May 2013
hai assalammualaikum..



bila tengok gambar ni..terkenang kembali masa kali kedua berjumpa dengan jejaka mafia..hahaha...korang tau kan apa die ni..hahaha..tak kan la tak tau..walaupun yang dalam gambar ni huduh dan senget dan macam nak runtuh je tapi kukuh lagi..cume die hancur setelah budak2 menerkamnya..hahaha...ni la COKLAT KLCC..akhirnya dapat buat gak...memang nad nak buat sangat sebab klcc lambang cinta kami berdua..wah kau...nad penah buat entry pasal klcc..baca ni ( MEMORI KLCC  )...

nad memang nak sangat buat sebb ni simbol cinta kami..dengan susah payahnyer nad dengan cousin dan sorang kawan nad pergi cari kedai bunga yang ada gabus siap bentuk klcc...sebelum ni nad ada pergi beberapa buah kedai tapi diaorang takda buat..puas mencari dan akhirnya dengan bantuan kawan nad ni jumpa jugak..tu pun kedai hampir-hampir nak tutup..syukur alhamdulillah..nad nak buat sndiri bentuk klcc guna gabus memang tak pandaila..pastu tak cukup masa...so carilah yang dah siap..

pagi ahad masa hari pertunangan..semua cousin tolong cantumkan coklat..yela kalo buat awal takut coklat cair kan..so buatla maasa hari pertunangan 14.4 tu..alhamdulillah..terhasil la sebuah coklat klcc..hhahahha..terlaksana juga nak buat simbol cinta kami ni..walaupun senget-benget..hehehe...

DUA CINTA MENJADI SATU
hai assalammualaikum

haiii you allsss...pekabo..harap2 semuanyer sihat2 belaka..Ya Allah lamanya tak on blog ni..berapa minggu dah..rasa dah sebulan..semenjak kes line tak berapa ok..lagi2 keje yang semakin memenatkan..kerinduan terhadap blog semakin membuak (pergh ayat kau..sadis..=p)..tapi betul weii...rindu giler sangat2 dengan blog nad ni..dengan korang-korang semua..malam ni ku berusaha untuk membuat entry..hohohoho...(setelah lama tak on9..jadi giler sekejap)..cerita semua dah lama-lama...sadis-sadis

14.4.2013..tengok tarikh best je..senang ingat..hehehe...hari yang dinantikan..hari yang ditunggu telah tiba..bukan raya..tapi..hari yang sangat bermakna untuk diriku..wahh..sadis lagi ayat ni..hhehe..tarikh hari nad telah menjadi tunangan orang...syukur...alhamdulillah..segalanya telah berjalan dengan lancar...segala penat lelah ku tidak sia-sia..tido lewat sudah semestinya..hari penting kita...kalo boleh semua nak perfect..hohoho..menyiapkan barang hantaran memang part yang paling best..walaupun tak berapa cantik, tapi nad puas sebab hasil dari diri kita yang ikhlas ni..hahahha...

Persiapan majlis memang nad dah prepare awal-awal..nad beli barang sikit-sikit, beli awal biar kerja berjalan lancar dan tak kelam kabut..sebelum tu nad memang dah buat list..list penting biar kita tak lupa barang apa yang perlu ada..selain itu, nad ada juga serach dekat google apa yang perlu ada, apa yang tak perlu ada, tengok hiasan macam mana..syukurla ada kakak nad tolong nad..kalau tak memang lambat semua keje..hehe..kalau korang nak tau, nad sibuk sampai hari yang dinantikan tu..hari ahad 14.4...pagi2 dah bangun..pukul 6.30 solat subuh..pas solat nad decorate lagi hantaran..masa tu yang tinggal hanya coklat klcc dengan sireh..kalau korang nak tau, dalam pukul 10 pagi nad kene pegi pasaraya beli barang mana yang tak cukup..hahaha..hebat tak hebat bakal tunangan orang kene pergi shoping..memang sibuk...

Pada pukul 1 petang mak andam pun datang..dan nad telah dimekapkan menjadi artis (ok jangan nak perasan)...selesai mekap..nad kene tunggu plak la..pihak lelaki tak datang lagi..biasalah..adat menunggu ni..perempuan kene sabar jela..pukul 4 petang barula pihak lelaki sampai..cuba hang bayangkan berapa lama kene tunggu...fuhh..terdiam kaku jela..dahla lapo..tak makan..lagi..tapi masa tu nad relaks je..cool..tak cuak pun..tak debar pun..hahaha...biasa je...hehhee..dalam bilik tersipu malu..habis bincang..tak sabo nak kuar bilik..hahaha...(gelojoh tul)...ok ar tengok gambr jela...hehe..biru tetap dihati

aq dengan barang hantaran aq..hasil kreativiti aq dengan kakak ku..hehehe...banyak sponsor makanan dari sedara mara..thnk you all...

macam artis tak..hahahhaa...
simple but alegant..wah kau...hahaha

sarung cincin...tersenyum lebar ye..hehe..my mother in law
gelapnyerla mamat ni..hahaha..takpe kau tetap dihati..hahaa..my jejaka mafia
bakal family ku..hehehe..
ada banyak lagi cerita tau2..tapi gambar belum siap lagi...huhuhuhu..sabo jela...yang ade ni pun gambar yang ditag..ade jugak cerita sedih....tapi nant nad cerita ye..( al-fatihah buat arwah bakal mak mertuaku..entry khas untuknyer akanku buat )