January 2015
hai assalammualaikum

Jom Aktifkan Mykad - MyKad adalah dokumen pengenalan wajib bagi rakyat Malaysia yang berumur 12 tahun ke atas. Diperkenalkan oleh Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia pada 5 September 2001. Malaysia menjadi negara pertama di dunia yang menggunakan kad pengenalan yang menggabungkan kedua-dua Pengenalan bergambar dan data biometrik cap jari pada cip komputer yang dibina terbenam dalam sekeping plastik.

Selain tujuan utama kad sebagai alat pengesahan dan bukti kewarganegaraan selain daripada sijil kelahiran, MyKad juga boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N' Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.. 


Dan bestnya, Mykad boleh diaktifkan secara online untuk menjadikannya sebagai Kad Diskaun dan kad ganjaran, anda boleh mula berbelanja di kedai-kedai yang menyertai program ini untuk mendapatkan diskaun. Dalam masa yang sama anda boleh mengumpul mata ganjaran yang boleh ditebus menjadi hadiah mengikut syarat yang ditetapkan oleh pihak syarikat.Program ni merupakan program Mykad Smart shopper
Mykad Smart Shopper merupakan sebuah program yang dapat menawarkan harga diskaun dalam pembelian barang-barang pada kedai-kedai perniagaan yang terpilih dalam program ini . Ianya dimiliki oleh I Synergy Universal Sdn Bhd dan disokong oleh Jabatan Pendaftaran Negara ( JPN ) serta MDec .

Macam mana nak tahu senarai kedai yang telah menyertai Program MyKad Smart Shopper? 
 
Jika korang pengguna smartphone Android atau iPhone, Sila Install Aplikasi MyKad Smart Shopper dalam Smartphone korang.. Dan lihat ratusan premis perniagaan yang telah menyertai program ini terdapat di seluruh Malaysia..
Jangan lupa Muat Turun Aplikasi MyKad Smart Shopper sekarang juga!

Apakah Kelebihan MyKad Smart Shopper?
  • Pendaftaran adalah percuma dan keahlian seumur hidup
  • Tiada tamat tempoh keahlian
  • Dapat menikmati pelbagai diskaun
  • Mendapat mata ganjaran setiap kali berbelanja
  • Tiada kad tambahan

Nak tau lebih lanjut, korang boleh pergi ke SINI. Belum aktifkan MyKad? Jom aktifkan MyKad masing-masing Jom Aktifkan Mykad. Kenapa Nak Aktifkan MyKad?

http://www.coretananuar.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html
“Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com” Jom Aktifkan Mykad. Kenapa Nak Aktifkan MyKad?
hai assalammualaikum

Gathering kelabbloggerbenashaari di Rumah Ben Ashaari - Kali kedua berkumpul dengan bebudak ni..hehehe..pertama kali jumpa masa Photoshoot KBBA..kali ni kite berpotluck pulak..makan-makan sambil bergossip..dan menyepahkan rumah abang sado..hahaha..Kami bersama bukan atas dasar keje sahaja malah kami sama macam satu keluarga..ade ape-ape aktiviti pasti akan turun kalau takde apa-apa yang menghalang..Masa ni la kami mengeratkan silaturrahim..bergurau..bertepuk tampar..hahaa..
Hari Sabtu lepas, kami berpotluck di rumah Ben Ashaari..Diaorang cakap rancang dah lama..tapi baru ni sempat buat..syukur lepas nad join KBBA..hehee..pertama kali pergi rumah bang sado ni..mak aihh boleh tahan jugak rumahnya..hahaha..Event potluck ni masing-masing bawak menu masing-masing..nad bawak ketang goreng je..habis dah semua bawak menu berat..kihkihkih..Sampai je sana anak-anak dara dah sampai dulu..mak-mak dara sampai kemudian..
Antara menu-meu haritu, nasi, ikan patin tempoyak, kambing by Dlaila Suppower..jumpa jugak kak Laila..hehhee..one day akan datang jugak kedai die..sedang memujuk Mr jejaka mafia ni..ermm..

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic : kerex photography

selain tu menu yang ada..salad buah, mini pizza, popia, murtabak megi, spageti..hah kau hamikk menu..hahaha..macam-macam hado..


Kenyang perut sambil layan cerita frozen..bhahahhaa..biasalah cerita macam ni gak yang best..
Keluarga blogger nad..super sporting..ade kawan dan susah..diaorang la..nak luah apa-apa..dekat diaorang la..sebahagian keluarga dari kelabbloggerbenashaari..ramai ada lagi tapi ade yang tak sihat..ade yang balik kampung..ade hal masing-masing la..tapi yang ade ni pun dah cukup meriah..

Terima kasih bang ben sebab sudi bagi kami menyepahkan rumah..hehee..Rumah dengan lampu romantik gitu..biru-biru je semua..hahaha

hai assalammualaikum

1st Mini Cash Giveaway 2015: www.bubblynotes.com - hai-haii korang semua..nad nak join giveaway kak farah buat ni..wihuuu..nak tau ape yang nad nak cerita tentang kak farah ni..ok..scroll kat bawah ye..hehee..

http://www.bubblynotes.com/2015/01/1st-mini-cash-giveaway-2015.html#uds-search-results

Hahaha..ingat die sorang je leh bebel...kite pun nak bebel pasal die..hehe..Kak farah ni merupakan salah seorang ahli #kelabbloggerbenashaari..Nad jumpa kak Farah ni masa Photoshoot KBBA..rasanya tu la pertama kali jumpa kak farah..yeke..jap-jap..ingat balik..rasanya iyalah..hahahha. Seorang yang cantik, mata bulat dan mempunyai gigi yang putih..hahaha..perasan kan kalau dia amik gambar, nampak gigi...putih je gigi die..cantik kann..heehe.

Kak Farah ni seorang yang periang..kalau dekat group whatssup sekali die dah menaip, dapat isu yang dia tau..dia takkan berhenti menaip..hhaahah..lagi-lagi kalau die voicenote..tengah drive pun nak bervoicenote..walaupun dh pesan masa drive jangan voicenote..fokus pada jalan..kihkihkih...Seoarang yang ceria dan peramah..

Nad kenal die, sebab die rajin blogwalking, jadi nad pun blogwalking la blog die..cantik blog dia..pink putih gitu..memang patut nama blog die Bubblynotes..sebab sekali die up entry..panjang berjela entry die TAPI padat dengan info yang bagus terutama untuk ibu bapa. Kak Farah akan sampaikan sesuatu entry dalam blog dengan information yang ade sumber yang betul..blog die pun tak lambat loading..


Oh lupe nak bagitau kak farah ni perenting blogger.. Jadi segala benda berkenaan parenting tips. Kalau korang nampak, Kak Farah selalu cerita tentang perkembangan Ash kan..sekarang budak tu dah tumbuh gigi..alololo..omey ash...tak dapat jumpa budak ash ni lagi...Bukan setakat pasal parenting, entry dalam blog die berkenaan life dia, dan reveiw produk..pernah masuk dalam suratkhabar untuk produk loreal tak silap..kauu fofular tak..hehe..ade jugak cerita tentang isu-isu semasa..

Kak Farah memang seorang yang kuat..kenapa nad cakap macam tu..yela kak farah ni bekerja,tapi sentiasa update blog dan mampu beri masa kepada Ash..kann..blog die sentiasa terupdate..wahh salute habis dengan kak farah.. Sesibuk mana die pun Ash dengan blog takkan dilupakan..yeahh tu aje kot tentang kak Farah, ash dan blog die..hehee..

Nad doakan kak Farah berjaya dalam hidup dan Ash menjadi anak yang soleh..takmau nakal-nakal ok..adakah Ashn pengganti blog bubblynotes..hehee..
hai assalammualaikum 

Masa Terbaik Mengambil Ephyra - Seperti yang kita tahu Ephyra kini telah medapat sambutan ramai kerana khasiatnya yang dapat membantu memulihkan kesihatan bukan sahaja luaran malah dalaman. Pelbagai testimoni yang telah diperolehi setelah minum Ephyra ini seperti muka nampak lebih ceria, lebih bertenaga, jerawat makin hilang, penyakit ectzema hilang dan macam-macam lagi. 

Seperti nad, nad juga telah mengamalkan minuman Ephyra ini. Rasanya yang sangat sedap dan mudah disediakan. Nad selalu mengambil ephyra sebelum tidur. Ephyra ini seeloknya (best result) diambil 2 kali sehari, iaitu sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam. Asalkan ketika perut kosong.

entry ; Apa Itu ephyra 

Cara Pengambilan Ephyra 

video 

Cara minum Ephyra:

1) Ambil 1 paket sehari sebelum sarapan atau sebelum tidur.
2) Untuk kesan lebih cepat, boleh ambil 2 kali sehari iaitu waktu pagi dan malam.
3) Tuangkan 1 paket Ephyra ke dalam gelas yang berisi air suam 180ml. Elakkan dari mencampurkan      dengan air panas dikhuatiri akan memusnahkan nutrient yg ada di dalam collagen Ephyra.
4) Kacau sehingga larut dan sedia untuk diminum.

note: minum air putih banyak at least 12 gelas sehari supaya toksin dalam badan senang dikeluarkan.


Masa Terbaik Mengambil Ephyra


Sebelah pagi
- perlu diambil sebelum sarapan semasa perut kosong untuk penyerapan maksimum dalam badan supaya vitamin yang terkandung dalam Ephyra dapat berfungsi dengan baik. Jika anda ingin minum minuman kafein pada waktu pagi boleh diambil minuman kafein dulu selepas itu 5 jam amik Ephyra @ vitamin c. Ataupun sebaliknya.

Sebelah malam
- perlu diambil sebelum tidur untuk membaiki dan memulihkan sel-sel badan semasa tidur. Semasa kita tidur waktu tu la Ephyra berfungsi.

Banyak khasiat yang terkandung dalam Ephyra. Namun kesannya terhadap individu mungkin berbeza. Cubalah ephyra untuk mengetahui kesan baik pada diri anda.Testimoni daripada rakan nad sendiri yang beli Ephyra dengan nad..nak cuba boleh dengan trial pack..kalau nak order boleh whatssup di nombor 01137943782








hai assalammualaikum

Mee Udang Di Pantai B.N.O Sabak Bernam - Siapa orang Sabak Bernam atau kampung dekat sana mesti tau nama Pantai Bagan Nakhoda Omar ni atau singkatan dia Pantai B.N.O..nad pertama kalai datang dekat pantai ni.Ni pun akak nad yang bagitau ade pantai dekat sini..jejaka mafia sukala sebab boleh amik matahari terbenam..

Alkisahnya hari ahad haritu, nad dengan keluarga dan saudara yang lain pergi ke majlis perkahwinan cousin nad, perempuan. Majlis belah laki dibuat dekat rumahnya diSabak Bernam. Sabak Bernam pulak kampung suami akak nad..Dialah cakap ade Pantai B.N.O...haha..nampak tak..nampak tak pusing-pusing nad cerita..hahaha..Selesai je majlis, kami semua buat haluan masing-masing, yang nad pergi singgah Pantai B.N.O.ni..

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

Cantik jugak pantai ni rupanya..angin kuat, nyaman..yela dekat dengan pantai kan..Ramai juga pengunjung yang datang sini, kebanyakannya yang dah berkeluarga..memang sesuai la datang ke sini. Ada jual layang-layang, jual makanan dan macam-macam lagi la. Pantai B.N.O ni macam Pantai remis dekat Kapar. Tapi semua aktiviti akan berhenti lepas pukul 7..takde stay sampai malam..Tapi tu kedai yang kecik-kecik yang jual bawah khemah jele..Untuk kedai medan selera diaorang ada buka sampai malam kot..

credit pict: Kerex studio

Ada satu kedai makanan special dekat Pantai B.N.O yang membuatkan orang ramai datang. Nad pun baru tau tempat ni, yela pertama kali datang kan. Nama kedai tu Kedai tu Laksa Pantai Zaiton. Perghh memang ramai orang datang kedai die..sampai penuh ruang..apa yang membuatkan orang ramai berpusu pergi ke kedai dia, sebab makanan special die iaitu Mee Udang..Tengok diaorang makan pun membuatkan nad dengan hubby nak jugak makan walaupun baru balik kenduri kawin makan..hahaha..bela saka kami ni tau tak..hahahaa..

Sementara nak menunggu matahari terbenam, kami pun berehat dekat kedai sini sambil order Mee Udang dan air Laicikang..Nak rasa jugak macam mana sedapnya Mee Udang dia ni..Tapi memang gilerla..ramai betul orang datang kedai die..sampai tukang amik order pun dah penin..hahaha..

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

Kedai Laksa Pantai Zaiton ni merupakan perniagaan keluarga. Tu pun diaorang yang cakap, sebab nad pun ade dengar yang tukang masak ni panggil angah, adik..so macam boleh agak la diaorang ni ahli keluarga. Bagus kannn..Boleh nampak diaorang masak..hahaa..tengok udang tu besor-besor kau..

Kedai ni buka pukul 10 pagi dan akan tutup pukul 7 malam..diaorang tak buka sampai malam..jadi nak rasa waktu siang la..Dan diaorang buka dari hari Selasa- Ahad dan Hari Isnin diaorang cuti..

credit pict: Kerex studio

Sampai keluar hah tempat duduk kedai ni..Yela Ramai orang

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

Ok Mee Udang dan air Laicikang yang dah dipesan dah sampai...kite makan dulu la ye..

credit pict: Kerex studio

Memang marbelous..lagi udang dia besar dan manis..aummm..kuah die yang pekat memang bila masuk ke dalam tekak rasanya..argghhhh...sedap gile..Kat sini ada pelbagai menu berasas kan Udang,cam Mee Udang , Nasi goreng Udang , Laksa Udang , Nasi Ayam Udang ,Udang Goreng Tepung  dan macam-macam lagi

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

dah kenyang layan Matahari terbenam pulak..hehee..nyaman dengan udara dia..bersih je nengok pantai dia..


Ok kalau korang nak cuba makan dekat sini..korang boleh GPS Coordinates: N03°46.049' E100°52.386'.. Masa nad pergi nad lalu depan pintu gerbang ni..ni melalui map 
 
hai assalammualaikum

Tiada Penyingkiran - Macam biasa setiap hari jumaat nad akan stay depan tv jam 10 malam, untuk tonton cerita Maharajalawak.. kalau tak stay depan tv nad akan record..sebab taknak terlepas rancangan ni..walaupun kadang-kadang ade episod yang tak lawak..hahaha..


Tapi malam ni semua peserta buat aksi yang lawak-lawak, walaupun ade yang kurang tapi yang nad paling suka, kumpulan Zero..dari mula lagi nad suka Zero..tapi pertengahan Zero mulai slow lawaknya..tapi malam ni lawak diaorang kaw-kaw..hahahha...tu yang bestnya..menunggu lawak diaorang yang boleh buat orang gelak terbahak-bahak..sampai satu rumah boleh dengar..hhahaa..

Tema malam ni silent comedian dengan karot komedia..bukan senang buat lawak silent ni..dahla tak boleh bercakap, kene buat aksi bagi orang paham dan gelak..Kedua bergabung dengan kumpulan karot komedia..paling lawak zero la kan..hahahha..pecah perut tengok lawak diaorang...Minggu ni diaorang kene berusaha untuk masuk semi final untuk minggu depan..


Lepas je dia umumkan Sepahtu, Virus dan Shiro menjadi top 3 ke bawah..nad dah agak..takkan ada penyingkiran..kenapa nad cakap macam tu?

1) Sebab ketiga-tiganya hebat..takkan diaorang nak singkir salah satu..takkan..ermmm..tapi ape salahnya singkir kan..lagipun diaorang dah selalu masuk Maharajalawak kan..
2) Bagi juri diaorang kelakar..memang kadang-kadang kelakar, kadang tak..tapi mayb bagi juri kalau diaorang takde tak meriah kot..ermm entahla..
3) Sebab diaorang dah ade peminatnya tersendiri..jadi orang akan ramai tengok..agaknyalah..hahaha

Memandai je aku buat andaian kan..hahaha...tapi aku harap pemenang bukan orang yang sama..ayoyoyo..k bai..heheheh..
hai assalammualaikum


Review Hotel Legoland : Memandangkan haritu nad dengan geng kelabbloggerbenashaari bercuti di Legoland 2 hari 1 malam, jadi satu malam jela dapat bermalam di dalam Hotel Legoland ni..itu pun dah kira bersyukur kau tau tak..siapa sangka nad akan sampai jugak ke Legoland ni yang orang selalu dok sebut je..selalu tengok dekat tv je..hahaha..Dapat jugak merasa tidur di katil yang besar dan empuk ni dengan suasana yang mendamaikan...Dapat jugak rasa honeymoon..hhahhaa..Maaf entry ni panjang sikit sebab nak review hotel die ni..hehee


Kalau nak sampai sini korang kene bajet yang cukup..sebab harga die bukan ditahap yang murah atau mahal..tapi sedang-sedang je..okla dengan suasana bilik yang memang awesomee kau..Siapa yanag taknak bermalam di hotel Legoland ni..tengok gambar nad mesti korang akan teruja nak pergi..hahaa..dengar cerita dekat Theme Park dekat Water Park pun dah best..inikan pulak hotel kan..meh-meh baca..

Kalau korang parking dekat parking hotel ni, untuk in-house guests parking free je...kalau orang luar kena bayar RM30 ..ada jugak parking dekat luar..tapi tak tau berapa..tapi nad syorkan baik parking dekat dalam..udahlah panas..jauh pulak nak berjalan kan..kalau larat..ikut korangla..hahaha..Dah masuk pintu masuk


Lepas korang parking..korang kuar akan nampak ni depan pintu masuk hotel....bukan masuk-masuk terus nampak kaunter..tapi kene naik lif..


Lif pun ade corak Lego jugak..masuk dalam siap berbunyi muzik lagi..macam disko pulak..bhahahhaa..Nak check-in semua dekat Ground Floor iaitu Lobi Hotel..Hah bab Lobi nad dah buat entry dekat SINI..pergi terjah baca Lobi dia..bestt lobi die..hehehe

BILIK HOTEL LEGOLAND

Bilik dekat legoland ni ade beberapa tema tau iaitu
- Kingdom Theme Suite,  
- Pirate Themed Deluxe , 
- Premium Kingdom Themed,  
- Premium Adventure Themed ,  
- Premium Pirate Themed , 
- Kingdom Themed ,  
- Adventure Themed 
- Pirate Themed

Dah dapat kad access pintu bilik kami..comel dak..just scan je dekat pintu bilik terus pintu terbuka..yeahh dah boleh masuk bilik...aummm..hahhaha..Mak aihhh cantiknyaaa bilik dieeee...

1) Katil untuk orang dewasa

nad dapat Adventured Theme Room..Bilik yang sangat luas..katil yang empuk..siap boleh loncat-loncat lagi..hehee..Semua kelengkapan adela..kira kalau datang sini kau takyah bawak peralatan mandi..hahaha..semua ada...

2) Kelengkapan tv, meja, sofa, wifi


Kat sini ade disediakan tv,..channel pun siap disediakan..jadi takdela terkial-kial korang nak tengok tv berapa..remote nak buka tv tekan perkataan tv tu..nanti die on..Malam tu nad tengok cerita semua..hahahha..

3) Katil untuk anak-anak



Meh nak cerita yang bestnya..bilik ni ade dua katil..satu untuk mak ayah..dan satu lagi untuk anak-anak..hehe..jadi takdelah diaorang kacau mak ayah nak beradu berdua..hahhaha...selesa weii katil untuk budak-budak..double decker lagi..siap dengan tv..dalam ni pun ade mainan lego khas untuk anak-anak..ala orang dewasa pun boleh main gak..hehee

 4) Kelengkapan dapur


ada pemanas air, kopi, cawan, peti ais, microwave..woowww..semua adelaa..

5) Bilik Mandi



Bahagian bilik air pun cantik..haishh..bestnya la dapat bilik air gini..hahahaha..lutsinar leh nampak orang tengah mandi..hahahhaa.. Sinki siap ade dua..takdelah berebut dengan anak-anak kan..sinki sebelah shower tu untuk budak-budak..yang sebelah tandas untuk orang dewasa..amacam..ok kan..

Peralatan mandi semua disediakan, daripada tuala, berus gigi, ubat gigi, syampu,nah ko nak ape lagi..hahhaa..kalau rasa nak bawak balik..hamik jele..rindu dekat hotel legoland kan..hahaha...Jangan pulak ko hankut tandas dengan bilik mandi tu..hahahha..



Verangan macam orang kayoo...hahhaha..Orang panggil baju ape ni erk..entahla..yang penting lepas mandi pakai baju ni..hahaha...tapi aku pakai masa nak balik..hahhaa..baru snap gambar..mampuih nak amik gambar time tak berbaju..boleh terbeliak biji mata korang kang..hahahha

6) Peti Harta Karun



Korang jangan terlepas pandang..dalam bilik ni ade disediakan kuiz untuk buka peti harta karun ni yang dijaga oleh monyet ni..haha..kuiz tu terletak sama dengan dekat channel tv..korang berusahala jawab kuiz tu sebab korang akan dapat habuan yang sangat best..hahaa..dapat fridge magnet ok..kalau korang beli dekat theme park atau kedai legoland memang mahal der..jadi  kene la buat kuiz tu..hehehe


Inilah harta karun tu..tadaaa..cenderahti dari legoland hasil usaha korang..hahhhaa..

Info Adventure Theme Room Legoland Hotel Malaysia

- Bilik ini boleh menampung sehingga 5 orang (maksimum 3 Dewasa sebilik)

- Katil bersaiz King
- Definisi tinggi televisyen panel rata
- Ruang tidur kanak-kanak sendiri dengan katil dua tingkat, tarik keluar katil beroda dan unit hiburan (boleh memuatkan sehingga 3)
- Bata LEGO untuk membina dengan sepanjang penginapan anda
- Penyaman udara
- Peti sejuk mini
- Pembuat kopi
- Vanity / stesen kerja

- Pengering rambut

- Kelengkapan tandas percuma


Nak tau lebih lanjut boleh pergi ke website  http://www.legoland.com.my/Hotel/Home/..kat sini harga rupa bilik ditunjukkan..sebab bilik berbeza kan..apa lagi...bermalam la di hotel legoland..hehee


SARAPAN PAGI DI RESTAURANT BRICKS FAMILY RESTAURANT



Bila korang dah stay dekat hotel ni..korang akan dapat free voucher untuk sarapan pagi..Moh kite bersarapan pagi di Bricks Family Restaurant..Restaurant ni berada di Lobi Hotel..di Ground Floor.

Sarapan dari pukul 7 pagi sampai 10 pagi..Sampai je depan retaurant korang kene bagi nombor bilik..lepas tu dia akan bagitau tempat korang akan duduk..kalau penuh korang kene tunggu sampai diaorang panggil nombor bilik korang..jadi kesimpulannya, silalah turun awal..hehehh..


See nampak tak orang yang ramai..ingat takde ke orang nak stay dekat hotel Legoland ni..hehhee


dah nampak pun Legoland Hotel..Lego memang akan berada di mana-mana..tengok kiut kan lego-lego ni..



Meh tengok menunya pulak..fuh macam-macam menu hado...sampai tak tau mana nak pilih..hahaha..tapi dah stay sini..pe kata rasa semua..



Nampak tak..nampak tak...kalau nak rasa semua amik la sikit-sikit ye..

 Bahagian air

Kat luar pun ada disediakan makanan..dah nak keluar baru ternampak..hahaa..tak dapat nak merasa..






Hahaha jangan terkejut..ni semua makanan nad..hahahha..bdanku yang kecik boleh sumbat jugak..oooppsss.lupe yang kite bawak suami sekali..hehehe...ok jemput-jemput makan...


KOLAM RENANG DI TINGKAT LIMA
Dah kenyang kan..nak masuk Water Park dengan Theme Park dah tak boleh..tapi dekat hotel ni ada swimming pool tau..dekat tingkat lima..jadi sebelumbalik..pe kata mandi dekat swimming pool ni..hehee..

 

Tadaaa...Tamatlah cerita nad dekat Legoland ni..semua dah cerita..harap bagi korang yang nak pergi dekat legoland ni kene masuk semua..cuba semua..kene pergi 2 hari..baru puas..Travel 2015 yang memang best..lepas ni ke mana pulak kite..hehee..tunggu jela..

Entry sebelumnya boleh baca dekat sini:

1) LEGOLAN MALAYSIA : BERCUTI DI LEGOLAND MALAYSIA BERSAMA KBBA 

2)  LEGOLAND MALAYSIA : THEME PARK LEGOLAND ( MINI LAND ) PART 1 

3) LEGOLAND MALAYSIA : 5 KAWASAN THEME PARK LEGOLAND YANG LAIN PART 2

4)  LEGOLAND MALAYSIA : LEGO STAR WARS MINILAND SALAH SATU TARIKAN DI LEGOLAND

5)  LEGOLAND WATERPARK DI LEGOLAND MALAYSIA