niaga terkemuka bagi syarikat-syarikat penjagaan kesihatan yang ingin mengembangkan perniagaan di rantau Asia di Le Meridian Kuala Lumpur.


Rawat Jerawat Dengan Hiruscar Anti Acne 

Produk-produk Hiruscar Anti Acne merupakan produk khusus untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat. Ia mempunyai tiga jenis iaitu Pore Purifying Cleanser, Pore Purifying Serum dan Spot Gel mampu menghilangkan jerawat ringan atau sederhana, bintik hitam, bintik putih, papul dan pustul.

Jadi siapa yang ada masalah jerawat tu, tak perlu risau, kerana produk terlaris mereka iaitu Hiruscar Anti Acne Spot Gel boleh bantu korang atasi mengurangkan jerawat dalam masa dua hari sekurang-kurangnya.

Dua hari sahaja!! Kenapa terkejut!!..jangan terkejut sebab nad sendiri dah cuba produk Hiruscar Anti Acne Spot Gel ni,memang puas hati.


Spot Gel ni mudah je digunakan. Picit sedikit, sapu di bahagian yang ada jerawat. Jerawat akan kecut dan hilang. Spot gel, jenis gel dan tidak berminyak. Ia mengandungi asid salicylic untuk merawat jerawat dan membantu mengurangkan jerawat, dan menyembuhkan dengan lebih cepat. Mengekalkan kelembapan kulit, dengan tambahan Vitamin c, ia membantu mencegah bintik hitam jerawat. Selain itu, kandungannya termasuk ekstrak bahan semulajadi untuk mengelakkan anti radang pada kulit. Guna Spot Gel memang best untuk hilangkan kesan jerawat.


Rumusan unik Hiruscar Anti-Acne mengawal secara efektif pengeluaran sebum, mengurangkan bakteria dan sel kulit mati di samping menyeimbangkan paras kelembapan kulit dan mengurangkan perulangan akne.

Menurut satu kaji selidik terkini yang dijalankan oleh Hiruscar, kira-kira 90% rakyat Malaysia pernah mengalami atau sedang menghadapi masalah jerawat. Jerawat yang biasanya dianggap sejenis masalah kulit yang berlaku ketika usia akil baligh ini sebenarnya boleh dialami sesiapa sahaja tanpa mengira usia.

Dan daripada kaji selidik kepuasan pelanggan menunjukkan hasil yang positif apabila menggunakan penjagaan kulit Hiruscar Anti-Acne Spot Gel di mana 85% pengguna melaporkan perkembangan yang baik dalam masa dua hari.

98% berpuas hati selepas seminggu menggunakan Hiruscar Anti Acne.

Selain itu,93% yang mencubanya melaporkan perubahan pada keadaan jerawat secara keseluruhan selepas menggunakan Pore Purifying Serum dengan kerap.

Punca Sebenar Jerawat Terjadi

Selalunya kita berfikir bahawa, jerawat terjadi disebabkan kesan daripada tidak membersihkan kulit dengan betul dan pengambilan makanan berminyak dan coklat. Jadi, kita pun cucila muka dengan kerap. Uish jangan..sebenarnya c uci muka kerap boleh akibatkan jerawat.



Dr. Ch’ng Chin Chwen, Pakar Perunding Dermatologi di Pusat Perubatan Universiti Malaya berkata " sebenarnya, jerawat disebabkan oleh bakteria P.acne yang membiak di dalam minyak berlebihan yang terperangkap di dalam liang roma kita. Menggosok kulit secara berlebihan akan hanya menyebabkan kulit menjadikan kering dan merengsa.  Ini boleh menyebabkan lebih banyak keradangan dan juga parut. Oleh itu, adalah penting untuk mendidik pengguna tentang cara yang betul untuk menangani masalah jerawat".


Club Spotless Bantu Mereka Mempunyai Masalah Kulit

Jadi, kenala guna produk Hiruscar ni. Sempena pelancaran produk, Hiruscar Anti-Acne juga memperkenalkan Club Spotless, sebuah komuniti yang disasarkan pada orang yang mengalami masalah jerawat dan ingin mengetahui cara untuk merawat masalah jerawat.



Menurut Pang Koon Yin, Pengurus Senior, Ketua Kesihatan Pengguna, Pengurusan Pemasaran, Kesihatan Pengguna, DKSH Malaysia, Hiruscar Anti-Acne akan memberikan Spotless Kit yang mengandungi Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Cleanser dan Hiruscar Anti-Acne Spot Gel untuk menggalakkan para peserta menggunakan Club Spotless platform ini bagi berkongsi kisah kecantikan mereka dengan Hiruscar Anti-Acne di laman sosial media dengan #clubspotless dan #hiruscarantiacnemy.


Hah, bestnya, kepada pelajar-pelajar universiti, siap sedia tau, sebab produk Hiruscar Anti Acne akan diperkenalkan di enam universiti terpilih di Lembah Klang iaitu UKM, UIAM, UM, UPM, UITM, TAR UC, supaya pelajar-pelajar boleh mendapatkan nasihat pakar dan sampel produk-produk penjagaan Hiruscar Anti-Acne. Korang jangan lepaskan peluang tau.


Tiga Jenis Produk Hiruscar Anti Acne

Seperti nad bagitau tadi, Hiruscar Anti Acne mempunyai tiga jenis produk iaitu Pore Purifying Cleanser, Pore Purifying Serum dan Sot Gel. Tiga cara nak hilangkan jerawat di muka, membersih, menjaga dan merawat.


Pertama sekali mestilah mencuci muka dengan Pore Purifying Cleanser. Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser adalah gel pembersih lembut yang diformulasi untuk membersih kulit secara mendalam, menganggalkan kotoran dan minyaj berlebihan tanpa mengeringkan kulit.
Harga untuk pencuci RM 27.80 ( 100 ml )


Selepas itu pakai Pore Purifying Serum. Ia merupakan oelembap berformula ringan, tidak berminyak dengan penyerapan pantas dan penghidratan berpanjangan yang membantu merapatkan liang roma dan memperbaiki masalah jerawat. Untuk serum RM 75.00 ( 50 ml )


Dan akhir sekali guna Spot Gel. Hiruscar Anti Acne Gel pula adalah lutsinar yang ringan dan tidak berminyak dengan formulasi antibakteria yang merawat dan memudarkan parut jerawat tanpa menyebabkan kulit mengelupas. Spot Gel antara produk kegemaran yang disukai orang ramai. Yela, orang kan suka cari, gel-gel yang jenis letak dekat jerawat, kecut lepas tu hilang jerawat. Bentuknya pun kecil dan mudah dibawa kemana sahaja. Harga Spot Gel pula ialah RM 26.80 ( 10 ml )

Hah ada masalah jerawat, cubalah produk Hiruscar ni. Produk-produk penjagaan kulit Hiruscar Anti-Acne boleh didapati di semua outlet Watsons Malaysia.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai rangkaian produk Hiruscar Anti-Acne, layari laman sesawang rasmi Hiruscar www.hiruscar.com.my

Kepada pembaca blog, atau kawan di facebook dan instagram, nad akan buat giveaway nanti diah facebook,. Korang sentiasa alert ye apa yang nad nak post. Takut korang terlepas giveaway ni nanti. Nad akanbaca cari 5 pemenang bertuah yang mempunyaj masalah kulit muka untum beri hafiah satu setset Hiruscar Anti Acne ni. Tunggu ye.