Huawei Honor 4C, Huawei. Kelebihan dan Kekurangan Huawei Honor 4C.

hai assalammualaikum

Huawei Honor 4C Hadiah Kejutan Suami

Huawei Honor 4c Hadiah Kejutan Suami - Dah lama dapat telefon ni, harini baru nak cerita. Biasalah, dok belek-belek telefon, baru tau banyak fungsi dia. Telefon Huawei Honor 4C ni hadiah kejutan daripada suami. Masa tu tengah shoping dekat Tesco, pastu dia suruh belek handphone mana ok. Nad pun tengokla, hati kita macam tak teruja sangat dengan handphone, sebab kita tak tau telefon mana ok..hahaa. banyak sangat pilihan. Mr mafia asyik suruh pilih je. Nad cakapla, " sayang suka Huawei P9 "..masa tu tengah hot Huawei ni..tengok gambar pun cantik je.

Huawei Honor 4C

Tapi disebabkan Huawei P9 mahal, dia kata nantilaa..Lepas tu nad cakapla " dah, jom pergi makan, lapor"..pergila kedai makan mamak dekat situ. Tiba-tiba dia, cakap, " sayang tunggu sini dulu, abang nak cari barang kejap". Kita tunggula sambil makan. Tiba-tiba dia datang dengan telefon. Kita ingat dia beli untuk dia, sekali mr mafia suruh nad buka dan tengok. Dia cakap "ambil la, sayang punya". hah!!!..Nak tau kenapa dia belikan, sebab telefon asus nad retak disebabkan dia..huhuhu. Walaupun retak, tapi boleh guna lagi pun. Sebab tu nad tak harapkan dia beli baru. Tapi mr mafia kesian, tengok telefon nad retak, jadi dia belikan la. Padahal waktu tu bukan harijadi atau anniversary pun. Sweet tak laki kita..haaha. Takpela murah..asalkan ada telefon untuk backup kan.

Nipis saiz 5 inchi dan ringan

Bahagian belakang

Huawei Honor 4C

pintar Huawei Honor 4C ni ringan je. Dengan seluas 5.0 inchi. Huawei Honor 4C memiliki layar beresolusi 720 x 1280 pixels. Huawei Honor 4C hadir dengan body ideal yakni dalam paduan dimensi 143.3 x 71.9 mm dengan ketebalan 8.8 mm. Kelebihan Huawei Honor 4C sudah dibekali layar bersifat multitouch dan didukung antara muka Emotion 3.0 UI (EMUI 3.0). Telefon Huawei Honor 4C nad warna gold. Tak tau la warna apa lagi ada. Hadiah kejutan kan.

Contoh ambil gambar

Fitur gambar

Telefon dia beli bukan Huawei P9 yang nad nak tu, tapi dalam keluarga Huawei juga cuma Huawei Honor 4C. Harga dalam RM500 kot,.murah je. Dia beli untuk nad backup gambar semua. Mula-mula memang usha kamera dia..hahaa.perempuan biasalah. Kalau beli telefon pintar, tengok kamera dulu. Kamera depan 5MP, belakang pulak 13MP. Kamera Huawei Honor 4c sudah dibekali kamera utama beresolusi 13 MP setara 4208 x 3120 pixels serta didukung oleh fitr autofocus, LED flash, Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR. Siap ade watermark lagi dan audio note.

Lampu pelbagai

Lagi best telefon ni sebab ada Flash. Kalau korang tengok gambar di atas, ada gambar lampu, hah tu la lampu dia. Mudah nak ambil gambar tempat gelap. Beauty face pun ada. Memang cantik dan puas hati dengan kamera dia. terang dan sharp. Sekarang ambil gamabr dengan video nad memang pakai telefon Huawei Honor 4C ni. Nak tengok gambar nad ambil boleh pergi ke instagram nad www.instagram.com/nadiasamjohari.

Huawei Honor 4C memiliki kelebihan kerana mempunyai Dual SIM (Micro-SIM, dual stand-by). SIM 1 & SIM 2 untuk kelancaran komunikas. Memang nad suka cari telefon pintar yang ada dua sim, sebab senang nak sumbat banyak nombor. Asus punya pun dual sim, tapi salah satu dah rosak. Nasib ada Huawei ni.

Huawei Honor 4C cuma dibekali dengan RAM sebesar 2 GB. Jadi tak dapat nak install banyak benda. Telefon ni pun nak guna untuk berblog. Jadi install benda penting je. Yang tak penting boleh guna dekat Asus.

Contact

Bahagian contact pulak bagus. Sebab bila seseorang nak contact seseorang, korang boleh pergi ke contact dan share sahaja. Tak perlu nak copy nombor semua. Mudah kan.

Pelbagai fungsi Huawei Honor 4C

Untuk screenshot, kalau telefon lain, kena tekan tepi dua button kan, tapi untuk Huawei Honor 4C, cuma buka apa yang korang nak screenshoot, lepas tu tarik atas nampak bahagian banyak-banyak fungsi tu, lepas tu namapk tak perkataan screenshoot. Hah, tekan tu, dah screenshot. Senang je.

Banyak lagi fungsi dia yang korang boleh tengok dekat gambar tu.

Setakat ni nad guna telefon ni, ok la. Cuma kadang dia penuh sebab kecik kan ram dia. Lepas ambil gambar kena pandai-pandai transfer tempat lain..ehehe. Thank you mr mafia belikan telefon ni.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Alhamdulillah rezeki... tanda suami sayang Nad tu...

    ReplyDelete
  2. Honor 8 pun mahal..tapi serius best

    ReplyDelete
  3. Tahniah sis .. dapat hadiah dari encik suami ..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah....rezeki..tue tanda suami sayang

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, rezeki, IQ pun dapat hadiah terakhir dari Arwah Suami IQ berupa hp tahun lepas, tu la last hadiah dia bagi sempena birthday IQ, tahun ni sepi dah...huhu

    ReplyDelete
  6. Yeyyy rezeki nadia...alhamdulilah lepas ni amik video fariza byk2 ye hehehe

    ReplyDelete
  7. hehe bestnya. dapat surprise dari suami

    ReplyDelete