July 2013
hai assalammualaikum



Bila tengok suami Irma Hasmie sejuk je mata memandang ni ha..dahla hensem..kiut miut..alhamdulillah..Irma kini bahagia bersama suami tercinta dan anak lelaki sulung mereka...jodoh Allah siapa yang tahu kan..

Tidak mengambil masa yang lama untuk menerima lamaran Reza, pertemuan pertama semasa mengerjakan Umrah pada 14 Februari lalu itu telah membuka hati Irma Hasmie untuk diikat dengan ikatan pertunangan yang suci."Pertemuan saya dan dia di hadapan Kaabah memang tidak dirancang. Kerana di situlah saya berjumpa dan mengenali ibunya dan Reza yang ketika itu turut mengerjakan Umrah bersama.

"Saya dapati, Reza seorang yang mempunyai personaliti serta cara komunikasi yang bagus.Malah saya sendiri selesa bila bersamanya,"luahan hati Irma Hasmie.

Bukan sahaja suami Irma malah bila tengok suami Abby Abadi pun..haishh..cair seh..( nad jangan ngengada..awok dah de tunang)..muka bersih..suci je..senyum pun manis je..tu la oranng cakap jodoh Allah telah tentukan..kita jaga sebaik mungkin pasangan kita..=)


Setelah lima tahun menjanda, bekas anggota kumpulan Elite iaitu Abby Abadi akhirnya  
bertemu jodoh dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar yang 12 tahun lebih muda daripadanya. Mereka bernikah pada 9 Julai lalu iaitu sehari sebelum menjelangnya Ramadan. "Pertemuan bermula di sebuah pasar raya di mana kami tiba-tiba sahaja bertentang mata.

"Selepas dua minggu berkenalan, dia melamar saya dan kami mengambil keputusan untuk berkahwin. Menurut Abby, segala-galanya telah ditentukan oleh ALLAH SWT kerana hanya selepas dua minggu dia dan suami, Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24, berkenalan mereka telah sepakat untuk mendirikan rumah tangga.


Dalam pada itu, beritahu Abby lagi, Farhan merupakan anak kelahiran Kampung Kok Pasir, Tumpat, Kelantan
"Saya dapat rasakan perkahwinan ini juga adalah sesuatu yang menenangkan lebih-lebih lagi melihat wajah suami yang sentiasa tenang dalam apa-apa jua situasi," ujarnya.


Baru Abby yang tengok..bila nad tengok pun..adoiiii...semoga jodoh diaorang berkekalan sampai bila-bila..amin
hai assalammualaikum

ok nad akui nad jarang dah baca gosip-gosip artis ni.."yeke"..lagi-lagi bulan puasa ni..hohoho.."poyo tul dak ni"..ermm..nad sibuk bekerja..then internet hanya dpat guna dekat opis je..bila balik rumah sewa tak dapat on9 disebabkan line tak berapa bagus..so kebanyakan cerita dekat facebook nad tak banyak tau sangat..then arini macam banyak terluang nad baca blog..dan nad terjumpa kes Farid Kamil dan Diana Danielle


sebenarnya apa terjadi kat diaorang plak ni..diaorang tinggal kat amerika pun sebab ape ye??..nad baca tadi mak mertua Farid Kamil iaitu mak kepada Diana tidak merestui perkahwinan mereka..aikk terkejut plak..masa perkahwinan tu ok je nengok..takde apa-apa..pastu siap kalau nak jumpa cucu kene jumpa Farid Kamil dulu takut jadi apa-apa..konfius..apa yang terjadi sebenarnya..kalau korang nak baca lebih-lebih baca ni ada-syarat untuk ibu mertua farid kamil. pastu boleh explain apa kontroversi mereka ini..hoho..
hai assalammualaikum

BBQ Ramadan - saat bersama dengan keluarga merupakan suatu saat yang menggembirakan dan dinantikan. Ahli keluarga akan pulang ke rumah ibu bapa masing-masing untuk berkumpul beramai-ramai pulang. Begitu la yang dilakukan oleh keluarga Johari.. Bagi anak-anak Johari yang tinggal jauh ,hari minggu mereka akan ke rumah ibu bapa untuk berkumpul bersama-sama. Keluarga Johari akan menjadi meriah apabila melakukan sesuatu aktiviti sama ada di luar rumah atau di rumah..harini kenapa ayat nad lain macam je..skema je..hahaa..macam nak buat karangan cerita pasal keluarga saya..hehe..



sebenarnya pada hari ahad bersamaan 19 Ramadhan nad sekeluarga ada membuat BBQ Ramadhan. Apabila idea dah datang daripada salah seorang adik beradik, kitaorang akan bincang tarikh, apa yang nak dibeli. kebanyakannya nad akan follow je..haha..lagi-lagi bab makan besar-besar ni, memang takleh tinggal. so sebelum hari ahad, semua adik beradik dah ada dekat rumah mak ayah. hari ahad tinggal prepared je. Menu pada hari ahad ialah ayam, ikan, udang dan kerang. Perkara baiknya nad yang sponsor, almaklumla baru dapat bonus..haaa masa ni la diaorang nak merasa duit adik diaorang..ok fine..hahaa..


dan setiap seorang akan diberikan tugas.. haloo takleh goyang kaki je tau..tapi keje nad takda berkaitan BBQ ni..hahaa..nad keje lap tingkap..yela..dah nak raya..amik mood der..yang wat BBQ ni kakak dan abang nad, abang ipar dan anak buah yang rajin..hoho..kitaorang mula start bakar pukul 4..yela..tempat pembakaran kecik je..nak bakar banyak..so start awal..oo tergugat weeii..

dah bakar..fuh baunyer menusuk di kalbu..besar-besar ayamnya...hohoho

udang dan kerang bakal dibakar pulak...


hahhaa..kitaorang ada penjaga..jangan bagi orang masuk jalan..hahhaa..anak buah nad ni..dah macam guard je..alih2 mata die tertutup duduk kat kerusi ni..hhaha..dah la duduk tengah jalan.. dan jam kul 7.30..mulala tak sabar nak meratah. bunyi azan je terus baca doa dan melantak..hahaa..memang kenyang..riuh satu rumah..weee..
hai assalammualaikum

sebelum itu nad ingin mengucapkan salam Nuzul Quran kepada semua umat manusia..hari ini hari Jumaat..tapi dah tengah malam ni.jam dah menunjukkan pukul 1.05 minit..maknanyer hari ini hari sabtu..hahahha..hari ni nad cuti..berderetla sampai hari ahad..huhu..betapa syoknyer dapat cuti..inila orang kalau makan gaji..dapat cuti itu adalah satu nikmat yang tidak boleh disia-siakan..hehee...rehat sepuas-puasnya untuk badan minda dan otak..


sangat seronok hari ini dapat kad raya lagi daripada seorang blogger lagi...blogger dari Kuala Lumpur ni..kalau tak silap nad la..hehe..blogger ni memang femes memes la..sekali dia lekat sampul kad raya tu ketat daaa..guna gam gajah ke..hehhehe..nak tau sape..jeng..jeng..jeng


ni la abang hensem yang beri nad kad raya tu..hehehe..blogger Uzair Othman..siap dah pakai baju melayu tu..tak sabor nak raya ler tu..hehee..ni kad raya kedua nad terima daripada blogger..huhuhu..suka..suka..suka..ohh tengok pantun Aidilfitri dia..nad pun nak berpantun jugakla..hehe

Cahaya ramadam berlalu pergi,
Menyambut tibanya Aidilfitri,
Ampun maaf segala peri,
Semoga ikatan kekal dihati.
Selamat Hari Raya Maaf zahir batin.

hehhehe..lagi dua minggu nak raya weeiii..jom terjah blog abang hensem Uzair ni..
hai assalammualaikum..

oh sangat memalukan..rasa nak tutup muka je dengan selimut..dengan bantal..hahahha...punya yakin buat status..tapi dah tersalah type..hahahha...takpe status yang menceriakan semua orang selain membuat orang terpikir....hhohoho...


aiyak salah taip nak cakap alter jadi auto...adeh..kes perut dah lenyang..semua nyer jadi tak kene..hahaa


hai assalammualaikum

Dia dah berubah..memang dia dah sangat berubah..berubah sangat-sangat dan nad menyukainya..dia nampak lebih kemas dan teratur..dia dah tak nampak begitu serabut seperti sebelum ini..mana yang nad rasa tak perlu pakai nad dah buang..mana yang perlu adjust lagi nad akan adjust...belum siap sepenuhnya..ok saya suka..saya sukaa...thanks kepada orang tu yang dah merubahkan dia..huhuhu...


sebenarnya blog nad dah berubah..hahaa..ape ye yang berubah...ok nant nad buat entry penuh untuk perubahan blog ni..tunggu na..nak buat keje jap..daaaa..
hai assalammualaikum

macam biasa setiap pagi budak pekerja cemerlang ni buat kerja seperti biasa..hahha..cemerlang sangat..dan pagi tu tibe-tiba bos panggil masuk dalam pejabat dia..ok dalam hati apakah salahku??..apa yang dah aq buat??.memang cuak bila masuk bilik bos walaupun bos sangatla baikk..cakap lemah lembut..cair wanita bila dengar..hahaa..tapi bagiku kalau bos panggil berdebar-debar jantung...


masuk bilik bos..macam biasa dia akan cakap..nadia macam mana keje..ok tak??..nad pun jawab ok..no problem..huhuhu..takleh blah kan..keje nad keje chase payment..kalau tak tau chase payment tu ape..baca ni chase payment..then bos cakap macam mana dengan chase payment..ok..nad jawab la maslah nad hadapi dan die bagi solution..meh baik sungguh bos i tau..untung isteri die dapat lelaki macam tu..hoho..ok nad dah melalut jauh..then my bos buka laci dia..daannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..huhu..nah duit raya untuk you..Ya Allah..syukur..baru 5 bulan keje..dah dapat bonus raya..wihuuu..syok..masyukk..boleh shoping sakan ni..hahaha...terbaikla bos..
hai assalammualaikum..

sekarang mana ada orang main kad raya dah kan, orang sekarang dah taknak membazir beli kad-kad ni, diaorang main sms je, jimat dan mudah dan cepat dihantar. Tapi tak semua macam tu tau, ada gak yang main kad raya lagi sekarang ni untuk dijadikan kenangan atau untuk mengingati peminat. Macam nad la suka mengumpul kad raya yang orang bagi..penuh satu kotak dah..dulu nad pun suka anta kad raya, suka balas balik kad yang orang bagi kat nad..hehe..sebagai tanda terima kasih kepada mereka. Tapi tahun ni tak sempat, takpe nad akan bagi dalam bentuk lain untuk mereka..=)

haa korang kenal tak dalam gambar ni blogger siapa??..hahh teka pat..teka pat..hhehehe...blogger ni dengan nuffnang kawan baik..hahaa..kalau korang nak tau apa-apa apsal nuffnang boleh tanya dia..dia memang pro...hadiah pertama nad dapat daripada blogger diala...baik hati angat..tak sombong dan peramah..rajin update blog..dan feveret warna kitaorang sama..biru..hehehe..okla nad bagitau..blogger ni..blogger shida..hehe..

baru 12 Ramadhan dah dapat kad raya..wahh excited kau..mula-mula pelik jugak surat apa ni..tengok dekat cahaya matahari sebab kalau boleh taknak tengok dulu apa dalamnya..kononya surprise..hahaa..poyo tak poyo..selidik-selidik musykil lagi surat apa..last-last ternampk satu ayat dekat depan sampul..


nampak tak ayat tu..nampak tak..."top komen bulanan blog shida "..yeaaahhh..im so happy...tak sangka dapat kad raya shida, sebab nad dah lama tak terjah blog shida. memang nad dah terjah blog shida semalam.nad tak boleh tak tengok blog shida..memang nad akui banyak segmen yang shida buat nad terlepas sebb tiada masa..hehe..suka sangat-sangat ok..kad raya pertama plak tu..thank you shida...thank you sangat2.

dapat dua lagi..suka suka suka...hehe..
jom tejah blog shida
hai assalammualaikum...

alhamdulillah, arini masuk 12 Ramadhan kita melakukan ibadah berpuasa. Sekejap je masa berlalu, macam baru semalam je start berpuasa. Begitu juga dengan umur nad, sekejap je dah meningkat umur ini. Macam ku rasa baru semalam start sekolah tadika..hahhaha..over kau nad.. Semakin lama semakin tua nad rasa, tapi tengok rupa takdala tua sangat..hahaha.. Bila tengok badan ku yang kecik dan comel ni seperti umur budak sekolah rendah..hahhaa..suaraku yang comel ini menafikan umur nad dah meningkat..hahhaa..tapi nak tak nak kene sedar..kene lebih matang..yes be matured..jangan jadi kebuda-budakan..lagi-lagi dah jadi tunangan orang..


Alahmdulillah..selama 25 tahun segala cabaran dalam kehidupan dapat nad tempuhi dengan baik, sehingga keperitan hidup dahulu sudah tiada dan kini kegembiraan hanya ada dalam diri ini..Alhamdulillah 18 Julai aritu adalah birthday nad..huaaa..sudah 25 tahun umur nad sekrang..you see, 25 tahun ok..i dont believe that..apa yang nad buat selama 25 tahun ni erk..huishhh macam-macam..baik ada..jahat pun ada..biasalah manusia tak da yang sempurna..hahhaa..kitaran hidup yang membuatkan nad semakin matang, dulu sekolah rendah, pastu menengah, pastu study kat UUM, pastu menganggur tapi alhamdulillah sekarang dah kerja. walaupun tak senang, nad bahagia dengan hidup nad..dan terima kasih kepada keluarga yang meraikan birthday nad..huiii..terharu..huhuhu..


masa hari jumaat nad balik ke rumah mak ayah nak berbuka di rumah. rindu dengan masakan mak. Tak sangka mereka akan sambut birthday anak mereka yang manja ni..hehee.. diaorang nak buat surprise tapi tak menjadi disebabkan mulut anak buah nad..dia bocor rahsia..waa baru nak terkejut..huhuhu..tapi takpe..apepun nad happy dengan semua ni..hehe..aritu mak masak sedap-sedap..mak masak rendang ayam, sayur campur, dan macam-macam lagi..air tangan mak memang the best..gamba tu amik gambar tangan je..hehe..tengah potong kek...

ya saya nadia sudah 25 tahun..dah boleh kawin dahhhhhhh...hahhaha..gatai no..
hai assalammualaikum..


bila teringat balik nad berjumpa dengan blogger-blogger..memang best dan menyeronokkan..pada hari ahad 14 Julai nad dan blogger lain ada membuat majlis berbuka puasa di Restoran Tupai-Tupai di Shah Alam..nak .restoran yang sangat luas..berkonsepkan ala-ala kampung gitu..dikelilingi pokok-pokok yang hijau..sangat nyaman dan selesa..pada hari kejadian seramai 26 orang  telah hadir memeriahkan majlis


 harga bagi setiap seorang ialah RM 39 untuk buffet..menu utama di Restoran Tupai-Tupai ialah steambot yang menjadi pilihan pelanggan...pelbagai makanan yang boleh dipilih oleh pelanggan mengikut citarasa mereka..pilih je..jangan malu jangan segan..korang nak amik banyak mana pun boleh..nak nak makan sampai muntah pun takpa..hehee..semuanya terbaik.


selain itu di Restoran Tupai-Tupai juga mempunyai nasi dan lauk-pauk untuk berbuka puasa..lauk pauk yang sangat menyelerakan dan mengenyangkan perut..hehe..masa ni nad amik nasi, sayur, lauk udang..hehe nampak tak kelaparannya di situ..ada juga menu mee goreng dan kue teow gorang..kalau korang rasa makan steambot tak cukup, korang boleh makan nasi ni..


dan yang bestnyer kat restoran Tupai-Tupai ni, mereka menyediakan pencuci mulut untuk pelanggannya..aiskrim  menjadi menu dessert dan ia sangat digemari oleh semua orang..sangat sedap dan menyelerakan..yela lepas makan berat-berat kita mesti nak sesuatu yang sweet dan simple..aiskrim ni korang nak amik banyak mana pun boleh..nak tambah sampai habis pun boleh..hehe..pelbagai perisa aiskrim ada di situ..so ikut korang nak perisa apa..nak tambah semua perisa pun boleh..hehe..

apa lagi..ajak la kawn-kawan..keluarga..pakwa makwa datang ke sini..
RESTORAN TUPAI-TUPAI
No.2, Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan


hai assalammualaikum..

Berbuka Puasa Bersama Blogger Di Restoran Tupai-Tupai - bagi bersih sikit post ni..bagi licin takda habuk..takda ape yang singgah..haha..sebab nak buat ebtry yang paling hangat..kebabom..debomm kamu memang debom..hahaha...takleh blah kan ayat...ho la..nak bagitau bestnyer jadi blogger ni..blogger bukan hanya menulis di blog..bukan hanya memberi info tau..bukan hanya duk depan pc je tau...hahaha..blogger pun ade life dia..ada aktiviti dia..lagi-lagi kalau ada event bersama blogger..masa tu la leh tau berapa ramai blogger sebenarnya.. yang nad pergi masa ari ahad lepas adalah event berbuka puasa bersama blogger hensem dan cantik di restoran tupai-tupai....ada nad penah tulis pasal event ni.. event berbuka puasa bersama blogger.. hah ingt kan...

event ini dibuat oleh blogger Aina dan Syukri Tahir..memang event ni la yang nad nantikan..nak tengok muka-muka blogger secara dekat..sepeti biasa nad bawa tunang a.k.a driver dan photographer..hahaha..seperti dijanjikan si blogger Aina mintak nad amik die dekat batu 3..selain Nad, Shukri Tahir pun pergi jemput mereka tapi masa nad  tunggu tak perasan plak kerete Shukri tu..nad pun sampai sana dalam kul 5.30 petang..tunggu punyer tunggu punyer tunggu..ok dia call kata dah sampai..ok nad  pun nak la amik dia takut kete Shukri  tak muat..alih-alih diaorang semua pergi sumbat dalam kereta Shukri..haishh memang tak menyabar diaorang kan..Aina datang bersama dengan blogger Tya, AJ, Sheila dan Yana..hah korang bayangkan macam mana..rugi nad tak amik dari belakang..dah macam tahu sumbat..hahaha..

sampai dekat Restoran Tupai-Tupai..rupenyer ramai dah blogger sampai..seramai 2o++ orang blogger..mak aihh malunyerla..nad tak kenal sapa-sapa..nak taknak..masuk jela..dah bayar kan..ok tak cukup meja..terpaksa duduk asing-asing..tapi untungnyer yang lambt nila dapat duduk dengaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

tadaaa..hahha..dengan blogger cilik molek cantik Yuyu Zulaikha..hahahha..terasa awesome sgt..dapat duduk sebelah Yuyu..lembut je dia cakap..alahai..jauh beza dengan nad yang ganas ni..hahha..tak sombong..apa nad tanya dia jawab..die pangkat adik rupenyer..ala nad takdala tua sangat..hahaha...dan lagi satu die bakal menamatkan zaman bujang dia..ok akk bagi adik dulu jalan..akak lambat lagi..hahaha..

 selain dengan Yuyu nad duduk semeja dengan blogger Tya ( bertudung purple) dan blogger Ayu Jean(berkemeja)..comel jugak dia orang dua ni..pergh diaorang la paling ceria..disebabkan diaorang la nad pun gila-gila..hahah..syokla jumpe kawan sekepala..lalala...happening je..lagi-lagi AJ..ada saja nak dicakapnyer..haha

 ni pula blogger sheila..sopan je..ayu je..senyap je..haha..malu-malu kucng orangnyer..suka snyum je..cmel kan..tak taula umur dia berapa..tak tanya plak..ehhheh..tapi sheila ni dah menjadi isteri orang..tapi masa event tu dia tak ajak husband die..tak tau kenapa husband dia takmau ikut.. ok abaikan yang belakang tu..haha..parasit belakang tu..

selain tu..ade blogger Deq Noor (berdiri) dan blogger Puteri Insyirah (baju Ungu)..cantik blogger dua orang ni..dulu nad selalu blogwalking blog Puteri Insyirah.dulu header gambar laki dan perempaun..sekali lama tak tengok dah berubah header dia....haha memang lama nor dah terjah..blogger deq noor ni nad baru kenal..tengok muka dekat blog lain sangat rupa diaorang..bila tengok depan-depan..comeyy..                                        

 ni la blogger yang nad tunggu-tunggu nak jumpa..hahah..blogger Irwan Alessa dan blogger Aina..nad kenal Wan masa blog die berbulan-bulan sabit..lagi cantik dari blog nad..haha..sekrang blog die dah berubah..tapi still kemas dan cantik..dulu pasl jiwang-jiwang entry die..hahaha...tapi takpa..nad tetap datang blogwalking.hehe.. ni plak blogger yang mulut takleh diam..ade je bende dicelotehnyer..haha..blogger Aina..nila penganjurnyer....tinggi gak la si Aina ni..nad dah pakai kasut tinngi pun takleh capai ketinggian dia..hahha..macam dia akak kan nad adik..wakakakka..tapi sebenarnya Aina yang adik..see i still nampak young ok.lalala...

ni la blogger yang nad baru kenal masa hari kejadian..hehehe..walaupun baru kenal tapi dah macam kawan lama..yang ats tu blogger Yana, yang bawah blogger Eila (tudung kuning).. dan kanan blogger Syakira (baju biru)..semuanyer memang comel-comel belaka kan..diaorang semua tak sombong..semua happy go lucky..

perkenalkan blogger lelaki..yang bersongkok blogger farid laham dan baju hijau tula penganjur..blogger Shukri tahir..nad tak banyak cakap sangat dengan diaorang..malu..tapi dalam facebook hah bolehla ape nak dihujahkan..dibebelkan..hahaha...shukri dengan Aina selalu bercakaran dalam facebook..hahhaa..nasib Aina dah ada yang empunya kalau tak kawinkan aje diaorang ni..

yang ni pulak blogger Bro farmestone..sebelah tu isteri dia..yang tudung merah bukan bini kedua ok..hahaha...pemes memes bro ni..aritu bro framestone baru jumpa klon Barrack Obama...hahhaha..ok orangnyer..asal nampak nad asyik cerita motor pancit je..citt kuang asam..hahhaa...takpe..yang penting tak sombong kaaannn...selain tu ada gak blogger abg hensem..tapi takdok dalam gambar ni..sob sob..segan dengan dia..hehe..

selesai makan kitaorang kene buat shooting..haha..takleh blah...nasib ramai-ramai masa tu..tapi ada gak yang kene buat sorang-sorang..tapi nasib baik sekejap aje..ade dibuat video..tengokla nant erk..hahaha...

Thank you kepada  blogger I love Tour..Muhammad Rasul Abu Hanipah..haha..sebab diela gambar ada dan video pun ada...lalala...ooppss tak lupa jugak kepada kameraman gua.. kerex photography...kalau nak tengok gambar yang menarik lagi ada dekat sini  https://www.facebook.com/Kerex.Studio?fref=ts thnkyou..thnkyouu uuallss...

video khas yang dibuat sempena berbuka puasa..

hai assalammualaikum..

harini berbuka dengan family..semua balik rumah..semua makan dekat rumah mak ayah..sangat-sangat seronok..termasukla tunang nad..hehe..sok plak ada event berbuka bersama blogger..sepanjang menjadi blogger..memang keinginan untuk berjumpa dengan para blogger..walaupun and tak sehebat diaorang..tak sefemes diaorang..yang penting niat untuk berjumpa dah da..hehee..masa tu la boleh berkenal-kenalan antara satu sama lain antara blogger...event ini telah dibuat oleh blogger ainaroseberry dan blogger shukri tahir...event ni ada dibuat di group facebook..cik ena kita pun ade post kat blog die.. mencari blogger nak iftar bersama




 Tempat : Restoran Tupai-Tupai Sek syen 13 Shah alam
Tarikh : 14 Julai 2013
Bajet : RM 39

diaorang memang pilih tempat yang betul..alang-alang dah dekat..kali ni nad nak join...nad penah pergi restoran Tupai-Tupai ni bersama rakan praktikal..not bad steambot die..leh amik banyak-banyak..makanla sampai muntah..hahha..lagipun nad tak ada ape program..inilah masa yang ditunggu untuk berjumpa dengan mereka..rasa segan masih ada sebab kita takdelah terkenal mana..hanya blogger biasa-biasa yang menceritakan tentang dunianya sahaja..hahaha...takpela..wat muka biasa dan cuba untuk bergaul dengan mereka..fuh-fuh..degup jantung...

ok..korang yang ada dekat klang..ada dekat shah alam..jom ler ramai2 join iftar ni..lagi ramai lagi syok..
hai assalammualaikum..

pe khabar semua?..alhamdulillah dah 4 hari kita berpuasa..amacam..korang ok tak..ada yang dah ponteng puasa..hahhaa..apa menu berbuka harini.??..mesti sedap2 kan.. syukur atas nikmat yang diberikan oleh Allah..hehhee..ok sepanjang hidup korang ade tak pengalaman yang sama yang berlaku dalam setahun 2, 3 kali atau lebih..mesti jarang kan..tapi kes macam nad mesti ramai dah kene kan..haha..pengalaman moto pancit di tepi jalan..huhu..

nad dengan member keje jauh dari rumah (kampung sendiri)..semenjak keje kitaorang duduk rumah sewa sebabnyer lebih dekat..mengelakkan kesesakan lalulintas dan selain itu faktor hujan..takut kalau lebat masuk keje lewat..kitaorang keje 5 kali seminggu..hari sabtu ganti-ganti..kejap keje kejap tak..so selalunya time esoknya tak keje kitaorang akan balik kampung..hehhe..dengan merempit..naik motorla..itulah kenderaan yang menyenangkan hidup..pertama sekali tak perlu bayar tol..kedua boleh menyelit-nyelit..hehehe..tapi tula problem naik motor ni..pancit tayar..hahaha


dahla kitaorang tak tau bab motor..tau guna je..one day bila kitaorang balik, kawan nad yang bawak motor..jalan pulak tak berapa rata..dan tetiba terasa la kami naik seperti kuda..hahaha,.tau kan rasanya macam mana..masa tu dekat atas jambatan..banyak jugak kereta masa tu..nasib baik jalan tu ada khas tuk parking tepi..tapi bahya gak..banyak kenderaan besar-besar lalu lalang situ..fuh..fuh..pas pancit tu kawan nad si lina call kawan keje kitaoarng..si John..call cakap moto pancit..leh dia gelakkan kitaorang..hampeh dak tu..dia suruh tunggu sebab dia nak bawak orang..masa tunggu si John 2 orang lelaki datang tengok..hahaha..yela perempuan dalam kesusahan..tapi hampeh diaorang hanya cakap "kenapa dik tanya pancit erk,,bengkel moto ade kat sana..leh la tolak "..selepas diaorang blah nad cakap ngn si Lina.."setakat cakap je baik takyah..ok gak kalau tolong tolak kan",,haha..bebrapa minit si John pun sampai bawakla tukang baiki moto tu..selesai dah..thank you John..

tu bukan first time kene..selang beberapa hari..ce bayangkan..beberapa hari baru je tukar getah tayar dah pancit balik bila kitaorang balik..aik..pelik..nak kata orang yang baiki tu tipu si John cakap tak pernah dia tipu..mayb rim moto tu dah lama kot..dah berkarat..mayb effect ke tayar..haishh ank wat macam mana, perempuan tau gune je..tak tau baiki..hohoho...kali kedua beb pancit..fuhh..berat dosa ke ape..hohoho..tapi nasib yang kali kedua pancit dah dekat dengan petronas..tapi disebabkan masa tu tayar dekat petronas dah rosak tunggu si John lagi...hahah..John banyak berjasa..thank you John

  
 
dan kali ketiga pancit ialah hari jumaat..puasa  ketiga..ayoyoyo..tak taula nak cakap pe..tapi ansib baik waktu tu dah masuk area klang..masa tu ade kedai moto..so terus pegi dan pam tayar..alhamdulillah..balik dengan selamat..apalah nasib..moto aih moto..nak mintak ditukar ke..ke majuk sebab tuan ko ank amik kereta..tu pasai ko meragam..haha..sebenarnyer moto tu moo Lina..

nampak gayanyer bila Lina bawak kereta nad kene beli moto barula..ade suggest moto ape yang best dan ringan..hoho


hai assalammualaikum

ni yang bestnyer dekat tempat keja nad..setiap bulan akan ada buat makan-makan..hehe..dahla nad suka makan..memang membesar bila kerja dekat company sekarang ni..hahaah..every month memang company buat general meeting..lepas tu mesti ada makan-makan..tapi cuma makan-makan biasa je..sometimes makan nasi lemak dengan kuih..makan mihun..kadang-kadang kalau mood bos baik dia belanja KFC...tu yang bestnya..lagi kalau ade birthdy seseorang mesti disambutnya...hehee..

company nad keje ni tahun ni baru buat sport club..sports club tu macam setiap bulan ada eventnyer yang tersendiri..setiap bulan juga akan kutip duit..duit tu akan dibuat event..yela kita dah penat-penat bekerja, mestilah nak ada waktu rehat atau waktu yang menceriakan untuk menghilankan stress..selain itu dapat mengeratkan hubungan sesama staff..memang bagus dekat company nad ni..semua staff dianggap family..trademark kitaorang 1 Kaifah 1 family...hehee..so bulan ni Kaifah Sport Club buat event BBQ...awesome sangat..buat pada hari sabtu lepas..sebelum puasa

nah..orang rajin masak..hahaha..masa ni menu ialah ayam, ikan cencaru, ikan, kentang, dan air..perbelanjaan semua dalam RM 300 +++...murah je..aktiviti dari pukul 5 petang hinggan 9 malam...hohoho..memang enjoy habis..makan dan makan dan makan..itulah nad..tapi badan still maintain je..hahaha... (dalam pikiran tak tau lepas kawin macam mana )...gmabr tu diambil dari member nad..sory gambar tak lawa dan tak banyak..nak buat macam mana nad takde telefon berkamera..dulu ada tapi dah rosak..mayb minggu depan baru nak beli guna rebate tu...nad memang semua benda terlewat..hahaa...

masa ni sambut birhtday staff yang lahir bulan 5, 6 dan 7..ok nadla tu bulan 7..tapi belum masanya..nad 18 Julai..ingat ye korang..my birthdy..hahaha.. 18 Julai ok..lalalla...itulah hari istimewa saya...hehee...ada sape-sape nak sambutkan..haha

bulan puasa ni evet kami cadang nak beriftar bersama staff..awesome..
hai assalammualaikum..

Percutian Ke genting Highland -Hari jumaat aritu nad dengan ofismate nad dah rancang keluar gaji nak pegi mana..haha..nad tak boros ok..nad ada menyimpan..nad pun dah lama tak pergi berjalan..dah lama tak pergi bercuti..nad kalau bercuti pegi Port dickson je..tu jela tempatnya bersama family..ooo sangat membosankan..so nad decide nad nak pegi Genting..korang semua mesti dah pernah pergi kan..masa kecik-kecik pun pernah  pergi kan..tak macam nad..selama umur dekat 25 tahun ni..inilah first time nad pergi ke genting...first time tau tak...macam mana perasaan nad bila dapat jejak ke genting..hahhaa..dapat bayangkan tak..hahhaa

yeaahhh..akhirnya Genting ku jejak..ye nad ngaku nad jakun sekejap..hahaha..sampai sana perangai macam budak-budak..heheh..sampai je kat Genting apa lagi..makan dulu..lapor seh..perjalanan jauh..hahaha..makan benda murah iaitu McDonald...janji kenyang...dah selesai makan..p beli tiket masuk ..nak main outdoor sahaja hanya RM 55 seorang..okla berbaloi..main semua..ko nak main apa cakap je..semua balun...benda yang nak sangat dilakukan dah nak bermula..excited..teruja..hahhaa...semua tempat kalau boleh nak amik gambar..hahaha..



nilah permainan pertama yang nad naik..hahaha..orang cakap macam nak tercabut nyawa..nak tak nak kene naik jugak..yela dah bayar kan..membazir kalau tak main..hahhaa..korang tengok muka happy je time duduk..sekali naik..walaweh..memang mcam nak tercampak..baru tau rasanya macam mana..masa diturunkan punggung tak cecah seh...kalau takde penghalang depan leh tercampak sampai ke rumah..hahaha...turun je bawah terus krem..tak boleh gerak langsung..hahaa

pastu naik roller coster plak..walaweh memang nad tak terkata dah..menjerit jela yang mampu..kepala terhoyong hayang..sebelum naik dah baca bismillah...mulala pikiran dok pikir yang negatif..hahaha...menjerit dari mula sampaila ke habis..hahahha...meleleh air mata..bukan sebb nangis..angin ok...hahaha..

pastu pegi naik pirate plak..ingat dia naikan atas xdela sampai tinggi..sekali tinggi ko..nad ni dahla kecik..macam nak tercampak ke depan..ce bayangkan space perut dengan palang jauh..nasib masa tu leh duduk empat orang..nad duduk la tengah2..hah pegang tangan lina dengan wani..hahaha...



pastu pergi naik buaian..walaweh dahla berpusing..tinggi plak tu..memang berpinar kepala..pejam mata ok..bila buka mata ok mulala segala isi dalam perut nak keluar..so tutup mata lagi..hahahha...first time kau..takut je tercabut tali buaian tu..mak aihhh..

then ada lagi mainan aq main..tu yang wave tu..korang mesti penah naik kan..yang wave tu memang kalo orang first datang macam nad ni lepas tu duduk tepi memang ko akan menjerit..bila naik wave orang yang duduk tepi bahagian luar memang kene tahanla..sebab bila bergerak..kita semua akan bergerak ke tepi..ok nasib nad kat tengah-tengah..hahaha..kitaorang naik bertiga, lina, nad dan adik lina, wani namanya..memang menjeritla jugak..dah tak tau nak berpaut kat sape..tangan dah licin nak berpaut last-last berpaut dengan lina..haha..gila la weiii..memang permainan dia menyoronokkan dan menakutkan..haha

ada lagi mainan iaitu spiderman...mainan ni style dia baring..permainan ni tangan dengan kaki kene kuat..masa diterbalikkan memang tak hingat apa la...kalau boleh nak cepat sampai..hahaha...tapi terbaik..aq dah main semua..hahhaa

las sekali mestilah bergambar sakan...tinggalkan kenangan..fuhh memang best dapat kawan sporting cenggini...sekarang pas keluar gaji mesti kene jalan..hahaha..pasni plan nak pergi sunway lagoon plak..tapi tak tau jadi ke tak..tengok ja na...hehehe

Genting telah ku jejak...yeaahhahh..

hai assalammualaikum..

Beli varang Hantaran Bersama Bakal Mak Mertua - tetiba teringat dekat arwah bakal mak mertuaku..sebelum ni nad ada wat entry pasal arwah mami.. "Tiada Panggilan Mami Lagi Bagiku"...bila tengok gambar kami berdua seperti ibu dan anak..dalam keluarga tunang nad, hanya ada tiga beradik lelaki..tiada perempuan..so bila nad bersama arwah mami (panggilan yang sepatutnya ku panggil ) nad akan anggap nad ni macam anak perempuannya..dan bukan sebagai menantu..sedih, pilu semua ada..nad ni kuat berangan..so bila bersama dengan arwah mami nad akan pikir " oo lepas ni aq leh shoping dengan dia selalu..dah de teman kat kuala lumpur "..ooo lepas ni aku leh belajar masak dengannya"..oo "lepas ni aq leh bersuka..bergumbira dengan mulut kitaorang berdua ni yang kepoh "..." oo lepas dia boleh main dengan cucu dia..makin meriah keluarga ".." oo lepas ni leh ajar dia berfacebook "..tapi semua ni tak sampai hajat...

Pilihan kami berdua

sebelum tunang..kitaorang kerap shoping bersama dekat nilai..tu la port untuk arwah mami bershoping untuk majlis anak kesayangan dia..sebab kat situla dia beli baju nikah kami..sebelum ni arwah mami dan jejaka mafia dah pergi dulu beli baju nikah..tapi nad tak tau plak jejaka mafia pilih biru..so masa kali kedua pergi (masa tu nad ikut gak)..nad tengok baju nikah jejaka mafia pilih warna biru..memangla nad suka warna biru tapi tak semestinyer semua biru bagi and nikah adalah sesuatu yang suci so masa  nikah nad nak kan sesuatu yang bersih..nasib baikla nad ikut..so nad tukarlah baju tu dengan warna krim ala-ala putih..masa tu mintak la pendapat arwah mami..mami pun setuju dengan nad...haha..biasalah menantu kesayangan..tengokla lagak kami yang sibuk memilih..

Banyaknya pilihan

still tengok warna biru...hahahhaa..tapi takleh..sebab baju kawin masa sanding nant rasanya baru warna biru..better nikah amik yang suci..bersih..yela nikah kan..takkan nak amik yang terang-terang plak...

Bakal menantu yang senget

kalau tak nampak sila tekan untuk pembesaran..hehee..nad saja create..arwah mami tau nad suka warna biru...hahaa..masa ni memang shoping untuk barang tunang...sempat jugakla bershoping dengan mami..walaupun time ni mood tengah tak elok disebabkan perangai jejaka mafia..grrrrrrrr...

al-fatihah untuk arwah mami..semoga kau tenang disana..
hai assalammualaikum

dah dua hari kita berpuasa kan..macam ni rasanya berpuasa time kerja..sangat memenatkan walaupun keje dalam opis..dahla dalam opis nad cume nad seorang melayu dalam opis..opis lagi satu pun ade sorang melayu..dekat store pun ade sorang melayu..dan sorang lagi laki melayu despatch dan sorang lagi melayu driver lori ..so kami berlima je melayu..sebenarnya company and jual minyak shell dan petron..bukan minyak macam dekat stesen tu tapi minyak pelincir..company and distributor sah ok.. ..company nad jual minyak pelincir shell dan petron..bagus untuk kenderaan dan industri..nak tau lebih lanjut boleh ke KAIFAH SDN BHD

see..tiga-tiga merah..kami buddies..kami takkan terpisah..hahaha..ayat poyo.. nila kami budak opis dan warehouse.. nad admin untuk minyak Shell, John tengah jaga warehouse dan lina admin untuk Petron

keje admin pun bukannya senang tau..pasti ada je kejenya..keje admin kat sini bukan hanya tau filing dan berkomputer je..tapi kene tau semua..bagus kan..semua kita dapat belajar..dari situlah kita akan dapat lebih  banyak pengalaman dan pengetahuan..dekat sini nad diajar tau macam mana tengok harga..buat D.O dan Invoice, dan lagi satu jawab panggilan telefon..benda yang and tak suka..hahaha..tapi last2 dah kene menjdai rutin harian nad..sebab ape??..

setiap pembelian minyak kitaorang ade terms untuk bayarannya..ada gak yang boleh bayar cash kalau masa tu ada duitla..kalo takde tempoh yang diberikan 30 days..ataupun C.O.D. terms..so yang dua terms nila nad kene telefon company dan chase payment tu..kalau tak macam mana company nad nak ade duit kan..duit tu la gaji nad..hahaha..chase ni bukan seorang dua customer..tapi ramai customer..company nad ade 5 orang sales..ce bayangkan sorang sales ade ramai customer..tak ke jenuh..haishh..sabor jela..

nad akan start chase dari pukul 10- 11.30..yela 12 ofkos waktu lunch..pastu sambung kul 2- 4 petang..suara yang halus dan sedap dan manja nila yang diaorang akan dengar..nak chase payment kene cakap elok2..tapi kadang-kadang dah cakap elok pun kene marah jugak..haishh..sadisnya la..kalau ada yang baik, baik sangat customer tu..kalau ada yang jenis naik angin..hah makannya kene bising pastu letak telefon macam nak bagi pecah je telefon diaorang..ade nad kisah..yang penting nad dah jalankan tanggungjawab..pastu kalau dah chase man cheque dah ready kene inform kepada sales..pastu kene taip kat system sebab akaun nak tengok..inilah keje namanyer..bersabor jela..ok teruskan keje..petang-petang ni kurang keje sikit..

alamat perut dah bekeroncong..menu apa nak berbuka ni erk..hoho..selamat berbuka u alls


hai assalammualaikum

" Ya Allah ampunilah segala dosaku dan dosa kedua ibu bapaku. Kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihaniku sejak kecil lagi "




 mak....

:: kaulah ratu hatiku ::
:: kaulah yang ku sayang ::
:: kaulah yang ku kasih ::

kerana doamu ku menjadi insan berjaya..
semua ni adalah untukmu..
sedegil2 anakmu ini..dilubuk hatinya hanya inginkan yang terbaik



ayah:
:: kaulah heroku ::
:: kaulah buah hatiku ::
:: kaulah penyelamatku ::

anakmu ini akan balas setiap jasamu yang telah kau beri kepadaku..anakmu ini tau dia tak mampu beri seperti mana kau beri..tapi anakmu ini akan berusaha untuk membuat mu gembira..