Khemah kanak-kanak, permainan kanak-kanak, khemah murah, khemah kanak-kanak murah, playtent, playtent murah, playground, taman permainan kanak-kanak, khemah plastik, khemah 3 dalam 1.

hai assalammualaikum

Khemah Kanak-kanak

Sejak nad kemas rumah ni, ada la juga ruang khas tempat permainan Fariza ni. Kalau tak, dekat tilam je la tempat dia bermain. Bila ada ruang, mestila terfikir nak bubuh apa. Tiba-tiba terfikir untuk beli khemah kanak-kanak, sebab pertama, biar barang mainan dia masuk dalam khemah tu. Kedua, biar dia main dalam khemah masa nad buat kerja. Tu la yang nad fikir bila nak beli khemah kanak-kanak.

Lepas tu, nad cuba usha dekat facebook, buat status kot ade orang jual murah. Ramai cadangkan beli dekat Mr Diy dan Ikea. Nad pun selidik, ok khemahnya macam ni. Tak puas hati, usha dekat instagram. Macam biasa cari dengan hastag..mudah..hehehe..taip je #khemahkanak..hah keluar la macam-macam. Sebab tu bagusnya ada hastag ni.

Bila dah keluar banyak, mula la penin nak pilih mana..hahaha. Jadi, pandai-pandai kaula pilih. Macam nad, memang pilih yang murah, berkualiti dan bagus. Mula-mula nampakla khemah kanak-kanak yang satu jenis, ada pulak jenis kayu. Nad fikir mesti Fariza boring kalau ada satu jenis je. Kalau ayu, time dia ngamuk, kang jatuh khemah tu..seriau kita fikir..haaha..

Khemah kanak-kanak pilihan nad

Scroll lagi, akhirnya nampak yang ada tiga jenis. Khemah, terowong dan tempat basketball. Dah rasa itu ok, tengok harga pulak..hah!!!..dalam masa yang sama kena jimat yee...haishh..keluar duit, takpela demi kegembiraan anak..huhuhuhu...

Dah selidik semua, puas hati, harga pun ok. Jangan beli dulu, bagitau suami, ok ke tak barang ni untuk Fariza. Apa-apa kena tanya mr mafia juga, walaupun yang keluar duit nad..hahaha. Dia kata ok, baru proceed dm peniaga tu dan berurusniagala...eh dah macam tips membeli isteri pulak..hahaha..boleh buat entry ni..kihkih..

Nad ni jenis tak sabar,nasib baik peniaga tu nampak dm nad. Bila cakap khemah kanak-kanak ni ada lagi tak..harga memang sekian-sekian..siap postage ye..Peniaga pun cakap ye..huhu..gumbira hati..esoknya, nad pun bank in. Nad bank in hari ahad, selasa dah sampai barang tu. Guna abx ekspress.

Sampai je, terus buka tunjuk dekat Fariza. Suka dia na. Muka excited..hahahha. Nasibla rumah ni luas, dah macam taman permainan je..hahaha..boleh tahan besarnya..ni mak pak pun boleh join..hahaha.


Video Fariza syok main dengan Khemah, terowong dia.

Playground Fariza

Khemah kanak-kanak ni bahagi tiga. Basketball, terowong dan khemah. Boleh dicantumkan dan boleh dipisahkan. Jenis mcm ni bagusnya sebab boleh dilipat kalau taknak diguna. Kalau dia ngamuk, dia marah khemah, takda apa pun..hahaha. Sebab plastik. Nad tengok macam tahan lasak jugakla..

Sukanya dia

Sejak ada khemah ni, bagus juga, sebab kadang masa nak buat kerja blog dekat meja, dia layan dalam khemah basketball sambil tengok tv. Kadang main sendiri dalam mainan dia. Kalau nad dah habis kerja, main la dengab dia pulak. Takdanya biar anak main sendiri lama-lama. Kesian..kita jela kawan dia.

Khusyuk bermain

Dapatla nad siapkan update blog. Dapat jugakla du entry..hahaha. Tapi kadang datang boring dia, nak taknak, kita layan jela. Anak oiii..penat keluarkan dari perut. Layan jela. Anak lagi penting. Oh lupa, membebel tak tentu hala, nad nak bagitau harga khemah ni cuma RM85 termasuk postage. Mayb tengom.kawasan kot sebab dia guna pos airpax/abx dan nationwide. Kalau rumah korang boleh guna pos ni mungkin include postage. Kalau korang nak beli boleh terjah instagarm www.instagram.com/fezababyshop.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Hi Nad.. seronoknya Fariza bermain...

    ReplyDelete
  2. bestnye fariza ada playground! Qa'id ada khemah jer, beli dkat ikea, segala mak nenek mainan dia sumbat dalam khemah tu, tak ada la mainan tu bersepah..hehe

    ReplyDelete
  3. dulu teringin jugak beli macam ni,tapi husband cakap besar sangat...dah beli khemah biasa je..tp hati mak nak jugak yang ni..emm...nak beli lagi la..haha

    ReplyDelete
  4. Wahhhh memang menarik betul ni ada playground lagi tu!
    Seronok la fariza main lepas ni.

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Besar jugak kan. Berbaloi la dengan harga RM85 tu rasanya tak mahal sangat sebab 3 in 1. Lepas ni boleh la nad fokus update entry plak. Tapi 2 entry sehari tu memang tak dapat nak challange..hehe

    ReplyDelete
  6. Bestnya.. Kalau orang tua nak main boleh tak? Teringin sangat :D

    ReplyDelete
  7. Kite ade 1 kat rumah, tp yg jenis kecik je tu.. Sudahnya simpan je sbb semak rumah, haha~

    ReplyDelete
  8. nice2... bleh cari nk mnjual ni. hehe

    ReplyDelete
  9. Wahh seronoknya fariza ada playground sendiri..

    ReplyDelete
  10. seronok betul ada khemah utk si kecil. comel pulak tu

    ReplyDelete