April 2016
hai assalammualaikum

Ketagih Dengan Sambal Tempoyak Cendawan Kukur Dlaila - Tak habis lagi dengan sambal tempoyak ni nad oiitt..haaaha..nak buat macam mana kalau dah peminat sambal tempoyak. Mana taknya kalau ada sayur kegemaran kita iaitu petai. Petai kategori sayur kan..hahaa.. Kalau sebelum ni nad rasa Sambal Tempoyak Ikan bilis Petai, yang memang mengiurkan, kali ni nad rasa Sambal Tempoyak Ikan Bilis Cendawan Kukur Petai pula.


Salah satu kegemaran nad jugak cendawan kukur. Haritu balik kampung, nak sangat cendawan kukur, tapi mak cakap bukan musim dia..erk ada musim-musim erk. Jadi kempunan la nak makan. Selalunya cendawan kukur nad lebih suka masak tumis je. Memang boleh habis. Tapi bila dibuat sambal tempoyak pun sedap bebeh.

Sambal Tempoyak Dlaila ni laku sangat. Kadang agent-agent yang jual semua dah habis stock. Jadi kene tunggu diaorang update kalau dah sampai. Salah seorang agent Sambal Tempoyak Dlaila ialah kak Yb Shehan. Masa tu pulak status dia lalu dekat timeline nad, apa lagi terus massage dia cakap nak sambal tempoyak. Masa tu pulak harga dia tengah promosi, apa lagi beli jela.

Nad beli satu je, sebab mr mafia tak berapa suka sambal tempoyak, dia layan sambal belacan..hahaha..jadi beli satu jela. Ni la pertama kali makanan yang boleh dipos..hahaha..Sambal tempoyak boleh dipos kau..percayalahhh..Memang takda bau sangat tempoyak tapi, rasa dia mestilah rasa tempoyak. Masa dapat pun tak tertumpah sebab dah dibalut cantik dengan plastik. Bagus betul idea diaorang ni..huhu..


Malam tu nad masak simple je. Tak larat dengan layan anak lagi..huhuhu.. Jadi nasib baik ada Sambal Tempoyak Cendawan Kukur ni. Adalah penambah rasa. Makan nasi, ikan goreng dan sambal tempoyak memang sedap. Kenyang pun kenyang. Korang mesti cuba tau..sedap sangat weii..

Kalau nak boleh pergi ke Facebook Dlaila, tengokla agent-agent yang berdekatan dengan rumah korang..cepat rasa tak menyesal..


hai assalammualaikum

Doll Skin Foundation Sendayu Tinggi - Dah lama nad ikut cara bermakeup oleh yatie sendayu tinggi dekat youtube tu. Best sangat tengok dia makeup. Lepas tu ternampakla dia menggunakan satu produk dia yang mempunyai manfaat 3 dalam 1 iaitu sebagai faundation, concealer dan sunscreen. Nad pulak memang jenis suka pakai produk yang mempunyai manfaat yang banyak dalam satu produk, jadi tak perlulah beli banyak-banyak kan..hahhaa..jimat dekat situ.


Doll Skin Foundation Sendayu Tinggi. Itulah foundation dia. Sebelum beli, nad mintak pendapat orang ramai dekat facebook. Rata-rata mengatakan foundation tu sangatlah best. Dan paling best ada beauty blogger pun cakap best foundation ni. Lagi teruja la kita nak beli kan.


Comel sangat botol dia. Pertama kali, teruja nak cuba. Nad beli dekat watson dengan harga RM40. Yang peliknya orang lain beli bawah RM40 kot, kenapa nad punya mahal??..sila jawab watson Tesco Ampang..huhuhuhu..Tapi sebab dah teruja nak beli, kita beli jela. Nad beli sekali dengan brush dari sendayu tinggi. Dah lama cari brush untuk sapu foundation dekat muka, dah nampak ni siap dua dalam satu apa lagi, beli jugakla..hehehe..


Doll Skin Foundation ada 3 jenis warna,
1) Very Cute
2) So Sweet
3) Too pretty.

Nad beli yang Too Pretty. Sebab bila apply dekat tangan nampak pekat tapi bila sapu dia cantik sangat..Doll skin foundation ni boleh tutup segala jeragat, bekas jerawat, dark circle dan macam-macam lagi.

Berus tu pun dari Sendayu tinggi. Berus pelbagai fungsi yang direka untuk sapuan bedak asas dan concealer. Berus "buffing" melicinkan dan memberi kemasan sempurna dan hujungnya yang tajam senang disapu pada tempat sukar seperti hidung, mulut dan tepi mata.



Disebabkan dia pekat, nad calit sikit-sikit je, sebab tak suka tebal-tebal sangat. Nad bubuh dekat pipi dahi, dagu, bawah mata. Lepas tu sapu dengan brush yang nad beli. Bila nad pakai, memang dia menutup segala cela dekat muka. Dia sekata je dekat muka, takda bertompok-tompok. Tapi kakak saya cakap, saya terlalu putih bila pakai foundation ni. Mungkin kene tukar warna lain..hahhaha..



Bila dekat luar, muka tak berminyak dan tak nampak seperti pakai foundation. Muka nampak natural gitu. Memang best pakai Doll Skin Foundation ni.


Ni tutorial menggunakan Doll Skin Foundation. Selamat mencuba



hai assalammualaikum


7 kunci kebahagiaan hidup - Kalau kita nak bahagia, buatlah sesuatu perkara yang boleh mengembirakan diri kita. Bukan yang boleh menyakitkan hati lagi..huhuhu..ni dia 7 kunvi kebahagiaan hidup yang boleh kita lakukan

1) Jangan membenci sesiapa pun walau ada yang menyalahi hakmu.
- macam nad la, pernah suatu masa nad dimalukan dalam facebook hanya perkara kecil, memang marah, benci, tapi tak lama..dalam hati lantak kaula nak buat apa, yang penting ada benda lain yang boleh gembirakan nad. Dan nad takkan  benci orang tu pun, sebab dalam hati Allah akan balas perbuatan kau. Buat apa kita susah-susah nak balas..hahha..

2) Jangan pernah bersedih secara berlebihan - Nangis memang nangis, tapi pada masa sama,layan cerita running man atau layan lagu..hilang sedih tu..hahaha..itulah nad buat..nad tak fikir sangat masalah tu.

3) Hiduplah dalam keserdahanaan - Yup, hidup dalam sederhana dan tak berapa mewah..duit, lebih baik simpan.

4) Jangan memutus doa untuk saudara mukmin - Ini paling penting, walaupun takda orang doakan kita, biar kita doakan orang tu. Kita dapat pahala.

5) Perbanyakkanlah memberi walaupun tengah susah - Bila kita memberi, Allah akan balas dengan berlipat ganda. Pernah dengar cerita kan, orang tu tak banyak duit, tapi dia tetap tolong orang susah, dan akhirnya ada gandaan lumayan yang datang dekat dia.

6) Tersenyumlah walaupun hati sedang menangis - Ni nad selalu buat. Walau tengah sedih, taknak fikir sedih tu, tersenyum bagi hati ni sejuk.

7) Berbuatlah kebaikan - Sentiasa buat baik dekat orang. Insyallah, hati kita akan sentiasa bahagia.
hai assalammualaikum

Jubah Yang Mengubah Gaya Penampilan, Simple Dan Menawan Hanya Di Losravelda - Nad sebenarnya bukan seorang yang pengemar jubah. Sebab, orang macam nad dahla kurus, kalau pakai jubah mesti nampak besar. Orang cakap dah macam pakai sarung nangka. Tapi itu dulu!!..sekarang jubah dah ada saiz dia, rekabentuk yang menarik, yang boleh menampakkan seseorang nampak anggun dan menawan. Semakin meningkat usia, semakin berubah gaya penampilan kita. Begitu juga dengan nad. Selalu tengok orang pakai baju jubah cantik je, dan nad nak cuba pakai juga. Kalau korang nak tau baju raya nad tahun ni jubah tau..hehee..tengok dah mula suka dengan jubah.


Siapa suka jubah dan mula nak suka jubah macam nad??..hehee..Sekarang nad tengah nak  kumpul jubah pulak..hahaha..lawa-lawa pulak tengok jubah dalam satu laman web ni. Hah!! dah nak raya ni, apa kata usha dulu baju jubah,kurung dekat laman web ni. Bukan setakat jubah tapi ada shawl, blouse, pants dan macam-macam lagi. Jubah yang perlbagai warna dengan reka bentuk yang menarik..suka sangatt..Laman web nad maksudkan www.losravelda.com



Ni salah satu jubah yang menarik bagi nad. Jubah ni saiz S, nampak je macam besar sebab dia jenis mengembang. Boleh berangan macam princess, kasi pusing-pusing kain..hehee..Baju ni memang muat-muat dengan nad. Muat-muat maksudnya takdela ketat sangat, longgar dan selesa. Masa nad pakai, macam nak terus keluar jalan-jalan pakai macam ni..hahahah..Kalau korang tengok, nad nampak pendek dan macam gemuk..uitt takde ok..tu sebab nad tak pakai kasut tinggi, kain tu pulak terlebih..hahaa..Ni la jubah yang nad pakai memang best. Saiz pulak ada saiz S, M, L dan XL. Harga RM119 je.. boleh ke link http://losravelda.com/product-category/abaya/bahira-abaya/



Kain jubah ni diperbuat daripada matin satin royan. Tak licin tak kasar..sedang-sedang je..Fabrik ini bukan sahaja kelihatan hebat, malah kita juga rasa hebat ketika memakainya. Jubah ini kelihatan berkilat kerana fabriknya dan ini memberi penampilan klasik kepada sipemakainya. Jubah ni menarik bagi nad sebab potongan kontemporari, lengan panjang puteri potong abaya dengan tweed lace dari bahu sehingga pergelangan tangan yang sudah pasti memberikan keanggunan. Di bahagian lengan juga ada zip bagi memudahkan mengambil wudhu' dengan mudah dan selesa.

Breastfeed Friendly
Perkara paling penting bagi nad sekarang, setiap baju mesti ada breasfeed friendly, sebab nad menyusukan baby fariza. Ada zip tersembunyi di bahagian depan. Jadi nak susukan tu mudah.

Jubah ini cukup senang untuk digayakan, jadi takdela buang masa berfikir apa nak pakai bila nak keluar rumah atau untuk ke tempat kerja. Hanya pakai dan sarung tudung, dah siap! Jubah ini boleh didapati dalam warna-warna yang menarik.

Hah selain jubah, Losravelda ada jual macam-macam lagi jenis pakaian muslimah tau. korang pergi ke shop kat situ ada tulis Essential Collection, Modish Collection dan Primiere collection. Oh ada juga Shawl iaitu Hijab ( Naira Chiffon dan Naira Cotton)..meh nad tunjuk satu-satu

Essential Collection. Bleh klik  http://losravelda.com/essential-collection/



Nad terpegun dengan Carissa Blouse tu..warna biru..hehee..cantik

Modish Collection. Boleh Klik http://losravelda.com/modish-collection/
 

Jubah ropol-ropol dekat tangan ni pun lawa gak kan..haishh..cantik betul..

Primiere Collection. http://losravelda.com/premiere-collection/



Hah!!..macam mana..cantikkan. Hah nak tau banyak lagi design..korang boleh pergi ke
Website : www.losravelda.com
Instagram : @losravelda
Facebook : https://www.facebook.com/losravelda

hai assalammualaikum

Bergaya Dengan Seluar Palazzo - Kalau sebelum ni, nad tak berkenan langsung dengan seluar palazzo ni. Yela seluar kembang dekat bawah, dah boleh sapu lantai dah..hahaha..Yela dulu jiwa muda, lepas tu tak tau bab-bab fesyen. Yang nad tau, pakai jeans, tshirt dan cardigan. Bila dah meningkat dewasa ni, dah jadi mak-mak ni, mulalah jiwanya dah lain..hahha. Lagipun sekarang fesyen, kalau pandai dipadankan dengan betul, nampak cantik dan sesuai la kan. Time-time macam ni baru nak belajar bab-bab fesyen..hehehe..yang penting menutup aurat.


Seluar palazzo ni dipakai pernah digayakan suatu masa dahulu. Kalau dulu, orang pandang seluar palazzo ni seluar yang ketinggalan zaman. Seluar palazzo ni seluar yang mempunyai kaki yang amat lebar dan longgar. Bila pandang seluar ni, terkenang dekat ayah kita yang selalu pakai seluar macam ni..hahahaa..dengan rambut panjang, rambut afro. Lepastu joget dengan kaki goyang..hahahaa. Bila zaman dah berubah, para designer pun makin kreatif, jadi seluar palazzo ni telah direka menjadi satu pakaian yang sangat selesa dipakai dan cantik dipandang.


Kalau sebelum, nad tengok seluar palazzo ni besar-besar, macam takda saiz nad, tapi sekarang dah ada saiz S dan sesuai dengan nad. Bila tengok model pakai dah jatuh cinta. Jadi bila dah jatuh cinta kita pun nak pakaila. Jadi kita pun terbelilah..hahahha..Nad beli dengan kawan nad. Tengok saiz memang ada XS. Sebab nad ni kan kurus, jadi pilih saiz paling kecikla. Memang excited bila ada saiz XS ni. Tengok model pakai ok je. Nad ukur saiz dekat nad pun dah ngam. Tapi lepas tu, saiz tu dah habis. Jadi dia cakap cuba amik S. Mula-mula was-was gak, tapi on jela.



Dalam beberapa hari, sampai seluar tu. Terus nad cuba. Nasib baik selesa dan ngam-ngam dengan nad. Takde longgar, takde besar mana. Cantik je. Ni nad gayakan seluar palazzo dengan blouse panjang. Sepatutnya pakai blouse pendek baru cantik, tapi masa tu blouse pendek semua kotor, jadi amik jela blouse panjang ni. Sesuai jugak.

Masa pakai takdela rasa nak terpijak ke apa, elok je,.Takde pulak rasa macam sapu lantai..hahhahaa..lepas ni boleh beli seluar palazzo warna lain pulak. Tapi tunggu duitnya ler..hehee..


hai assalammualaikum

Baby Fariza Botak dah - Orang cakap rambut bayi baru lahir ni kotor. Jadi perlula di cukur rambutnya sampai botak bagi menjaga kebersihan baby. Ada baby tumbuh rambut sikit, ada yang lebat. Itu tak kisahla, yang penting kebersihan. Ada juga mak ayah yang taknak cukur rambut anaknya sampai habis, sebab sayang rambut anaknya, lagi-lagi yang lebat..itu tak boleh cakap apa la..mana yang kita rasa bagus, kita buat.

Nad ada terbaca dekat satu blog ni dia cakap Manfaat dari mencukur rambut bayi, menurut Ibnu al-Qayyim, yang ditulis dalam kitab Ath-Thiflu wa Ahkamuhu, adalah melaksanakan perintah Rasulullah Saw. untuk menghilangkan kotoran bayi. Dengan hal tersebut, kita membuang rambut yang kotor atau ramb yang lemah supaya berganti dengan rambut yang kuat. Hal ini lebih bermanfaat bagi kepala dan lebih meringankan atau membuat nyaman bagi sang bayi. Di samping itu, mencukur rambut bayi berguna untuk membuka lubang pori-pori yang ada di kepala supaya hawa panas boleh keluar melaluinya dengan mudah. Memotong secara bersih juga sangat bermanfaat untuk menguatkan penglihatan, penciuman, dan pendengaran si bayi.

Walaupun rambut baby fariza ni dah memang sikit, nad tetap jugak nak botakkan kepala dia. Jadi semalam bawakla dia pergi kedai gunting tempat biasa daddy dia pergi. Kedai gunting rambut RRRS dekat taman melawati. Memandangkan tiada siapa berani nak mencukur rambut baby fariza, jadi hantar kedai la, senang.


Mula-mula fikir jugak, meronta-ronta tak budak fariza ni. Kang susah jugak nak cukur dia. Tapi bila daddynya pegang, start je, nasib elok je dia duduk. Terkejut jugak dia dengar bunyi mesin..hahaha..


Tengokla gelagat dia bila dimesin rambutnya..


Bila rambut tinggal sejumbut je nak habis, dia dah start nangis dan rimas dengan kain tu..hahaha..jadi servis bertukar tangan. Mommy pulak kene pegang. Nasib sekejap je..ish, ngada-ngada dia ni..


Tengok diaorang dah bergeng. Takkan mommy nak geng jugakkan..ooohh tidak..takpela biar mommy geng sorang-sorang..nangis cari mommy jugak..hahaha..


Harap-harap tumbuh cantikla rambut fariza ye..hahaha




hai assalammualaikum

Berubah Perangai Dah Baby Fariza Ni - Mak nad cakap, baby ni setiap bulan akan berubah perangai dia. Lagi-lagi kalau demam, akan berubah perangai dia. Dan nad nampak perubahan fariza dari semasa ke semasa dan paling ketara selepas dia baik demam..fuhh..Setakat ni baby fariza baru demam dua kali. Ingatkan berubah lagi senang, rupanya lagi mencabar..hahaha..


Kalau sebelum ni, nad nak buat kerja pun senang. Sebab baby fariza akan baring senyap, main permainan dia. Tak pun, akan meniarapkan dia, dan buka tv cerita astro ceria 611. Layan la fia cerita kartun. Nad pun nak makan pun senang, nak buat kerja pun senang. Tinggalkan dia lama pun senang.

Tapi lepas baik demam aritu, perangai dia berubah, nak melekat je nad. Manjanya terlebih. Kalau dulu nad mundar mandir depan dia pun, dia tak kisah. Sekarang, asal lalu depan dia, dia nampak muka nad, terus nangis. Tinggalkan sekejap pun tak boleh. Nangis bukan biasa-biasa, tapi ditrkan-tekan nangisnya. Menjerit sekuat hati!!. Pastu tersedu-sedu. Nad ye rasa kesian, kena angkat dia, baru dia diam.


Sekarang nak buat kerja terpaksa dukung dia sekali. Kalau larat, tak larat dekat je, layan dia dulu, kalau ok, tinggalkan..tapi sekejap jele..pastu dia mulalah nak perhatian..sekarang pun dia dah macam memilih orang. Kalau dulu siapa-siapa dukung, dia tak kisah, sekarang macam dah kenal orang. Haishhh..susah gini..

Nak pakaikan baju pun dah susah..tergolek sana sini. Dan dia dah paham kalau mommy dan daddynya nak keluar..terus nak ikut nangis..fuhh..ni baru macam ni, belum membesar lagi..adoyaiii...
hai assalammualaikum


Bowling Tournament KBBA9 Bersama K.Roger's Butter Cookies - Haish lama dah tak memegang bola bowling tu. Last main masa praktikal kot..hahaa..dan jumaat lepas, Kelab Blogger Ben Ashaari telah mengadakan bowling tournament dekat Ampang Superbowl  Bangi Gateaway. Lama jugak tak lepak dengan diaorang, jadi malam tu dapatla melihat kemeriahannya bila berjumpa. Riuh, Kepoh, Havoc, itu pasti bila kami dah berjumpa, walaupun pertama kali berjumpa.





Malam tu, dapat la lihat aksi-aksi blogger bermain bowling. Nampak kehebatan mereka, nampak skill mereka, hebat, memang hebat!! Biasalah bukan sekadar blogger, bukan sahaja hebat semasa menaip blog, malah hebat diluar..huhuhu. Macam-macam perangai dah keluar, walaupun dah jadi mak orang, tetap juga menjerit, melompat..yee itu nad..hahahaa..anak??, mr mafia jaga..bagi mommy rehat, happy dengan diaorang. Babysitter pun banyak dekat situ. Lagi-lagi baby fariza suka dengan mommy ayuejean..hehe..






Tengok sahaja video ni..memang happening. Setiap satu group ada 4 orang. Nad group panda bersama dengan kak Massaari, Bonde dan Angah. Mula ingat 2 game je, sekali nah kau, 3 game sekali..ambikk!!..nak sangat main kan..puas memang puas. Sampai game ketiga dah lemah longlai dah..hahaha..Start bermain dalam pukul 9 lebih, habis game pukul 12 tengah malam..kau bayangkan berapa lama..fuh syokk..nad biasa, dah lama tak bermain, skill kurang, masuk longkang je dan markah paling rendah dalam group..haahhaa..yang penting enjoyy

Pemenang Bowling Tournament



Juara berkumpulan - Group Panda
Juara Kategori wanita - Mas Saari
Juara Kategori Lelaki - Razi

Penaja K.Roger's Butter Cookies

Malam tu sambil main, sambil makan cookies. Masa datang dah terus rasa, sedap memang sedap. Satu-satu masuk mulut. K.Roger's Butter Cookies yang menaja kitaorang malam tu. K.Roger's Butter Cookies... 100% pure butter... Kualiti premium...

Ada 4 perisa cookies K. Roger's ni. 
- Cornflakes & cereal
- Almond and Choco Chips
- Rasberry and Almond Chips
- Blueberry




Tak di dapati di kedai... Boleh order melalui pembelian online dan agen berhampiran..

Nak cuba? Sedap Sekali Ngap!!! Promosi istimewa sehingga 8.5.2016... Beli 4 tin@RM100 sahaja. Penghantaran PERCUMA seluruh Malaysia.

Hubungi 014-3348803 utk pembelian dan pertanyaan...

Facebook:  https://www.facebook.com/K.ROGERSbuttercookies


Finish..semua gembira dan berpuas hati. Kami Kelab Blogger Ben Ashaari bukan sekadar blogger, kami makan cookies, kami main bowling. Semoga ukhuwah terus terjalin.Terima kasih kepada penaja - K.Roger's Butter Cookies

hai assalammualaikum

Salmon With Mustard Di Ikea - Haritu nad pergi Ikea Damansara kali kedua, sebab nak beli meja kerja untuk nad dengan almari pakaian baby fariza. Entry ada dekat SINI. Macam biasa, kalau dah sampai Ikea, dah siap jelajah satu ikea, sebelum nak amik barang, kene berhenti dulu untuk makan..hahaha..kasi perut kenyang lepas tu balik pun suka hati..dalam Ikea kan ada restaurant, jadi makan jela dekat situ. Selalu menu yang menjadi perhatian ialah Meatball dia. Tapi disebabkan haritu dah makan meatball dia, entry ada dekat SINI, jadi kita nak cuba menu lain pulak. Kalau boleh nak rasa apa yang ada dekat restaurant Ikea tu.



Apa nad order? nad order Salmon With Mustard dan Ayam goreng. Nak rasalah macam mana rasa ikan salmon tu kan. Tengok gambar dah menarik. Tengok rupa dah tertarik. Jadi kita orderla.

Bila dah dapat meja, duduk dan makan. Kali pertama masuk mulut, ermmm rasa biasa je..hahaha..kuah dia la yang sedap. Sayur pun cuma kacang panjang dan kentang..Rasa ikan goreng lagi sedap kot..hahahaa..Lagi satu sebab makanan tu dah sejuk, jadi kurang sikitla. Macam tu jugak dengan ayam goreng tu. Kalau lagi garing lagi urmmpphhhh..huhuhu..


Taubatla nak beli Salmon With Mustard ni lagi. Lepas ni kalau datang ikea makan meatball je. Meatball jugak yang sedap dan habis dimakan..hahhaha..Tak tau kenapa suka sangat dengan meatball dia, mayb sebab isinya macam penuh, pastu bila masuk mulut, dapat rasa meatball tu betul-betul ummphh..dengan kuah dia yang sedap tu..sampai jilat jari..

Fuh malam-malam buat entry makanan..memang menggugat betul.
hai assalammualaikum 

Drama Mr Boss Miss Stalker Di TV3. - Sebelum ni nad layan certa Cinta 100kg. Best sangat cerita tu, orang berbadan besar menjadi rebutan lelaki hensem..hehe. Tamat cerita tu, datang pulak cerita baru iaitu Mr Boss Miss Stalker. Drama Mr Boss Miss Stalker akan bersiaran selama 20 episod dan buat pertama kalinya menggandingkan pelakon Ashraf Muslim dengan Mia Ahmad. Berdasarkan adaptasi novel karya Aesya Azahar, Drama Mr Boss Miss Stalker telah diarahkan oleh Heykal Hanafiah di bawah terbitan Saphire Screen Sdn Bhd.

 


Turut menjayakan Drama Mr Boss Miss Stalker yang akan bersiaran pada setiap Jumaat hingga Ahad bermula pada pukul 6:58 petang adalah Riz Amin, Miera Leyana, Shazmeer, Nazeera Sardi, Aleza Shadan, Marisa Yasmin, Kodi Rasheed dan Aman Shah

Sinopsis Drama Mr Boss Miss Stalker Di TV3.
Drama Mr Boss Miss Stalker mengisahkan tentang seorang gadis bernama Sara Azreen yang telah ditugaskan oleh bapa saudaranya Hamzah untuk menjadi pengintip pada seorang jejaka bernama Hariz Zhafran yang merupakan seorang CEO di Mentari Angkasa Sdn Bhd. Hariz Zhafran menjadi suspek dalam pembunuhan Tan Sri Jalil.

Pada awalnya Sara Azreen agak keberatan untuk melaksanakan misi tersebut namun kerana rasa terhutang budi pada Hamzah yang telah membiayai kos pembelajarannya sewaktu di Australia dulu, akhirnya Sara Azreen bersetuju. Demi untuk melaksanakan misi tersebut, dia telah memohon jawatan sebagai jurutera di Mentari Angkasa.

Setelah mendapat jawatan jurutera yang dipohonnya itu, Sara Azreen memulakan misi pengintipan. Perwatakan Hariz Zhafran yang tidak bertimbang rasa dan garang membuatkan Sara berasa lebih yakin bahawa bosnya itu adalah seorang yang kejam dan tidak mustahil terlibat dalam kes pembunuhan Tan Sri Jalil. Malah Sara juga yakin bahawa Hariz Zhafran turut terlibat dalam kes penculikan Liza yang merupakan anak perempuan kepada Tan Sri Jalil.

Misi penyelidikan Sara agak terganggu dengan kehadiran Izzudin yang sentiasa mencari peluang untuk mendekatinya. Izzudin adalah pengurus di Mentari Angkasa. Manakala Ria Alisya pula yang merupakan seorang pelakon popular dan teman wanita kepada Hariz berasa agak tergugat dengan Sara.

Semakin lama menyelidik, Sara mula rasa serasi bersama Hariz selepas mengenali keperibadian sebenar lelaki itu. Tapi tugasan baru yang diberikan oleh Hamzah kepada Sara membuatkan dia mula berbelah hati.

Dia terpaksa berpura-pura menerima cinta Hariz Zhafran sedangkan dalam masa yang sama lelaki itu melamarnya. Mampukah Sara meneruskan misi penyelidikannya ataupun dia akan berterus terang kepada Hariz Zhafran?

Untuk mengetahui kesudahan kisah menarik ini, anda kenalah ikuti Drama Mr Boss Miss Stalker Di TV3 di slot Dahlia stiap jumaat - ahad setiap pukul 7 petang.
hai assalammualaikum

Rangkaian Produk  Safi Rumusan Bahan Semulajadi Dan Diformulasi Dengan Habbatussauda - Kalau tengok bab produk kecantikan, mesti kita akan tengok isi kandungan dia yang sesuai dengan kulit muka kita. Rata-rata sekarang lebih suka memilih produk kecantikan yang berasaskan semulajadi berbanding yang menggunakan merkuri. Sebab apa yang kita tau, bahan semulajadi banyak khasiat dia, dan elok untuk kulit. Safi sudah terkenal sejak lama lagi, dan apa yang nad nampak, pasti akan ada sahaja produk terbaru yang akan dikeluarkan. suka sangat dengan produk Safi ni.

Kebaikan hasil alam semulajadi diperakui sejak zaman berzaman bagi memberikan khasiat terhadap kulit wajah. Safi telah menghasilkan produknya berasaskan ekstrak tumbuhan, dan kini produk Safi telah memperkenalkan formulasi terbaru dalam rangkaian permbersih wajah dengan manfaat Habbatussauda agar khasiat pada kulit dapat dipertingkatkan. Wooww!!..dah digabung dengan habatussauda pulak. Habatussauda memang banyak kebaikaannya kan!!


Habatussauda atau dikenali sebagai Jintan Hitam merupakan kombinasi utama dalam formulasi baharu rangkaian Permbersih Wajah Safi bagi membantu kulit agar kelihatan halus dan lembut. Habatus Sauda melindungi kulit dengan nutrien dan bahan antibakteria. Antara produk permbersih muka terbaru ialah Sari Mentimun & Habatus sauda, Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda dan Sari Gamat & Habbatussauda.

Rangkaian Produk Pembersih Muka Safi
1) Permbersih Muka Sari Mentimun & Habbatus Sauda 

50g RM 6.10 / 100g RM 10.80

Rasai manfaat Seri Mentimun yang mampu mengecilkan pori. Mampu membersihkan kotoran secara mendalam, membuat kulit terasa lebih mulus, segar dan berseri. Dengan khasiat mentimun, sel kulit mati akan mudah tertanggal malah kotoran dapat dibersihkan secara berganda. Permbersih ini sesuai untuk semua jenis kulit. Bau pembersih Seri Mentimun ni memnag sedap. Picit sedikit sahaja dan keluar buih banyak.

2) Pembersih muka Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda

50g RM 6.10 / 100g RM 10.80

Rumusan khas Sari Susu Manggis menjadikan kulit wajah cerah dan lembap sepanjang hari. Pembersih ini amat sesuai untuk mereka yang berkulit kering. Lawa kan bekas dia, warna ungu warna buah manggis. Yang ni, sabun dia pekat sedikit. Tapi bau dia lagi sedap..hehehe..

3) Permbersih Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda

50g RM 6.10 / 100g RM 10.80

Kehebatan gamat memang diperakui ramai sebagai agen pemulihan dalam rawatan tradisional. ia juga mengawal minyak dan jerawat di samping membersihkan wajah dengan sempurna tanpa cela. Jangan risau, produk safi semuanya wangi-wangi. Yang ni memang sesuai dengan muka nad, sebab muka nad berjerawat dan berminyak. Sedap je bila gosok dekat muka. Muka jadi halus.

Penyegar Sari Mentimun Dan Pokok Lidah Buaya bersama Habbatus Sauda
100ml RM7.50

Bestnya penyegar muka ni. Ada dua bahan yang memang bagus untuk kulit muka. Bahannya pula memang kita selalu guna untuk kebaikan muka. Dua bahan iaitu Sari Mentimun dan Pokok Lidah membuatkan kulit wajah menjadi tegang dan sentiasa lembap. Penyegar ni tanpa alkohol dan berkesan mengecilkan pori sambil mebersihkan sisa kotoran. amik sedikit letak dekat kapas, lepas tu sapu ddekat muka korang. Rasa sejuk je.


Rangkaian Produk Pelembap Muka
1) Pelembap muka Sari Gamat & Habbatus Sauda

80g RM8.90

Kebaikan Sari Gamat sebagai agen pemulihan mampu mengawal minyak dengan efektif agar kulit bebas bernafas dan lebih sihat tanpa jerawat. Kulit yang berminyak memerlukan produk yang betul untuk mengembalikan kesegaran pada kulit wajah. Jadi gunalah pelembap ni.

2) Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda 

80g RM8.90

Manfaat ekstrak Sari Pokok Lidah Buaya ini umpama terapi wajah. Siapa pernah pakai lidah buaya, mesti tau, bila sapu dekat kulit, akan terasa sejuk je. Selain menyejukkan, ia juga membekalkan mineral dan vitamin yang diperlukan oleh semua jenis kulit. Kulit terasa lebih lembap dan sihat.

3) Krim Kecantikan Lidah Buaya & Habbatus Sauda

16g RM7.40

Rumusan khas ini dipertingkat dengan gabungan Sari Pokok Lidah buaya dengan Habbatus Sauda. Ia mengandungi nutrien semulajadi agar kulit kekal lembap dan segar. Ia membantu kulit wajah nampak halus, lembut dan berseri. Nampak tak krim ni warna coklat, ia boleh dijadikan sebagai asas solekan. Ala, macam foundation gitu. Comel je bekas dia..hehe


Bersama kita nikmati khasiat semulajadi dengan manfaat berganda Habbatus Sauda.Jangan risau, semua produk safi wangi sangat. Tiada bauan yang tidak menyenangkan..hehe


Kat mana boleh dapat Produk Safi ni ??
Produk Safi Boleh didapati di seluruh Malaysia termasuklan farmasi, pasaraya dan pasaraya hiper utama.  Untuk maklumat lanjut mengenai jenama Safi, sila layari laman
facebook SAFI: www.facebook.com/SAFI.MY 
instagram: @safimalaysia 
youtube: www.youtube.com/safimalaysia