May 2015
hai assalammualaikum

Brim Kemasukan Kedua Dah Masuk  - sebelum ni memang dah dibagitau yang BRIM masuk secara berperingkat. Yang berkeluarga akan dapat berperingkat,manakala yang bujang dapat sekali je. Nad ni kategori yang dah berkeluarga la..hehee..BRIM yang pertama masuk haritu January haritu, entry ada dekat SINI. Manakala kemasukan yang kedua masuk bulan Mei ni. dan cek dalam maybank aritu dah masuk..alhamdulillah..


Pemohon yang layak akan menerima Bayaran BR1M 2015 tiga (3) kali setahun. Bayaran kali pertama akan dibuat pada Januari. Bayaran kali kedua pada bulan Mei dan bayaran kali ketiga pada bulan September.

Bayaran BR1M 2015

Bayaran RM950.00 berkeluarga kepada pemohon berpendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
  1. Januari RM300
  2. Mei RM300
  3. September RM350
Bayaran RM750.00 berkeluarga kepada pemohon berpendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 – RM4,000.
  1. Januari RM200
  2. Mei RM200
  3. September RM350
Duit yang dapat nad akan simpan. Lagi-lagi untuk baby sekarang. Semuanya untuk baby la sekarang ni..hahaa..mummy daddy dah tak boleh boros..hahaa..
hai assalammualaikum

Monster Crazy Crunchy (MCC) Pencuci Mulut selepas Makan - Selepas makan, nad mesti nak kunyah something yang simple. Biasalah orang kuat makan ni memang macam ni. Selalunya akan cari makanan ringan sambil tengok tv. Memang heaven masa tu..hahahaa..pencuci mulut ni memang paling sedap, sebab dia disaluti coklat. Bukan sekadar coklat tapi ade sejenis beras yang berwarna warni (versi rainbow)..siapa tak suka benda warna warni kan. Kalau sebut coklat je mesti disukai semua orang, tak kira budak, remaja, dewasa atau orang tua. Lagipun coklat dia tak terlalu manis dan tidak memuakkan. . 


Pilihan nad untuk ialah Monster Crazy Crunchy versi Rainbow. Tengok gambar tu, dari luar dah nampak coklat dan beras warna warni tu..memang menarik hati ni nak memakannya. Mungkin ada sesetengah orang tak pernah dengar lagi nama Monster Crazy Crunchy ni. Meh nad nak habaq, Monster Crazy Crunchy ni sejenis makanan ok. Makanan di dalam botol yang diletakkan beras warna warni dan coklat. Cara makan senang je, buka tutup, gaul coklat dengan beras dan makan..hahah..senang kan..Sepatutnya MCC ni nad dapat tiga botol, tapi disebabkan anak buah dah nampak, diaorang amik dulu..ahhaa..see!!..




Coklat macam ni nak tahan lama mesti la dimasukkan dalam peti ais. Tapi bila keluarkan mesti keras kan. Jadi jangan risau, mudah je nak cairkan coklat dia.
1) Isi air panas dalam sebuah mangkuk
2) Rendamkan Monster Crazy Crunchy Versi Rainbow ni secara Terbalik
3) Biarkan 1 minit
4) Dah 1 minit, angkat perlahan, buka penutupdan dah cair..
5) Makan la apa lagi..hehehe..


Makan Monster Crazy Crunchy ni korang nak makan time bila-bila pun boleh. Masa buat asigment, masa tengah buat kerja, makan tengahari (sebab dia mengenyangkan), makan masa tonton tv, masa jem, masa bila-bila la..Macam nad makan masa tengok tv. Sambil tonton cerita, sambil makan sampailah tak sedar dah habis..hahaa..nampak tak. Coklatnya manis tapi tak muak. Time makan bunyi krup krap krup krap sebab beras dia yang rangup tu..aummm..


hah terliur tak...anyomnyom..tengok orang makan pun mesti dah terliu..hhahaa..apa lagi order la..beli untuk orang tersayang..harga sebotol RM 7..nak beli untuk sendiri pun boleh..Info lanjut boleh pergi sini..

Hotline : 013 889 0044 ( whatsapp )
Website : www.crazycrunchy.com
Instagram : instagram.com/crazycrunchyofficial

hai assalammualaikum

Review Filem : SPY - Lepas je pelancaran PERFECTO POPCORN,kitaorang dipertontonkan dengan filem SPY. Akhirnya dapat jugak tengok wayang..dah lama tak layan wayang ni. Dah lama tak amik tau pasal movie-movie dekat wayang ni. Jadi apa yang dibagi layankan je. Nasib baikla cerita SPY ni best..kalau tak tidur nad dalam wayang tu kang..hahaha..Sebenarnya tak tau pun ape filem SPY ni. Filem serius ke, lawak ke, aksi ke, lepas je tengok..ok cerita SPY ni genre aksi lawak...hahaha..


Spy [Review]

Filem Spy mengisahkan Susan Cooper yang merupakan seorang agen CIA yang bertugas id pejabat sebagai pembantu kepada agen lapangan Bradley Fine. Beliau yang tidak pernah bekerja dilapangan mendapat peluang tersebut apabila agen Fine telah dibunuh oleh penjual senjata di pasaran gelap, Raina Boyanov dan kebanyakan nama agen CIA di lapangan telah didedahkan.

Kini beliau ditugaskan untuk mengintip dan mendapatkan maklumat mengenai senjata nuklear yang telah dicuri sebelum ia jatuh ke tangan pengganas. Dapatkah beliau menghalang penjualan senjata nuklear itu? Tonton filem ini untuk mengetahui kesudahannya.

Apa aku rasa?

Aku gelak tak berhenti dari mula sampaila habis cerita. Serius bebeh, mula-mula je dah lawak..macam mana orang lain tak teruja nak tengok. Setiap lawak jenaka dirancang dengan baik dan mamang kelihatan bersahaja. Malah ini merupakan filem yang paling lucu dan menghiburkan pernah nad tonton dalam satu jangkamasa yang agak lama.

Tapi nak tengok cerita ni kene hati-hati, bahaya bawak budak-budak sebab bahasa dia tak sopan..ada yang lucah, dan tak sepatutnya didengar.hehhee..



Tapi semuanya ok dan memang lawak habis..tak rugi korang tengok..cepat-cepat pergi tengok..
hai assalammualaikum

Perfecto Popcorn : Disaluti Kesempurnaan Pelbagai Perisa - Dari kecik sampaila ke besar popcorn menjadi satu snek kegemaran, tak kira la dekat rumah, dekat luar atau semasa menonton tv. Kadang sampai berebut dengan adik beradik lain. Kalau sebelum ni popcorn hanya ada satu eprisa je, tu pun nad tak tau perisa asal dia..main makan je..haha..rasa sebelum ni popcorn rasa madu sebab ada rasa manis-manis gitu..popcorn kalau tak manis tak sedap okk..sekarang popcorn dah ada pelbagai perisa..huishh..pilih mana korang suka.


Popcorn merupakan snek klasik yang digemari oleh semua orang tak kira tua ke muda, lebih-lebih lagi kepada kaki wayang. Tiada yang lebih sempurna daripada menonton di pawagam dengan popcorn yang disaluti sepenuhnya. Pasaran kini menyaksikan perkembangan pesat pengeluaran filem yang secara langsung meningkatkan permintaan popcorn, kerana ia gandingan sempurna di layar perak. 


 PERFECTÒ memperkenalkan sesuatu yang lain untuk kenikmatan sempurna – PERFECTÒ Popcorn, yang disaluti sepenuhnya setiap satu; menjadikannya teman sejati anda apabila menonton filem. PERFECTÒ Popcorn terdapat di dalam tiga perisa klasik, “Ultimate Caramel”, “Chocolate in Love” dan “French Vanilla” bagi menepati cita rasa anda. Mamee Double – Decker ketika ini memiliki lebih 36% syer pasaran snek di Malaysia, di mana PERFECTÒ Popcorn adalah sebahagian daripadanya.


Pelancaran PERFECTÒ Popcorn menyaksikan ketibaan bergaya tetamu dengan pengalaman melalui karpet merah PERFECTÒ Popcorn. Para tetamu kemudiannya akan disambut oleh “paparazzi” yang akan mengambil gambar aksi-aksi mereka di karpet merah, dan dijamu dengan pelbagai seleksi  canapés, mocktail, dan pemanis mulut lazat dengan perisa popcorn yang menggoda selera tetamu.





Pada hari tu juga, ramai artis yang turut hadir. Dapatla bergambar dengan mereka.


Majlis diteruskan dengan sketsa suspen filem seram yang membuatkan tetamu terasa bagaikan sebahagian daripadanya. Masa ni tetiba je ade perempuan menjerit..hahaha..nak tau korang layan video tu..

Majlis ni bukan sahaja untuk pelancaran PERFECTO POPCORN, tapi ada tayangan movie. Dah lama nad tak tengok movie, masa ni la layan. Aturcara diteruskan dengan tayangan istimewa filem “SPY”.  Tak rugi weii layan cerita SPY ni..memang best dan kelakar..nanti nad review filem SPY ni..Keseronokan menonton ditambahkan lagi dengan hidangan PERFECTÒ Popcorn, iaitu popcorn yang disaluti 100%, ketika menonton TV.


Kesimpulannya , PERFECTÒ Popcorn merupakan snek unggul yang memberikan pengalaman terbaik apabila menonton, tidak kira samada di pawagam mahupun di rumah. Ia menjanjikan rasa  yang disaluti 100% perisa dalam setiap satu. Selain daripada itu, peknya menampakkan pengalaman filem yang membawakan kita dekat kepada pengalaman di pawagam.
 
PERFECTÒ Popcorn,snek mewah yang mampu dinikmati semua kini terdapat di seluruh negara dengan harga jualan runcit RM4.50 bagi pek kecil (85g) dan RM7.50 untuk pek besar (160g).

Untuk keterangan lanjut, layari  Facebook rasmi PERFECTÒ di 
www.facebook.com/PerfectSnacks.









hai assalammualaikum


Timbul Garisan Gelap Di Perut ( Linea Nigra) - Nad buat entry ni disebabkan mr mafia..sebab apa..sebab nak bagi dia info apa yang berbulu dekat perut ni..ahhaa..ada dia boleh cakap "sayang kenapa perut sayang ada bulu..garis panjang pulak tu..nampak sangat ni"..ok nampak sangat dia memang jarang baca bab-bab ibu mengandung ni..dia baca berkenaan kamera je..takpe-takpe..meh kita bagi dia informasi pasal bulu tegak ni..ahhaha..

Linea nigra ialah garisan menegak berwarna gelap dengan kelebaran sehingga satu sentimeter yang terbentuk pada tengah-tengah perut, biasanya merentasi pusat. Linea nigra (garis hitam) adalah garis vertikal berwarna gelap yang terlihat di perut ibu selama kehamilan. Garis ini dapat membentang mulai dari ujung bawah tulang dada (prosessus xyphoideus) hingga tulang kemaluan (pubis). Ia biasanya muncul sekitar trimester kedua. 

Apa yang menyebabkan garisan ini terjadi ?

Ia disebabkan oleh pigmentasi pada kulit di mana otot abdomen anda meregang untuk memudahkan pembesaran bayi anda. semakin hari baby semakin besar..perut pun semakin menegang..memang segala urat-urat, bulu yang tersembunyi boleh nampak..hahhaa..tak pelik laa..

semakin gelap kulit seseorang tu, maka semakin teranglah garisan hitam ni sebab banyak pigmen melanin. Makin gelap kulit kita, maka ia menunjukkan semakin banyak melanin dalam badan.


Adakah garisan ini boleh hilang?

Garisan pigmentasi ini akan pudar dalam masa beberapa minggu selepas anda melahirkan, namun anda mungkin perlu menggosoknya sedikit untuk menghilangkan kulit kering. Bahagian-bahagian badan lain seperti puting payudara, tahi lalat dan bintik-bintik gelap pada kulit mungkin akan turut mengalami perubahan pigmentasi, tetapi ini juga akan hilang. 

Biasalah ibu mengandung banyak sangat perubahan dia, sampai laki nad pun pelik..haha..selama ni tengok perut kurus je..cantik je..suci dalam debu takde apa-aa..hahaha..sekali nampak ni..hahaha.. ok my sayang hunny bunny..jangan risau..benda tu akan hilang..i akan jaga penampilan i demi you..wah gituu...hahaha..

hai assalammualaikum

Sijil Halal Secret Recipe Ditarik Balik - Nad memang jarang makan Secret Recipe disebabkan harga dia, last nad makan masa bulan puasa tahun lepas dekat luar ikea tu. Memang tak dinafikan kek, dan makanan dia memang sedap..lagi-lagi popeye udang dia..pergh teringat-ingat pulak..hehee..dan mr mafia pulak gemarkan lasagna dia. Nampaknya lepas ni kempunan la mr mafia dengan lasagna dia sebab sijil Halall Secret Recipe dah ditarik balik. sebab Apa??





KENYATAAN MEDIA ISU PENARIKAN SIJIL PENGESAHAN HALAL MALAYSIA BAGI SYARIKAT SECRET RECIPE MANUFACTURING SDN. BHD.

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Hab Halal ingin memberi penjelasan berhubung isu penarikan balik Sijil Pengesahan Halal Malaysia bagi syarikat Secret Recipe Manufacturing Sdn. Bhd. berikutan kenyataan mengenainya yang disebarkan secara meluas di laman-laman sosial.

Penarikan Sijil Pengesahan Halal Malaysia bagi syarikat tersebut adalah disebabkan telah berlaku perlanggaran terhadap Manual Prosedur Pensijilan Halal Malaysia yang melibatkan kesalahan-kesalahan kebersihan dan GMP (Good Manufacturing Practice) yang serius. Penarikan ini walau bagaimanapun adalah TIDAK disebabkan kesalahan penggunaan bahan haram dalam pemprosesan produk.

JAKIM amat memandang serius perkara ini dan mengingatkan kepada setiap pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia agar sentiasa mematuhi piawaian pensijilan halal Malaysia dari masa ke masa. Tindakan juga akan diambil tanpa kompromi kepada mana-mana pihak yang melakukan pelanggaran terhadap pematuhan piawaian pensijilan halal setelah memiliki Sijil Pengesahan Halal Malaysia
JAKIM juga ingin menasihatkan pengguna agar tidak membuat andaian pelbagai dan menyebarkan isu ini secara salah. Sebarang maklumat lanjut, pengguna boleh berhubung terus dengan Bahagian Hab Halal Jakim di talian 03-8892 5000 / 5001 (talian utama) dan 03-8892 5048 (Pegawai Perhubungan Awam) dan semakan status halal juga boleh disemak melalui Direktori Halal Malaysia di www.halal.gov.my.

sumber : SINI 
hai assalammualaikum

Buffet Ramadhan Buka Puasa di Bangi Golf Resort - Alhamdulillah..selepas merehatkan diri, inilah kali pertama event yang nad pergi. Dapat jugak jemputan food review Buffet Ramadhan ni di Bangi Golf Resort ni. Dan semestinya nad takkan lepaskan peluang ni... Masa ni la nak aktif balik sebelum berpantang..masa ni la nak makan macam-macam. Kali pertama pergi Bangi Golf resort ni..jadi masa pergi gunalah waze. Terus dia bawak ke tempatnya.

Lagi beberapa minggu je nak puasa kan. Pejam celik dah nak dekat puasa. Jadi, sempena bulan Ramadhan nanti, Bangi Golf Resort Restaurant akan mempersembahkan Buffet Ramadhan yang bermula 21 Jun 2015 hingga 15 Julai 2015. Bangi Golf Resort Restaurant merupakan salah satu beberapa resort golf di Malaysia yang mempunyai sijil Halal daripada Jakim..jadi takkan ade perasaan was-was di situ ya. 

Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort ni digemari kerana kepelbagaian juadah dan kualiti masakan. Memang tak dinafikan..macam-macam makanan ada..tapi sebelum tu tunjuk makanan, meh nak bagitau harga dulu..ehehe..supaya korang tak tertanya-tanya..Meh nak bagitau harga dekat Bangi Golf Resort Restaurat ni..takdala mahai sangat pun..boleh datang seisi keluarga. 

Dengan lebih 200 sajian istimewa yang pelbagai pilihan termasuklah masakan Melayu popular, sajian Barat dan masakan Timur yang pasti membuatkan pengunjung rasa puas hati  dengan harga berbaloi-baloii...
RM 55 untuk dewasa
RM 27 untuk kanak-kanak

Makanan Utama Tempatan dan Masakan Timur 
 






Meh tengok makanan yang akan disediakan di Bangi Golf Resort untuk buka puasa nanti. Di sudut Menu Utama Tempatan dan Masakan Timur pelbagai juadah disediakan Butter Prawns, Teriyaki chicken, Black Pepper Beef, Sambal Sotong Kembang, Ayam Masak Ros dan macam-macam lagi..

Makanan Barat
 




Meh kita pergi makanan Barat pulak..hehee..Dengan sentuhan gastronomi istimewa seperti Krim ayam salai dengan Bawang Foccacia Panggang. Jangan tak tau, chef dekat sini telah tambah menu atas permintaan pengunjung iaiatu Beef Laagna dan Grilled Boneless Chicken with Creamy Mushroom Sauce.

Salah satu hidangan yang pertama kali nad rasa dan memang memenuhi tekak ni. Telur beserta kuah..nyum..nyum....nampak macam geli tapi sebenarnyaa SEDAPP.....





Bagi yang nak makanan ringan..ade jugak disediakan mee jawa, rojak..ummpphh..mantop

Dessert




Rambang mata tengok bahagian dessert ni..ada banyak lagi..alhaii..sedapnyaaa..



Kalau korang sampai sini..korang kene survey dari dalam sampai luar..hahaa..sebab kambing golek ni dekat bahagian luar. kalau korang tak perasan alamatnya melepas nak merasa. sebabnya kambing ni mendapat sambutan hangat dari tetamu sampai tinggal tulang weii..dagingnya yang lembut..memang aummm..Selain tu ada jugak sup kambing mamak. ada jugak sate daging dan ayam beserta makanan bergoreng seperti kuey teow goreng dan mee goreng mamak.

Pada Buffet Ramadhan kali ini, Bangi Golf Resort memperkenalkan konsep ruang dapur terbuka di mana para pengunjung dapat melihat sendiri chef-chef kita menyediakan makanan serta boleh terus berinteraksi dengan mereka. Jangan ingat datang sini makan je, tapi disini turut dihiburkan dengan muzik Melayu Tradisional yang didendangkan secara live oleh sebuah kugiran dari pukul 6.30 petang sehingga 9.30 malam. sambil makan sambil layan lagu.

Pasal Parking jangan risau, bangi Golf Resort akan menyediakan 800 tempat letak kereta secara percuma. surau juga disediakan.

 Info lanjut Bangi Golf Resort:
Alamat :No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi,Selangor 43650
Malaysia.
No. Tel : +[60] 03 – 8925 3728

email : bgb.bangigolf@gmail.com

Waktu operasi :6.30 am - 9.30pm Daily

hai assalammualaikum

credit pic kerex studio
Nivea whitening and Firming Body Care Range -Tak kira siang atau malam, perempuan sentiasa jaga penampilan dan kecantikan diri. Apa yang paling penting selain muka adalah badan. Kita ni kalau boleh sentiasa nak badan kita lembap, licin , halus, putih dan gebu kan.

Kulit yang cantik sering dikaitkan dengan kulit yang bermaya. Namun majoriti wanita Asia mahukan lebih daripada itu. Mereka sentiasa mencari inovasi terbaru dalam menzahirkan kulit cerah sempurna kerana ia adalah faktor utama dalam menentukan erti kecantikan bagi wanita di Asia.


Keinginan untuk memiliki kulit yang cantik tidak berakhir disitu sahaja. Wanita mahukan kulit yang anjal dan tegang supaya mereka kelihatan muda. Namun ia adalah sukar untuk memiliki kulit yang cantik, cerah dan anjal kerana tiada produk penjagaan kulit badan di pasaran yang memberikan manfaat dua dalam satu mencerah dan menganjal secara serentak. Oleh itu, ramai wanita bergantung kepada fesyen untuk mengaburi rasa tidak yakin terhadap bahagian tubuh badan yang bermasalah.


Memahami situasi ini, NIVEA sebagai peneraju jenama produk penjagaan kulit antarabangsa berdedikasi dalam memenuhi kehendak khsusus setiap wanita untuk memiliki kulit yang cantik. NIVEA telah mengambil pendekatan baru dalam kategori produk penjagaan kulit badan dengan inovasi produk yang menggabungkan formulasi 95% keaslian Vitamin C dan Q10.  Ini merupakan produk yang pertama di Malaysia yang menawarkan dwi fungsi; manfaat mencerah dan menganjalkan kulit badan dalam satu aplikasi.

 Rangkaian produk terbaru dari NIVEA ini menggunakan Vitamin C dengan 95% keaslian untuk merawat kulit kusam dan tidak sekata akibat pendedahan kepada sinaran matahari. Manakala Q10 pula adalah coenzyme yang terdapat di dalam sel manusia yang membekalkan tenaga kepada sel kulit manusia. Walaubagaimanapun, kadar coenzyme menurun apabila usia semakin meningkat. Justeru itu, NIVEA Q10 terkenal dengan manfaat anti kedutan, anti oksidan dan merangsang tenaga sel kulit menjadikan kulit lebih tegang dan anjal. Gabungan kedua-dua bahan utama ini dalam formulasi produk terbaru NIVEA ini, menjadikan kulit lebih anjal dan tegang dengan aplikasi yang berterusan.

Menurut Jaren Ong, Pengurus Kanan Produk Beiersdorf Malaysia: “Selama lebih dari 100 tahun, NIVEA telah menerajui kategori produk penjagaan kulit dan sentiasa komited dalam memberikan yang terbaik. Sebagai pakar kulit melalui inovasi produk, kami sentiasa meletakkan keperluan dan kehendak khusus setiap pengguna sebagai tunggak utama di dalam menghasilkan sesebuah inovasi produk. Pelancaran rangkaian produk penjagaan kulit badan mencerah dan menganjal yang pertama di Malaysia, ini merupakan sebuah pencapaian inovasi produk bagi kami dan para pengguna NIVEA”.
Ketika berlangsungnya majlis pelancaran produk terbaru ini, NIVEA turut menjemput Dr.Siddique yang merupakan seorang pakar Dermatologi Aestetik untuk berkongsi pendapat pakar beliau tentang kepentingan Vitamin C dan Q10 coenzyme selain berkongsi pendapat tentang keinginan wanita dalam memiliki kulit cerah dan anjal. 

credit pic kerex studio
Jelas Dr.Siddique, “Vitamin C boleh membantu melindungi kulit daripada kerosakan matahari dan untuk mengurangkan masalah tona kulit tidak sekata dan kedutan. Antioksidan ini bertindak dengan mempercepatkan sistem pemulihan semula jadi kulit dan dengan secara langsung menghalang kerosakan yang lebih teruk. Q10 memainkan peranan penting dalam memastikan kulit kelihatan lebih muda. Namun Q10 akan mula berkurangan apabila anda semakin berusia. Kebanyakkan wanita yang berusia 30 tahun ke atas mempunyai kadar Q10 dibawah tahap optimum. Ini mengurangkan kemampuannya untuk menghasil kolagen dan elastin. Kolagen amat penting kerana ia membuatkan kulit ada anjal, manakala Elastin mebuatkan kulit lebih fleksibel. Kehilangan Kolagen dan Elastin menyebabkan kulit berkedut dan kendur.  Penggunaan produk penjagaan kulit luaran yang mengandungi Q10 dapat membantu kulit menjadi lebih anjal dengan berkesan kerana ia dapat meresap terus kedalam kulit memberikan antioksidan yang menghasilkan kolagen serta elastin”. Majlis pelancaran tidak berakhir di situ sahaja. Nivea turut melancarkan kempen ‘Flaunt it. Fair and Firm”, bersempena dengan kehadiran inovasi produk mencerah dan menganjal yang pertama daripada NIVEA. Objektif kempen ini adalah untuk membantu memberikan kesedaran bahawa kulit yang cerah dan anjal adalah definisi gaya fesyen yang sebenar. Kini mereka tidak perlu menutup kekurangan diri dengan berselindung disebalik gaya pakaian, sebaliknya tampil yakin dengan kulit cerah dan anjal mereka.

Buat pertama kalinya, NIVEA bekerjasama dengan Yasmin Hani, seorang personaliti TV terkenal bersama Emely Poon, personaliti radio yang sedang membina nama untuk kempen ini. Kedua-dua bintang ini amat dikenali oleh wanita Malaysia.  Yasmin dan Emely percaya bahawa apabila anda memiliki kulit cerah dan anjal, anda pasti kelihatan menawan dalam apa sahaja gaya pakaian. Kerana kulit anda adalah definisi gaya fesyen yang sebenar. Tapi pada waktu ni Yasmin Hani tak dapat menghadirkan diri disebabkan masalah yang tak dapat dielakkan.

credit pic kerex studio

credit pic kerex studio

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini, para pengguna boleh melayari laman facebook rasmi NIVEA di  https://www.facebook.com/mynivea atau perjalanan kempen “Flaunt it. Fair & Firm” yang menampilkan Adam Saaks, Yasmin Hani dan Emely Poon di laman rasmi Youtube NIVEA di https://www.youtube.com/user/MalaysiaNIVEA.  Rangkaian produk mencerah dan menganjal NIVEA boleh di dapati di semua farmasi, pasaraya hyper, pasaraya utama, pasaraya mini dan kedai serbaneka yang terpilih di seluruh Malaysia.

credit pic kerex studio

credit pic kerex studio


Rangkaian NIVEA WHITENING & FIRMING terdapat dalam 3 Kategori

Losyen NIVEA Whitening & Firming -  Harga bermula dari RM10.50

 
-          Losyen Badan NIVEA Instant White Firming SP15
-          Losyen Badan NIVEA Extra White Firming 


Serum NIVEA Whitening & Firming - Harga bermula dari RM 9.50

 

-          Serum Badan NIVEA Anti-Age White Firming dengan SPF 33
-          Serum Badan NIVEA Extra White Firming dengan SPF 33
-          Serum Badan NIVEA Instant White Firming dengan Serum SPF 33
-          Serum badan NIVEA Night White Firming


Krim NIVEA Whitening & Firming Cream – Harga bermula dari RM 12.90


-          Krim Badan NIVEA White & Repair UV 


Kempen ini akan berlangsung sehingga bulan April 2015 dimana NIVEA secara eksklusif akan membawa Adam Saaks dari Amerika Syarikat ke Malaysia untuk sebuah pertunjukan fesyen istimewa di mana beliau akan mempersembahkan demonstrasi bakat beliau mencipta gaya fesyen pakaian dengan sebilah gunting