hai assalammualaikum

Majlis Berkhatan Anak buah - Sekarang dah musim cuti sekolah, banyak aktiviti cuti sekolah . Ada yang nak kawin, ada yang pergi bercuti danada yang bersunat..hehe..macam anak buah nad la. Cuti sekolah ni diaorang kene sunat..Kalau dekat kampung nad, sunat ni dibuat secara beramai-ramai. Biasalah kampung, amalan seperti mandi, bawak keliling kampung masih dijalankan..bestt tau...

Abang nad yang suruh sunat cuti sekolah ni. Punyalah berusaha memujuk anaknya bersunat..hehe..yela kalau sunat dari kecik senang sikit. Kang dah besar baru nak sunat, lagi pikir yang macam-macam..Tiga orang anak buah nad yang sunat tahun ni. Sorang usia 6 tahun, 7 tahun dan 9 tahun. Takdela diaorang cuak sangat kan..ade geng..hahaha..sejak kecik main sama-sama, jadi sunat pun sama-samala..hehee..Dua orang anak abangdan sorang anak kakak..

Majlis berkhatan ni dibuat dekat surau. Seorang cousin nad, doktor, die la tukang jadi tok mudim..hehee..Tengokla tu..memasing duduk relkas je..hahaa..nak sedapkan hati..hahaha..

Ni la budak-budak yang bakal disunatkan..hehee

Pergh..masyuk diaorang dapat duit..untunglaaa

Bagi diaorang glamer aritu, bawak keliling satu kampung naik lori..haha..siap kompang lagi..meriah kalau buat dekat kampung.


Masa untuk dimandikan...bagi rasa hilang gementar tu..hahhaa..hamik kau air pancut..

Selesai dah berkhatan..hahaha...muka macho..tak nangis..bagus..tapi lepas hilang bius..meraung..hehehe..Takpe abah belikan ipad asus..gembira tak terkata dak berdua ni..

Yang sorang lagi relaks..cooll..sebab dia la ketua anak-anak buah nad..hehe..kasi machola..mana leh sakit-sakit..hehehe...

Sayangnya nad takde masa ni, sebab kereta rosak..huaaa..sumber gambar dari abang dan kakakku..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. ok..lepas ni misi mncari calon la.. dh boleh kawen dh..heheheh

    ReplyDelete
  2. seronok majlis buat kat kampung mcam ni kan..ruginya Nadia terlepas..semoga hero-hero ni cepat sembuh ;)

    ReplyDelete
  3. Seronok tengok gambar-gambar ni. Waktu cuti haritu pun saya join program macamni jugak dekat Johor, dapatla assist 3 sunat. :)

    ReplyDelete
  4. Best gile acara khatan....sumpah ckp, sy x pernah tgk secara live mjls gini....

    ReplyDelete
  5. Saya malah tak begitu ingat saat khitan karena masih kecil waktu itu.

    ReplyDelete
  6. Eh saya pulak cuak tgk... faris dah 7 thn... plan nak sunatkan juga.. tapi encik hubby kata... biar la dia enjoy dulu zaman kanak2nya... hahhaha

    ReplyDelete
  7. tahniah buat anak buah nad...comel2...ramai ada gang sunat:)

    ReplyDelete
  8. Demi masa depan yg lebih cemerlang gemilang dan terbilang ni..hehe

    ReplyDelete
  9. aktiviti famous dimusim cuti skolah..hihi

    ReplyDelete
  10. kalau ramai-ramai kuranglah rasa gementar tu kot :)

    ReplyDelete
  11. lepas ni ramai la awek himpit..ekekekek

    ReplyDelete