hai assalammualaikum

Cara Meluruskan Rambut Dengan Mudah, Senang Dan Jimat - Ingat lagi dulu, nad suka tengok orang rambut panjang dan lurus. Cantik je rambut bila lurus ni. Kena angin pun masih rapi je, tak mengerbang atau berbentuk ikal mayang macam nad ni..haaha. Kalau yang dah panjang lurus semulajadi tu, memang beruntung la. Pernah dulu, sebab nak rambut panjang, nad pernah pergi salun nak buat rebonding. Pergh memang mahal la, sebab banyak step nak kena buat. Disebabkan nak cantik, tolak tepi duit tu. Tapi tahan berapa lama je lurus dia. Kalau nak rambut lurus lagi, kenala bayar. Adoii kopak duit.

Lepas tu, nad beli pelurus rambut elektrik tu, apa ntah namanya. Biasalah nak pakai kena pandai. Kena cucuk dekat elektrik. Kalau ada orang buatkan memang bestla. Ni kalau buat sendiri, memang tak menjadi, sebab tak teratur..hahaa. Lurus memang lurus, tapi sekejap jela. Lepas tu rambut jadi rosak dan kering. Nak cantik, makin hodoh pulak rambut kita ni. Lepas tu, eh lantak rambut kita macam mana. Tapi dalam hati, masih pandang wanita rambut lurus cantik dan teringin nak rambut lurus.


Straightpro, Produk Luruskan Rambut 

Akhirnya impian nak rambut lurus tercapai. Ada kawan kenalkan produk yang boleh luruskan rambut dengan mudah dan senang. Lagi best jimat..hehee. Sukanyaaaa kitaaa..Bila dapat produk tu, apa lagi nad pun cuba. Ya, memang lurus rambut kita wak. Sukanya kita. Mudah sangat nak gunakan. Lagipun jimat sebab boleh pakai berulang kali tanpa mengeluarkan banyak duit. Meh korang, yang teringin nak rambut lurus juga, nad nak kongsikan korang dengan produk luruskan rambut iaitu Straightpro.


Straightpro merupakan produk yang telah diformulasikan di Jerman dan telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Bahan asas Straightpro menggunakan bahan-bahan yang selamat digunakan keatas rambut tanpa kesan sampingan yang merbahaya mengikut standard & teknologi German. Straightpro merupakan pelurus rambut untuk kegunaan di rumah terdiri daripada 3 bahan utama. Straightening Cream, Neutralizer, Sleek & Shine Serum. Dekat rumah pun dah boleh buat salon luruskan rambut bila ada produk Straightpro ni tau..Lengkap 3 produk untuk luruskan rambut tanpa susah-susah pergi ke salon dekat luar tu.


Tiga Langkah Menggunakan Straightpro.

Meh nad tunjukkan cara nak menggunakan Straightpro ni. Cara penggunaan adalah sepantas 30-45minit .


1) Straightening Cream ( 120g )
- Sapukan krim straightening ke rambut sehingga hujung rambut tapi bukan sampai habis rambut,pastikan biarkan 1 cm dari kulit kepala. Selesai letak krim, sisir dengan sikat. Semasa proses ni, biarkan je terbiar, jangan tutup rambut dengan tuala ke apa.Biarkan selama 12 hingga 30 minit bergantung kepada jenis rambut. Selepas tu, bilas rambut. Straightening Cream ni bau dia macam dekat salun tau. Ala paham-paham jela bau salun..hehe..


2) Neutralizer ( 120g )
Selesai step pertama, keringkan rambut dengan teliti Selepas itu, pakai neutralizer secara merata. Biarkan selama 10 minit.  Selesai, boleh bilas rambut dengan teliti. lap dengan tuala kering. Neutralizer ni baunya sedap. Rambut pun wangi je. Iajuga boleh buat rambut korang sinar, lembut dan lurus.


3) Sleek And Shine Serum ( 30mL )
Langkah ketiga, sapukan serum rambut Sleek and Shine untuk melembapkan rambut keriting yang kering dan tidak teratur untuk kelancaran tahan lurus dan bersinar. Sapu secara rata ke rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lurus. serum ni pun wangi. Suka dengan bau dia.

Pakai Sekali Seminggu

Lepas korang dah guna Straightpro ni satu hari, korang kena tunggu lepas seminggu, baru boleh pakai lagi Straightpro. Jangan korang guna, setiap hari. Cukup la buat seminggu sekali, kalau nak dapat rambut lurus yang berpanjangan. Selalunya paling lama rambut lurus pun 3 hingga 6 bulan bergantung kepada penjagaan rambut kita. Yela, bila dah pakai produk lurus, rambut dah lurus, kenalah jaga supaya sentiasa lurus. Elakkan ikat rambut dengan ketat dan topi selalu. Digalakkan iron rambut seminggu sekali jika perlu.

Hah!!, kalau korang yang jenis rambut kerinting, yang memang lahir sejak azali, kerinting yang macam bentuk megi tu, bila korang pakai straightpro ni, tiba-tiba rambut tak nampak lurus sangat atau tak kekal, jangan salahkan produk ni, sebab rambut kerinting disebabkan genetic. Rambut baru akan tumbuh mengikut jenis rambut asal. Boleh guna Starightpro selepas rambut baru mulai panjang.


Starightpro dirumuskan khas untuk meluruskan dan melembutkan rambut untuk mereka yang mempunyai rambut kering. Rambut beruban juga boleh gunakan Straightpro ni. Rambut tidak akan rosak dan tiada kesan sampingan jika gunakan dengan betul dan mengikut arahan. Elakkan meluruskan rambut atau dye rambut dalam masa seminggu dari masa penggunaan. Paling penting, sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lembut, berkilat dan sihat.

Disarankan supaya tidak basahkan rambut selama 3 hari dari penggunakan StarightPro untuk mengekalkan efek rambut lurus.

Straightpro Halal Dan Selamat


BERDAFTAR DENGAN KKM
Senarai nombor pendaftaran KKM kami:
Straightpro Straightening Cream - NOT170904031K
StraightPro Neutralizer - NOT170903465K
StraightPro Sleek & Shine Serum - NOT170903466K


HALAL DAN SELAMAT
Semua kandungan StraightPro adalah Halal dan selamat digunakan. Tiada unsur-unsur yang meragukan di dalam produk ini. Gunakanlah tanpa was-was dan ia juga sah dibawa sembahyang

Hah!, mudah kan cara nak gunakan dia. Kalau korang pergi salon luar pun macam ni la cara dia kot, tapi mungkin tambah sikit servis, sebab tu bayar mahal. Beli je Straightpro ni..mudah, senang, jimat pun ye.

Sama je kalau luruskan rambut dengan salun luar. lagipun produk ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Testimoni nad sendirI
Nad suka, sebab rambut memang lurus. Lepas tu kena la jaga elok-elok. Senang tak payah keluar, pergi salun. Buat sendiri je. Tiga produk ni tahan lama jugakla sebab nad guna dua minggu sekali. Kalau rambut panjang dan kerap guna, mungkin cepat habisla. Rambut nad taktau panjang mana pun.

Nad nak tunjuk tak boleh, aurat. Tapi memang lurus rambut nad. Kalau tak caya, korang boleh tengok hasilnya bila kawan nad Ayuejean pakai. Boleh tengok dekat SINI.

Testimoni StraightPro






Harga StraightPro untuk Semenanjung Malaysia:
 1 Set RM65, 2 Set RM1OO
Harga StraightPro untuk Sabah Sarawak: 
 1 Set RM75, 2 Set RM110

Untuk maklumat lanjut mengenai StraightPro sila layari laman tertera di bawah :

Facebook Page : StraightPro HQ
Instagram : StraightPro HQ
Website : StraightPro

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Menarik ni, boleh buat sendiri kat rumah je

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh buat kat rumah mcm ni.. Jimat banyak kan..

    ReplyDelete
  3. wah, baru tahu boleh buat rebonding sendiri kat rumah ni.

    ReplyDelete
  4. betul tu nad..kalau guna iron rambut susah bt sndri kn..

    Ada produk cream mcm ni mmg ok sgt lah.. rmbut zaza pun dh start tak lurus jgk

    ReplyDelete
  5. Ok jugak ada produk camni, tak perlu ke salon dah.

    ReplyDelete
  6. Wahh bagus ni, adik min sibuk nak rebonding. min cegah sbb rosakkan rambut jee. kalau ada ni boleh laa belikan dia

    ReplyDelete
  7. best..best..best
    suka sangat lambut lurus..

    ReplyDelete
  8. Menarik sgt..sebab halal n leh buat sendiri kat rumah

    ReplyDelete
  9. menarik ni... boleh share pasal ni ngn kawan2...

    ReplyDelete
  10. wahh, kalau adik IQ yang laki tu guna, mesti dia suka sangat2 ni. menarik!

    ReplyDelete
  11. jimat betul ni boleh wat sendiri kat rumah

    ReplyDelete
  12. Beli satu set lepas tu buat bisnes kat rumah..hahahah

    ReplyDelete
  13. canggih.. dah boleh guna krim je kan skrg.

    ReplyDelete
  14. Wahhh boleh luruskan rambut dirumah.. Dulu ingat.lagi, nak rambut lurus sanggup guna iron baju.. Hahaha

    ReplyDelete
  15. Maksih infonya, kunjungi juga situs saya mba :)

    ReplyDelete