May 2014
hai assalammualaikum

Ephyra Treasure Hunt Menguji Mental Dan Fizikal - Sebelum ni nad ada buat entry berkenaan Treasure Hunt oleh Ephyra dimana 28 orang blogger dikehendaki untuk menyertai treasure hunt ini. Treasure Hunt ini telah diadakan pada 24 Mei 2014 di Putrajaya pada hari Sabtu semasa Festival Belia dan Karnival Jom Heboh diadakan. 

Dah lama tak sertai permainan seperti ini, kalau dulu time study ada la kan. Treasure Hunt adalah salah satu permainan dimana pemain dalam setiap pasukan mempunyai satu atau lebih orang yang diberikan tugasan untuk mendapatkan benda yang tersembunyi, lokasi atau tempat dengan menggunakn petunjuk yang diberikan sehingga ke penamat. Permainan dibuat di dalam atau di luar kawasan. Permainan Treasure Hunt ni menguji ketahanan mental dan fizikal kita kerana kita perlu berfikir dan mencari jawapan..dia game ini menguji nad sendiri dalam bab line telefon..nak tau..meh baca lagi..hahaha..

Treasure Hunt ini telah dianjurkan oleh pihak Ephyra dan Team Denaihati. Game ini khas untuk para blogger dan Nad join event ni sebab nak berkenalan dengan blogger lain dan berjumpa dengan team denaihati serta pengasaa Ephyra sendiri. Selain itu untuk membakar lemak-lemak yang ada dalam badan setelah sebulan duduk dekat rumah..haha. Alang-alang my husband ada buka booth dekat Putrajaya, nad pun mintak izin dia la nak join..yeahh dia bagi..Kami semua diminta untuk berkumpul di Puspanita Puri Presint 10. Masa nad sampai dah ada blogger lain sampai..uish malu deh..wa tak kenai sapa-sapa ni..haha..tapi ni la blogger selepas berjumpa pasti havoc..






BLOGGER FIZA FANTAGIRO
BLOGGER LADFE

Selepas semua peserta ada, kami semua perlu daftarkan diri dan diberi makanan, minuman dan pakain Ephyra. Uishh baju limited edition je tu..tak sia-sia masuk Treasure Hunt ni..hehehhe..Bro Kid telah memberi taklimat dan pembahagian kumpulan telah dilakukan. Nad dimasukkan ke group EphyraTeam1 bersama bang Ladfe, Bang Man dan Fiza Fantaghiro..Bang Ladfe pendiam..pemalu kot orangnya..wakaka..nad lagila malu..Sebelum bertolak pengasas ephyra Puan Amiza telah memberi taklimat yang membakar semangat kitaorang..wah gitu..hehe..dan dia telah berikan nama kumpulan kami mengikut bahan-bahan yang terkandung dalam Ephyra..nak tau kitaorang dapat ape..bahan yang paling payah disebut Antaxanthin..kau sebut betul-betul..belit-belit lidah ni..wakaka..




Masa ni gak kitaorang dapat task individu dimana perlu minum air Ephyra dan buat instavideo. Pertama nad buat tak jadi sebab last tergelak dan terlalu panjang nak masuk intagram. Nad baru dapat tau yang daripada instagram boleh buat video pendek dan cut ditunjuk oleh Fiza. Kali kedua menjadi dan buat video terus daripada instagram tapi yang menguji mental nad sebab tak boleh upload..sudah masa tu nad tak tau nak buat ape..nak kata line ok..memang ok..penuh..nak kata penuh ..dah padam mana tak berkenaan..kat situ dah menjadi masalah pulak..nad cuba banyak kali..tak lepas-lepas jugak..takpe nad sabar dulu terus ke task seterusnya..( jangan tanya kenapa video aku terbalik)



Task seterusnya bila kami semua diminta untuk ke Taman Botani Putrajaya. Selepas berjumpa dengan Bro Kid, kami diminta untuk menjawab soalan yand disediakan..tugasan ini adalah mengenalpasti nama spesis pokok dan nama panggilan tempatan pokok tersebut mengikut nombor yang telah diberi. Ada satu soalan tu menggunakan kod kotak..dengan kecekapan bang man..akhirnya dapat meneka..tetapi sebenarnya bukan jawapannya suruh letak nombor, dia suruh cari poko yang bernombor 516 tu..wakaka..masa ni nad dok pikir lagi dengan instavideo Ephyra tu..tak lepas-lepas jugak..






Task seterusnya ialah perlu berselfie di Billboard Ephyra berhampiran Exit Bangi. Sepatutnya Exit Bangi di tepi highway ni selepas tol kajang menghala selatan tetapi kami telah tersasar sampai la ke tol Sungai Ramal..wakaka..jauh nor kitaorang berjalan. DEngan keadaan tenang walaupun nad tak tenang sebab instavideo tak lepas-lepas tapi buat muka tenang jugak..kami semua berpatah balik mengikut jalan yang betul. Kami terpikir sebab task seterusnya ke KLIA, jadi kami mengikut laluan ke KLIA dan akhirnya jumpala bilboard Ephyra..alhamdulillah..perempuan bila bab selfie memang pakar..kau suruhla dia wat macam-macam..takda makna perkataan segan silu..haha..






Sampai je di KLIA2, jakun sekejap...hahhaa..kalau lepasni orang cakap, "dah sampai KLIA2"..aku mestilah cakap "Dah"..hahaa..Task di KLIA2 kene cari Starbuck untuk bertemu dengan Team Denaihati..kami rasa kami pasukan yang terlewat tapi ada lagi yang lewat..huhuhu..task dekat sini pulak..mak aihh task macam-macam ok..yang pertama kene cari nama kedai yang berada di level 2 dan 3 di KLIA2 ni..pegila berlari sakan..


selepas itu kene patah balik ke Starbuck dan diberi tugasan lain..kali ini perlu bergambar dengan pelancong asing..mujurla nad ternampak pelancong omputih lalu..tanpa segan silu lagi nad mengajak dia mengambil gambar..nasib ko hensem..wakakaka..masa ni masih berfikir lagi dengan instavideo nad..hahaha..selepas itu kami kene berselfie pula dengan landmark KLIA 2.. kau suruhla kami bergambar memang keje blogger suka bergambar..haha..

Selepas itu, task kami yang paling mencabar perlu mencari lelaki berbaju biru dan menerangkan tentang Ephyra dengan menggunakan instagvideo. Memang menguji mental betul bila line tak berapa nak ok..nad punyer pulak problem dengan gambar tak lepas-lepas dekat instagram ditambah dengan video Ephyra tu..adeh..kami hanya dapat buat tugasan ini sahaja..tidak sempat untuk membuat tugasan lain disebabkan internet tak menyelebahi kami..tapi kami tetap tenang..hehe..

Selesai tugasan apa lagi amik gambar kenangan dekat KLIA2 la bersama dengan peserta yang lain..masa tu nad cuba upload gambar alhamdulillah lepas.dan nad terpaksa mengambil video Ephyra yang tak jadi untuk task pertama..Alhamdulillah lepas..kalau tak leps mood dah kelaut agaknya..Masa ni kami diberi tugasan untuk menjawab soalan dalam Bahasa English..wah gitu..menguji minda betul..fizikal apatah lagi..

Selepas.itu kami semua berhenti di Mcdonald untuk berehat sebentar sebelum meneruskan tugasan. Menu tengahari ialah Nasi Ayam..berhenti dekat Mcdonald tapi makan nasi ayam..haha..ok..kenyang perut suka hati..hehehe..Task soalan itu pun telah diberikan..



Lokasi terakhir adalah di booth Ephyra di Karnival Jom Heboh. Arahan yang diberikan perlu pergi ke Park and Ride di PICC dan menaiki bas shuttle untuk ke booth Ephyra, tetapi mempunyai masalah teknikal dimana tiada parking disitu dan kami telah dibenarkan untuk ke booth terus..ni lagi satu menguji mental betul bila tak dapat parking dan jem..almaklumla time tu ade Festival Belia dan Jom Heboh, maunya tak jem. Kami semua tetap tenang dan bergurau lagi sambil mengingat semula cheer kami..hahaha..Nak tau mcam mana kami dapat parking,?..haha..Fiza pergi mengangkat penghalang jalan tu dan kami masuk tempat parking tu..hahhaa..Fiza memang power..nasib baik penbahagi jalan tu tak berat..kihkihkih..kami semua pun berlari ke booth Ephyra dan kami la yang paling terakhir sekali..hahaa...tu la team EphyraTeam1, Team Antaxanthin sentiasa lewat tetapi muka tenang..wakakka..










Sampai di booth ephyra Norman Hakim, Memey suhaiza dan Puan Amiza dan menunggu..sampai dekat sana ada pulak task lain..task BLIND SOCCER. Kumpulan kami berpeluang untuk menentang dengan kumpulan Norman Hakim disebabkan kami yang paling last..haha..syok ler..permainan ni dua orang dalam pasukan perlu menutup mata dan menendang bola masuk ke dalam gol dengan mendengar arahan daripada pasukan lain. Masa ni Fiza tukang memberikan arahan dan nad tukang amik gambar..haha..Pasukan kami menang dengan 2-0..
Saat-saat yang ditunggu iaitu pengumuman pemenang..Ya Allah punyerla terkejut kami dapat tempat ke empat..walaupun banyak dugaan yang kami lalui..dan paling last..hehe..lagi satu je nak tempat ketiga..tapi takpe..nad enjoy ok..

 
balik pun bukan dengan tangan kosong..ade goodies yang sangat-sangat awesome..aumm..aumm..


Pemenang-pemenang Ephyra Treasure Hunt 2014
Pemenang tempat pertama

Tempat kedua


Tempat ketiga



Kereta yang banyak berjasa semasa Treasure Hunt..huhuhu.. 




Inila dia Pengasas ephyra Puan Amiza Amiruddin. Alhamdulillah kini beliau berhijab..sungguh ayu dan cantik..nak tau apa rahsianya..mestilah minum minuman berkhasiat iaitu ephyra..Nad sendiri telah mencuba Ephyra dan kesannya memang baik..kalau nak baca tekan bawah ni




Duta Ephyra..Norman Hakim dan Memey suhaiza




Apa itu ephyra?
EPHYRA dirumus khas untuk kecantikan dan kesihatan yang bermula dari dalam. Ia mengandungi kolagen ikan laut dalam yang dihidrolisis secara semulajadi,yang sangat membantu kuasa penyerapan ke dalam kulit lebih pantas dan effektif untuk kesan yang lebih optimum.Digabung dengan 9 agen antioksida yang berkesan untuk melindungi dan memperbaharui, memberikan apa yang diperlukan oleh kulit anda,Lindungi kulit anda dari masalah kulit dan penuaan, seterusnya serlahkan keserian dan kesihatan dalaman dan luaran. Hasilnya – kulit lebih bersih,lebih berseri, lebih halus dan lebih muda!

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan set Ephyra, bolehlah mendapatkannya dengan harga promosi RM180/1 premium pack (30 sachets)...atau boleh beli dengan saya..hehe
Untuk maklumat lanjut, anda boleh dapatkan di :
Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : @ephyra2u
Alamat :
Ocean Marketing Sdn Bhd,
73A-3, 3rd Floor, Block J, Plantinum Walk,
No 2 Jalan Langkawi, Danau Kota Setapak,
53300 Kuala Lumpur 
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com




Ephyra Treasure Hunt memang bestttttttttttttttttt..




 
Hai assalammualaikum


Hargai Suami - harini hari rabu kan..hehhe..sesi wordless wednesday..gambar sahaja bercerita...Tak perlu memilih lelaki kerana harta dan rupa..carilah lelaki yang menghargai anda dan menyanyangi anda..kadang-kadang lelaki ni suka buat kita marah dengan perangai dia..tapi kadangkala dia jugakla yang mampu bersabar dengan perangai kita..


Jadi hargailah suami anda..bagi yang sudah berkahwin..hehhe..




hai assalammualaikum

Treasure Hunt Oleh Ephyra - Ephyra ialah sejenis minuman collagen enak dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.Ephyra merupakan minuman kesihatan dalaman yang mempunyai 9 keajaiban bahan yang mampu mengubah hidup anda. Nad juga mengambil Ephyra sebagai suplement makanan. Memang tak rugi minum Ephyra ni tau..Disebabkan nad pengguna tegar Ephyra, nad join satu event yang dianjurkan Ephyra..





Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 9 pagi hingga petang
Lokasi : Sekitar Lembah Klang (Putrajaya dan lain-lain)
Yuran : PERCUMA! (khas untuk Blogger)
Peserta : 4 orang sekumpulan (28 orang sahaja)
Hadiah : Berkumpulan (Jumlah hadiah bernilai RM5,000)

Pihak Ephyra akan mengadakan treasure hunt di kawasan Putrajaya. Nad pun mestila nak support apa yang dibuat Ephyra kan..dengan hadiah yang lumayan uallss..mana tau rezeki kawin..siapa group dengan nad ni..pastikan menang...hhahaa..yang penting kita enjoyyy..huntung jadi blogger ni..lagi sehari je..
hai assalammualaikum

Festival Belia.com

Five Fingers Photography Di Festival Belia Putrajaya 2013 - Selalunya dekat Putrajaya pasti ada event-event yang best akan dilakukan setiap tahun.. Yela Putrajaya kan tempat Pusat Pentadbiran Persekutuan Malaysia. Tapi dulu nad jarang join event-event macam ni sebab takda sapa nak bawak..penah sekali nad pergi Floral Festival je..lepastu dah takda..sekarang, memang nad takkn lepaskan nak join event ni..sebab nak ke Putrajaya dah tak jauh dah..hehee..

"Festival Belia Putrajaya 2014 dari 23 hingga 25 Mei akan lebih menumpukan kepada program berkualiti berbanding sasaran mengumpul lebih dua juta belia seperti sebelum ini, kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.

Katanya konsep festival tahunan kali ini juga berbeza kerana ia tidak hanya tertumpu di Putrajaya sebaliknya turut memfokuskan belia di daerah dan negeri seluruh negara dengan pelbagai program bersesuaian.

 Bertemakan 'Dari Belia Untuk Belia', beliau berkata festival itu menyediakan ruang menyemarakkan semangat belia dari seluruh negara untuk merealisasikan impian yang lebih besar serta memberi peluang kepada mereka melontarkan idea serta pandangan kreatif dalam setiap aktiviti." - sumber Sinar Harian

Dah dapat rasa tak kemeriahan Festival Belia ni..Banyak betul aktiviti, program, booth, pertandingan yang sangat menarik, cool dan best gila sepanjang Festival Belia Putrajaya 2014. Rugi la kalau korang tak pergi ke festival yang hanya setahun sekali diakan nie tau. Terlepas pergi pada tahun ini, kena tunggu tahun hadapan pulak. T_T

Di sini nad nak promote sikitla untuk kerjasama jejaka mafia dan kawan-kawan dia..sempena hari belia..Five Fingers Fotografi diberi kepercayaan untuk melakukan tugsan selaku jurufoto..Five Fingers Photography terhasil daripada lima orang Photographer yang mempunyai kehebatan tersendiri mengambil gambar  landscape..event dan wedding..Selain itu, pada hari Belia 2014 Five Fingers menyediakan perkhidmatan fast print bagi mana-mana yg berminat..untuk mendapatkan gambar secara segera..harga diantara rm8 hingga rm15 sekeping..Lokasi Five Fingers Photography  pesaint 17 Putrajaya.. Major event di tapak Sepak Takraw ..23hb - 25hb May ni...

Sesiapa nak hubungi mereka untuk belajar mengambil gambar atau mengupah untuk mengambil gambar landscape, bangunan, event dan wedding bolehla contact mereka ini..


hai assalammualaikum

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih - Malam ni nak buat entry tapi tiba-tiba mood jadi lain..hilangkan mood dengan melayan lagu linkin park..hilang mood tu..dah pergi jauh-jauh..nampak pulak giveaway ni..mudah dan senang je..nak join klik SINI tak pun klik banner tu ok..=)

http://blogpancingelih.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm300-by-blog-pancing-elih.html
Pemilihan pemenang:
Pemilihan pemenang akan ditentukan 100% oleh uncle Random.org. So, kebarangkalian untuk anda semua menang adalah adil dan saksama.
Hadiah-Hadiah Giveaway:
Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
  • Tempat Pertama: 1 X RM100
  • Tempat Kedua: 1 X RM60
  • Tempat Ketiga: 1 X RM40
  • Hadiah Saguhati: 5 X RM20
 Ok. Mudah kan?..dah jom join..hehe
Hai assalammualaikum

Tiga Cahaya Yang Berbeza Di Hari Kiamat - Mari kita renungkan bersama apa yang tertulis di gambar..setiap apa yang kita lakukan pasti ada ganjaran di akhirat kelak..Hari Kiamat pasti akan berlaku cuma kita tidak tahu bila akan terjadi..Semuanya telah tertulis dalam Al-Quran..Allah Maha Kuasa..Dialah yang mencipta dunia ini..


hai assalammualaikum

Chocolate Fountain Murah - Coklat, siapa yang tak suka coklat..semua orang suka coklat..coklat tu kan manis..sedap dan mengiurkan..hehe..Coklat diperbuat daripada biji koko (Theobroma cacao) . Ia dibuat dalam bentuk cecair, pes atau dalam blok atau digunakan sebagai bahan perisa dalam makanan manis.

Coklat umumnya diberikan sebagai hadiah atau pemberian pada hari-hari istimewa. Dengan bentuk, corak, dan rasa yang unik, coklat sering digunakan sebagai ungkapan terima kasih, simpati, hingga ke pernyataan cinta. Coklat bukan sahaja digunakan sebagai makanan , tetapi juga minuman dengan rasa yang istimewa.

Betul tak nad cakap semua orang suka coklat kann.. Coklat ni boleh dibuat dalam apa cara sekalipun pasti orang akan cari..Pernah tak korang terpikir masa majlis, tidak kira majlis kawin, majlis birthday dan seangkatannya nak ada CANDY BUFFET untuk para tetamu..melihat kanak-kanak ceria bila melihat makanan yang mereka suka..ni nad nak perkenalkan Chocolate Fountain yang sangat murah..Sekarang Chocolate Fountain mula digemari oleh semua orang..sebab apa..cuba korang tengok coklat yang mengalir deras seperti air terjun turun mencurah-curah..pergh..ko rasa nak jilat je coklat tu kan..hahaa..bila tengok pertama kali terasa jakun sekejap sebab terpikir macam mana coklat tu mengalir..hahaa..itulah nad..hahaha..ko tengok bukan budak-budak je suka tapi orang dewasa gak...

Masa nad kawin, nad memang nak tempah chocolate fountain ni untuk para tetamu..bukan tetamu je..sebenarnya untuk nad jugak..hahhaa..sebab apa..sebab nad ni penggemar strawberry coklat..
Nad mula suka strawberry coklat ni sejak makan dekat UUM dulu..disebabkan mahal nad makan sikit je..jadi untuk meghilangkan rasa yang terpendam ni masa ni la nad akan makan habis-habisan..Chocolate Fountain ni nad tempah dengan kawan blogger nad sendiri..ni la bestnya ade kawan blogger..setiap kawan blogger mesti ada bisnes masing-masing..so senangla kan..owner Ieda Baharum..Jadi nad dah pesan dengan ieda.."Janga lupe bubuh strawberry coklat bebanyak dekat meja pengantin tau "..kalau boleh strawberry aku nak ngap semua..hahaa..sebab nad tau makanan tu akan habis...kihkihkih...Ieda mendengar arahan ku..kihkihkih...

 Meh nad nak tunjukkan pakej yang ada untuk korang pilij mana yang sesuai untuk mjlis korang dengan bajet yang korang ado.. Chocolate Fountain di atas mempunyai pakej yang tersendiri dengan harga tersendiri..kau tengok nama-nama pakej dia..unik tak unik...

 Selain itu, ieda juga ada buat servis lain untuk pelanggan dia..time ni baru la nad dapat merasa air terjun coklat tu..tapi air terjun coklat tu hampir habis..kan wa dah cakap dia akan habis dengan cepat...huhuhu...

Inila Chocolate Fountain nad punya..tema nad masa tu ialah warna biru..semestinya decoration yang perlu dibuat mengikut tema pengantin..cantik dan kemas je..maaf ieda tempat sangat kecik..tapi laku jugakkk..alhamdulillah...

Hah ni la owner yang kiut miut ni..Ieda Baharum..dia datang dengan suami dia..sampai jugak la kau ieda ke rumah cek..hheee..thanks sayang for this Chocolate Fountain yang awesome ni...ni details kalau korang nak Chocolate Fountain die..die ade sewa mesin sekali..so korang pun boleh sewa mesin jugak..hhee

Whatssup : 012 - 2334792 Eida
Email : sheloveschocolate29@gmail.com
Area : KL,Selangor,Putrajaya,Seremban & IPOH (new)

Heiii...korang apa lagi..cepatla order dengan dia untuk Candy Buffet ok...memnag terlajak larisss..ehh silap..memang terbaikkkkkkkkkk...ok pengantin lelaki sangat dengki kat belakag tu...rindu time bersanding..kihkihkih






hai assalammualaikum

Harganya Murah Tapi Rasanya Manis - Barang sekarang nak dapat murah pun susah..sekarang semua barang dah naik..so jimat-jimatla berbelanja..Nak dijadikan cerita malam tu pergi makan dekat luar dan malam tu jugak ada pasar malam..kitaorang keluar dalam pukul 9.30 malam dan pasar pun dah nak tutup..masa tu la peniaga mula menjula makanan dan pakaian dengan murah..tengah jalan-jalan tetiba jejaka mafia dengar satu peniaga ni cakap..tembikai RM1..RM1...beli bang..beli ..


Ni tembikainya..seriusly separuh tembikai harga RM1 sebab diaorang dah nak tutup kedai..rezeki kitaorang..hehe...

Lagi satu anggur selonngok RM 5...sedap pun sedap..manis pun manis..sambil tengok tv..sambil ngunyah...

Rezeki dapat buah manis dengan harga murah..hehehe...pasni p pasar tunggu sampai die nak tutup..hahaa..dapat lagi harga murah..hahaa..
hai assalammualaikum

Kekasih awal dan Akhirku - Sebenarnya terlupa tarikh hari lahir kekasih nad ni..tapi nasib baik aritu cousin ada cakap harini berapa haribulan..sebenarnya harilahir kekasihku ini 2 May..tengok baru nak post entry kan..hehee..Malam tu pulak nad nak berangkat balik ke kuala lumpur..lahai sedih weii nak tinggalkan keluarga..huaaa..sebelum balik buatla surprise dekat kekasih ku ini..buat perancangan dengan adik beradik beli kfc,piza dan kek..alhamdulillah..menjadi surprise birthday ni..Gembira kekasih ku ini..


Selamat Hari Lahir ayah yang keeeee.....pikir sat..hahhaa..lupe lor..Semoga ayah panjang umur..dimurahkan rezeki..semoga ayah sentiasa sihat selalu..gembira selalu..walaupun ayah seorang yang garang tapi ayah penyayang sebenarnya..


Inilah kekasih awal dan akhirku..En Johari..Tengokla nama facebook ku ada nama ayah..tengok instagram dia suruh bubuh nama ayah jugak joharinadia..instagram tak bagi nad tukar nama lain..hehe..takpela..yang penting nama ayah..comeyy tak..Sebab ayahla nad ada dekat dunia ni..Sebab ayahla nad berjaya sampai sekarang..sebb semua duit ayah..kihkih..Ayah bekerja bertukus lumus untuk membesarkan anak-anaknya..Sebab ayahla nad dapat bersama dengan jejaka mafia..Ayah la penyelamat nad..Walaupun ayah garang, ayah selalu tak tunjuk kasih sayang..tapi setiap kali nad ni bermanja..dia akan tunjuk kasih sayang tu..penah airmatanya jatuh sebab nad terjatuh dari motor...Airmatanya terjatuh lagi masa anaknya nak menikah..sebab dia tau anaknya akan menjadi milik orang lain..dan tanggungjawab dia sebagai ayah dah lepas..besarnya pengorbanan mu ayah...Ayah..i love youuuuuuuu....
hai assalammualaikum

Sifat Hantu Yang Boleh Dicontohi - Sebut je pasal hantu mesti semua orang akan takut kan..hanya orang yang kuat mampu melawan semua perasaan takut tu..Macam-macam hantu yang wujud dalam dunia ni..mereka wujud di sekeliling kita..Tapi kita perlu tau yang Maha Berkuasa hanya satu iaitu Allah..kalau kita selalu ingat padanya..In Shaa Allah, segala ketakutan kita akan hilang.. Nad pun penakut jugak sebenarnya..hehee..siang-siang kalau sorang-sorang takpe..kalau malam..ermm memang takkanlaa..

Walaupun hantu digeruni kerana rupanya yang tak berapa nak rupa..tapi sifat dia kita boleh contohi untuk kehidupan seharian kita..hehee..jom kita tengok

1) Toyol
Masih kecil sudah berdikari, boleh cari wang sendiri dan tak menyusahkan mak bapak..hehe..dekat sini kita boleh andaikan yang kita boleh berdikari untuk mencari wang dengan bekerja tanpa mengharapkan mak ayah tapi janganla mencuri seperti toyol ni erk..hehe

2) Pontianak
Susah senang sentiasa tertawa, ini menunjukkan keperibadian pontianak ini optimis dan sentiasa berfikiran positif..Sentiasa tersenyum walaupun kesedihan melanda dan sentiasa berfikiran positif bahawa setiap masalah yang dihadapi mampu diatasi.

3) Pocong
Hantu yang paling nad takut..err..Dari dulu bajunya tak pernah ganti, ertinya dia tidak tertarik dengan pada fesyen dan bersahaja. Sifat berjimat ini baik diamalkan pada zaman barangan serba mahal ini..Zaman sekarang macam-macam fesyen ada..fesyen karung guni pun ada..kalau yan mengikut tu memang pelikla..Cukupla menggunakan baju yang simple dan menarik walaupun murah..beli banyak-banyak kan membazir..ada jugak nanti pakaian yang tak terpakai..dah tersimpan kan..

4 ) Hantu Air
Walau selalu menetap di lautan, tapi pakaiannya selalu lengkap dan sopan, dia tak pakai baju renang yang mengiurkan, ertinya dia selalu menjaga etika dan kehormatan diri. Dia juga tidak membazir masa dengan aktiviti memancing dan sebagainya..hahha..yang ni paham-paham jela..kepada yang suka memancing boleh memancing tapi jangan lupa keluarga dekat rumah..Kepada wanita islam kalau nak pergi berenang pakaila pakaian yang tidak menonjol.

5) Jerangkung
Datang tak diundang, pulang tak dihantar, ertinya dia tak mahu menyusahkan orang lain. Kalau masuk rumah hanya menetap dalam almari sahaja. Tidak duduk di sofa lembut satu sifat kesederhanaan yang tulus ikhlas..

6) Jebon
Ini adalah makhlik halus yang paling istimewa walau mukanya buruk hancur badanya berbau dan menakutkan tapi sifatnya sangat penyabar..Sentiasa ada sifat sabar dalam diri kalau tidak hidup akan musnah kalau selalu mengamuk..orang pun lari..

Nah amacam..ok tak sifat hantu ni..hehhee...dah tengok video dekat atas tu..hehe







 
hai assalammualaikum

Keganasan Seorang Isteri - Selalu kita terdengar di akhbar berkenaan keganasan seoarang isteri terhadap suami. Aduhai... ganas betul isteri zaman sekarang ya! Seorang isteri bukan sepatutnya mendengar kata suami kerana syurga isteri dibawah telapak kaki suami..Kes isteri mendera suami benar-benar berlaku di Malaysia walaupun ia kedengaran agak pelik Memang pelik kan...wahai isteri-isteri sedarlah..suamimu adalah pelindungmu..melainkan suami kaki pukul memang isteri ada hak untuk perhi jauh dari suami..ooppsss sebenarnya nad bukan nak cerita berkenaan seorang isteri belasah suami atau mendera suami..hehee..tengok gambar di bawah


Gambar yang dimuatnaik di instagram..ni la kisahnya bila seorang isteri yang berlagak seperti kak long kawasan..akhirnya makan diri juga..kenapakah dengan si isteri ini..adakah suaminya mendera isterinya ini atau apakah yang terjadi dalam rumahtangga mereka..atau adakah ini lovebite..aummmm

Oh macam-macam komen yang diterima..ada yang meneka hampir betul..ada yang pikir lovebite..amboiii advance orang tu...haha..

Sebenarnya kak long kawasan ni terkena minyak panas..entah macam mana sedang si isteri tengah mengoreng ikan, tiba-tiba minyak panas itu meletop dan terkena di tangan manis isteri..bukan satu ok..banyak...sobsobsob..Bila minyak meletop dan terkena tangan si isteri terus basuh dengan air paip..legalah sikit dan si isteri terus meneruskan tanggungjawab menggoreng ikan demi suami tercinta..see nampak tak cerita shahdu dia..sebenarnya nad tak perasan yang kuali tu ada air..waaaa...nak cepat sangat..ganas sangat dekat dapur..nak amik kau..ni makannya..kihkihkih...kalau lovebite wa tak tunjuk dekat blog..kihkihkih...jom masak lagi..
hai assalammualaikum

Qamraa Boutique Menjadi Pilihan Di Hari Bahagia - Setiap pengantin sememangnya mengidamkan hari bahagia mereka menjadi hari yang amat bermakna sekali dalam hidup terutama sekali perempuan. Selain mekap, perempuan lebih teliti kepada pakaian dari kepala sampai la ke kaki. Kalau boleh pakaian tu boleh dijadikan kenangan dan boleh diguna pakai lagi. Lumrah perempuan kan suka pada kecantikan. So tiap kali perempuan nih tengok benda2 yang cantek mesti akan jadi gila.kan2??jangan tipu la…nad pun akan jadi giler bila tengok barang cantik ni..hahaha...Lagi satu perempuan sekarang suka beli barang online..senang dan mudah kan...semua dihujung jari.. Tapi berhati-hatilah ketika membeli.…

Bila tiba harinya hari bahagia, masa tu la perempuan akan mencari satu boutique untuk membeli baju mereka tidak kira baju tunang, atau baju nikah atau baju pergi dinner dan baju untuk raya..Salah satu Boutique yang nad dah berkenan lama sangat semenjak nak tunang dulu..nad ada buat entry pasal boutique ni sampai nad tak mampu nak beli dan buat baju rekaan sendiri..tapi sekarang nad tak boleh lepaskan peluang untuk membeli dress untuk majlis nad belah lelaki..memandangkan belah lelaki buat majlis jugak tapi tak bersanding, jadi baju cantik kenala ada..hehe..

Dekat mana nad tempah..jeng..jeng..jeng..inilah boutiquenya..QAMRAA BOUTIQUE..boutique online yang digemari oleh semua perempuan..Koleksi baju-baju, dress-dress sangatla menakjubkan..seriusly cantik beb!!kalau korang tengok pasni, nad sure sangat2,mesti korang akan pergi usha fanpage dia tiap-tiap hari..hahaha…sebab memang design-design dia semua lawa gila!..hahaa..tak rugi pergi tempah..setiap hari nad tengok page dia..lagi-lagi kalau dia buat contest..memang nad join ler..hehhe..tapi rezeki tak pernah dapat..kihkihkih..takpela..


dekat sinila nad tempah baju bertandang dan shawl untuk nikah..kalau korang nak korang boleh pm diaorang dekat inbox..In shaa Allah diaorang akan reply.. Nampak tak dua gambar ni..hah nilah contoh shawl dan gaun yang nad nak buat..hehehe..masa ni shawl dah tau dah tapi dok pikir gaun ni nak warna ape ye..sebab belah perempuan dah warna biru..pikir punyer pikir..last-last nad decide warna kuning..hehe


Nad tempah dekat diaorang 2 bulan sebelum majlis..korang kalau nak tempah, lebih baik tempah awal sebab tempahan yang diterima diaorang memang banyak. Pertama sekali korang pilihla mana baju atau shawl yang korang berkenaan..kalau korang rasa nak ubah sikit mayb boleh kot..lepas tu kalau korang tempah baju, korang kenela pergi ukur badan korang dekat kedai jahit ke..atau ukur sendiri ke..kalau korang expert la bab mengukur ni sebab kalau dah tersalah bagi ukuran dekat Qamraa Boutique ni dah tak boleh dipulang balik..dah konfirm semua korang bolehla inform dekat diaorang..

Dalam beberapa bulan korang bolehla inform balik dekat diaorang macam mana dengan baju yang korang tempah..jangan korang lupa pulak..haha..takut diaorang pun lupa..Pergh nak tengok hasilnya..hehee..jengjengjegn..

Riana Shawl yang ditempah...lain sikit daripada gambar atas..hehe..tapi still cantik

Dress Balqis..dress yang boleh diguna pakai lagi..hehe..cantik sangat warna dia..


Apa lagi korang, jom la terjah Qamraa Boutique ni..banyak pilihan dress and shawl untuk raya, tunang, nikah dan dinner..

Facebook : Qamraa Boutique
Alamat : 198, tingkat 1, Taman Bandar Baru Mergong, 05250 Alor Star Kedah
Operasi : 11 pagi - 8 malam ( selasa cuti )
telefon : 04-7303924
Website : http://qamraaboutique.blogspot.com/
Instagram : Qamraaboutique
Email :qamraa.boutique@gmail.com