Nursing Friendly, Bra Nursing, Parenting, keluarga, Pregnant, Theshapee, Shapee Sassy Nursing Bra

hai assalammualaikum

Selalu bercerita pasal baju nursing je kan, hah!!, ni nak cerita salah satu pakaian khas untuk ibu menyusu yang wajib korang ada, iaitu bra nursing atau nursing bra. Sebelum ni, nad tak tau pun nursing bra ni penting, sampaila nad rasa kan sendiri bila ada anak ni, baru tau payahnya bila pakai bra biasa. Jadi, kesimpulannya, sila masukkan dalam list senarai barang yang wajib dibeli untuk ibu mengandung.

Sassy Nursing Bra dati Theshapee

Lepas kejadian yang menyeksakan tu, nad ada beli nursing bra jenis murah je. Memang mudahkan nad nak menyusukan Fariza, tapi ada benda yang membuatkan nad tak selesa. Punyalah usha nursing bra yang best dan murah, susah nak jumpa. Sampaila nad diperkenalkan dengan brand Shapee ni.

Laman web Theshapee

The Shapee adalah sebuah laman web online shopping yang menjual produk dalam kategori maternity dan shapewear seperti Nursing Bra, Shaping Tights, Waist Shaper, Long Arm Shaper dan macam-macam lagi. Korang boleh tengok sendiri laman web dia www.theshapee.com

Sassy Nursing Bra Beri Keselesaan Ketika Penyusuan

Kalau sebelum ni, nad beli nursing bra memang jenis kain yang tak berapa selesa, yela murah kan, tapi untuk brand Shapee ni, memang best sangat. Dekat Theshapee ni ada dua jenis nursing bra, iaitu Sassy Nursing Bra dan Seamless Nursing Bra. Pilihan nad ialah Sassy Nursing Bra.

Kain selesa, dan bergetah

Ngam-ngam dekat badan kita

Sassy Nursing Bra ni jenis bergetah seakan-akan jenis sport bra. Hah!!, memang betul-betul selesa. Bila pakai tu, dia betul-betul ngam dekat badan kita. Takdela longgar sana sini. Ia diperbuat daripada material nylon dan spendex. Kalau cuaca panas pun selesa je pakai. Sebab dia serap peluh. Tali tu pulak, boleh dibuat silang, ikut keselesaan korang la kan.

Kelebihan Sassy Nursing Bra


Banyak lagi kelebihan Sassy Nursing Bra ni antaranya:
- 3D seamless design (non-wired)
- 360° comfortable support
- Improved non-slip straps for maximum support
- Innovation nursing clip design for convenience + flexibility
- Greater adjustability for versatile
- Removable bra pad for easy replacement
- Full cup design to fit comfortably
- Made by breathable material (nylon and spandex)
- Free extender hook

Sassy Nursing Bra ni banyak saiz, hah korang pilih la mana korang saiz ape.
- S :32B/32C/32D/32E/34B/34C/34D/34E
- M :36B/36C/36D/36E/38B/38C/38D/38E
- L : 40B/40C/40D/40E/42B/42C/42D/42E
- XL:44B/44C/44D/44E/46B/46C/46D/46E

Klip memudahkan penyusuan

Extra cangkuk.

Kalau nak menyusukan baby, mudah je, buka je klip tu, tak perlu tarik bra tu sekali. Cangkuk pulak dia bagi extra kau. Suka giler.

Bra Pad, boleh ditanggal

Menariknya bra Sassy ni, dia ada bra pad. Pad tu boleh dicabut kalau korang tak selesa guna. Tapi bagi nad, takde bra pad, lagi tak selesa..huhuhu..Paham-paham jela, susu bila banyak, kang melimpah keluar habis basah bra. Tak sukanya. Bila ada bra pad ni mudahla, dia serap air tu. Bgaus betul kualiti Sassy Nursing Bra ni dari Theshapee.

Pink Sassy Nursing Bra

Black Sassy Nursing Bra

Sassy Nursing bra ni ada dua jenis warna sahaja setakat ni iaitu warna hitam dan pink. Nad ambil keduanya sebab dah selesa kan..Kita beli untuk memudahkan kita, harga pun mampu milik. Cuma RM55 je oii..Takde la mahal mana. Kualiti pun bagus. Selesa semestinya.

Korang yang dah jadi ibu-ibu, bakal ibu, atau belum pun boleh je pakai bra dari Theshapee ni. 100% nad jamin memang selesa sangat. Nad ni rasa nak tambah lagi bra nursing ni dari Theshapee. Tak menyesal kalau beli. Kalau berminat korang boleh beli secara online. Boleh layari;
Website: http://www.theshapee.com/
Facebook: https://www.facebook.com/shapeemy
Instagram: https://www.instagram.com/ShapeeMY/
Youtube: https://www.youtube.com/c/Theshapee
Email: info@theshapee.com
Contact No.: 07-554 7488
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours