February 2013
hai assalammualaikum..

sebenarnyer dah lama nad cerita pasal MOLLY ni..tapi asyik x kesampaian je..hah x tau MOLLY tu sape..meh tgk SINI..mase tu die kecik lagi..MOLLY ni dah beberapa bulan duk umah nad..hahaa..sekarang baru nak cerita..biasalah..banyak sangat cerita dalam otak..sampai bab MOLLY tersangkut..mulanyer MOLLY ni tinggal dengan jejaka mafia..tapi disebabkan die plaing nakal dalam rumah..so mak jejaka mafia a.k.a bakal mak mertua aq..hahaa..tak tahan dah dengan MOLLY..kalau boleh mak jejaka mafia nak buang MOLLY ni..mana taknyer dah diajar taknak dengar..kan dah dibenci..bila jejaka mafia cerita je..nad terkejut..dan nad decide nak amik MOLLY tinggal dengan nad..yela..generasi bagus tu..takleh dibuang...

masa nad amik MOLLY..MOLLY duk diam je dalam kereta..first time kuar rumah katakan..yela selama ni duduk bandar..apsni kau kene duduk kampung..hahhaha..sampai rumah nad je..die mula menyorok-nyorok..yela takut dengan orang.dah la x dikenali..mesti die pk apela orang-orang ni nak buat dekat die..hahaa..nasib baik MOLLY diterime baik oleh keluarga nad..mula-mula mak pun tak suka..tapi nad yang jaga..last2 mak pun senyap je..hhahaa..mula-mula datang special tempat die tido..kat bilik nad..meh tengok 

masa mula-mula datang ni al tempat tido die..ada la dalam 2 bulan tido kat sini..pastu berak pun pndai dekat besen..sennagla nak buang..pastu dah dekat bulan 3 die tunjuk belang..die p berak merata-rata..arghh tidak..takpe demimu MOLLY..nad snggup buang taiknyer..dan akhirnya terpaksa tido kat luar..sebab MOLLY dah start berak kat bilik sembahyang..mula-mula memang gaduh dengan kucing lain..tapi lama-lama ok .dah siap main-main dengan kucing sini..hahaa..baguslah..ko kene jadi kucing kampung..understand..hohoho..sejak firs time aq bawak die kaluar..MOLLY memang jakun..haha..yela selama kat bandar die terperap je kat dalam rumah..tapi sejak duduk kampung..nermain-main kat luar..happy giler die..hahaa..asal buka pintu suke die nak kuar..abgusla..tapi masih berak dalam rumah..tak paham aq..dan MOLLY  dah kenal sape tuannyer..bila nad p rumah jiran..MOLLY pun follow..bila panggil nama MOLLY. jom balik...MOLLY pun dengar dan ikut...biasalah suara nad kan merdu..hahaa..

ni gaya tido MOLLY...tak taula pesen apa..MOLLY suka main dengan BAMBAM..nant aq cerita plak die main dengan bambam..hehhee.comel je diaorng main..k la nak ambik anak buah ni..jalan2 kejap..bye..

p/s: esok dah kerja..boleh ke BW nant..kne boleh..pasti boleh..update pun kne..yes..line pun dah nazak ni..huhuhu..selalu leh buka facebook dengan blog..sekrng kne bka satu2..hasihh..kne tukar line ke..hoho..A
hai assalammualaikum..

posto..posto..sekali abg posmen datang la...hehe..eheh ade tertulis nama nadia..eheh nad la tu..tengok sampul macam nama syarikat..tengok alamat dekat Melaka..eheh sejak biler aq apply keje kat Melaka..eheh siapa yang baik hati nak bagi aq keje kat Melaka ni..dup..dap..dup..dap..jantungnyer..sekali buka..eheh keychain..hahhaha...dah tau dah sape yang bagi..dan sebab ape nad dapat..hehee..sukenyerr..(ingatkan de orang offer nad keje)..hehehehe..keychain dari langkawi tapi alamat Melaka..hheehe..

tengok ade dua keychain lagi..hehehe..nad dapat keychain ni sebab nad penah join giveaway blogger ni..JOM TENGOK SINI ..nak tau sape blogger ni..blogger bro Hanif Idrus....dan nama nad telah tersenarai DI SINI....trime kasih abg Hanif..




letak keychain dekat keyboard..
hai assalammualaikum..



tetibe letak gambar pakwa nad yang kiut ni plak..hahaha..so macam biasalah nad nak cerita pasal fear factor selebriti Malaysia ni..dah Aaron yang menjadi hos untuk rancangan ini..hehee..Fear Factor Selebriti Malaysia dibuat di Capetown Afrika Selatan..wang sebanyak RM 10 ribu menjadi rebutan setiap minggu manakala RM 200 ribu ingin direbut untuk menjadi juara Fear Factor..jikalau peserta takut melakukan aksi..peserta boleh disingkirkan..peserta perlu melalui aksi2 yang mencabar..episod kali ini aksi bermain dengan elektrik dan kereta

 cabaran pertama..kedua-dua ahli pasukan perlu digari ditangan dan dikunci..mereka juga akan disiram dengan air terlebih dahulu sebelum memasuki kawasan elektrik ini..setelah itu mereka perlu melalui kabel2 yang dipenuhi dengan elektrik..jikalau peserta terkena kabel maka mereka akan terkena renjatan elektrik..mereka perlu meronda untuk mencari laluan dimana kunci berada..setelah mendapatkan kunci..mereka boleh mebmbuka gari tersebut..kemudian mereka perlu berpecah sorang ke kiri dan sorang ke kanan untuk menekan butang yang mematikan lampu dan setelah lampu mati masa akan dikira tamat. Dalam cabaran ini masa terpantas adalah 42 saat..iaiatu group Dafi dan Zoey..mereka telah mendapat imuniti dan menggunakan imuniti tersebut..

Aaron telah membuka satu lagi imuniti.., namun peserta perlu melakukan aksi yang sama untuk kali kedua..apa bezanyer aksi kedua ni..voltan elktrik ditambah..pada mulanyer terdapat 4 group ingin mencuba namun setelah pasangan Akim dan Farish mencuba aksi ini dan sangat menyakitkan pasangan Alif dan gambit serta pasangan Johan dan Kaka telah menarik diri..Namun bagi pasangan Dazrin dan Hairul tidak berundur..dan akhirnya yang mendapat imuniti ialah group Dazrin dan Hairul..jadi untuk cabaran kedua mereka tidak akan buat..


cabaran kedua pula seperti berada di litar lumba..tapi lagi bahaya sebab apa..jeng jeng jeng..kat sini xde iklan..so xleh wat surprise..hahaa..ok..salah seornag ahli pasukan akan menjadi pemandu dan mata akan ditutup dan sorang lagi ahli pasukan akan menjadi penunjuk arah untuk naik di atas treler panjang yang sedang bergerak dan perlu melanggar tiang kuning di tas treler..aksi ini amat membahayakan, namun jika ada pasangan yang pandai bagi instruction sume akan menjadi mudah..

dalam cabaran ini..group Akim dan Farish telah masuk ke hutan dan kalah..manakala group Johan dan Kaka kereta mereka telah terbalik setelah menaiki di ats treler dan melanggar tiang kuning..(rujuk gambar)..ok la diaorng dapat pengalaman ini semua..dalam cabaran ini group Alam dan Arja telah memenangi RM 10 ribu..dua kali diaorng menang..syoklaaa..


episod kali ini..penyingkiran berbeza sedikit..peserta yang kalah atau tidak dapat laksanakan tugasan untuk cabaran kedua akan disingkirkan tetapi mengikut undian peserta yang berjaya melakukan aksi ini..jadi peserta yang kalah ialah group Elfira dan Ajak, group Akim dan Farish serta group Alif dan Gambit..namun keputusan ketiga-tiga group ade..jadi Aaron telah mengikut untuk cabaran pertama iaitu cabaran elektrik tadi..so masa Gambit dan Alif paling lama..daaaaaaaaaannnnnnnn mereka TELAH DISINGKIRKAN..over ko nyah tulisan tu dibesrkan..hohoho..sebenarnyer ramai tunggu-tunggu group Gambit ni keluar..tapi kesian Alif terpaksa ikut..ok..pasni persaingan secara baik..hahaa..ok..sebab tu letak muka Aaron yang comel tu..hehee..




hai assalammualaikum..

lama x wat entry ni..haha..nad nak join segmen ni..yela..header dah bertukar jadi gempak..segmen pun pasal header..ape lagi join ler..nak join KLIK SINI OK

Hadiah


1.Topup rm 30 ringgit
2.Topup rm 20 ringgit
3.Topup rm 10 ringgit
untuk random
topup rm5x2 ,topup celcom x1, bloglist x5
, 2x feeds dalam blog zuhri selama setahun ..
hai assalammualaikum



aksi-aksi yang direka di dalam fear factor selebriti malaysia diawasi oleh pakar-pakar terlatih kerana aksi yang dilakukan sangat merbahaya, sesiapa  pun dilarang meniru, mencuba di mana atau pada bila-bila masa..fear factor dibuat di luar negara kerana keselamatan di luar negara mungkin lebih terjamin dan mempunyai banyak alatan keselamatan untuk aksi yang dilakukan oleh para peserta selebriti Malaysia ini..13 aksi telah dilakukan..hanya 9 apsukan yang mampu bertahan hingga ke episode 8..banyak ketakutan yang bakal dialami..ada yang sedih, ada yang gembira, ada yang sakit dan ada yang teredera namun aksi mesti dilakukan untuk memenangi wang sebanyak RM 200 ribu..mari kita lihat aksi yang bakal dilakukan


cabaran pertama dimana, pasukan akan digantung setinggi 100 kaki..seorang rakan pasukan akan digantung terbalik iaitu kaki diatas..kepala dibawah manakala rakan pasukan pula akan dipegang oleh rakan apsukan yang terbalik tadi..mereka perlu tergantung selama yang mungkin dan selama mana mereka bertahan..pandai2 korang la nak wat strategi macam mana..kalau dah jatuh jatuh gak dan jangan lupa menjerit..hehe..kalo nad pun agknyer..sebut maaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...hahaa..dalam aksi ini kumpulan Ajak dan Elfira mampu bertahan lama dan mendapat imuniti..jadi mereka telah terselamat untuk melakukan aksi yang kedua..selain itu pasukan Arja dan Alam serta Zoey dan Dafi juga mendapat imuniti dan mereka terselamat untuk tidak melakukan aksi kedua nant..


cabaran kedua...amat2 menggelikan..salah seorang ahli pasukan perlu baring di dalam beg mayat..ooppss bukan baring kosong tapi dalam beg mayat tu akan dimasukkan pelbagai jenis lipas..buakn itu sahaja malah peserta yang berada dalam beg mayat akan dimasukkan di dalam peti dan dikunci..manakala seorang rakan sepasukan perlu mencari kunci yang bertanda kuning dan perlu membuka kunci peti itu satu persatu bagi menyelamatkan rakan pasukan..setelah berjaya dibuka..rakan pasukan perlu membuka zip beg mayat dan masa dikira tamat..pergh memang menggelikan..dengan lipas-lipas yang merayap dalam badan dan muka..pengsan kalo nad..

episode kali ini yang memenangi RM 10 ribu ialah Hafizul dan Hefny..episode kali ini ade penyingkiran..dan yang etrsingkir ialah penyanyi hai-hai bye bye..Nik dan Ezlyn..tahniah buat mereka kerana berjaya sampai ke tahap ini..dan amat bertuah kepada Gambit dan Alif kerana nasib menyelebahi mereka..arghh bila diaorng nak keluar..tapi nengok sekrang Gambit tak banyak cakap..hehee..ok tengok cabaran seterusnyer sabtu ni..
hai assalammualaikum..





Dalam pada itu Fizz turut memberitahu Almy pernah menyuruhnya berubat secara alternatif selepas menyaksikan keadaannya tidak terurus sejak berkenalan dengan wanita tersebut.

Tidak mampu mengulas lanjut, Almy Nadia akui sebelum ini dia sudah lama mengetahui mengenai Fizz yang didakwa terkena buatan orang.

"Dia bukan baru sahaja sakit, tapi sebenarnya dia sudah lama sakit dan saya tahu tentang penyakitnya itu," luahnya yang tidak berniat untuk mengulas lanjut.


jadi artis memang bukan senang..macam2 dugaan datang..sesiapa yang nak masuk dunia artis perlu pikir panjang kebaikan dan keburukan dunia artis ini..
hai assalammualaikum..

terkejut nad baca berkenaan Fizz Fairuz ni..jom baca berita berkenaan Fizz Fairuz putus tunang..


KUALA LUMPUR, 20 FEB 2013: Selepas mengejutkan industri hiburan dengan kisa pertunangan dengan wanita lain selain daripada pelakon Almy Nadia pada minggu lalu, pelakon Fizz Fairuz terus mengundang kejutan apabila menyatakan bahawa dia sudah putus tunang dengan wanita yang didakwa sebagai isteri orang itu.

Menurut laporan Harian Metro hari ini, pelakon yang bertunang pada 10 Februari lalu itu mengakui pertunangannya dengan wanita berusia 26 tahun itu hanya mampu bertahan selama seminggu saja.
"Saya benar-benar tertipu dan tidak menyangka bahawa tunang saya itu adalah isteri orang. Saya tidak menyangka perkara sebegini berlaku dan kehidupan saya seolah-olah diatur oleh bekas tunang sejak kami berkenalan setahun lalu," katanya.

Menjelaskan lebih lanjut mengenai perkara ini, Fizz mendakwa berkemungkinan besar dia terkena buatan orang.

 "Empat hari selepas bertunang iaitu pada Khamis lalu, baru saya tahu tunang saya itu isteri kedua kepada seorang usahawan yang berusia 40 tahun. Sebelum ini mereka telah bernikah di Thailand.
"Khamis lalu, saya menerima kiriman SMS dari adik bekas tunang yang menceritakan status sebenar. Malah, saya juga sudah berjumpa dengan suami wanita itu, Sabtu lalu. Lelaki itu telah mengesahkan kepada saya yang tunang saya itu adalah isteri keduanya dan perbincangan kami berdua diadakan secara baik," jelasnya.

Dalam pada itu, pelakon drama Nur Kasih tersebut sudah memaklumkan kepada keluarga bekas tunangnya dengan menyuarakan hasrat untuk memutuskan tali pertunangan yang bertahan hanya seminggu saja.

"Cukuplah, saya tidak mahu ada apa-apa lagi hubungan dengan dia. Saya mengenali wanita itu di satu lokasi penggambaran di ibu kota kira-kira setahun lalu. Sejak itu hubungan kami semakin rapat dan ia turut diketahui Almy Nadia.

"Namun, sepanjang mengenalinya saya tidak tahu menahu tentang latar belakang keluarganya. Sedar-sedar saya sudah pun bertunang dengan dia. Saya hanya mengenali keluarganya ketika majlis itu berlangsung.

"Saya sedar tindakan bertunang secara tergesa-gesa itu sudah tentu menyakitkan hati Almy. Kepada semua, saya minta maaf terutama sekali Almy Nadia. Saya tertipu dan sakit sekarang. Inilah ujian terbesar sepanjang bergelar anak seni," ujarnya.

Menambah penjelasan, Fizz berasa pelik kerana sepanjang berkenalan dengan Almy selama tujuh tahun agak sukar untuk mengikat tali pertunangan tetapi tidak dengan wanita tersebut.

"Sehari sebelum bertunang, saya seperti ditunjukkan petanda musibah apabila tangan saya melecur terkena air panas. Malah, dalam perjalanan ke Kuatan, kenderaan saya turut rosak.

"Sebelum ke rumah wanita itu, saya memaklumkan kepada rakan-rakan tidak mahu bertunang kerana tidak sedap hati. Namun, apakan daya ia sudah pun berlaku.

"Selepas diuji sebegitu, saya tidak lalu makan dan tidur. Saya mohon maaf kepada media kerana tidak menjawab panggilan sebelum ini disebabkan fikiran serabut," jelasnya panjang lebar.
Sementara itu, Fizz memberitahu Almy pernah menyuruhnya berubat secara alternatif selepas menyaksikan keadaannya tidak terurus sejak berkenalan dengan wanita tersebut.

hai assalmmualaikum..

Pasang CCTV Penting !!! - sekarang kes orang gaji mendera anak majikan semakin menjadi-jadi..kes terbaru dimana orang gaji itu didakwa menghempas dan melambung Mohamed Hareez Mohamed Zamri sebanyak sembilan kali yang boleh mendatangkan kematian kepada mangsa pada 7.45 pagi, 15 Februari lepas di kediaman ibu bapa mangsa di nombor 7, Lorong Bukit Setongkol 38, Jalan Bukit Setongkol di sini..pada tempat dan masa yang sama, dia didakwa menganiaya Mohamed Hareez dengan tujuan mendatangkan kecederaan ..Amah itu telah menerima hukuman penjara selama 20 tahun diatas kesalahan yang dibuat..nak baca lanjut DI SISNI

Mengikut fakta kes,pada 7.45 pagi pada hari kejadian, ibu bapa mangsa yang sedang bersarapan di sebuah kopitiam di sini terkejut apabila melihat bayi sulung mereka dilambung dan dihempas pembantu rumah melalui rakaman kamera litar tertutup di telefon bimbit bapa mangsa.


CCTV atau kamera litar tertutup bukan sahaja sangat penting di sebuah kedai malah sangat penting untuk dipasang di dalam rumah..lagi-lagi bila anak kecil dijaga oleh orang luar..untuk mengelakkan benda yang tidak diingi..CCTV membantu kita untuk mendapatkan bukti bahawa pesalah itu bersalah..

APA ITU CCTV :
  • CCTV adalah surveillance camera system atau kamera pengawas, yang terdiri dari kamera dan system DVR (Digital Video Recording)
  • CCTV adalah sistem yang digunakan untuk mengawasi dan merakam segala bentuk aktiviti dalam suatu area / lokasi
  • CCTV dapat digunakan sebagai security alarm / alarm pengaman disebuah area / lokasi
  • CCTV menghasilkan teknologi terbaru yaitu CCTV ONLINE

APA MANFAAT CCTV ONLINE :

  • Manfaat / kegunaan CCTV adalah pengguna dapat memantau dan merakam segala bentuk aktiviti yang terjadi pada area / lokasi pelanggan dari jarak jauh dari mana saja , tanpa batasan jarak.
  • Dengan menggunakan CCTV, pelanggan juga dapat memantau dan merakam segala bentuk aktiviti yang terjadi dari luar area / lokasi pengguna dengan menggunakan PDA , laptop, atau PC secara real time dari mana saja.
  • Rakam dan simpan hasil monitoring secara automatik kedalam hard copy baik hasil rakaman selama full 24 jam atau hasil rakaman motion detect merakam hanya jika ada gerakan yag terjadi pada daerah yang dipantau.
  • Dapat berfungsi sebagai  alarm, yang akan membunyikan suara sirene pada computer anda atau mendial no telp / HP anda secara automatik pada saat ada kejadian  yang tidak dikehendaki jadi bukan hanya sebagai alat pantau untuk mengawasi saja, CCTV ini sekaligus  berfungsi ganda memproteksi dan melindungi asset serta tempat anda dari ancaman kejahatan.
  • Dengan mengkombinasi fungsi –fungsi motion detect, alarem dial, serta inrecording,maka anda tidak harus terus menerus mengawasi camera cctv anda. Semua hasil monitor akan tersimpan di computer dan jika ada kejadian yang tidak di kehendaki anda akan dihubungi secara otomatis pada saat itu juga.
   
MENGAPA PERLU ADA CCTV ONLINE : 

  • Mengawasi pekerja daripada tempat anda bekerja , atau sebaliknya bebas dari kemacetan lalu lintas, dan hemat waktu karena dapat dilihat melalui internet.
  • Memantau orang anda dari rumah anda yang nyaman, dan automatik mengurangi atau bahkan mengurangkan risiko kehilangan barang – barang  anda
  • Berlibur bersama keluarga tercinta, sambil tetap memantau bisnes anda, tak perlu lagi mengorbankan waktu bersama keluarga pastinya anda akan dicintai.
  • Mengawasi suami/ istri/anak-anak/ baby sitter dari tempat kerja anda. Anda dapat tenang menjalankan bisnis atau bekerja, karena bisa mengawasi mereka setiap saat.
  • Mendapatkan bukti kukuh jika terjadi peristiwa yang tidak dikehendaki.
  • Memaksimalkan kerja karyawan anda. Tentu mereka tak akan bermain-main atau memanfaatkan fasilitas kerja untuk kepentingan mereka apalagi berbuat kecurangan (kecuali jika mereka sudah bosan bekerja tentunya). Dijamin, kinerja perusahaan anda akan meningkat secara drastis dan pesat karenanya.
  • Melindungi dan memproteksi asset berharga serta tempat anda, karena CCTV anda bias dipungsikan sebagai alarm yang cangih. Dapatkan keamanandan rasa aman yang kini tak lagi mudah di dapatkan
hai assalammualaikum..

ce tengok..ce tengok..ape yang berbeza dengan blog nad..hahahhaa..saya suka..saya suka (macm memey upin ipin cakap)..yeahh header nad dah berubah..dah lama dah nad nak tukar sebenarnyer..cume dah lupe cara bab2 edit kat photoshop ni..so dh jadi malas..jadi nad mintakla someone buatkan..weee...saya suka..saya suka..dah lebih setahun nad gune header yang tu..nad start blogging 2011..sekrng dh 2013..so dah setahun..tapi header yang tu bukan setahun..sebab permulaan header nad gune gambar nad..haha..yela x tau mengedit mase tu..nak tengok header mse mula2..JOM BACA SINI..selepas tu baru gune yang kat bwh ni


header ni nad edit sendiri..mase tu ade tutorial wat edit kat photoshop..so nad bljar..smpai ke pagi..dah hasilnyer mcm kat ats tu..hehee..tapi sekrang nad dah lupe..lama x mengedit kat photoshop..penah buat.try cube..tapi ntah jadi ape ntah..pasni kne belajr balik..yela kalo buat sndiri lagi puas kan..hehe..dan header terbaru nad ialah..

kalo korang pasan moto superbike mesti ade dan tulisan miszrockers tu ade gak kan..meh nak citer..hehe..tapi sebelum tu header wrna biru sebab nad suke wrna biru..haha..miszrockers tu sebab nama blog nad..miszrockers.blogspot.com..moto superbike tu sebab nad ni minat dengan moto superbike..cume belum naik lagi moto tu..ntah bile x tau..kalo setakat duduk amik gambr tu penahla..hahaa..jejaka mafia dulu ade moto tu..tapi die dah jual..ok sedih je nad..kalo x dah lama naik kot..nad suke moto tu sebab nampk macam cool..hebat..haha..mcam erra fazira bawakla..hebat kan..header ni ade penambahan perkataan world..sebab pe..sebab blog nad kan COME TO MY WORLD..so nak tulis pjg2 mls..tulis jela world..hehe..org tu comel kan..pandai adik nad ni lukis..ooppss adik blogger ni..bukn adik betul nad..meh nak tau sape yang buat header nad ni..yang kereta dah xde sebab ntahla..tak berapa suka sangat dengan kereta..tapi memang best kalo dapat kereta mcm kat header nad tu..hehe


ni la dik blogger nad yang tolong buatkan header tuk nad..nama adik ni ialah  Lisa..comel je orangnyer..pergh hebat budak ni..die memang berbakat..kalo lukis design baju..memang tiptop..akk harap sangat lisa jangan abaikan bakat yang lisa ade tu..harap2 kalo die nak sambung belajar..amik jurusan yang die berbakat tu..header pun die lukis sendiri..memang salute habis..sekrang die kje sebagai librarian..so kalo korang nak suh die buatkan header p suh die.tekan header die tu..nant trus ke link blog die...korang nak tau header die watkan nad sehari je..hebat tak..saing nad mintak..malam dah siap..sebab nad bagi mcam mana nad nak..dan die paham..dan semuanyer setel sekejap je..pergh..salute habis.

k ngantok..haha..tata..
hai assalmmualikum..


Jom join sebab syaratnya tersangat mudah.. 
S: Kenapa perlu join??
J: Sebab segmen ni tiada tarikh akhir.

S: Apa kelebihan segmen ini :
J: Wan akan wujudkan bloglist khas untuk kesemua peserta di mana Wan akan terjah.

S: Bloglist tersedia ada,macam mana? 
J: Tambah "Bloglist Blogger Pilihan 2013" 


mangsa terhormat..semua kawan blogger nad..jom support blog kawan ni yang awesome mr wan..=)
hai assalammualaikum

lama dah x update entry..biasalah hari minggu hari bersama keluarga..so blogwalking jele..jalan2 tgk entry orang..kalo korang persan nak komen nad akan keluar tgh malam..hahaa..memang mse tu waktu nad..sebab siangnyer nad tengok tv..wat kje lain..kadang-kadang jaga anak buah..laptop ni plak baterinyer dh hancus..so kalo nk on laptop kne bwk charger..haishh dh satu hal malas nk bwk kuar laptop dr bilik..pastu klo dah on laptop..mesti terperuk lama dalam bilik..hahhaa..ape mau buat..kne beli tepon canggih..on9 kat telefon je..tapi nant x puas plak..hehe..ooh ok la lupekan jele..aslkn nad on9 dan terjah korang..

ni nak cerita..cerita pans..bukan..cerita sejuk je..hahaa..macam x sangka je..dengan blogging kita leh kenal dengan semua orang..dan yang tak sangka lagi boleh jumpe oranng sekampung dengan kita..hahhha..i dont believe it you know..nad baru tau bile tgk kat komen BR1M...hahaha...untungla dapat jumpe orang kampung..selama ni dok komen2 tempat die..sebab die suka cakap jawa..nad pun orang jawa..tapi nad tau cakap sikit2 je..haaha...nak tau sape orangnyer..






haha..ni dia orangnyer..abang TIRANA ADUKA...rupanyer dia orang Meru jugak...ntah2 abang kenal x ayah ngan mak saya (over pk aq ni kan)..pasni leh la jumpe kat kedai rosli depan masjid meru ye bang...hehe....ramai orang ckp kat situ sedap..hehee..abg klo nak jumpe roger2 ye..bgtau kat facebook nad..hahaa..

nak kata Meru ni besar xdela sangat..tapi kira dah majula..kalo korang nak tau Meru katne search la google map..haha..x pun gune gps..hehee..kalau tau bagus..sebab leh jmput tuk undangan terpenting kelak..hhehe..lalala..ok arek turu..wes bengi (bahasa jawa)...=p
hai assalammualaikum..

weee..seronoknya...ni kali kedua dapat sesuatu daripada blogger..sebelum ni first time dapat dari blogger SHIDA..la terlupa ke dapat ape..takpe..meh tengok SINI..orang cakap kalo dah rezeki pertama dapat..pasti ade reziki kedua..yeaahh..betul la tu..nad dapat topup free dari segmen topup CNY 2013 by EMAS PUTIH..sape yang x kenal emas putih a.k.a Uzu..si cantik tu..hehe..nad terpilih..ni cobaan kali kedua nad join segmen topup uzu ni..kire luck la kan..huhuhu..sape x suke free..manyakk syokkk...xyah topup dah..hehe..thanks ye..




pasni x sabar menuggu hadiah daripada blogger seseorang tu sebab nad menang Giveaway die gak..hehe..tunggu nad update ye..weee
hai assalammualaikum,,


Fear Factor Selebriti Malaysia | Kalau minggu lepas kita dah saksi pemenang bagi cabaran tersebut adalah Alam dan Arjaa Lee manakala yang tersingkir pulak adalah Artu Zero dan Azri.  pada episode kali ini hanya tinggal 8 ahli kumpulan sahaja..So untuk minggu ini agak-agak siapa yang bakal menjadi pemenang dan bakal tersingkir?

cabaran kali ini adalah cabran berkumpulan..setiap peserta perlu berdiri di atas kabel dan sebelah tangan memegang tali untuk membalancekan diri daripada jatuh..so kalo sorang dah jatuh..yang lain akan akn jatuh sebab tali tu akan bergerak2..sape yang leh tahan memang..cabaran ini perlu dilakukan dua kali..pada pusingan pertama kumpulan Alam dan Arjee mendapat masa imuniti dan tidak perlu membuat pusingan kedua..pusingan kedua hanya perlu salah sorang ahli yang bergayut di kabel ini..nad kagum dengan elfira..kecil2 cili padi..like me..huhuhu..


cabaran kedua pula..salah seorang ahli pasukan yang tidak melakukan aksi tadi perlu melakukan aksi kedua di mana mereka perlu memasukkan kepala di dalam terowong kaca dan kedua tangan di gari..salah seorang pasukan lagi perlu ke boya kuning dan mengambil kunci untuk meyelamatkan kawannyer..dalam cabaran ini pasukan Gambit tidak dapat melaksanakan tugas dengan sempurna kerana Alif telah kehilangan kunci..pasukan diaorng jela yang x dapat habiskan..pasukan yang lain semua dapat melaksanakan tugas dengan baik..episode 7 ni Gambit x banyak cakap..haha..mayb sebab geram dengan ahli pasukan dan tak dapat laksanakan cabaran

cabaran kali ini Hairul dan Dazrin sekali lagi menang RM 10 000 ribu..hanya 3 saat sahaja daripada kumpulan Ajak dan Elfira..reziki diaorng..nak tau sape yang tersingkir..ermmm

minggu ni tiada penyingkiran..damnn...sepatutnyer Gambit dan Alif keluar sebab tidak menyempurnakan tugasan..tapi x taula pasai pa tibe2 minggu ni tiada penyingkiran..saje je nak bagi drama lebih..bile diumumkan tiada penyigkiran..peserta lain diam dan rasa tidak seronok bila Gambit x keluar..nad pun pikir macam tu..arrggggggghhhhhhhhhh...asal la x keluarkan..menci..menci..menci..ni la orang cakap besar..konon die paling hebat..huntungla ko x keluar lagi...



hai assalammualaikum

haritu nad cerita pasal reunion member kampus..serang nad nak cerita reunion member sekolah pulak..hehe..dah lama gak la x jumpa bebudak ni..berapa tahun erk..jap2 nak kire jap..perghh 8 tahun tu..huhuhu..mana taknyer..nad belajar jauh..so memang jarang dapat jumpe diaorang..kalo cuti sem pun suka duk umah je..hahaa..lepak dengan family..masing-masing pun dah de kerjaya masing-masing..so diaorng pun buzy dengan kerja..so lepas habis study je..mase tu banyak plak..sampai dah x tau nak buat ape..dekat facebook ni kitaorng ade buat group tuk kelas..so ape2 event dibgtau kat group facebook tu..so bile mse dah de mse ni..nad pun joinla..yela nak tengok muka mereka yang banyak perubahan..hehe.. (nad je maintain)..


mase tu reunion buat dekat2 je..nasib baik dekat meru ni ade SETIA CITY MALL..tempat besar..semua ada..so decide kat situ jela..kami semua kelas same dari tingkatan 4 & 5..sebab lepas tingkatan 3 kita akan decide nak masuk aliran ape..sama ada aliran saians atau sastera..so nad msuk kelas 5 SAINS 3..kami bukan kelas sains amik biologi tapi amik ICT..belajr bab2 komputer..mase ni la nad first time pegang komputer..sampai nak on pun x reti..betapa jahilnyer nad mase tu..haha..yela kat rumah xde komputer..mase tu hidup x berapa senang..diaorng ni awesome..gila-gila..nad dulu pemalu..haha..bila berjumpe time ni..memng gila-gila..ade yang dh kawin..ade yang dah ae anak


perkara pertama kami buat..mestilah makan..hahaa..lapo giler seh..x makan lagi..so kami semua makan dekat NANDOS..order bebanyak..makan puas-puas..makan nak makan pisau ngn garpu gak..last2 pakai tangan je..senang nak ratah ayam tu..hahaha..mse ni yang datang sikit je..4 perempuan dan 7 lelaki..termasuk yang membawa suami dan isteri..huhu..best kan diaorng dah kawin..mana2 p ngn laki bini..hahaa.. (xpe nad sbo..your turn jap lagi)..


mulala aksi kami yang giler bergambar...hahahhaa..setiap moment mesti ade gambar..kenangan beb..macam2 gaya ade..gmbr ni nad la yang paling kecik..hahahha...bila nak membesar agknyer ye.. (mak cakap aps kawin ko besrla)..ok mak kita tengok je nant..hahhaha..

 ni farah..die bakal mummy jap lagi..bestnyerr..terase pegang perut die memng best..keras je..huhu..nasib anknyer x bergerak..kalo x lagi excited..hehe..comel je kan..laki die yang baju ungu tu..

ni ani..die dah jadi tunangan orang..huhuhu..akan kawin bulan 12 kang...nad bagi can kat kawan-kawan nad..hehe..nad punyer..tungguuuuuuuuuuuuuu..hahhaa.


nila junior 5 SAINS 3..hehe..member laki nad punyer anak..haha..comel kan..namanyer Nurzara aina batrisyah..panjang x..baik budak ni..x menangis..bagus...good girl..baby perempuan..member laki nad ni la yang first sekali kawin..(maksudnyer dalam kelas member laki ni la yang pertama kawin terawal antara kami semua)..pasni ade junior ketiga..keempat..oohh bnyak dah pasni..


 pas puas bergambar..kitaorng decide nak main bowling..memang perkara wajib mesti main..haha..selain jalan2 tengok kedai..nak shoping xde duit..hohoho..so main satu game je..sebelah tu pian namanyer..yang tegah2 amri..die bukan kelas 5 SAINS 3 tapi kami ajak die nak join ke x..hehhee..


best moment..pasni sorang2 akan kawin..sorang2 akan dapat anak..pasni leh la wat family gathering plak..hehee..


hai assalammualaikum

sedang berblogwalking nad terjumpa satu giveaway geng blogger yang gempak..big giveaway dengan hadiah yang menarik dan gempak..jom join giveaway ni..klik banner ye kawan-kawan.



 Jom..nad nak ajak korang join giveaway ni..mana tau rezeki korang menang kali..hadiahnyer pun leh tahan..bukan hanya satu hadiah..tapi banyak hadiah..sapa x suke free kan..mesti suka kaannn..meh tengok sini hadiahnyer..mesti terkejut..hhehe..sebelum tu mestilah follow blog diaorng..blog sponsor..like fanpage diaorang..ok bawah ni senarai hadiah..jangan ternganga..jangan tengok je..jom join


Hadiah-Hadiah yang bakal pemenang terima adalah :
Topup RM5 (celcom/maxis/digi) x 32 pemenang (cikgu fizi)
Bizcard (4box) x 2 pemenang (fizgraphic.com)
sticker x 5 pemenang (aimancool.com)
Button badge x 5 pemenang (duniashida.com)
T-shirt Blogger x 2 pemenang (kisahemasputih.com)

mangsa terhormat
hai assalammualaikum..

haha..baisalah..selepas balik dari rumah pengantin..kami mesti ada adegan kami..nad dengan jejaka mafia memang macam tu..mesti x terus balik..tapi akan pikir nak singgah ke mana..mase perjumpaan kami pun bukan selalu..yela kadang2 die buzy..so aritu kami decide nak pegi PESTA BUKU dekat PWTC..nasib x sesak..samapi kat sana je..pelik..nape takde ramai orang..masuk-masuk je bahagian bawah je ..lagi la pelik..pastu tanya orang.."kak tempat bahagian novel kat mana"..(yes wanita dengan novel memng tak dapat dipisahkan..haha..)..akak tu cakap "dekat tingkat dua"...ooo..

naik atas..ok..ramai sikit orang..tapi pelik lagi sebab seblum ni pergi lagi banyak buku..dan lagi besar..bila masuk je nad dengan jue decide untuk merayau dulu..sambil2 tengok novel yang berkenan..oo rupernyer ni pesta buku yang kecil..pesta buku yang besr bulan 4 karang..hehe

majalah moy..ujang mesti ade..ade orang tengah melukis..memandangkan tempat ni x besar..so x berapa penatla nak pusing-pusing..

cik jue tengah pilih buku..tersangatla khusyuk..yela ni first time die datang..sebelum ni die duk pahang..dan x pernah datang Kuala Lumpur..so pas die tinggal kat Puchong..pastu mase tu plak member kawin..ape lagi peluang bawak die p pesta buku ni..ngam2 pesta buku ni pada tarikh kami nak jumpe..hehe..excited die..hahaa..dan akhirnyer..kami pun jumpe novel yang kami berkenan..hahaa..murah giler..RM15 je..memang novel yang diingini...wiihuu...nad ni bukan kaki novel..tapi nad akan baca dulu sinopsis die..kalau best..nad beli..nad suka novel yang gado2 lame2 cinta..hehee..nak tau novel pe..taraaa....

CINTA KONTRAK
 sinopsis:

Nur Alia Ariysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. dengan bantuan sahabat alongnyer, Kak yati, Ariysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh datin Aleeya..
Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja dibawah papanya, Dato' Eddy di sebuah syarikat besar.

Takdie menemukan Ariysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mami Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Ariysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Ariysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Ariysha.

Apa yang bakal terjadi seterusnyer..BELILA NOVEL NI..hehee..
hai assalammualaikum..

2 haribulan aritu..kawan UUM nad kawin..dan die dapat orang Kuala Lumpur..dan rumah suami die berdekatan dengan rumah jejaka mafia..tapi sebelum pegi nad kene ambik member UUM kat puchong..sebab kami semua ni memang rapat..so dah masing-masing berdekatan..peluang ni la yang kami gune untuk perjumpaan member UUM..hehe..yela dahla masing-masing negeri jauh2..pahang, Johor..so bile yang half tu dah keje dekat sini..ambil la sekali..dapat makan free..makan rumah orang kawin..hehee..so nad ambil kawan nad ni anmanyer jue..dan kawan nad yang sornag lagi die gerak dari pahang..die ade kete sendiri..xpela..lagipun die dah biasa jalan dari Phang ke Kuala Lumpur..so kami decide jumpe kat rumah pengantin..

sesampai di umah pengantin..pengantin dah siap makan beradap..haha..punyer lambat kitaorng..biasalah..kami memg macam ini..haha..tapi kami tetap gembira..samapi2 je makan..lapo tahap gaban..hehe..
gambar selesai makan...sedap jugak lauk katering die..yang baju biru tu jue..hah die lapo tahap gaban..siap nak tambah lagi..haha..yang baju merah tu la yang datang dari Pahang..namanyer bitah..sebelah tu adik bitah..


bergambar memang semestinyer..haha..nad ngan jue memng jenis gila2..hahaa..tula pengantinnya..sue namanyer..kami memang poyo..haha..

yeah dua orang member UUM lagi datang dah..lagi lambat diaorng datang..nasib makanan x habis lagi..hehe..ooppss abby tu bukan anak and ok..tu anak nurli yang pakai baju coklat..yang pakai kelabu tu namnyer liza..


hahaha..anak die pandai pndang kamera..mesti suka amik gambar ni..mase ni dia baru bangun tido..so mak ayah die nak makan..nad pegang kejap anak die..eheh gambar kami pandang antara satu sama lain..haha..comey je..biasalah..nad dah biasa jaga baby..babaysitter terhebat ni..hehee..(terbyg nak anak sndri..sabr nad..sbar..)..

ni la pengantin sue..sue selamat pengantin baru..semoga kekal dunia dan akhirat..semoga menjadi isateri yang solehah..semoga cepat2 dapat anak..weeeeeeeee...amik berkat...hehe