September 2012
haii assalammualaikum

kpd yang sedang menjamu selera selmt menjamu selera...kepada yng menonton televisyen
jgn lupe tonton masterchef..hahaa...(miszrockers suke tgk citer msk2 ni..tapi kalo miszrockers mask msti tawar..kne bljr lg)..bile korang tgk blog miszrockers msti korang pk miszrockers ganas..mcm laki pernagainya walaupun bertudung..yela tgk nama blog miszrockers..x ke ganas..hahahhaa..no laa..miszrockers biasa2 je...mcm permpuan lain gak..suka berpkaian cntik2..like a ladies..suke bersolek..suke bergosip..ooppsss..haha..
tapi kekadg miszrockers gns gak..jalan mcm laki..sush nak kepit kaki ni ha...tapi miszrockers sebenrnyer mcm sesumpah..bertukar..mengikut pkaian situasi..hahaa..ade gak org mcm ni erk..ish2..nsb x bertukar kaler..huhu..

ape yang kite tau..permpuan ni suka bergambor..like me..haha..pantang nampk kamera or kmera phone..dulu miszrockers ade kmera phone tapi sekrg tepon tu wat hal..haishh selmtla..klo x beribu gmbor dlm phone smpai die akan mengatakan memory full...(oh my god)..mmg giler bergambar..hahaa..selain kasut..permpuan dan kamera xleh dipisahkan..hahaa..asl de org nak amik gmbr akn cepat2 posing atau wat sje2 cndid..hahaa..nak nak ditengok gmbr kat facebook permpuan lagi bnyk gambr berbnding lelaki..hahaa..

permpuan ni suka digmbar dan suka amik gmbr yang boleh wat sesuatu dikenang dan paling penting leh masuk dlm blog..hehe..memndgkan miszrockers pun suka bergmbor..rs2 nak bli kmera kecik yang nipis atau kmera phone..(oh jejaka mafia plez blikan..hohoho)..sebb kamera kecik2 dan nipis ni senang dibawa dan x bert..dan yang pling penting senang digunakan iaitu hnyer auto shj..hahahha..macm kamera ni..npis je..tapi miszrockers xnk jenama ni..gmbr ini hanyer contoh je..hahaa..


macam jejaka mafia..kjenyer mmg photographer..so die mstila..eh wajibla menggunakan kmera DSLR..hoho..dengr mesti sume org excited..yela kmera mahal..gmbr pun cntik..(sure mmg cntik..gmbr miszrockers yang diamik die sume lawa2..hahaha..untg kau ade pkwa photogrhaper ni)..penh juga jejaka mafia nak ngajar miszrockers amik gmbr gune dslr ni..lahaii nak tau x..punyerlah sush..kne adjustla..kne trik nafs tuk amik gmbr yg betul2 cntik..(miszrockers plgg x sukaaaa bnde yang menyushkan)...bljr punyer bljr..x leps2..tu sebnrnyer bg yang mint amik gmbr cun2 leh la bli kmera tu..tapi miszrockers x suka..dhla besr..bert..lenguh bhu nak bwk..huh..(dalam hati tetp mengatakan nak kmera nipis..walaupun x cnggih tapi leh amik gmbr..yeaaahhhh)..

benci2 pun nak pegg juga kmera ni..ahhaa..gaya la kononnyer..

ececehhh..ada gaya tu..tapi gmbr hampeh..wakakka...
hehehehe....peace...
itu hanayala style berlagak dengan kamera mahal je..hahaha..dan bukannyer style photographer...nak tgk style photographer mcm ni..hahaa..ni ha ni...

posisi duduk

tripod  mesti ade...

gmbr bwh ni sje nk selitkan..aq yang amik..gune kmera murha..hahaa..kmera nipis mcm gmbr kat ats tu..lalalla..mse ni kat putrajaya...sedang2 nengok mtahri terbenm leh model ni berdiri depn aq...huhuhu..amik gmbr snyp2 la..hehe..aq amik sebb bju die wrne biru..wrna kesukaan aq..lalalla..k baiii..

haii assalammualaikumm..

Perempuan Dan Kasut - selamat malam..hahaa..mcm biasalah...miszrockers..tengah2 malam bru nak update..sebb pe..sebb ini adlah waktu yang sesuai...tiada gangguan...idea nak menulis mencurah2 jatuh kat kepl..(mcm ujan je idea tu kan..hehhee)..yela siang bz jd supermak..korang ade...hahhaa..oit2 msti korg pk dh kwin ke miszrockers ni...lum kwin lg tau...xdok anok lg..anok buah lor..jadi kne tmbah "cik"...iaitu SUPERMAKCIK...hhahhha..

jadi bagi mereleasekan tension miszrockers daripada anak-anak buah..miszrockers telah pergi terbg..fly..fly awayy....meniup udara segar...(errr segr ke)...lallala..smbil mendegr lagu yang berkumandg di radio...hahhha..actually miszrockers p kuar ngn jejaka mafia...yela nak konvo ni..mcm2 kne sediakn..kalo leh sume nk bru dr rmbut smpai kek kaki..tp disebbkn miszrockers x msyukk lg..errr duit xdokla...so bli yang belum ade jele...bju ngn tudg dh de..bju kurung raya..2 in 1...hahaha...ok x..x membazir kaannnn...lg pun klo pkai jubh mn nmpk bjunyer kaaannn...so yg xde lg hnyerrlaaaaaaaaaaaaa..........jeng..jeng..jeng..kasutt bertutp..skema tul nk bertutp2..tapi tula perturnnyer...kne pkai gak..klo x amik scroll ats pents kaki aym sebb x ikut undg2...ha nak ke kau..msti xnk kaannnn...precious moment tu...xmo miszrockers roskkn... 

so..mse tu p ar kuar..seblum p kdai..kene bank in duit dulu..bukan tuk korang..tapi tuk budk junior..diaorg yg uruskn sume..kata diaorg kne msuk duit dulu bru leh wat sume kje..sebb duit ptptn diaorg x masuk lg..hahaha..ok adik2 syg..akk bnk in duit..nahh amik kau..jgn ko gune p karok sudh..(oh dh lm x melalak)..


mula bank in kan duit...err cek tul2 no akaun..slh tekn naya bg kat org lain..org tu yg untg..miszrockers gak yang rugi..errr...ok2..nama betul...amaun btul..mn tau bg lebih..hahaha...xdpt nak bli tiket bas kang..hoohh..ok setel...time to go cr kasutt...mse bnk in ni kat shah alam..dah alang2 cr jele kasut kat pkns..(dalam hati x mau nyushkn jejaka mafia p jauh2..minyk lg..dh la dr kl ke tempat miszrockers jauh)..ok smpai sudh pkns



hhu time tuk mncr kasut..mula nek tingkat ats...seng nek2 je dh jumpe kedai..nmyer kedai tu VIOLA...so pe trus..dan tgok kasut-kasut tu..kot2 ade yg berkenn..yess i got it..bertutup..itam..simple n selesa...jnis miszrockers mmg seng...xyh survey kdai bnyk2..amik mn berkenn..lg2 tgk hrga murh..tgh de diskaun lg..pe lg..grab je...hahahha....seng22 kaaaannnnnnnnn...lg2 mnyengkan jejaka mafia..hahaa..ok i want to try it now..

pilih kasut..dan jumpe dh..belek2..tgk cntik..hrga lg cntik




ok mula tnya pmbntu kedai..nak saiz tuttt..tpi syg saiz tu xde jd tgl yg ni..pkai ni pun ok..

mula try2...tgk cermin...auuww cntik2..hahaa..

mula berjalan..nak tgk keselesaan...ok selesa..auww mcm model x..hahaa..
ok selesai...byr time..hahahha..ooppss not me but jejaka mafia yang byr..thnk you awk..aauuwww..ni rasa nak mintk lg..hahahaa..klo tau nk byr..amik lg mahal..ahhaa jhtnyerr..

eh ape ni..knpe ade gmbr ni..hahahaa..ni model..oopss. xla..ni miszrockersla...tgk kasut plezz..wah nak menunjuk pe..ahha..xdela..ni slah stu kasut yg miszrockers suka pkai..peacee

ok2..kembali kepada yang asl...pas bli kasut perut rs lapar..ok..time tuk makan..makan biasa2 je..mn de main restoran2..ahhaha..mse tuk teringin nak makan McDonald...so here we are...makan time..(tapi bdn x nek2 pun)..

dapnyerrr..nyum..double cheesee burger..hamik kau..double lg..hahaha...

ngappp...hahaa..besr kan mulut miszrockers...blurrpp knyg alhamdulillahh.  .x padan dengan bdn kan..haha.

ok....kasut dh dpt....tatatatttaaa..........
haii assalammualaikum..
dah malam2 gini mata dah ngntuk..trasa bert je..tapi nnt klo dh off lptop msti xnk tdo..jadi update blog dulu la..bru tdo..leh erk...(mstila leh blog miszrockers..ahha)
harini miszrockers duk umh je..mcm biasa aktiviti harian..bngun pagi p mandi..pastu kems umah..n then masak..(masak telur tumis je..dlm petia ais xdok apo)...dan sleps itu duk tv smbil2 melyan karenah ank-anak buah...hahaha...

so macam biasa miszrockers a.k.a makcik kepada si cute a.ka. nasrullah ni sukalah menyakat ank buahnyer sorg ni..haha...perangai si cute ni dh len..yela nak mebesr..dah tunjuk gangsternyer..kalah mkciknyer ni..(xleh2..miszrockers tetp gans..haha)...yela budak dah mkin mmbesar..berubhla perngainyer..cuter die len ngn perngai die..hahaa..dh brp hari si cute ni selsema..seminggu x silap...nasib x demm..klo demm tdo jele jwbnyer..merengek..hilang dah gangster die...tapi selsema ni tidak menghalang die tuk menunjukkan aksi die yang mcm taiko tu..hahhaa....


tgkla muka die...dengan selsemanyer...alkishnyer bile miszrockers tgh menonton televisyen..die pun dtg dan mengelapkan cendolnyer (hingusnyerla)..ke seluar miszrockers..oohh budk ni sgt tidak beradap..pergh rs nak bantai die mcm WWF...hahaha...tapi rs kejm plk..xpe2..relks cooll...aksi miszrockers hnyer mngejr die blik dn mengelpkn hingusnyer itu ke bjunyer...hahaha..pstu tgh relks2 lg..die dtg die lap lg sebb die ckp "td acik diah wat adik (dengan nada pelat)"...ohh tidakkkk...klo x bg die kjar smpai dpt..so nak xnk kne la mengalah...huhh..budk sorg ni..mmg tau..gigit2 jugk kang..errrr..........

video bawah ni menunjukkn si cute ni menjadi superman..hahaha..
tapi sekjp je..sedg si abg mnynyi..tbe muncul stu lembga melonct..haishh..

video


k baii..



                                                  
congrates to shila hamzah yang telah memenangi pertndingan di China..wah menkjubkan..proud to u shila..
shila ni seorang yang comel..miszrockers suke tgk die..bibir die kecik je..kiut je..suka dgr suara2 die kat youtube..sejak die dah pkai hijab..lg comel muka die kaaannn..she so cute right...

miszrockers bru je leps tgk youtube shila ni yang memnangi Asian Wave di China...she wear a hijab n she look so gorgeous with her good voice..she song gemilang, grenade n one a chinese song..she song very well..miszrockers tgk die nyanyi dengan lancar..sedp..mcm tiada kesalahan...lagi-lagi lagu china tu..wah sampai org disn bngun dan enjoy her song....tahniah to Shila Hamzah.. sebb telah mengharumkan nama negara..MALAYSIA
haii assalammualaikum...
malam2 mcm ni tibe2 teringatkan seseorang plak..hehehe..senyap..hanye bunyi cengkerek je (betul ke miszrockers eja)...disebabkan semua orang dh tdo...malam jadi tenang..haha...mula la malam2 belek gmbr2 yang ada dalam laptop..terpndg gmbr-gambr member kampus...auuww rindunyer ngn korng..
ape kornag wat sekrg..ape sme mcm miszrockers menganggur lg..huhuhu...xpe geng..insyallah pas konvo kiter berusha cr..no tanam anggur..kepda yang dh bekerja..selmt msuk ke alam pekerjaan...hehee

korang nak tau..miszrockers study nun jauh kat utara...kedah darul aman..hohoho..mmg aman..sebb kampus pun dalam hutan..hehee..sintok tu la tempt kampus miszrockers..nama yang dikenli sebagai UNIVERSITI UTARA MALAYSIA..overal semuanyer lengkap..ade mall..ade tempt bersukan..ade tempat riadah..tapi kadang2 ade gak bnde kite x puas hati..biasalah kadg2 management die x betul sikit..biasalah..semua universiti cenggitu..hehe...

bile difikir blik..mse kite kecik..kite nak sgt cept besr..bile dh besr trase nak kecik blik..haha..mcm tu gak bile bljr trase nak cept hbis..pstu kje..tp bile dh kje..diaorg akn rasa nak bljr blik..sebb bile time bljr..hbis kels tdo atau wat aktiviti ngn mmber..klo kje wat bnde sme je..hahaa..biasalah lumrah hidup..tapi pe2 pun..miszrockers x sbr nak jumpe ngn diaorg2 ni...tggu 7hb nnt..wait our graduate....yiippii... UUM ni besr..mcm2 tempt de..meh nengok....

depan pintu msuk uum...ade screen tv,,hoho


dekt lambg uum..ade depn canselori...


sy mmg suke wat peace..hahahaa...


bwh jam besr...blkg dengn lmbg td..depn bngunan canselori..nmpk cnselori..hehee

 


my friends...
depn pintu gerbg UUM....huhu org akn pndg tapi biorla...gmbr tetp gmbr

kat kawsn kelas...tapi x msuk kels...duk je kat tangga..haaha

bas stop..biasa miszrockers naik tuk p kels..terpksa bersesk2..huisshhs
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA..here i come for my graduate
k..tatata....
ermm..bosan2..amat membosankan...
ape lagi..update blog la..kann dah x boringgg..tapi ade gak yang memboringkan..
dunia sekrng dah moden..ape2 je sume di hujung jari..x kira dimn anda berada..cececeh..
sekarng gadjet semkin maju..ade mcm2..tu sekrg semua kje seng..
tapi miszrockers gak yang kesian...dulu ade tepon sony ericson k800i...xde fungsi pe2 pun..cume leh amik gmbr dan video..tapi tu rs dh cukup berbaloi dah..sebb miszrockers jenis yg suke amik gmbr..

sejk tepon sony tu rosak..sushnyerrlaaa..nak amik ape2 event..like gmbr mmber kwin..gmbr aksi ank buah..gmbr sndri..hahahaha...sume gune org punyer kmera la..tepon org..sume nk kne tggu diaorg upload..errmmm..bosn tau x..sebb tu kdg2 lmbt update story..errmmmm..=(..nak tggu gmbr smpaii bru leh update...xpela..yang penting blog miszrockers x penh xde citer..msti ade..hahahhaa...kalola dpt ipad ke..iphone ke..x pun smsung...hehee.. dapat kamera pun ok.hohoho (dalam hati cept2 kje..cr duit bnyk..org bg lg bgus..)..hahahhaa..



hai assalammualaikum

it was late now and its very cold...now is rainy season..so u all be carefully..alwys be alert what happen around you..wah!! why i speak in english..hehheeh..sje nak show off..hahaa..no la..(oppss xde perkataan lah dlm english)...hah you all know what i am talking about..hehe..my favourite story.. OH MY ENGLISH
i like this story becouse it learn our how to speak in english ver well..
like me la..hahhaa..my english so terrible...when i speak hancurla..hahaa..apa nak jadi..
but when i watch this story..i feel like my speak better than before..hahaa..sikit2 la..
miszrockers suke citer ni sebb die membantu kite dalam sebutan yang betul..help us to improved ourself speak in english..crite ini bukan sekadar pembelajaran malah di mempunyai jalan cerita yang menarik yang membuatkan penonton tidak jemu untuk menontonnyer..especially for the kids..kerana diselitkan sedikit unsur komedi..walupun cerita setgh jam..tapi memberi manfaat kepada kite semua terutama yang sebutannyer hncur..hahaha..dan cerita ini lain-lain episod..


Konsep cerita ni mudah je apabila seorang guru dari England ( Henry Middleton) datang ke sebuah sekolah dan dikehendaki mengajar bahasa Inggeris di kelas 3 Merah di SMK Ayer Dalam.Semua ni atas arahan pengetuanya, Puan Hajar(lakonan Adibah Noor) kerana pencapaian bahasa Inggeris mereka sangatlah teruk!Nak-nak masa ‘speaking’,berterabur semua!Teringat masa zaman sekolah dulu,sama je berterabur budak-budak ni speaking dengan aku.Hehe.Bila cakap pasal graduan menganggur yang kurang kemahiran bercakap dalam English ni,aku rasa disebabkan sistem pengajaran bahasa Inggeris kat sekolah-sekolah lebih tekankan penulisan daripada percakapan.


example..

1) can you borrow me some money (wrong)
     can you lend me you money (right)

2) Jibam, can you pas up my book (wrong)
     Jibam, can you hand in my book (right)

k bai....hehehee
haii..assalammualaikum...
arini semua family aq berkumpul..biasalah..sok dah weekend..blik umh mak la..
meriah la..kecoh riuh..sume de..tunggang terblik pun da...
lagi2 dgn adanya ank-ank buah ku..yang semkin membesr..dengan perngai yang berlainn..
yang penting HapPy...hhhehee..tu yang syok..kalo sunyi je mn syok kaann..
kira smela family aq dengan family IskanDar...

ooppssss..spe family iskandar tu erk..heheehhe..
fmly iskandar ni bukannyer sedra mara aq..tapi ia adalh sebuah cerita di astro prima..
ni la cerita kedua yang aq suke tgk..family ni besr..mcm fmly aq...
tapi fmly iskndar ni lg bgus...ade ape2 hal je diaorg msti blik umh mak diaorg..
kisahnyer mak jah iaitu mak kepada 5 orang ank dan mempunyai 4 menntu..tapi isteri abng long dah xde..tinggal la 3 menntu..setiap hari ceritanyer lain-lain..cerita ni mcm x gune skrip..sebb diaorg mcm men ckp je..huhu..sporting..mcm perkara tu benar2 berlaku..cerita ini diarahkan oleh Syed Khairul Fariz Syed Khairuldin.



pelakon-pelakonnya

Mak Jah/ Kismah Johar
Mak yang tegas dalam semua aspek tapi sangat menyayangi anak-anaknya. Jika ada anak yang tidak penuhi kemahuannya,mak akan cepat merajuk.

Abang Long/ Aziz Iskandar(Hilal Azman)
seorang duda. Anak perempuannya berusia 9 tahun tinggal bersamanya.Tinggal bersama maknya atas desakan adik-adiknya yang risau akan rumah maknya yang tiada lelaki."Abang Long selalu beralah dan dia sanggup berkorban tinggal bersama Mak Jah kerana adik-adiknya yang lain mempunyai keluarga sendiri.
 
Abang Ngah/ Azman Iskandar( Sobri Anuar)
  seorang Pendiam, ikut sahaja kata mak. Anak kesayangan Mak katakan.dia berkahwin dengan  minah salleh -Kamariah Abdullah dan tak tamat belajar dan tidak disukai mak jah..untuk menambat hati mak mertua kay terpksa menurut segala arahan maknya.Kay atau Kak Ngah adalah seorang wanita yang sensitif serta hyper dalam kehidupan sehariannya baik sebagai isteri, wanita bekerjaya mahu pun menantu.Mempunyai dua orang anak lelaki.

 Achik/ Azura Iskandar/ Kak Teh(Anita Baharom)
 Seorang Peguam.Suami bernama Kamal(Azhar Sulaiman).Mempunyai sepasang cahaya mata. . Suka bertanya apa sahaja kepada suaminya.

 Alang/Azlan Iskandar (Zain Ruffedge)
Berkahwin dengan janda anak 1 iaitu Nur.dia masih cuba memenangi hati anak tirinya  Jojo yang tidak suka akan kehadiran bapa baru disisi mamanya.

 Acu/ Adibah Iskandar(Hiera Hassan)
Anak bongsu. Agak garang dengan anak-anak buahnya. Sebab tu,abang-abangnya selalu rujuk kepada dia untuk mendisplinkan anak-anak mereka yang degil. Paling memahami dan mengenali sikap ibunya. Sering membuatkan maknya merajuk namun segala hujahnya akhirnya disetujui oleh abang dan kakaknya.




assalmmualaikum geng blogger..
apa korang buat malam2 ni haaaa...yang tgh study msti tgk bc buku (sure ke)..
yang tgh kje msti tgh menjlnkn tugas (jangn curi tulang) dan yang dah ade ank msti jg ank kaaann..(jgn ank jg korg sudh)..hahaha..mcm miszrockers suri rumah sepenuh mse..tapi insyallah pas konvo kje..doa2kanla erk..
semenjk ada astro ni..mcm2 citer miszrockers tgk...biasalah astro bg bnyk siaran..jgn membzir..gunakan sebaik mungkin..kita dh byr (padahal bukn miszrockers bayar)..

nak tau citer ape miszrockers suke tgk...
TANAH KUBUR....

citer ni mengisahkan tentang balasan yang dikenakan ke ats seseorang mengikut kesalahan yang dilakukan semasa hayatnya..tok adi yang dilakonkan oleh Nasir Bilal Khan merupakan penggali kubur. beliaula yang menguruskan jenazah dan setiap hari beliau dapat melihat balasan orang yang sudah meninggal dunia sama ada balasan untuk ornag baik atau orang jahat ..cerita ini merupakan cerita yang boleh memberi pengajaran kepada kite semua..kita semua adlah makhluk Allah yang akan pergi pada bila-bila masa..sama-samla kita melakukan suruhan Allah dan jangan meninggalkannya


haii assalammualaikum dan selamat malam..
entry yang miszrockers nak post ni citer yang menyedihkan..
hari isnin aritu bersamaan 10hb september 2012 adalah tarikh pakcik miszrockers meninggal dunia..saya dapat melihat arwah buat kali terakhir..arwah sudah lama mengidap penyakit strok..mase raya pertama miszrockers dapat melihat aewah diam sahaja..mungkin terlalu pent..selps tu dalam beberapa minggu arwah dimasukkan ke hospital..kemudian arwah dibawa pulang..bbrp hari kemudian arwah dimasukkn hospital semula dan arwah dalam keadaan kronik..pd hari isnin arwah di bawa pulang kerana arwah semkin nazak..
saya dapat melihat arwah menghembuskan nafs terakhir dikelilingi keluarga arwah, dan sedara mara saya yang lain..arwah seorng yang tegas..bab2 sembahyang die mmg tegas..
semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..

mari kitasama sedekahkan  Al-Fatihah
kepada arwah..
(arwah yang memegang ank buah saya berbaju ijau itu..arwah mmg tidak gemar mengambil gmbar)





" Dengan ini disahkan bahawa  NADIA JOHARI adalah pelajar Universiti Utara Malaysia, sesi kemasukan Semester Pertama Sesi 2008/2009.

Beliau telah menamatkan pengajian pada Semester Pertama Sesi 2011/2012 dan disahkan di dalam Mesyuarat Senat bertarikh 02/09/2012. Sehubungan dengan itu, beliau akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Keusahawanan dengan Kepujian  pada Majlis Konvokesyen UUM Ke-25."

teruja bila tgk ...alhamdulillah.selama 4 tahun belajar..akhirnya miszrockers dapat menamatkan pengajian
inilah yang ditunggu-tunggu oleh setiap student yang melanjutkan pelajaran di universiti..
kengan terindah bagi student..dengan memaki jubah dan menganbil scroll..
syuku Ya Allah..segala penat lelah yang dilalui...akhirnye..
mak ayah saya dah nak konvo....thnks kepada semua..



hai assalammualaikum

apo kono eh jang..ko menung sajo..ape lagi erk..lupe la..hahahhaa..rindu ngn jejaka mafia...jumpe sekjp je..xpuas..nak kwin lmbt lg..duit x msyuk2..haishh..kalo la miszrockers org kaya..kann best..kesian jejaka mafia tadi..kne temankn miszrockers..dahla die tgh kje..miszrockers suka nyushkan die..ermmm...x smpai ati bile sellu kacau die..almk jiwang la plk..hahhaa..nak wat mcm ne...setiap orang psti ada perasaan tu..


walaupun jejaka mafia ni seorang mafia..tapi ngn miszrockers manja je..mengalahkan bdk techik..x pun baby..hahahha..dush2..rs nak tumbuk je die..hahaa..geram sgt..
tadi mse nak blik die ngadu jari2 die sakit..punyerla miszrockers risau nk urut..ckp la jari mn sakit..jejaka mafia pun cakap..syg crla kat mn2...cis hampeh tul laki aq ni..uper2nyer ade muslihat di sebaliknya..hahaa ..(phm2 sudh..x phm xpe daa)..hehee..

inilah kami mse first raya..dh dtg umh..gentle x..hahaa
hai assalammualaikum


Jangan Sesekali Beri No Kad Pengenalan Kepada Orang - Sebenarnya kisah ni dah lama. Kisah 2012, tapi nad update balik...hahahha..yela pengalaman pertama nad yang tak sangka akan jadi macam ni. Dulu nad bodoh sikit...tak tau bab-bab kes macam ni. Makin lama makin matang, taula yang benda macam ni bahaya. Yela sebab pertama, nad kenal orang tu, orang tu pun baik, ok je...jadi nad pun bagi jela tanpa berfikir panjang. Sudahnya kita yang susah...tapi takda apa la sangat sebab tak perlu keluarkan duit.

Alkisahnya, bila orang Telekom Malaysia Call nad. 
Katanya " hello ni cik nadia ke??"
Nad " ye saya, ada apa ye"
TM " encik tak bayar untuk bil untuk bulan ni"
Nad : dah muka cuak, dada laju...dalam hati ( bill apa )..nad masa tu guna maxis je. Takda pun guna telekom atau streamyx. " Bill!!!..Bill apa??"
TM: Cik Nadia kan??..ni ada nama cik..
Nad: Terpinga-pinga.."tapi saya tak guna telekom ke apa"
TM: " Kalau macam tu cik boleh datang ke TMpoint untuk cek

Ala masa tu dah tak tau nak buat apa. Pertama kali terjadi kot...Masa tu masih bercinta dengan mr mafia. Waktu tu jugak telefon dia cerita masalah ni. Mintak mr mafia temankan dan settlekan semua ni. Esoknya pergilaTMpoint. Datang sana cakap pasal yang call suruh bayar bill. Lepastu orang tu tolong cek kan. Dahla hensem...hahaha..ingat lagi kau..

Lepas cek dia tunjukkan nama. Nama tu nad tak ingat siapa. Lepastu dia telefon orang berkenaan. Dan nad baru tau, orang tu adalah pemilik baju muslimah yang selalu menjual bajunya di ekspo UUM. Masa tu nad bekerja sambilan dengan dia. Baru teringat dia ada mintak no kad pengenalan nad untuk amik stremyx bawah student.. Masa tu tengah offer untuk student. Fuh!!!..cuak tak cuak la kan. Lepas tu orang berkenaan cakap kalau nad nak potong, potongla. Tanpa fikir panjang nad pun potongla dan taknak ada apa-apa berkenaan TM.

Macam ni la yang terjadi. Nasib baik dapat dengan orang yang baik. Dia bayar bill tu setiap bulan. Entah macam mana termiss bayar. Benda yang berlaku dekat kita pasti akan membawa pengajaran. Jadi jangan memandai nak bagi nombor kad pengenalan kita atau menjadi penjami kepada sesiapa. Kalau tak nahas korang..Tak pasal-pasal kena bayar.
haii asaalammulaikum...

sory lmbt post entry psl merdeka..
pe2 pun miszrockers nak post gak..hehehhe...
korang tau kan laungan merdeka dibuat oleh Tunku Abdul Rahman...bapa kemerdekaan kite
pada 31 ogos 1057..itulah tarikh keramat yang dinanti2kan nenek moyang kita dahulu.

sudah 55 tahun kite merdeka...bebas dari penjajah..walupun kite tidak pernh merasai apa yg dialami nenek moyg kite tapi kite tetap rasa apabila menonton cerita atau mendengar cerita daripada orang yang berpengalaman .Harap2 Malaysia akn selalu aman..kite perlu menjaganya..benda yang remeh temeh jangnlah diperbesrkan..
semoga kite hidup dalam keadaan tenang dan tenteram...MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA