July 2012
EntRy ini DiTuJUKan kHas tUk mY Emak..hehe..Yang TErsayAng
wALauPun mAk x Dapat bAca TApI mak mStI pAHm iSihti NAknyer..hehe
mIszrOckers Syg eMakk..

ibu..
kau seorang ibu yang tabah..
kau juga seorang ibu yang sangat penyanyang
kau telah membawaku selama 9 bulan di dalam perutmu..
kau menjaga ku dengan sebaiknya

ibu..
seleps aq lahir..
kau mendidik ku dengan sempurna..
kau menatang ku bagai minyak yang penuh..
walaupun kadang-kadang aq ni degil..
kau tetap bersabar..
kau telah mengajarku apa erti kehidupan

setElah Aq mEmbEsr..aq mUlai mengeRti Ape YANg eMAk RAsaKAn..syGg makk..

nILAh mak MIszrOckERs...sama X mUKA kami..ehhehe.

 YA ALLAH AMPUNILAH DOSA KEDUA IBU BAPAKU DAN KASIHAINLAH MEREKA SEBAGAIMANA MEREKA MEMELIHARA DAN MENDIDIKKU SEMASA KECIL..AMIN..


janganlah kite melupakan jasa mak kite selepas kite berjaya..
die yang membesarkan kite..die yang menjaga kite
dari kecik smpai lah kite berjaya..
apabila kite ebrjaya..janganlah biarkan mereka..
kite sebagai ank pula yang menjaga mereka seperti mana 
mereka menjaga kite..
asslammualaikum..
alhamdulillah..dah hari ke sepuluh kite berpuasa...
syukur alhamdulillah...masih diberi kesihatan dan ketabahan dalam menjalani ibadah puasa
harap2 korang semua puasa penuh ok..kecuali bagi wanita..ehhee..
smoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dan lebih baik dari thun sebelum2nyer..
semasa berbuka janganlah terlalu banyak membeli makanana..
sebab tu perkara yang dibenci oleh Allah..bli yang perlu je..ok..
marilah kite banyakkan amalan di bulan puasa ini..kalo upin inpin leh puasa penuh xkn kite xleh kaann..renung2kan dan selamat beramal ^_^

padanya dibuka pintu syurga dan ditutp pintu neraka
dan diikat para syaitan pada bulan ini

holaa..mata x mengantuk lagi...
nak berceloteh lagila...(dalam hati x ingat kne bngun awl nak shur)xpela..jap lg tdola kaaann..agk2 sush nk shur..mak oo mak tolg siram air..hahaaha..
haishh..p overnite bes gak eh..ala overnite..tgh2 malam p jalan2..(nak tgk suasana malam mcm ne)..jgn pk miszrockers kaki lepk tau..xdela..ni jejaka mafia yang bwk..nak tgk suasana Kuala Lumpur mlm2 mcm ne..nak tgk sebz mn kotaraya ni..huhuhuhu...si jejaka mafia pun bwkla miszrockers ke BB..what BB erk...blackberry ke..xkn kott..hahhhaa...
Bukit Bintangla...hahhaa..pergh suasana mmg orang ramai lg..mcm wktu siang..pe x tdo ke diaorg ni..siap de org men muzik..sonok gak tgk diaorg men...
tgk lampu2 berkelipan..bnyk kete jalan sn sni..bnyk org jalan kaki...pergh dsyt KL..
(dlm hati snguup ke aq jd org KL..dgn suasana mcm ni..oh jejaka mafia tolgla awek awk ni erk..)sebnrnyer jejaka mafia org kuala lumpur...hahaha..knela usha...^_^

meh kite tgk pe ade kat Bukit Bintang tu..

bli jagung bakar sat..lapor la plk...

nah bang duitnyer..hehee

lampu2 yang berkelipan dgn kete2 yang masih bnyk.huhu


ok korang selmt bershur...tataa..nite2..
haii assalammualaikum..
selmt tgh malam semua..hehee...soryla malam2 baru nak mengupdate blog..datang mood nak berceloteh..gnila jadinya...x kire waktu..semua sental..harini baru 8 hari kite menyambut bulan Ramadhan..alhamdulillah..smpai ke harini ini diberi kesihtan yang baik...
insyallah dapat menunaikan rukun islam ini dengan sempurna..

harini hari sabtu..weee....
hari untuk pergi bershoping dgn si jejaka mafia..ingtkan x jadi..dok tunggu mamat tu call..
rasa nak majuk pun de..tapi dalam hati x pe tggu lg..tggu die call..alih2 kul 1 die call..yeaahhh..jejaka mafia ckp die tgh on the way..pe lg mulala menyiapkan diri..seleps bebrp mint jejaka mafia pun tbe..

plan p shoping baju raya dan berbuka puasa bersm..dah lama x jumpe kot..hahaha..
jadi bershoping di shah alam jele..kang nak p kuala lumpur belum tentu ade bju kurung yang menrik..pe la bershoping di PKNS tu..pergh dh agk mmg ramai orang...
aq dilyn mcm permaisuri..die x kesh mn aq nak p..jejaka mafia ikut je.(dalam hati dh xleh berenggan sebnrnyer..ehhe)..jejaka mafia x banyak ckp..die kate pilihla mn miszrockers suke..die snyum je..=)p la pusing satu PKNS tu nak cr bju kurung..dalam pikirn nak pattern yang ade mcm tali pinggang..tapi xde jumpe pun..last2 blila pattern len tapi lawa....die pun ade bile sme..so thun ni sedondon..tapi de citer klakr mse mencari bju kurung tu..yela miszrockers anti wrne pink..tapi org ckp bnde yg kite x suke tu kite pkai gak..mase mmbeli tu ade penjual cdgkn pe kata amik wrne pink..dengan rasa bangganyer miszrockers ckp saya x suke wrne pink anti sikit wrne pink..tapi penjual tu ckp kalo anti npe tu ade pkai inner pink kat kepl..mak aih tergelk besr..mse tu si jejaka mafia pun nk nympuk sebb miszrockers ade pkai wrne pink..hahaa..malu2..lari p kedai lain...(pengajarn jgn ckp sesuatu yanga nda tdk suke sedgkan anda sedg pkai bnde yang anda x suke tu)dah pusing2..akhirnyer jumpe gak bju kurung yang simple..

pastu p bazar ramadhan dekat seksyen 13..mak aihh besrnyer..
mcm2 ade..tapi kueh kegemrn sy gula melaka dah jumpe..yeaahhh..bli ler..
pstu jejaka mafia ckp arini miszrockers nak mkn pe mkn jele..arini jejaka mafia nak lyn sy mcm permaisuriwlupun die ckp bli je ape2..tapi miszrockers x suke membzir..hehee..amlan syaitan tu..then cr yg betul2 miszrockers nak...pas bli gula melaka
pastu bli sata..bli air tebu ngn asam boi..bli mcm2 la...mcm bnyk plk..
n then wktu berbuka..pe lagi sentaalllllllllll..alhamdulillah.....
arini hepy sgt..trime ksh jejaka mafia lyn sy seperti permaisuri...thnks..syg awk sgt2..^_^


my favourite..nyum2

haii semua..assalamualaikum

Result Praktikal Mengembirakan Hati - miszrockers hepy sgt harini...bulan2 puasa ni mmg kne hepy..ehhee..syukur alhamdulillah..dah 6 hari kite berpuasa...dan harini miszrockers diberi kesihtan yang sempurna dalam menjalankan ibadah puasa..syukur Ya Allah...hari ini gak hari yang paling dup2 jantung miszrockers...hehee..sebb result praktikum dah kuar..mula2 x tau result dah kuar..tapi dok tgk facebook sume ckp pasl result..pe lg berkobar2 buka portal...

biasalah mula2 buka portal lambat loading..mayb ramai yang nak tgk result..cube lagi..dan cube lagi..akhirnya dapt tgk gak..syukur alhamdulillah...gred yang ok..huhu
poiter pun semakin meningkat..alhamdulillah..hilang rsa nervous ni...lega dah...trime ksih kepada penyelia Pn Norashidah YANG MEMBERI SAYA MARKAH YANG LEH WAT SY TERSNYUM..serta kawan2 yang sama2 menyiapkan report..kepada hanis..fadzil..musa..dayah dan along..korang the best..kepada kakitangan on9pages...thnks you all..sekarang mulakan dunia baru plak..hehe..weee
teamwork itu penting..thnks u all...

kakitangan on9pages yang bnyk membantu..=)


miss u all...
assalammualaikum..^_^


Berjalanlah dengan penuh harapan
Walau hidup tak selalu bahagia
Sedekahkanlah satu senyuman
walau dihati tak lagi mampu bertahan

Belajarlah memaafkan walau diri terluka
Berhentilah memberi alasan walau diri ingin menyatakan kebenaran
Hiduplah dengan Iman
Walau hari dipenuhi dugaan dan
Berpeganglah kepada Allah walau Dia tak kelihatan ...

¤ Hidup ini bagaikan Cermin ¤
Jika Kau masam maka kau akan melihat seraut wajah dirimu yang tak sedap dipandang mata,Namun Jika Kau tersenyum maka Ia akan menampakan Wajah yang sangat Indah & Sedap dipandang mata

Maka Tersenyumlahhh.... Dunia akan menyambutmu dengan Senyuman pula....
Semoga ALLAH akan senantiasa memberkahi Kita Semua... insyaAllah..aamiin
assalammualaikum..
minah murai nak berceloteh ni...hheee..tgh watpe petang2 ni..lagi 2 hari kite nak berpose...semoga puasa kali ini lebih bermakna ok..^_^...haishh sejak jd bibik bekerjaya ni..sibuk x terkata..hheehe...kemas sn sini..dh kems berseph blik..sbo jele...mn x nyer askar2 kat umh ni mkin bertambah...tahun ni ade 3 askar baru akan muncul ...hahhhaha
tapi 2 askar dah muncul tgl sorg lg akn muncul mse raya..meriah sunggu keluarga johari ni...yg pyhnyer miszrockersla..
OH TIDAAAKKKK..MMG SUSH JD BIBIK..SY NAK KJE ADE KJE KOSONG X..
ermm...penat..

askarku ku sebenrnyer ank buah miszrockers..hehee..ermm bulan 5 die kuar..awat ramai sgt keluarga johari bulan 5..bile nak ade bulan 7..ermm shedih xde geng ni..huhuhuhu..
xpela..yang penting acik shayg kmu semua...inilah askar bru miszrockers.. si adam dengan zehra..tapi miszrockers ade nama panggilan..si bambam sebb tembam dan die ni kuat nangis..haish laki plk tu apo nk wat..dahla kuat susu..die xmo dibaringkan..nak didukung je..haish hbis lenguh tgn den bile dukung dak bambam nis.lagi sorang ialah si tecik..sebb die tecik tapi mata bulat..bgus..x kuat nngis tapi kuat tdo..klo bngun mata bulat..tecik die..nk cmpk2 stu tngn pun leh..sebb ringan..hahaahha....(gurau jele..xkn nk cmpk2 plk..mmpus dipelakung mak ayh die)..haishh...sbo jele..xpola..yang penting kite hepyyy..

ni bambam mse tschik..yg seblhnyer tu mse dh msuk 3 bulan..beza kan kuat susu
ni zehra...hehee..

maaf gambar amik dr webcam..xde kmera..huhuhu..tu gmbr pech..sory
assalammualaikum..

Takdir Telah Menentukan - nak berceloteh lagila...hehehe..biasala miszrockers..si mulut murai yang banyk ckp..jadi cerita pun mesti banyak..ehhehhe..korang tau tak..yang jodoh pertemuan..semua ditangan tuhan..jadi korang janganla rasa yang korang ni takkan dimiliki oleh seseorang..alwys think positif..sellu berfikir yang stu hari akn ade org jatuh cinta kat korang..hehe..lagi satu janganlah terlalu memilih..sebb itu akn melmbatkan proses korang untuk dimiliki..hhehe..setiap orang akan ade pasagan masing2..cume cepat atau lambat bergantung kepd kite..

miszrockers banyak lalui pengalamn yang duka dalam percintaan..tapi miszrockers x penh jemu untuk mencr pasgn yang betul2 mampu mnjaga miszrockers.. miszrockers x penh pndg kepda kekayaan atau penmpilan (wlupun kdg2 bebel gak pasl pkaian die..ehhe..) tapi penmpilan seperti kehenseman tu miszrockers pndg tepi..bg miszrockers dia seorang yang simple..biasa2 je..(hensem bg syla tapi bg org lain mayb x..hehe...en FH jgn mrh)..ape yg miszrockers pndg kat dia..dia seorang yang bertanggungjawb..caring..dan sellu ingtkn miszrockers tentang hidup di dunia)..that's why i like him..ehhehe..dia ni bnyak berckp..suka bergurau..pndai amik ati..hahaaa...klo de jodoh..insyallah kami akn distukan.. ^_^

jd kepada kawn2 sume..sbr dlm menunggu keksihmu..
kelak dia akn dtg jua kepadamu...

kepada en mafia..thnks sebb menerima sy seadanyer...



haiii..assalamualaikum...
haish dah lama x berceloteh kat blog ni...mn x nyer semakin hari semakin sibuk..(sibuk la sgt)..hahaa..jadi mem besr kat umah (bibik bekerjaya)..hehehhehe..sana nak kene kemas..situ nak kne kemas..bertambah ank buah ni hbisla umh dah mcm tongkang pecah..hohoho...tapi x pe..yg penting hepyy....(x penh putus asa nak cr kje)..

bestnyerr semlm bithdy miszrockers..(18 JULAI 1988)..
wah dah 24 ke..auuwwww..semkin lnjut usia..
ke arah kematangan..(ermm matang ke)..still young ok..
mcm 12 tahun kaaann..hahahaha..
umo 24..ermm dah leh jd bini orang ni..bilela agknyer..haishhh..hati dah berkobar2 ni..ceptla sikit..haishh duit klo ko jatuh dr langit kan seng..
sok gak aq kawin..hahahahhaa..(berangan lebih)
bestnyer..thun ni birthdy miszrockers disambut..
yeaahhh..manyak syok..

en mafia bwk makan dengan tanjung harapan..walaupun x brp mewah tapi miszrockers suke sebb dapat date..haaha..dan yang paling miszrockers suke..he give me a present...wow so sweet..mafia2 pun romantika de amour jugak..hehehe...i got a flowers.....hohohoho..dengan angin sepoi2 bhs..smbil menikmati kapal2 yang lalu lalang..ehhehe...

pastu en mafia bwk p makan my favourite food...iaitu SEAFOOD...hehee..makan knyg semlm..syokk..thun ni mmg meriah...best2....insyallah hubungan kami berkekalan..hehhe..
thnks kepd kawn2 yang wish my birthdy..i appreciate it...^_^




 


inilah bunganyer..hehehe..thnks mr FH..
hehehe..bergaya ngn bunga...eh2 ade kapal la..
peace....=p

makan time...pilih2 seafood..
errrrrrrrr...ketam2...nyum2..mask msam manis...

 


hbis dah maknn yg ku pilih..time tuk dimaskkkkk...



alhamdulillah...knyg mlm tu makan berdua..hahahaha...nasb x amik banyak..(wlaupun dlm hati nak amik sume mknn tu)...sedp2 sumenye..thnks kepda en mafia sebb sudi kuar ngn miszrockers for my birthdy..wuuuu..n this for all my friends yang wish my birthdy..thnks you all sebb ingt birthdy miszrockers..sygg korang sume...hehe..^_^

this smile for u all...