hai assalammualaikum

Makan Bersama Keluarga Di Pak John Steamboat - Alhamdulillah...dapat belanja keluarga makan besar hari sabtu haritu, hasil kemenangan aku dalam contest review Pak John Steamboat. Nad kalau dapat rezeki lebih memang akan utamakan keluarga dulu, pergi belanja diaorang makan. Tahun ni keluarga bukan belah nad je, ajak sekali belah lelaki..tapi nasibla belak lelaki ade tiga beradik je..hehhe... Lagi pun mak ayah nad jarang makan steamboat, jadi bagi la diaorang rasa makan stamboat ni macam mana..hahahha..sesetengah mak ayah kurang gemar makanan steamboat..yela deme lebih suka makan nasi, lauk pauk gitu...Nah nad bagi rasa makan steamboat.


Sebelum tu nad buat booking dulu..mana taknya , kang tak booking takdok tempat...ramai kau.. 14 dewasa 10 kanak-kanak...bhahaha..tu kanak-kanak tak campur yang kecik-kecik lagi..dasat tak..Jadi nak selamat nad booking..semua dah ok..sabtu datang tinggal duduk je..Nah hamik kau..sekali datang hari sabtu tu, sebaris panjang meja nad punya keluarga..hehehe...kalau boleh nak conquer satu tempat tu semua..bhahahhaa...bila semua datang je, semua tinggal duduk dan akan dilayan oleh pelayan Pak John.





Time untuk order.. Masing-masing muka dah lapar.. Dari rumah perut kosong semata nak makan Pak John Steamboat ni.. Oh nak bagitau la Pak John Steamboat Wangsa Walk ni menu ala carte, jadi order mengikut set.. Nad amik set untuk keluarga..berharga 99.90... Semua hado.. Yang bestnya dapat 18 menu free...kihkih..pe lagi pilihlaa...free kott...makan sampai kenyang kauu.. Oh kekurangan dekat sini ialah servis layanan die..Servis layanan agak lambat sikitla..sebab pekerja dia sikit dan customer pulak ramai..Jadi kene up lagi pekerja dan servis layanan ok...kesian aku nengok pekerja terkejar sana sini. Makanan sangat sedap...

 
Kalau korang tau..sup kat sini ade pelbagai jenis..ade 5 jenis sup.. Tapi masa nad datang ade tiga sup je yang lain habis..jadi nad amik tomyam dengan chicken soup je..


Yeahhh sup dah dituang tinggii..baik punyaa..makanan pun dah sampaii...Moh ler kite makan..nyumnyumnyum... Layan gambar jele..


yang dapat aritu siap nad angkut bawak sini..hahhaaha














eheh..main masak-masak pulak die..hehehe
Nanti nad buat entry review Pak John Steamboat Wangsa Walk ni erk..yang ni cerita pasal keluarga je dulu..hehee...



Keluarga ku yang tersenyum lebar selepas kekenyangan..hahaha..Pak John Steamboat memang terbaik..Pak John make we fat..hahahaha

Hah apa lagi..bawakla keluarga, kawan, pakwa, makwa ke sini..Kalau rasa nak datang ramai better booking dulu..takut tempat penuh..hehe

Pak John Steamboat Cawangan Wangsa Walk Mall
Lot GL-02 & FL-02,
Wangsa Walk Mall, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1,  Bandar Wangsa Maju
Kuala Lumpur



Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. ina setuju sangat dengan akak yang setengah mak ayah memang tak suka steamboat, macam ayah ina lah.. anti sangat kalau bab2 steamboat ni.. btw best nya dapat 18 menu free!!! mana nak dapat kat tempat lain... untung nya akak..

    ReplyDelete
  2. Stramboat sekali sekala lyn pun best

    ReplyDelete
  3. Amboi! angkut satu team yer...baguslah tu...bukan selalu dapat belanja makan ramai2 ahli keluarga macam tu kan..

    Mesti meriah dan hiruk pikuk semasa makan kan..seronok nyer...

    ReplyDelete
  4. 99 ringgit tu utk total mkn ke atau mcm mn?

    ReplyDelete
  5. Mila..total makanan sahaja...minuman lain harga

    ReplyDelete