hai assalammualaikum

Festival Light And Motion Putrajaya 2014 - Bab-bab macam ni jejaka mafia laju la..jurugambar mesti takkan lepaskan moment ni. Masing-masing nak tunjuk skill masing-masing...dan nad, kene follow dan dipaksa belajar cara nak ambil gambar gune DSLR..hhhahaa..ape guna kalau hubby jurugambar tapi isteri tak reti ambik gambar guna DSLR..hahahhaha..nak taknak kene jugak..lagi-lagi time moment macam ni..berlampu..setahun sekali je..


Festival Light And Motion di Putrajaya telah diadakan pada 12/12/2014 - 14/12/2014.. nad pergi last sekali masa penutupan festival lampu ni. Pergi awal dalam pukul 4 petang gitu sebab dah tau akan ramai orang datang, lepas tu parking lagi. Bila datang awal parking pun senang, nak amik port untuk amik gambar pun senang. Port jejaka mafia dekat dengan laluan masjid tu..nad ikut jela..




Dalam pukul 7.30 malam die hanya buka lampu pokok je..belum buka sepenuhnya..lepas pukul 8.30 malam lepas solat isyak, baru penutupan festival lampu ni bermula..dan semua lampu dibuka. Nad sempat amik gambar mana yang nad amik je..yang lain dekat kamera DSLR jejaka mafia..hahaa..ok jom layan gambar..


 Ais ni dari mula sampai la nad nak balik tak siap-siap lagi die ukir..haha..



Keadaan memang betul-betul gelap..yela die cuma pasang lampu yang mana die letak je..Bestnya muzik yang dia mainkan masa light demo yang dipancarkan pada Istana Kehakiman.Light demo yang ditunjukkan memang awesome..boleh bayangkan macam mana dari istana kehakiman tu dibina sampai siap..hahaa..bayangkan je..

Ini sahaja yang nad snap guna ipad..dslr memang banyak la..naknunggu tu lama..hhaha..cantik memang cantik..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. waaa.. best nampaknya..
    tak berkesempatan nak pegi sana.. T__T

    ReplyDelete
  2. Rugi xdpt pergi.. ingat sampai hujung tahun...

    ReplyDelete
  3. Menariknya lampu lampu itu.... Best kalau dapat pergi

    ReplyDelete
  4. Kalau dpt tgk life lg menarik ni...

    ReplyDelete
  5. banyak review yang saya baca katanya festival ni tak best..lagi2 yang bawak anak kecil.heheh

    ReplyDelete
  6. Klu meromantikkn diri msti best mi
    .

    ReplyDelete